FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

NajdraziVodjaa

#53526 Re: FC Barcelona

Post by NajdraziVodjaa »

p206 wrote:
NajdraziVodjaa wrote:
A inace mi nije jasno zasto navijaci Barcelone pizde zbog ovog transfera, Neymar je klaun koji se slepao uz Messija i Suareza debelo je precijenjen za te pare bi ga sa masnom poslao spakovanog i za te pare mozes dovesti bolje i korisnije igrace od Neymara.
Mi simpatizeri/navijači se bunimo jer ne vjerujemo da ovi ublehaši iz uprave mogu dovesti korisnije igrače. Prosle pripreme skoro a oni doveli jednog i uigravaju Vermaelena.
Ma ok to je drugi par rukava, uprava Barcelone izgleda kao da ne zna dje udara ali ja sekunde ne bi zalio za brazilskim zonglerom.
omar little

#53527 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

zasto bi to bilo kaznjivo? nigdje ne pise da je protuzakonito to uciniti, sto nisu mislili. nije psg kriv sto su ffp njegovi arhitekti sklepali bolikurcno kompletnu konstrukciju jer su joj funkcija i biti bili kozmeticki a ne reformatorski. cementriranje i zastita danasnjih velikana upakirani u neku pateticnu kvazibrzinu sracku. uefu, kao, boli briga za fudbal u cjelosti, equality of opportunity, kontinuitet i tradiciju. kako da ne.

ukoliko im ne dozvole ovo, ja da sam psg, ja bih uefu skupa sa ffp na sud.

mitomanijske ego projekt supcine sandra rosella nepresusni izvor skandala. :D
Last edited by omar little on 31/07/2017 17:43, edited 1 time in total.
LSD

#53528 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

NajdraziVodjaa wrote:
LSD wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Tako bi mogao i PSG preko onih Katarskih firmi mada i ovaj potez sa das kes igracu da kupi svoj ugovor nije losa ideja.
Koji je onda smisao FFP-a :-) cuj ja ti dam pare, ti platiš ko fol od sebe i sve normala, niko ništa nije skonto :-)
Da se tako može izbjegavati FFP i da se mogu dovoditi igraci na tu jeftinu foru, odavno bi se to radilo. Nisu PSG i Neymar pokupili svu pamet ovog svijeta i prvi se toga dosjetili.
Preofirno je to da bi moglo proci nekažnjeno.
:lol: pa nema smisla jer je FFP ubleha i prica za malu djecu. Nije PSG pokupio svu pamet to se vec uveliko radi, spomenuo sam City sta mislis kako City trosi vise para nego United koji je najprofitabilniji klub na svijetu sa bruku nekih astronomskih sponzorskih ugovora? Trose vise od Uniteda a sve po pravilima FFPa? FFP se odavno zaobilazi...
Problem je što Barca ne želi prodati Neymara, što je više puta istaknuto ...dakle, ostaje samo opcija aktivacije klauzule....međutim, nije to samo trehnuti svotu na hastal i vodi cigića u Pariz....šta je sa ogromnim porezima koji se moraju platiti u tom slucaju ;-) to je mnogo više od 222 miliona.
Crvena Tifoza

#53529 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Tokom utakmice između Barçe i RM, u vezi ovog Neymarovog transfera, engleski komentator kaže kako C. Ronaldo i Messi u Neymarovim godinama nikad nebi otišli u najgoru ligu petice.

Isto tako reče da je Neymar prošle godine kad je produživao ugovor potpisao neku klauzulu u ugovoru u vezi lojalnosti klubu, i navodno da će dobiti oko 25 miliona bonusa ako ostane u Barçi ovog ljeta do 31. jula, i kako se transfer odgađa dok taj datum ne prođe. :-) Sad koliko je istine u svemu tome vidjet ćemo valjda ove sedmice.
Tito_i_Partija

#53530 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote: Mislio sam da si malo upuceniji u te stvari, moraš doci na popravni u augustu :mrgreen:
Izvukoh ovaj citat, jer sve su prilike da ces ti kod mene na popravni u augustu. :D
Kurjakk

#53531 Re: FC Barcelona

Post by Kurjakk »

Ja tog lika nikad nisam volio i mislio sam da nece dobaciti dalje od robinja i priznajem da sam se tu zeznuo, ali cirkus koji ga prati nikad nisam podnosio. Mozda je i bolje ovako jos kad bi se barsa vratila starim vrijednostima! Znam da se puno toga promijenilo, ali barsa koju volim nije imala hrpu placenika i nadam se da ce se opet vratiti na pravi nacin i sa pravim vrijednostima. Samo da ne nastave s kupovinom polovnjaka ka sto su gomes, digne, vermalen i slicni!
HB_BHF

#53532 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Crvena Tifoza wrote:Tokom utakmice između Barçe i RM, u vezi ovog Neymarovog transfera, engleski komentator kaže kako C. Ronaldo i Messi u Neymarovim godinama nikad nebi otišli u najgoru ligu petice.

Isto tako reče da je Neymar prošle godine kad je produživao ugovor potpisao neku klauzulu u ugovoru u vezi lojalnosti klubu, i navodno da će dobiti oko 25 miliona bonusa ako ostane u Barçi ovog ljeta do 31. jula, i kako se transfer odgađa dok taj datum ne prođe. :-) Sad koliko je istine u svemu tome vidjet ćemo valjda ove sedmice.
Istina. Neymar je u Barci i dalje samo zbog te stavke u ugovoru gdje će Ćale dobiti 25 milki. Znači još danas, i već od sutra može se očekivati transfer svakog dana. Navodno bi Ćale kao menadžer trebao dobiti 80 miliona u slučaju transfera. Ono, u Barci živjeli ko fukare, pa da malo prodišu :D.
Ovako je bilo i sa Thiago Silvom kad je Barca nudila dosta manju platu nego PSG (ali ipak se radilo o min. 10-ak mil godišnje) i ovaj izjavio "Imam i ja porodicu koju moram da prehranim." :thumbup:

Sa druge strane, Neymar bježi iz Španije zbog raznih skandala u vezi njega i njegovog transfera u koje ga je ćaća i uvukao. Mada to nije razlog da napustiš priliku da igraš sa najboljim igračem svijeta, koji je i od tebe napravio boljeg igrača nego što to ustvari jesi.
Tito_i_Partija

#53533 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:zasto bi to bilo kaznjivo? nigdje ne pise da je protuzakonito to uciniti, sto nisu mislili. nije psg kriv sto su ffp njegovi arhitekti sklepali bolikurcno kompletnu konstrukciju jer su joj funkcija i biti bili kozmeticki a ne reformatorski. cementriranje i zastita danasnjih velikana upakirani u neku pateticnu kvazibrzinu sracku. uefu, kao, boli briga za fudbal u cjelosti, equality of opportunity, kontinuitet i tradiciju. kako da ne.

ukoliko im ne dozvole ovo, ja da sam psg, ja bih uefu skupa sa ffp na sud.

mitomanijske ego projekt supcine sandra rosella nepresusni izvor skandala. :D
Takoe. Loopholes postoje u svakom zakonu, pa i u onim najstrozijim, a FFP je daleko od toga. Pa jebemu, zivimo u dobi gdje masa velikih kompanija imaju posebna odjeljenja kojima je jedini pos'o da ispoljavaju rupe u poreskim zakonima, ili unajme kompanije koje se bave iskljucivo time. Finansijski konzultanti su dosegli takav nivo prefrganosti da je FFP za njih kurac od ovce, pogotovo zato sto je FFP, sto omarka rece, cista jebena kozmetika.

Droga, ja ne znam otkad si ti post'o ovako naivan. :-D
Saian

#53534 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

Crvena Tifoza wrote:i navodno da će dobiti oko 25 miliona bonusa ako ostane u Barçi ovog ljeta do 31. jula, i kako se transfer odgađa dok taj datum ne prođe. :-) Sad koliko je istine u svemu tome vidjet ćemo valjda ove sedmice.

ma daaaaaaaaaaaaaaj, pa kad je dosta para jebemu sve, ccccccccc

A to s vrijednostima Asime, shvacam ja tebe i sve je to fino, samo je evidentno da il' ne znaju pomocu massie biti konkurentni s ostalim klubovima koji tu neku jel filozofiju nemaju ni u peti (da ne spominjem imena), il' ne zele. Ne mosh ti insistirat na romantici, dok svi oko tebe gledaju kako ce ga turit sto prije. Rezultat i sitni char, nazalost. Dio su tog svijeta, tako da daj Boze da to moze po starom receptu vise tako. Koji je igrac zadnji upao u prvi tim iz njihove skole?
Saian

#53535 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

Ja sam izgleda taj FFP preozbiljno shvatio, mrtvom slovu na papiru je lakse opipat bilo nego ovom "zakonu" brale
omar little

#53536 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ne znam zasto se svi kofrce oko neymarovog odlaska . lik ide gdje misli da mu je bolje. neka ide, nije messi, boli me briga. kao placenik dosao, kao placenik odlazi, sta. messi mu je bio mentor i neka vrsta katalizatora, ali ga nije prikazao boljim nego je, nefer djetinjaste kvalifikacije. neymar jeste iznimno talentiran igrac koji moze nositi tim na plecima ako se uozbilji i zauzda komplekse. pokazao je da moze jednu barcu i jedan brazil nositi na plecima, zasto ne bi neki tamo psg. ako mu ego nalaze da ce svojom velicinom i kvalitetom izdignuti francusku ligu i psg kao klub u europskim takmicenjima (berem da pretendira na svojenozno osvajanje lp) iznad prosjeka, siroko mu polje. adio. very simple. kad/ako mu se obije o glavu mozemo mu se svi skupa tada izrugivati i nelsonovati. do tada, pragmaticno, momci, samo pragmaticno. :D
LSD

#53537 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Tito_i_Partija wrote:
LSD wrote: Mislio sam da si malo upuceniji u te stvari, moraš doci na popravni u augustu :mrgreen:
Izvukoh ovaj citat, jer sve su prilike da ces ti kod mene na popravni u augustu. :D
Jel to mene nešto ismijavaš :lol: hehe kakve pocetnicke greške

Samo necu ja čačkati skalpelom i pincetama ko vi, vec se stilovka pali i slijedi sjeća na komade...taj rad :per:

https://i.giphy.com/media/epXq1mnQyrEfS/giphy.mp4
Tito_i_Partija

#53538 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Jel to mene nešto ismijavaš :lol: hehe kakve pocetnicke greške

Samo necu ja čačkati skalpelom i pincetama ko vi, vec se stilovka pali i slijedi sjeća na komade...taj rad :per:

https://i.giphy.com/media/epXq1mnQyrEfS/giphy.mp4
Ovako samo Fudo zna, a ti bolje nemoj, povrijedices se. :D
B6Redhell

#53539 Re: FC Barcelona

Post by B6Redhell »

NajdraziVodjaa wrote: Ma ok to je drugi par rukava, uprava Barcelone izgleda kao da ne zna dje udara ali ja sekunde ne bi zalio za brazilskim zonglerom.
ne moze ni udarati na sve strane. Jedan tamo pise kako mu se barca vraca na stare korijene I vrijednosti I kako ne zeli placenike, I kako se ne trebaju polovnjaci dovoditi.
pa kako ces to sve uraditi kad ti glavni igrac zaradjuje sedmicno (€565,000) MILION Maraka sedmicno, imali sta za ostale. nije ni cudo da uprava ne zna kuda bi I sta bi
sve_ovo_ja

#53540 Re: FC Barcelona

Post by sve_ovo_ja »

Nadam se samo da u slučaju transfera neće pare trošiti na polovnjake, Digne i ostala ekipica od 20-30 m bacenih u vodu. Coutihna isto da ne diraju iz L'poola :D
Kako god ovo prošlo, Barcelona se mora vratiti La Masia-i i forsiranju svog kadra, sve ostalo je kratkoročno i bacanje para.
AmiĐa_Idriz

#53541 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Ih kad smo ja i Tito prvi dosli sa ovim infom bili naivni, i pricali suplju, mahalasku, nezanimljivu, neinformiranu pricu. Bas smo se brukali :mrgreen:
p206

#53542 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

kako god okreneš njemu će biti banja..

ili

Crvena Tifoza

#53543 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

AmiĐa_Idriz wrote:Ih kad smo ja i Tito prvi dosli sa ovim infom bili naivni, i pricali suplju, mahalasku, nezanimljivu, neinformiranu pricu. Bas smo se brukali :mrgreen:
Jesi siguran da ste ti i Tito prvi došli sa ovom info? :D
LSD

#53544 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Jah, Amiđa i Josip fol znali sve odavno ;-) ...vodili pregovore, bili u timu pregovaraca, u sve upuceni, šeik ih vod'o sa sobom, pokazivo im koliko para ima, na potpisivanjima ugovora licno prisustvovali :nargila:
AmiĐa_Idriz

#53545 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Crvena Tifoza wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Ih kad smo ja i Tito prvi dosli sa ovim infom bili naivni, i pricali suplju, mahalasku, nezanimljivu, neinformiranu pricu. Bas smo se brukali :mrgreen:
Jesi siguran da ste ti i Tito prvi došli sa ovom info? :D
Pa cini mi se da jesmo...moze biti da grijesim :mrgreen:
LSD wrote:Jah, Amiđa i Josip fol znali sve odavno ;-) ...vodili pregovore, bili u timu pregovaraca, u sve upuceni, šeik ih vod'o sa sobom, na potpisivanjima ugovora licno bili :nargila:
Ti mene fakat zabrinjavas. Nadam se da se zajebavas.
LSD

#53546 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Šta ima upuceni :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#53547 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Nisam mislio da sam svijetu donio prvi tu infirmaciju vec na ovu temu, prenio, kopirao, ti mi licno govorio da se brukam, kontas.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#53548 Re: FC Barcelona

Post by mali_milojica »

Kako se krsi FFP kad PSG za nj "zvanicno" nece dati ni jedan jedini €? :D
LSD

#53549 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

AmiĐa_Idriz wrote:Nisam mislio da sam svijetu donio prvi tu infirmaciju vec na ovu temu, prenio, kopirao, ti mi licno govorio da se brukam, kontas.
I sad došo da se qrcis sa tim i prozivas druge, jel to :lol:

Nego, jel ti šeik pokazao svoj novi auto kad ste bili na potpisu :per:
AmiĐa_Idriz

#53550 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne vec vam ukazujem koliko ste bili sigurni, sta vec.

Los smisao za humor majke mi.
Post Reply