FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#55701 Re: FC Barcelona
Nije cudno ali je ofirno posebno Suarez. Ako ne znas fasovati zuti kulturno sto se onda ofiras pred cijelim svijetom.
-
kindlas
#55702 Re: FC Barcelona
Ako radi za Goal.com valjda je jedan od najboljih (ne mora biti najbolji)? Inace forumski strucnjaci su bolji sportski novinari od njega?Muhamed Đakmić wrote: Kakav bolan Ben Hayward i najbolji svjetski sportski novinar, šta ti je?
-
lakilaka
#55703 Re: FC Barcelona
cuj ovoga, kako se to moze kulturno fasofati zuti? zuti se dobija zbog nesportske igre ili ponasanka. kako to mpze biti kulturno. ako je kulturno, onda nije za zuti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#55704 Re: FC Barcelona
Goal.com?
Sportski ekvivalent Informeru
Sportski ekvivalent Informeru
- BHF_Manijak
#55705 Re: FC Barcelona
Ima jos gormila odlicnih SN koji tvrde da je Ronaldo bolji. Ili se njihovo ne pika, jer jebi ga govore ono sto ti ne zelis da cujes?kindlas wrote:Ako radi za Goal.com valjda je jedan od najboljih (ne mora biti najbolji)? Inace forumski strucnjaci su bolji sportski novinari od njega?Muhamed Đakmić wrote: Kakav bolan Ben Hayward i najbolji svjetski sportski novinar, šta ti je?
-
°u°
#55706 Re: FC Barcelona
Baš se raja hvata za tu statistiku. Evo npr. u Primeri https://www.whoscored.com/Players/5583/ ... no-Ronaldo U zadnjih 6 utakmica je dao 10 golova. Ali u jednoj od tih 6 se nije pojavio, 2:2 protiv Levantea najlošije ocijenjeni igrač utakmice 3/10. U porazu od Girone isto 3/10. Također i u ostalim u kojima je RM gubio bodove i prvenstvo je bio među najlošije ocijenjenim. Protiv Betisa, Celta Viga, Villareala itd. A svu galamu pokusa jadni BenzemaBHF_Manijak wrote:
Mozete samo da placete, nista drugo ne preostaje.![]()
@ MyTao, naravno da diskusija nije smijesna, pokazuje broj proglasenja "najboljeg igraca na svijetu".![]()
Skok igra, fizika, sut i ono po meni najvaznije, dokazao se u dvije najjace svjetske lige, dok se Messiju od pocetka titraju jajcad u klubu gdje je ponikao. Jako bitna razlika! Druga stvar Svjetsko prvenstvo, pa eto i fucking Copa America, dakle nista sa repkom nije uspio nista napraviti, Zatim broj golova u Ligi prvaka...
Messi je prirodni dar, talenat, slazem se, ali ovaj drugi je rad i volja i opet je uspio da nadoknadi manjak talenta u odnosu na Messia. Nijanse odlucuju, a vi prikazujete k'o da se porede Moses i Messi.
A u sustini, subjektivnost do picke materine i kod jednih i kod drugih.
Evo dokle to ide pokazuje i ova sezona. Messijevci udarili kako Ronaldo ima uzasnu sezonu, a kad pgoledas statistiku, onda vidis da su lazi i izmisljotine. Haman isti broj golove, u 7-8 utakmica manje. Sta bi tek bilo da mu je "dobra" sezona...
Razlika između njih dvojice se najbolje vidi ako obojici ukineš statistiku. Messi ne mora imati brojeve da bude najbolji igrač utakmice.
- Muhamed Đakmić
#55707 Re: FC Barcelona
Goal.com je najveće smeće, pa bih se usudio reći da ima na ovom forumu većih stručnjaka od njega.kindlas wrote:Ako radi za Goal.com valjda je jedan od najboljih (ne mora biti najbolji)? Inace forumski strucnjaci su bolji sportski novinari od njega?Muhamed Đakmić wrote: Kakav bolan Ben Hayward i najbolji svjetski sportski novinar, šta ti je?
Imaš puno ozbiljnijih medija od goal.com.
-
kindlas
#55708 Re: FC Barcelona
Onda 16 miliona ljudi koji prate goal.com zive u zabludi, bolje pratiti forum? (Ne pratim goal.com jer me uglavnom ne zanimaju informacije koje oni pisu ali pratim Ben-a jer izvjestava o Primeri i ponekad EPL). Hajd onda nista, od sad unfollow Ben Hayward a follow BHF_Manijak kao istaknutog poznavaoca sporta i popularnog u svijetu medju sportskim fanovima 
- Muhamed Đakmić
#55709 Re: FC Barcelona
Goal.com je površno smeće, a to što ga prati 16 miliona ljudi ne govori ništa o njegovom kvalitetu. Tom logikom je i Justin Bieber bolji od Pink Floyda.kindlas wrote:Onda 16 miliona ljudi koji prate goal.com zive u zabludi, bolje pratiti forum? Hajd onda nista, od sad unfollow Ben Hayward a follow BHF_Manijak kao istaknutog poznavaoca sporta i popularnog u svijetu medju sportskim fanovima
- ultima_palabra
#55710 Re: FC Barcelona
Goal.com u sustini prati druge portale po svijetu i prevodi ih na engleski. Imaju i par kolumnista koji su generalno bezveznjaci.
-
kindlas
#55711 Re: FC Barcelona
Ne stoji bas poredjenje jer ja nisam novinara Goal.com (izmedju ostalih, ne radi Ben jedino za njih) uporedio sa nekim drugim jos boljim novinarom, uporedio sam ga sa forumasem cije poznavanje sporta doseze do ovog foruma i to je to. Dakle poredjenje bi vise bilo kao da kazes Justin Bieber je bolji od Rizo RuzeMuhamed Đakmić wrote:Goal.com je površno smeće, a to što ga prati 16 miliona ljudi ne govori ništa o njegovom kvalitetu. Tom logikom je i Justin Bieber bolji od Pink Floyda.kindlas wrote:Onda 16 miliona ljudi koji prate goal.com zive u zabludi, bolje pratiti forum? Hajd onda nista, od sad unfollow Ben Hayward a follow BHF_Manijak kao istaknutog poznavaoca sporta i popularnog u svijetu medju sportskim fanovima
- sve_ovo_ja
#55712 Re: FC Barcelona
Kad "stručnjaci" porede kvalitete igrača po broju golova
Jedan visi u 16-ercu, pola golova u karijeri zabio iz peterca ili penala,drugi zadnjih par sezona igra više CM nego u napadu i stvori 2-3 100% šanse za saigrace u prosjeku...
Jedan visi u 16-ercu, pola golova u karijeri zabio iz peterca ili penala,drugi zadnjih par sezona igra više CM nego u napadu i stvori 2-3 100% šanse za saigrace u prosjeku...
- Point.
#55713 Re: FC Barcelona
Meni, kao neutralnom, je Messi bolji igrac od Ronalda.
-
Bazinga1234
#55714 Re: FC Barcelona
I meni isto.Point. wrote:Meni, kao neutralnom, je Messi bolji igrac od Ronalda.
-
°u°
#55715 Re: FC Barcelona
Gerd Muller statistički bolji od obojice
https://en.wikipedia.org/wiki/Gerd_M%C3 ... statistics
- pizarro
#55716 Re: FC Barcelona
svako ko iskreno voli i razumije fudbal zna da je thomas müller trenutno najbolji igrac na planeti 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#55717 Re: FC Barcelona
I od Ramosa.Tomahawk11 wrote:Samo kažem da je ofirno bilo, a bilo je i prije čišćenja kartona, jasno.
Čak smo to mogli vidjeti i u našoj reprezentaciji.
- Tito_i_Partija
#55718 Re: FC Barcelona
BHF je dobar momak, nemojte ga ba, mozda je se malo popilo sinoc, zena zagalamila, pa mu treb'o ventil. Pogotovo ti Djakmicu, jesi ga stao tohat' argumentima k'o da ste na sudu.
Neka ga ba malo, otrijeznice se, pa ce vidjet' da je pogrijesio (skok igra
).
Neka ga ba malo, otrijeznice se, pa ce vidjet' da je pogrijesio (skok igra
-
LSD
#55719 Re: FC Barcelona
I titraju mu muda u BarciNadzorna_ploca wrote:Eto Messi ne trenira nego mu sve sa neba pada.
Ma pustite BHF, vidite da vas loše trola
Porediti jednog Messija sa onim netalentovanim portugalskim govedom je svetogrđe, bogohuljenje, blasfemija, hereza.
Pristojni forumi bi to kažnjavali sa sedmičnim banom.
- MyTao
#55720 Re: FC Barcelona
Pusti te dodjele nagrada... to i nema bas puno veze sa onim sto igraci pokazu na terenu. Ima igraca koji su osvojili puno vise i od jednog i drugog. A i to u koliko klubova ko igra nema veze sa fudbalom... Messi je guzio United i mnoge Engleske klubove kada su bili najjaci na svijetu... ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da tu igra, ako jedan Silva, Aguero, Coutinho, Salah i slicni razvaljuju.BHF_Manijak wrote:Mozete samo da placete, nista drugo ne preostaje.ioannes wrote:najveci skandal u povijesti nogometa je da c.ronaldo ima
isti broj titula za najboljeg igraca svijeta kao l.messi....
neshvatljivo![]()
@ MyTao, naravno da diskusija nije smijesna, pokazuje broj proglasenja "najboljeg igraca na svijetu".![]()
Skok igra, fizika, sut i ono po meni najvaznije, dokazao se u dvije najjace svjetske lige, dok se Messiju od pocetka titraju jajcad u klubu gdje je ponikao. Jako bitna razlika! Druga stvar Svjetsko prvenstvo, pa eto i fucking Copa America, dakle nista sa repkom nije uspio nista napraviti, Zatim broj golova u Ligi prvaka...
Messi je prirodni dar, talenat, slazem se, ali ovaj drugi je rad i volja i opet je uspio da nadoknadi manjak talenta u odnosu na Messia. Nijanse odlucuju, a vi prikazujete k'o da se porede Moses i Messi.
A u sustini, subjektivnost do picke materine i kod jednih i kod drugih.
Evo dokle to ide pokazuje i ova sezona. Messijevci udarili kako Ronaldo ima uzasnu sezonu, a kad pgoledas statistiku, onda vidis da su lazi i izmisljotine. Haman isti broj golove, u 7-8 utakmica manje. Sta bi tek bilo da mu je "dobra" sezona...
Messi je svjetska klasa u gotovo svakom segmentu, ako igra u napadu, svjetska je klasa jer je gol masina, ako igra u sredini opet je svjetska klasa. Mrtve lopte... svjetska klasa. Dribling - svjetska klasa, pregled igre - svjetska klasa. Ponasanje na terenu i fer igra - svjetska klasa. poziciranje dok nema loptu - svjetska klasa. Profesionalizam - Svjetska klasa. Sut - Svjetska klasa. Kada igra na poziciji "osmice" - svjetska klasa, na poziciji 10ke - Svjetska klasa, na poziciji 9ke - Svjetska klasa, na krilu - svjetska klasa.
Messi je bolji igrac u sredini terena nego neke legende kao sto su Xavi, Zidane, Pirlo, Iniesta etc
Nisam mogao pratiti igrace kao sto su Maradona i Pele, ali tesko mi je zamisliti da moze postojati igrac koji je kompletniji od Messija.
Jedino gdje ronaldo ima prednost je ta skok igra sto je vise do fizickih predispozicija, i moze se ravno nositi sa Messijem u zabijanju golova. Sve ostalo je daleko ispod.
Meni je iskreno smijesno poredjenje... znam da Ronaldo nije Lulic
-
kory_galaktikos
#55722 Re: FC Barcelona
hajd sve al messi bolji veznjak od zidane-a, pirla, inieste i xavi-a
ovaj portugalsko govedo, i to netalentovano.. kakvi su onda ostalih 99999000000000 osim messi-a kad toliko dominira spram njih
fakat ne kontam toliku mrznju prema tamo nekom covjeku koji nije zabio gol haman samo dinamu iz zagreba, covjeku koji je haman osvojio sva moguca takmicenja, oborio xy rekorda
puno sebi raja daje za prava sto jest jest
ne poredim ovim njh dvojicu, ali pravit na silu toliku razliku ne znam nekontam.. koliko dobijate dnevno od messi-a da se i ja prijavim na konkurs
ovaj portugalsko govedo, i to netalentovano.. kakvi su onda ostalih 99999000000000 osim messi-a kad toliko dominira spram njih
fakat ne kontam toliku mrznju prema tamo nekom covjeku koji nije zabio gol haman samo dinamu iz zagreba, covjeku koji je haman osvojio sva moguca takmicenja, oborio xy rekorda
puno sebi raja daje za prava sto jest jest
ne poredim ovim njh dvojicu, ali pravit na silu toliku razliku ne znam nekontam.. koliko dobijate dnevno od messi-a da se i ja prijavim na konkurs
-
LSD
#55723 Re: FC Barcelona
MyTao wrote: Ronaldo se poredi jer je najbolji igrac Barsinog rivala, i sto je rivalvstvo dobro za biznis medija koji non stop guraju to poredjenje, ali niko sa imalo znanja o fudbalu nebi trebao porediti ta dva igraca.
Mada portugalac uopšte nije najbolji igrac Barsinog rivala, al eto.
- BHF_Manijak
#55724 Re: FC Barcelona
A i ja debil usao na Barcinu temu da protiv Messia pisem. Pa isto u Mekku da odes i s Kabe Boga lanes... Hajte uzivajte Lionelisti.
- Point.
#55725 Re: FC Barcelona
Messi jeste bolji igrac, ali mnogo raje ne gotive portugalskog firuana jer pada ko picic kakav, pun je sebe i bas mu je kretenska ona proslava golova, misli vise na sebe nego na tim, izgleda ko pickica i tako se ponasa na tetenu. Ne mogu zamisliti tim sa njim zajedno sa brazilskom pickicom Neymarom, kakav bi ogavan taj tim bio.