FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

HB_BHF

#48376 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Joj al' fali @505 na temi. Baš me interesuje koliko su međusobno pasova izmijenili MSN sinoć... Ne znam šta se to dešava sa Barcinim veznim redom pa da Messi mora igrati u sredini. Protivnicima to ionako najviše odgovara jer ga tako mogu čuvati sa 2 ili čak 3 igrača.

I naravno da je problem Barce klupa, ali o tome smo pričali ovdje više puta. Valjda ovi u upravi izvuku neku pouku iz ove utakmice... Jedina pozitivna stvar od sinoć je to što se niko nije povrijedio :D.
skenderija04

#48377 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:]

Naravno, ispadanje u 1/4 finala LP nije tragedija. Druga je stvar sto se naviklo na Barcu medju 4 ili u finalu.
I Barca i Real imaju taj kontinuitet koji ti spominjes. Real, 6 sezona zaredom u polufinalu. Barca, znamo vec, to je jos na vecem nivou otkako traje ova zlatna era.
Svidja mi se ova teorija :thumbup:
E sad ste tu i jedan i drugi :D

Pokusacu da budem sto jasniji. Ima jedna tendenca na podforumu fudbal/nogomet koju mrzim vise nego bilo sta. Prva je fraza koja se koristi kao krunski dokaz kada se pokusava osporiti Barsa i u manjoj mjeri Pep. Ona glasi manje vise " Hej, u fudbalu se broje titule golovi i bodovi a ne dodavanja"
Ok, da bi brojao titule golove i bodove mora postojati neka igra koja ti to donosi. U slucaju Barcelone postoji sistem koji nam omogucava da brojimo titule, bodove i golove i traje poprilicno dugo. Dakle dodavanja su tu da bi se na kraju brojalo. Mene je vise strah da nestane sistem. Ako sistem nestane nece se brojati ni titule ni golovi ni bodovi. Barcelona je dugo, jako dugo pravila gluposti i bacala pare u vjetar. Tek kada je napravljen sitem pocelo se sa brojanjem. Strah me je da se pocne cijeniti suhoparno brojanje a ne ono sto te dovede do brojanja. Neces svaki put osvojiti to je vise nego jasno, ali mirnoca koju daje osjecaj da ces i sljedece godine opet biti u vrhu jer sistem funkcionise nema cijenu. Nije tu pitanje da li ces imati 800 pasova kao Pep ili 500 kao Luis Enrique. Svi ce gledati da izvuku ono sto im vise odgovara i sto je bolje za ekipu koju vode. Bitno je da se ispostuje napadacka igra za gol vise, dominacija lopte i igre, i nula spekulisanja. Nekada ces pobijediti a nekada izgubiti kao i svi. Ali ako to napustis, e onda sigurno neces nista osvojiti. Zbog toga me vise nervira tekma u kojoj Barsa nije Barsa nego poraz ili ispadanje.
Druga je euforicno objasnjavanje sta je Atletico i kakav je trener Cholo. U rangu otvaranja teme Leicestera :D

Naravno da je Cholo mag, ali i tu treba traziti sistem. Nije Cholo to napravio za jednu sezonu. Covjek je napravio sistem kojeg se pridrzavaju, vjeruju u njega i daje im rezultate. Nece svaki put pobijediti ili proci ali znaju sta im je raditi .To je najvaznije. Isto kao i u slucaju Barcelone, prvo dolazi do izgradnje sistema, i stila i na kraju dolazi brojanje golova i bodova. Atletico je sada prepoznatljiv svima, i lako je da nam "pojasne" ko je Cholo i ko je Atletico. Rade pravu stvar i ja im cestitam na tome. Ali sve dolazi od pocetka, izgradnja sistema, stil, pa tek onda ubiranje plodova. Cholo je Atletico u dusi i zna kako funkcionise klub i sta vole nacijaci. Borba, glava u kopacku, krvave arkade...Atletico 100% Ali Cholo je uspio da napravi sistem, koji se slijedi i donosi rezultate. Vidi ih, stalno medju 3 u ligi, nekad titula nekad kup...A i u Ligi Sampiona vec visoko kotiraju.Ali kada je Cholo zamijenio Manzana niko da nam napise ko je Cholo.

Sve ovo pisem jer mislim da nista nije slucajno i ako i jeste, kratko traje. Bitno je imati sistem. Instant uspjeh je nebitan.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#48378 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

al u pravu je čovjek s obzirom kako su odigrali zadnej tri utakmice :roll: :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#48379 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

@skender, razumijem tvoj pogled....bojim se da je upravo ono sto ce se desiti s Barcom gubitak tog sistema koji je bio pod Guardiolom. Da li svjesno ili nesvjesno, LE mijenja taj sistem. Okvirno to izgleda kao i pod Guardiolom, ali na neki nacin ipak drugacije.
AtM....ok, nije palo s neba. Cilj je isti, samo je put do njega drugaciji.
skenderija04

#48380 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

JoseMujica wrote:

Vidis, to je to :D :D :D
Fin fol, ali opet klasika. Kad izgubis sprdnja sa dodavanjima. Kada se osvoji 4 puta u desetak godina onda se sprdam ja. :D
skenderija04

#48381 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:@skender, razumijem tvoj pogled....bojim se da je upravo ono sto ce se desiti s Barcom gubitak tog sistema koji je bio pod Guardiolom. Da li svjesno ili nesvjesno, LE mijenja taj sistem. Okvirno to izgleda kao i pod Guardiolom, ali na neki nacin ipak drugacije.
AtM....ok, nije palo s neba. Cilj je isti, samo je put do njega drugaciji.
To je i pitanje, mada sumnjam. Dugo ovo traje da bi ljudima mogao prodati nesto drugo.
ultima_palabra

#48382 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
ultima_palabra wrote:
Dr. Kuca wrote:Mene nervira sto je za svaki uspjeh iskljucivo zasluga igraca, LE je tu samo zato jer im treba trener u zapisniku, kao barceloni ne treba trener. A ne tako davno bio je onaj argentinac, koji se bas nije pitao nizasta i svi smo vidili kako to izgleda.
Tata nije imao Suareza, Neymaru bila prva sezona (prilagođavanje), Messi se čuvao za SP. Kad Messi ne igra, ne igra ni Barca, što vidimo u zadnjih 15 dana.
Barca bez Messija nikad nije izgubila :mrgreen: ove sezone kad je bio ono odsutan dva mjeseca Suareez i Neymar harali bez njega, pa ti sad vidi :P
a i prije dvije sezone, Alexis i Cesc procvjetali ona 2-3 mjeseca bez njega u timu :-)
Dobro, više sam mislio kad Messi igra, a ustvari ne igra :D Kao u onoj Martinovoj sezoni, ili zadnje 3-4 utakmice.
omar little

#48383 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

HB_BHF wrote:Joj al' fali @505 na temi. Baš me interesuje koliko su međusobno pasova izmijenili MSN sinoć... Ne znam šta se to dešava sa Barcinim veznim redom pa da Messi mora igrati u sredini. Protivnicima to ionako najviše odgovara jer ga tako mogu čuvati sa 2 ili čak 3 igrača.

I naravno da je problem Barce klupa, ali o tome smo pričali ovdje više puta. Valjda ovi u upravi izvuku neku pouku iz ove utakmice... Jedina pozitivna stvar od sinoć je to što se niko nije povrijedio :D.

sule messi 4
ney sule 4
ney messi 3
messi ney 1
sule ney 1

edit:

inace

Image
Crvena Tifoza

#48384 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

JoseMujica wrote:Image

Bježi jbt. Gdje ćeš tog propalog kvazi revolucionara novinarčića citirat.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#48385 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

jebga livo i ja barcu al ova mu je odlična :D
Crvena Tifoza

#48386 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

JoseMujica wrote:jebga livo i ja barcu al ova mu je odlična :D

Ja ga ne mogu očima. :D
Kad je lik obukao trenerku Uniteda sa pijace i išao tražit Mancinija po Međugorju. :-) :lol:
LSD

#48387 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
Dobro, više sam mislio kad Messi igra, a ustvari ne igra :D Kao u onoj Martinovoj sezoni, ili zadnje 3-4 utakmice.
Mah, ako cemo realno do kraja - Messi se zadnjih mjesec i više dana doslovno vuce po terenu kao prebijena mačka ;-) "pretrci" nekih 5-6 kilometara po utakmici, zabije ili nabaci neki gol i to je to....on može tako komotno do svoje 40-te dok je šljakera i hamala poput Rakitića, Busquetsa, pa i Suareza koji jedini pokušava da presinguje zadnju liniju protivnika.....i niko u citavom yebeneom klubu nema muda da mu skrene pažnju na to ili bar malo pocali na klupu....dakle, ni Enrique kao trener, ni suigraci, ni predsjednik Bartomeu, ni mediji, ni navijaci, niko živ.

Pa svaki igrac bi se tako ponašao da može, zar ne ;-) ....i nije ovo nikakva kritika, vec samo cinjenice...svi vide šta se radi, ali ko fol ne vide :lol:
skenderija04

#48388 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
ultima_palabra wrote:
Mah, ako cemo realno do kraja - Messi se zadnjih mjesec i više dana doslovno vuce po terenu kao prebijena mačka ;-) "pretrci" nekih 5-6 kilometara po utakmici, zabije ili nabaci neki gol i to je to....on može tako komotno do svoje 40-te dok je šljakera i hamala poput Rakitića, Busquetsa, pa i Suareza koji jedini pokušava da presinguje zadnju liniju protivnika.....i niko u citavom yebeneom klubu nema muda da mu skrene pažnju na to ili bar malo pocali na klupu....dakle, ni Enrique kao trener, ni suigraci, ni predsjednik Bartomeu, ni mediji, ni navijaci, niko živ.

Pa svaki igrac bi se tako ponašao da može, zar ne ;-) ....i nije ovo nikakva kritika, vec samo cinjenice...svi vide šta se radi, ali ko fol ne vide :lol:
Ako ga nije do sada niko poslao na klupu nece ni sada. Nije Messi kriv. Niko nije pojedinacno krivac za ovo. Jednostavno, blokiraju se noge, glava ne funkcionise,i protivnik te samelje. Nismo brojali kilometre ni kad pobjedjuje. Nije problem ove ekipe sto ne trci. Bar sinoc nije bio. Kao Atletico pretrcao x kiometara vise. Pa sta? Trcali su za loptom i nabili cifru. E tu je problem. Lopta im je spora vec neko vrijeme. Zasto? Zato sto nema alternativa. Pa nece dovijeka prosipati isti fol, Busquets primi izmedju stopera, okrene se, Rakitic i Iniesta se otvaraju a Jordi i Alves trce po krilima. Hej druze, pa profesionalci su i o drugim klubovima. Sada i na Busquetsa vrse pritisak a Andres i Rakitic primaju loptu ledjima okrenuti protivnickom golu. I sta se desava? Mascherano i Pique organizuju napade ! Do sada je cilj bio da se preskoci staticki napad i da se lopta uruci trozubcu. E sad je vise ne mogu ni uruciti jer je sve presjeceno. A Barcelona odgovora nema od revansa sa Arsenalom. Protivnik vise ne trci u presing, vec pusti da stoperi iznesu loptu.Nema vise kontri i polukontri kao prosle sezone. A kada nemas (osim Inieste) igraca koji je u stanju da na sredini organizuje trokut onda Messi mora u sredinu da kreira. Kad je Messi u sredini aktivira se kavez. ...Da se ne lazemo, Barsa je prostudirana i sada treba traziti novi nacin.
Nije sve do umora, nije sve do kurcobolje, nije sve do povreda, nije sve ni do trenera.... Skup svega
Sada odigrati ove utakmice u ligi i iskoristiti to sto su Madrid i Atletico zaokupljeni ligom sampiona. Ja ne vidim Barsu tako lose kao za Tate, a ima i bolje igrace.Finale kupa je jos daleko.

Ali sta dogodine?
Distortion

#48389 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Cinjenica je da se manje trci i ne odnosi se samo na Messija taj podatak. Ovaj podatak o medjusobnim dodavanjima MSNa dovoljno govori. Nesto ne stima!
Opet ponavljam, nije moguce proci Atletico a da im ne pariras po pitanju trke. Previse je bilo sporosti pocevsi od Messija kada prima loptu pa onda Iniesta a i Rakitic. Danija ne treba ni spominjat jer je lik svaku jebenu loptu upropastio. Cak mislim da se Pique u par navrata dobro naljutio nakon poteza Danija.

Lucho je postavio taktiku i ovo poluvrijeme je vjerovatno njegova zamisao jer ne vjerujem da bi igraci samovoljno igrali na onakav nacin. Vjerujem da im je i smetalo sto su morali onako igrati a nisu navikli na tu igru.
Lucho bi ispao gospodin da je recimo napao od prve minute, stisnuo Atletico maksimalno i tako iznenadio sve redom. Mozda bi se i uvalio jedan gol pa onda taktiziraj i cekaj. To je ono sto je skenderija govorio. Tad bi bila druga prica jer bi jos veci pritisak bio na domacinu.

Ja jos ne mogu da shvatim da jedan Roberto ne moze sam skontat da je kiksao u trenutku kad su svi krenuli u napad i da je morao praviti faul za zuti. :roll:
Vjerovatno je izgubio povjerenje saigraca ako ga je imao nakon dobrih utakmica a posebno na Bernabeu. Ok, Barca bi ispala i da nije bilo drugog gola i te greske Roberta koja nije tako kobna.

Igraci moraju sami da shvate da bez trcanja i zalaganja nema rezultata i da titula nece doci sama jer je prednost bila 11 bodova i sto su vecinu vremena lideri.
skenderija04

#48390 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Distortion wrote:Cinjenica je da se manje trci i ne odnosi se samo na Messija taj podatak. Ovaj podatak o medjusobnim dodavanjima MSNa dovoljno govori. Nesto ne stima!
Opet ponavljam, nije moguce proci Atletico a da im ne pariras po pitanju trke. Previse je bilo sporosti pocevsi od Messija kada prima loptu pa onda Iniesta a i Rakitic. Danija ne treba ni spominjat jer je lik svaku jebenu loptu upropastio. Cak mislim da se Pique u par navrata dobro naljutio nakon poteza Danija.

Lucho je postavio taktiku i ovo poluvrijeme je vjerovatno njegova zamisao jer ne vjerujem da bi igraci samovoljno igrali na onakav nacin. Vjerujem da im je i smetalo sto su morali onako igrati a nisu navikli na tu igru.
Lucho bi ispao gospodin da je recimo napao od prve minute, stisnuo Atletico maksimalno i tako iznenadio sve redom. Mozda bi se i uvalio jedan gol pa onda taktiziraj i cekaj. To je ono sto je skenderija govorio. Tad bi bila druga prica jer bi jos veci pritisak bio na domacinu.

Ja jos ne mogu da shvatim da jedan Roberto ne moze sam skontat da je kiksao u trenutku kad su svi krenuli u napad i da je morao praviti faul za zuti. :roll:
Vjerovatno je izgubio povjerenje saigraca ako ga je imao nakon dobrih utakmica a posebno na Bernabeu. Ok, Barca bi ispala i da nije bilo drugog gola i te greske Roberta koja nije tako kobna.

Igraci moraju sami da shvate da bez trcanja i zalaganja nema rezultata i da titula nece doci sama jer je prednost bila 11 bodova i sto su vecinu vremena lideri.
Trcali bi oni, ali gdje da trce :D
Sve je blokirano, nema niti jedne jedine rupe. Pokusaj da Messi driblingom napravi visak u sredini, nije nista postigao. U situaciji kada Barsa napada , i vidis da Pique ili Mascherano iznose loptu do 40 metara od protivnickog gola je znak da si u opasnim govnima. Protivnik njih pusti jer zna da su bezopasni, ali zato dobije visak u odbrani. Osim sto akumulira igrace u odbrani, eliminise Rakitica i Alvesa kojima je potreban prostor za isticanje. Na malom prostoru nemaju sta da traze. Ovdje pomaze ili jos jedan "iniesta" ili centarfor sidras. Nema niti jednog niti drugog.
Valjda ce se izvuci pouke i pripremiti sljedeca sezona sa kojim taktickim resursom vise. Ovaj MSN sistem je donio dostaa (i nadam se da ce donijeti jos ponesto) ali ne smije se zrtvovati igra i kreacija jer vidis da na kraju uvijek nadju kvaku.
Distortion

#48391 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Nije daleko od istine, to stoji da nije bilo prostora jer su se ovi povukli maximalno. Razumijem da je tesko probiti Atletico, pogotovo na njihovom terenu i da bilo koji bunker zahtjeva mnogo toga. Jedina konkretna lopta za Suareza u 16 je mogla biti gol ali je ovsj lose sutao. Jel ih moglo biti jos? Mislim da jest. Sinoc u kljucnim momentima svi sutevi su bili mlaki i brzopleti a Messijev je izblokiran vrhunski. Nije se rizikovalo kad je trebalo na 1:0 i ne znam zasto Neymar nije mogao po krilu vise da uradi i napravi razliku. Samo jedan vrhunski dribling i asist se trazio ali nije ga bilo.
LSD

#48392 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Evo, navodno se pregovara sa Gameirom iz Sevilje. Klasicni centarfor, sidraš :mrgreen: takav zaista treba Barci u kriznim momentima.

vidjecemo šta ce biti od toga
skenderija04

#48393 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Evo, navodno se pregovara sa Gameirom iz Sevilje. Klasicni centarfor, sidraš :mrgreen: takav zaista treba Barci u kriznim momentima.

vidjecemo šta ce biti od toga
Ovo je klasika Katalonske stampe. Nakon poraza, novi igrac :D :D :D

Barcelona je u sah poziciji. Ceka se odgovor Neymara i sponzor. Za sada tisina, nema filtracija imena, ali cim uprava zeli da predstavi novi stadion (definitivni projekat) sljedece sedmice a ne na kraju sezone kako je bilo planirano, nesto nije dobro.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#48394 Re: FC Barcelona

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote:
E sad ste tu i jedan i drugi :D

Pokusacu da budem sto jasniji. Ima jedna tendenca na podforumu fudbal/nogomet koju mrzim vise nego bilo sta. Prva je fraza koja se koristi kao krunski dokaz kada se pokusava osporiti Barsa i u manjoj mjeri Pep. Ona glasi manje vise " Hej, u fudbalu se broje titule golovi i bodovi a ne dodavanja"
Ok, da bi brojao titule golove i bodove mora postojati neka igra koja ti to donosi. U slucaju Barcelone postoji sistem koji nam omogucava da brojimo titule, bodove i golove i traje poprilicno dugo. Dakle dodavanja su tu da bi se na kraju brojalo. Mene je vise strah da nestane sistem. Ako sistem nestane nece se brojati ni titule ni golovi ni bodovi. Barcelona je dugo, jako dugo pravila gluposti i bacala pare u vjetar. Tek kada je napravljen sitem pocelo se sa brojanjem. Strah me je da se pocne cijeniti suhoparno brojanje a ne ono sto te dovede do brojanja. Neces svaki put osvojiti to je vise nego jasno, ali mirnoca koju daje osjecaj da ces i sljedece godine opet biti u vrhu jer sistem funkcionise nema cijenu. Nije tu pitanje da li ces imati 800 pasova kao Pep ili 500 kao Luis Enrique. Svi ce gledati da izvuku ono sto im vise odgovara i sto je bolje za ekipu koju vode. Bitno je da se ispostuje napadacka igra za gol vise, dominacija lopte i igre, i nula spekulisanja. Nekada ces pobijediti a nekada izgubiti kao i svi. Ali ako to napustis, e onda sigurno neces nista osvojiti. Zbog toga me vise nervira tekma u kojoj Barsa nije Barsa nego poraz ili ispadanje.
Druga je euforicno objasnjavanje sta je Atletico i kakav je trener Cholo. U rangu otvaranja teme Leicestera :D

Naravno da je Cholo mag, ali i tu treba traziti sistem. Nije Cholo to napravio za jednu sezonu. Covjek je napravio sistem kojeg se pridrzavaju, vjeruju u njega i daje im rezultate. Nece svaki put pobijediti ili proci ali znaju sta im je raditi .To je najvaznije. Isto kao i u slucaju Barcelone, prvo dolazi do izgradnje sistema, i stila i na kraju dolazi brojanje golova i bodova. Atletico je sada prepoznatljiv svima, i lako je da nam "pojasne" ko je Cholo i ko je Atletico. Rade pravu stvar i ja im cestitam na tome. Ali sve dolazi od pocetka, izgradnja sistema, stil, pa tek onda ubiranje plodova. Cholo je Atletico u dusi i zna kako funkcionise klub i sta vole nacijaci. Borba, glava u kopacku, krvave arkade...Atletico 100% Ali Cholo je uspio da napravi sistem, koji se slijedi i donosi rezultate. Vidi ih, stalno medju 3 u ligi, nekad titula nekad kup...A i u Ligi Sampiona vec visoko kotiraju.Ali kada je Cholo zamijenio Manzana niko da nam napise ko je Cholo.

Sve ovo pisem jer mislim da nista nije slucajno i ako i jeste, kratko traje. Bitno je imati sistem. Instant uspjeh je nebitan.
Odlicno :thumbup:
supercali

#48395 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

pa barca je i sa sistemom bacala pare
barci se jednostavno sastavilo vise stvari pa su na samom vrhu evo vec nekih 10 godina
znaci pored sistema ti se trebaju poklopiti i ostale stvari
ne mogu svi igrati sistem koji gaji neki klub
zlatan ne moze igrati barcin sistem tako efikasno kao sto ni ronaldo ne bi mogao igrati u atleticovom i sl
tako da je kao sto rekoh barci se poklopilo vise stvari pa su zadnje vrijeme uvijek u vrhu
prvo messi xavi iniesta pa onda i neymar i suarez i zato su tu gdje jesu
jethro

#48396 Re: FC Barcelona

Post by jethro »

Ljudi jos uvijek traze MSN trio na Vicente Calderón stadionu. "Posljednji put viđeni su na centru, kod izvođenja početnog udarca. Od tada im se gubi svaki trag". :mrgreen:

Image
HB_BHF

#48397 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

omar little wrote:

sule messi 4
ney sule 4
ney messi 3
messi ney 1
sule ney 1
Thx... Loše, stvarno loše. Bekovi su bili pozicionirani blizu štopera pošto ovi nisu mogli iznijeti loptu kroz sredinu. Faktički, lopta nije skoro pa nikako dolazila do napadača. Zato me ni ne čudi ovaj podatak o pasovima.
Malo me brine to što LE na press konferenciji kaže da ne zna šta mu se dešava sa ekipom. Valjda skonta do nedjelje, pa da šišmiši fasuju :D.

Btw nije loš ovaj Denis Suarez. Kako sam skontao ovog komentatora, trenutno je najbolji asistent u europa ligi.
skenderija04

#48398 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

supercali wrote:pa barca je i sa sistemom bacala pare
barci se jednostavno sastavilo vise stvari pa su na samom vrhu evo vec nekih 10 godina
znaci pored sistema ti se trebaju poklopiti i ostale stvari
ne mogu svi igrati sistem koji gaji neki klub
zlatan ne moze igrati barcin sistem tako efikasno kao sto ni ronaldo ne bi mogao igrati u atleticovom i sl
tako da je kao sto rekoh barci se poklopilo vise stvari pa su zadnje vrijeme uvijek u vrhu
prvo messi xavi iniesta pa onda i neymar i suarez i zato su tu gdje jesu
Ali sistem je i stvorio Xavija i Iniestu kao i mnoge druge. Naravno, kada kazem sistem, ne mislm samo na 4/3/3 , pòsjed i presing vec na sve sto ide od pocetka devedesetih. Istina, bacene su pare na Zlatana, Cigru i jos par njih. To stoji, ali ako imas bazu koja zna sta treba onda ni ti promasaji ne bole.
A i Neymar i Suarez mogu doci jer taj sistem/filozofija napravi neke igrace koji se i prodaju pa recimo Pedro, Adama i Sanabria ubace u kasu 60 miliona.
Za mene je i Luis Enrique dio sistema, tako da sa te strane nije nista sporno.
Crvena Tifoza

#48399 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Gledam snimke sa treninga danas, ni muha se ne čuje. :D Svi u zemlju gledaju.
skenderija04

#48400 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote: Thx... Loše, stvarno loše. Bekovi su bili pozicionirani blizu štopera pošto ovi nisu mogli iznijeti loptu kroz sredinu. Faktički, lopta nije skoro pa nikako dolazila do napadača. Zato me ni ne čudi ovaj podatak o pasovima.
Malo me brine to što LE na press konferenciji kaže da ne zna šta mu se dešava sa ekipom. Valjda skonta do nedjelje, pa da šišmiši fasuju :D.

Btw nije loš ovaj Denis Suarez. Kako sam skontao ovog komentatora, trenutno je najbolji asistent u europa ligi.
Brinem se za nastavak. Takvo sibanje medija, specijalno radio stanica Luis nije zasluzio. Ocigledno su neki novinari koji su bili u misijoj rupi docekali 5 minuta da osinu. Jedan odbijeni intervju, kratka izjava na presici, i sad razapinjanje.
Post Reply