FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#47926 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

I komentari?

Umor juznoamerikanaca? Igranje pod rucnom? Cuvanje od povreda? Nedostatak sportske srece? Sudija? :D :D :D :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#47927 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:I komentari?

Umor juznoamerikanaca? Igranje pod rucnom? Cuvanje od povreda? Nedostatak sportske srece? Sudija? :D :D :D :D :D

:mrgreen: :mrgreen:

Al je los bio, sto jest jest....i po jedne i po druge. Ne upratih kako se zove cijenjeni strucnjak?
Lakat Jebić

#47928 Re: FC Barcelona

Post by Lakat Jebić »

sad komentarisem - stara dobra vremena dok je murinjo bio, kad bi se o klasiku ispisalo stranica vise nego i sarajevskom derbiju :D ovo sad nit ko komentarise, a upitno je koliko je i gledano :D
byNelle

#47929 Re: FC Barcelona

Post by byNelle »

Vec ustaljeni pad nakon internacionalne pauze. Najjace oruzje, 3 kljucna igraca realno jos uvijek u jet lagu.
Iako je sudija u najmanji ruku nedorastao, ne treba se kriti iza njega. Jednostavno malo veca zelja, i malo vise srece.
Atletico na -6, i medjusobni duel, sve je moguce do kraja.
Ipak nadam se da se nakon ovoga dozovu, jer slijedece 3 utakmice su kljucne za citavu sezoni.
Edit: Nema vise medjusobnih sa Atleticom.. Ne znam ni sta pisem.. :-) :mrgreen:
Last edited by byNelle on 02/04/2016 22:48, edited 1 time in total.
LSD

#47930 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Nema se šta puno komentarisati

kod oba gola fali centimetara, MSN još uvijek u južnoj americi a ne na Campu, izmjena Raketa- Arda nidje veze, turčin ništa pokazao nije, bolje da je Roberta ubacio...doduše i Ronaldo je bio katastrofa i na kraju zabi gol, jer Alves nema dovoljno centimetara.

Zayebo je Lucho dosta toga veceras, a Barca se bili zadovoljila sa remijem i na kraju kazna....bezveze se posraše po Krojfovom homageu :facepalm:
spinel_

#47931 Re: FC Barcelona

Post by spinel_ »

Tomahawk11 wrote:

:mrgreen: :mrgreen:

Al je los bio, sto jest jest....i po jedne i po druge. Ne upratih kako se zove cijenjeni strucnjak?
hernandez hernandez hernandez
skenderija04

#47932 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

1 Najteze je pobijediti vec "dobijenu" utakmicu
2. Nije problem rezultat. Logicna posljedica kada je u pitanju ova Barsa. Ne pojave se ova trojica i vozdra.
3 .I meni se cini da je ulaskom Arde sve krenulo naopako. Jednostavno, nije covjek za ovu ekipu.
4. Ako nema presinga tri napadaca, zasto su Alves i Alba visili u napadu?
5. Madrid je vise zelio pobjedu i neka je pobijedio. Na kraju su se radovali iako ova pobjeda rezultatski nije imala neki znacaj. Njima je ovo vise od pobjede. Moral im je ojacan
6. Zidane je izasao kao pobjednik iz duela trenera. Zatvorio se, zrtvovao Jamesa za Casemira, i to mu se vratilo. Nije Barsa previse sansi napravila.Luis nista nije napravio. Kao po obicaju jedna izmjena koja nije donijela nista dobro
7. Danas je sve bilo vaznije od utakmice. Pomen Johanu, slika svih zivih predsjednika,.....Tako je i zavrsilo
8. Vidjeli smo kako izgleda Barsa kada zeli da preskace igru. Hoces da trcis' Ima uvijek neko ko trci kontre bolje od tebe! Vec ide na zivce nedostatak kontrole lopte i situacije. Sve ali sve je podredjeno da ova trojica sto prije dobiju loptu.
9. Na kraju, nije ni vazno. Vidjeli su da nisu nepobjedivi i da se mora svaka utakmica odigrati maksimalno.
10. U utorak je Atletico. tri dana da se svbe poslozi.
Vertig0

#47933 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Normalno da nisu nepobjedivi... Vec oni dosta vremena igraju lose i nonsalantno. Proslo kolo od 0:2 na 2:2 cini mi se i tu prosipas bodove, danas slicna situacija. Ok imaju tesko utakmicu u LP, al od gotove primere dovest ce se u situaciju da ce morati krv propisati da je osvoje. Jebiga bezveze poraz.
skenderija04

#47934 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Vertig0 wrote:Normalno da nisu nepobjedivi... Vec oni dosta vremena igraju lose i nonsalantno. Proslo kolo od 0:2 na 2:2 cini mi se i tu prosipas bodove, danas slicna situacija. Ok imaju tesko utakmicu u LP, al od gotove primere dovest ce se u situaciju da ce morati krv propisati da je osvoje. Jebiga bezveze poraz.
Tacno, ali sve ima svoje objasnjenje. Ako ova trojica ne naprave nista, pisi propalo. Danas Neymar... Ej, Carvajal ima zuti od 20-te minute a ovaj ide u sredinu. Pa majku mu, ako vec on nije skontao ima li neko da mu kaze da proba odigrati 1 na 1 protiv Carvajala?
Vidi, meni je izgledalo da je cilj bio ne izgubiti. Kada se udje sa tom idejom obicno nastradas.
Nema veze, jebes rezultat. Nije strasno, a ako te pobijedi Madrid jos manje. Mene brine nedostatak odgovora kada nisu 100%. Ceka se trenutak genijalnosti koji danas nije docekan.
p206

#47935 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

slažem se za Ardu, drag mi je igrač još iz Galatasaraya ali nije za Barcelone...ni Vidal se nije pokazao nekim pojačanjem, čisto samo kao opcije poslije 60 minute da odmore ovih prvih 11
skenderija04

#47936 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

p206 wrote:slažem se za Ardu, drag mi je igrač još iz Galatasaraya ali nije za Barcelone...ni Vidal se nije pokazao nekim pojačanjem, čisto samo kao opcije poslije 60 minute da odmore ovih prvih 11
I meni je drag, ali Arda kao fudbaler je vrh. Arda u ovome sistemu ne izgleda dobro. Ako gledas pojedinacno sve karakteristike Arda je vjerovatno bolji igrac od Rakitica. Ipak, dok je Rakitic bio na terenu, zakrpio je sve i jednu rupu a danas ih je bilo jako puno. Arda to jednostavno ne moze. Arda umjesto jednog od ove trojice gore, ali druze, treba stisnuti i zamijeniti ih. SergiRo bi danas bio bolja opcija.
Ali jebi ga...Nema veze :D
tufahija12345

#47937 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Ja ne bih sudio Ardi nakon odigranih par utakmica, a tek par citavih. Treba vremena za ozbiljnije stvari. Sjetimo se prosle sezone...drvlje i kamenje na Enrikea a na kraju sve odlicno. Polako, lagano, doce sve na svoje.

A druga stvar, mislim da si Skednerija jos uvijek pod utiskom Guardioline ere...a 4 godine u vise od 100 godina barcelone nije sad aman zaman. A sto se trija tice, reci cu samo da je Rakitic dao gol u finalu lige prvaka :)
Kemal Malovčić

#47938 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

Arda doveden zbog turskog tržišta. Ni hladan ni vruć.

Mi da smo htjeli pobjedu jednako kao delegacija iz Madrida, dobili bismo lako.

GRACIAS JOHAN.
skenderija04

#47939 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tufahija12345 wrote:Ja ne bih sudio Ardi nakon odigranih par utakmica, a tek par citavih. Treba vremena za ozbiljnije stvari. Sjetimo se prosle sezone...drvlje i kamenje na Enrikea a na kraju sve odlicno. Polako, lagano, doce sve na svoje.

A druga stvar, mislim da si Skednerija jos uvijek pod utiskom Guardioline ere...a 4 godine u vise od 100 godina barcelone nije sad aman zaman. A sto se trija tice, reci cu samo da je Rakitic dao gol u finalu lige prvaka :)
Ali kakve cetiri godine drug moj...
Vertig0

#47940 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Pa dobro Guardiola nije imao ovakav trojac ali je i on zivio od inspiracije Xavija, Inieste, Lea ...
Ili si misljenja da Enrike nema nikakav sistem i da se samo oslanja na trojac?
LSD

#47941 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Moraju se iskupiti protiv Atletica za ovu vecerašnju bruku...ali kako ALvesa preskoci lopta :lol: :lol: i Rona zavuce gol
Tomahawk11
Globalni moderator

#47942 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:Moraju se iskupiti protiv Atletica za ovu vecerašnju bruku...ali kako ALvesa preskoci lopta :lol: :lol: i Rona zavuce gol
Rano poceo pusiti...
LSD

#47943 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:
LSD wrote:Moraju se iskupiti protiv Atletica za ovu vecerašnju bruku...ali kako ALvesa preskoci lopta :lol: :lol: i Rona zavuce gol
Rano poceo pusiti...
Frajer je pravi onaj brazilski klaun i parazit vec 2 godine.
Doduše, i Piquea je prekocila lopta kod prvog gola :lol: ali je ta akcija bila onako nesretna po Barcu, Kross nabacio, lopta se odbila od Albe, promjenila smjer, ovaj podletio, Karimaga na kraju dobio vrhunsku asistenciju :mrgreen: i rutinski zakucao...ali drugi gol Reala je komedija u režiji klauna Alvesa :facepalm:

Nikako da taj lik napusti Barci, isto krpelj koji se zakači
Tomahawk11
Globalni moderator

#47944 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Zna kiksnuti, al eto, u ovom sistemu Barce dosta dobro igra na beku....i Barca se na njega oslonula, nemaju bas neke alternative za tu poziciju.
tufahija12345

#47945 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Ja sam protiv naglasavanja neophodnosti trija naprijed tj ako oni nesto skontajunesto ce i biti. to jednostavno za mene nije tacno...a mogu i dokazat :D
skenderija04

#47946 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Vertig0 wrote:Pa dobro Guardiola nije imao ovakav trojac ali je i on zivio od inspiracije Xavija, Inieste, Lea ...
Ja taj sistem vidim samo na prekidima.
Samo jedno pitanje: Imas 5 igraca koji su doputovali u cetvrtak kasno navece. Igrali su dvije kvalifikacione utakmice koje iziskuju veliki napor. Zasto nije izvadio nikoga od njih? Ja mislim da je razlog taj sto su mu ti igraci sistem.
Guardiolu smo razapinjali jer nije imao plan B i da je bio "provaljen". Ok, mada je Pep preokretao utakmice mjenjajuci sistem u 3-4-3 i 3-3-4 ali to se zaboravlja. Kazemo da je imao Xavija i Iniestu. Ok, Luis ih nema, ili bolje receno, nema ih kao nosioce igre i odlucio se za ovo. Postujem, nema nikakvih problema. Kvalitetan fudbal, pobjedjuje, osvaja... Samo sta ako se desi blokada kao veceras? Opet jedna izmjena? Opet ista formacija sa otvoreniom bekovima kada napadaci ne vrse presing? Majku mu, pa nismo valjda toliki fanatici da ne mozemo izanalizitrati utakmicu. Uzeli su loptu sa igracem manje!!!! Polako, sve ja razumijem , i mogu se desiti ovakve stvari. Niko nije savrsen, i logicno je da se izgubi. Samo reci npr. "los dan, rastrgacemo Atletico" nicemu ne vodi. Prvo pogledati zasto si izgubio, i potruditi se da se ne ponovi.
tufahija12345

#47947 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

skenderija04 wrote:
Vertig0 wrote:Pa dobro Guardiola nije imao ovakav trojac ali je i on zivio od inspiracije Xavija, Inieste, Lea ...
Ja taj sistem vidim samo na prekidima.
Samo jedno pitanje: Imas 5 igraca koji su doputovali u cetvrtak kasno navece. Igrali su dvije kvalifikacione utakmice koje iziskuju veliki napor. Zasto nije izvadio nikoga od njih? Ja mislim da je razlog taj sto su mu ti igraci sistem.
Guardiolu smo razapinjali jer nije imao plan B i da je bio "provaljen". Ok, mada je Pep preokretao utakmice mjenjajuci sistem u 3-4-3 i 3-3-4 ali to se zaboravlja. Kazemo da je imao Xavija i Iniestu. Ok, Luis ih nema, ili bolje receno, nema ih kao nosioce igre i odlucio se za ovo. Postujem, nema nikakvih problema. Kvalitetan fudbal, pobjedjuje, osvaja... Samo sta ako se desi blokada kao veceras? Opet jedna izmjena? Opet ista formacija sa otvoreniom bekovima kada napadaci ne vrse presing? Majku mu, pa nismo valjda toliki fanatici da ne mozemo izanalizitrati utakmicu. Uzeli su loptu sa igracem manje!!!! Polako, sve ja razumijem , i mogu se desiti ovakve stvari. Niko nije savrsen, i logicno je da se izgubi. Samo reci npr. "los dan, rastrgacemo Atletico" nicemu ne vodi. Prvo pogledati zasto si izgubio, i potruditi se da se ne ponovi.

uredu komentar, ali isti ovaj komentar bi se mogao nabaciti i na desetine utakmica koje je barca odigrala kad je guardiola vodio barcelonu. uostalom: Anri, messi eto :D to je los trojac jel tako :D
Vertig0

#47948 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Ma ne znam, nisam pametan. Lose odradjena utakmica takticki od strane Enriquea, a Bgm i od igraca. Bar ovo sto sam ja uspio da vidim, jer sam propustio skoro pola prvog pol, a i ovaj ostatak stream mi je dosta stopao. Ono sto sam primjetio da su prvo poluvrijeme odigrali poprilicno solidno i kontorlisali igru? U drugom nakon vodstva su se vodili ono "lahko cemo" izgleda... Odbrana suplja, Alba kriminalan u par situacija.
skenderija04

#47949 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tufahija12345 wrote:

uredu komentar, ali isti ovaj komentar bi se mogao nabaciti i na desetine utakmica koje je barca odigrala kad je guardiola vodio barcelonu. uostalom: Anri, messi eto :D to je los trojac jel tako :D
Naravno da nije los. I Pedro Messi i Villa nije bio los. Ni Zlatan nije bio krampa... Samo kada njih ne ide bio je i neki Xavi da stane na loptu, pa neki Iniesta koji navuce dvojicu i ostavi prostor napadacu, pa kad treba i sacuvati loptu udje neki Keita... Sve se to moglo vidjeti.
Ali ako ti hoces da ovo pretvoris u diskusiju ko je bolji Luis ili Pep, grijesis. Luis ima svoju ideju , bira sebi igrace, pravi izmjene...Moze ti se svidjeti vise ili manje ali je nebitno. Meni neke druge stvari nisu jasne. Npr. zasto je pusten Grimaldo? Vidi u kakvoj je Barsa situaciji. Mathieu povrijedjen, Adriano povrijedjen, zamisli da se Albi nesto desi? Lijeva strana ce biti improvizacija. Naravno SergiRo po hiljaditi put ce krpiti rupu. I kada se odlucuje sezona
Sta ce biti sa golmanima? itd itd.
BHF_Manijak

#47950 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Pa i ja upravo to mislim "los da, razjebat cete sve do kraja". Realno. :mrgreen: :mrgreen:
Poklazalo se 100 puta dosad u sezoni, iako tebi mozda ne djeluje da je ova Enriqueova Barcelona jaka ili da ima plan B. Medjutim i taj plan A je sasvim dovoljan, jer u 95% situacija funckionise. I ako jednog od prednjeg trojca stane, imaju druga dvojica da krpe.

Mislim da je prevsntveno veceras poraz se desio jer su debelo razliciti motivi bili. Real je stosta da vrati nakon one blamaze od 0:4, zaostaju 10 bodova, 13 je vec apokalipsa, imaju "laksu" utakmicu u LP itd... Sve je na njihovoj strani veceras bilo. Za sta je Barcelona igrala? Za Cruyffa, prestiz i ranije osiguravanje titule, koja je i ovako 80% sigurna.

Nego @Skenderija, primjetio sam da skoro nikad ne pises Real, vecino Madrid. Sto? :mrgreen:
Post Reply