FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#4251 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Cruyff: "Guardiola, Txiki i ja smo ubijedili Laportu da Eto'o treba da ode, a dođe Ibra"

Johan Cruyff je priznao da su Pep Guardiola, Txiki Begiristain i on odgovorni za dovođenje Zlatana Ibrahimovića u zamjenu za Eto'a, na ljeto 2009.

Nekadašnji trener FC Barcelone je shvatio da se ta razmjena sa Interom iz Milana na kraju ispostavila jako lošom za Barçu. Zbog toga želi bivšeg predsjednika Laportu riješiti svake krivice, tvrdeći da ovaj, za razliku od trenera, tadašnjeg sekretara i njega samoga, u biti i nije želio da se realizuje ovaj transfer.

- Za sve gubitke se uvijek krivi samo Laporta, a pravi krivci za ovo smo Txiki, Pep i ja. Mi smo ga ubijedili da proda Eto'a, misleći da će Ibrahimović biti i više nego dostojna zamjena. A kada smo shvatili da smo pogriješili, on je bio uz nas prilikom prodaje ovog Šveđanina. Takođe nas je podržao u dovođenju Ville. Učinili smo jedan korak nazad, a zatim dva naprijed - izjavio je Cruyff za list El Periódico de Catalunya.

Upravnom odboru je poručio...

Ovaj Holanđanin i dalje insistira na tome da Barça nije smjela dopustiti reklamiranje na dresovima prvotimaca, ma koliko dobra ponuda bila. Žali što čelinici kluba nisu pronašli druge načine da poprave finansijsku situaciju:

- Siguran sam da bi uspjeli, jer ova uprava ima nešto predivno, nešto što nije imala nijedan druga - kao nasljedstvo je dobila najbolju ekipu svijeta. Dočekala ih je ekipa koja se može pretvoriti u najbolju svih vremena, a da se oni oko toga nisu morali nimalo potruditi. Imaju najboljeg igrača na planeti. I drugog najboljeg. I trećeg. I naravno da svi žele da im se ime dovede u kontekst sa ovom ekipom. Sigurno se novac koji se dobio za reklame na dresovima mogao drugačije namaći.

http://www.barcabih.com/transferi/cruyf ... ibraq.html
Omerovim_Koracima

#4252 Re: FC Barcelona

Post by Omerovim_Koracima »

Promasj milenijuma je taj transfer. Eto je 35 puta bolji fudbaler od Ibrahimovica
Charuga
Globalni moderator

#4253 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Omerovim_Koracima wrote:Promasj milenijuma je taj transfer. Eto je 35 puta bolji fudbaler od Ibrahimovica
Pa covjek je i rekao da je to bio los potez ALI da Pep nije kriv za njega ..
iSwagga

#4254 Re: FC Barcelona

Post by iSwagga »

Ibrahimovic - JEDAN JEDINI!
ganjeta

#4255 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Omerovim_Koracima wrote:Promasj milenijuma je taj transfer. Eto je 35 puta bolji fudbaler od Ibrahimovica
Jesili ozbiljan???
Tomahawk11
Globalni moderator

#4256 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Na samo ovoj stranici pdf-a ima nekih suludih i suicidnih izjava. Ljudi, odjavljujte se sami sa interneta :D
Ili bolje... nemojte, intersantnije je ovako. :D
extraordinary

#4257 Re: FC Barcelona

Post by extraordinary »

REkao je da je Pep kriv za njeg a ne Laporta, pročitajte malo bolje.
Omerovim_Koracima

#4258 Re: FC Barcelona

Naravno da sam ozbiljan. Jedan je Eto. Ibrahimovic nije uspio u barceloni,Eto jeste sa Interom 8-) 8-) .Majsto je Eto.
Charuga
Globalni moderator

#4259 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

extraordinary wrote:REkao je da je Pep kriv za njeg a ne Laporta, pročitajte malo bolje.
Do mene, lapsus u pisanju ... :thumbup:
extraordinary

#4260 Re: FC Barcelona

Post by extraordinary »

Ma ništa, samo da ispravim :D
Zmijuga loma

#4261 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

extraordinary wrote:REkao je da je Pep kriv za njeg a ne Laporta, pročitajte malo bolje.
Ako ćemo cjepidlačiti, rekao je da su on (Cruyff), Pep i Txiki krivi za njega. Pročitajte malo bolje. :D
extraordinary

#4262 Re: FC Barcelona

Post by extraordinary »

Krivi smo mi :D
Danss

#4263 Re: FC Barcelona

Post by Danss »

extraordinary wrote:Krivi smo mi :D
Ja se iZviNJajeM, ko je kriv?! :D
I za sta je kriv?! :-)
belafonte

Post by belafonte »

Hahahaah, dok cekam sta ce @ultima_palabra reci na ovo sto je @Plavih_11 postavio, meni je sljedece zapalo za oko...

Transfer Xavija se vrednuje oko 50 miliona eura, Inieste oko 60, Busquetsa oko 30, a Pedra 25 miliona eura.
Jedino za Iniestu bi se mogle date navedene pare, a nek mi neko nadje klub koji ce kesirati za 30+ -godisnjaka Xavija 50 miliona, za Busquetsa 30 :-) , Pedra 25 :-) ...

Sustina Barcine dominacije se zasniva na timskoj igri i uigranosti ekipe koja je dovedena skoro do savrsenstva a ne na pojedinacnim kvalitetama igraca (cast izuzecima tipa Messi i Iniesta), koja je poenta vrednovat igraca za kojeg niko ne namjerava pokazati interes bas zbog ovako nerealne cijene, pisati ovakve clanke samo da bi se pokazalo da je Barca nebeski klub, a Katalonija nebeska zemlja i sto @ultima_palabra kaze "...gdje jednorozi lete oko cvjetnih polja La Masie..."

Manite se tih transfermarkt bajkica za laku noc, eno arapi kesiraju 35 miliona eura za Dzeku, realno gore navedena trojica vrijede toliko, pa sad opet digitron u ruke pa vidite jeste li najjeftiniji...
Djokej

#4265 Re: FC Barcelona

Post by Djokej »

Kakav si ti paćenik..
Edin H.

#4266 Re: FC Barcelona

Post by Edin H. »

belafonte nisu oni iskesirali £35 mil. za dzeku, nego £30

Dodatnih £5 mil. ce Wolfsburg dobiti ako City osvoji Premiership.

Ipak pitam se koliko od tih £5 mil. ide Zelji :D
belafonte

#4267 Re: FC Barcelona

Post by belafonte »

ma ja sam im odmah to zaokruzio da im je lakse racunat, vidis da su se zadeverali oko finansija, valjda da opravdaju te dugove u koje su upali, sta li

@djokej ako je pacenik onaj sto ne moze patetike, kako nazvat onda likove sto pisu ove bajke - ultra pateticari :zoka:
ultima_palabra

#4268 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:Hahahaah, dok cekam sta ce @ultima_palabra reci na ovo sto je @Plavih_11 postavio, meni je sljedece zapalo za oko...

Transfer Xavija se vrednuje oko 50 miliona eura, Inieste oko 60, Busquetsa oko 30, a Pedra 25 miliona eura.
Jedino za Iniestu bi se mogle date navedene pare, a nek mi neko nadje klub koji ce kesirati za 30+ -godisnjaka Xavija 50 miliona, za Busquetsa 30 :-) , Pedra 25 :-) ...

Sustina Barcine dominacije se zasniva na timskoj igri i uigranosti ekipe koja je dovedena skoro do savrsenstva a ne na pojedinacnim kvalitetama igraca (cast izuzecima tipa Messi i Iniesta), koja je poenta vrednovat igraca za kojeg niko ne namjerava pokazati interes bas zbog ovako nerealne cijene
Ma mrsko mi bilo pisati, očigledno ovaj koji piše članak je u nekom svom svijetu... mora se uzeti u obzir da kada igrač napušta klub iz top 5 u Evropi (a to Barca trenutno jeste, moram priznati) da onda ima neku falinku, star je, povrijeđen, svojeglav ili nešto slično... samim tim ne mogu se postići neke cijene o kojima se ovdje govori. Rijetki su transferi tipa Ronaldo u Madrid gdje igrač u zenitu karijere prelazi iz jednog velikog kluba u drugi.

Već sam pisao za Busquetsa, a vrijedi i za Pedra da ne vjerujem da bi se mogli uklopiti u neki drugi klub, a da bi opravdali te cijene. U prevodu, njih dvojica sigurno vrijede te pare u Barci, negdje drugo teško.

O jednorozima ne bih ovaj put...
Djokej

#4269 Re: FC Barcelona

Post by Djokej »

@belafonte, zbog ovakvih rasprava fudbal pocinje gubiti draz, jedino postaje vazno ko vrijedi vise tj. pare.. treba se vise raspravljati o fudbalu a ne da li neko vrijedi 30,40,50 miliona.. to nama nista ne znaci..
LSD

#4270 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Pique je placen 5 miliona Manchesteru da bi ga vratili kuci , a danas dvije godine poslije taj isti igrac vrijedi 7 puta više 35 miliona.
Busquets i Pedro nisu placeni vec razvijani u sopstvenoj školi pa danas vrijede po 30 i 25 miliona...isto to važi i za Iniestu,Xavia,Messia,Puyola,Valdesa,Krkića.
To gdje bi se oni bolje ili lošije snalazili ili dali bi vrijedili tolike pare, to je sad najmanje bitno i relevantno...oni se najbolje snalaze tu gdje jesu trenutno što rezultati pokazuju najbolje.
ultima_palabra

#4271 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Pique je placen 5 miliona Manchesteru da bi ga vratili kuci , a danas dvije godine poslije taj isti igrac vrijedi 7 puta više 35 miliona.
Busquets i Pedro nisu placeni vec razvijani u sopstvenoj školi pa danas vrijede po 30 i 25 miliona...isto to važi i za Iniestu,Xavia,Messia,Puyola,Valdesa,Krkića.
To gdje bi se oni bolje ili lošije snalazili ili dali bi vrijedili tolike pare, to je sad najmanje bitno i relevantno...oni se najbolje snalaze tu gdje jesu trenutno što rezultati pokazuju najbolje.
Pa to i govorim... oni su sada prvotimci u Barci, kad ne budu više dobro igrali i Barca bude htjela da ih se riješi, onda više neće vrijediti toliko.
Isto kao što Ibra za samo jednu sezonu pade sa 70 miliona na 24, ili Ronaldinho kojeg 2006. ne bi dali za 100 miliona, da bi dvije godine kasnije jedva uzeli 20tak... Barca, Madrid, United, Chelsea, Bayern, Inter, Milan rijetko prodaju igrače u zenitu karijere.
Cafe Camargue

#4272 Re:

Post by Cafe Camargue »

belafonte wrote:Hahahaah, dok cekam sta ce @ultima_palabra reci na ovo sto je @Plavih_11 postavio, meni je sljedece zapalo za oko...

Sustina Barcine dominacije se zasniva na timskoj igri i uigranosti ekipe koja je dovedena skoro do savrsenstva a ne na pojedinacnim kvalitetama igraca (cast izuzecima tipa Messi i Iniesta), koja je poenta vrednovat igraca za kojeg niko ne namjerava pokazati interes bas zbog ovako nerealne cijene, pisati ovakve clanke samo da bi se pokazalo da je Barca nebeski klub, a Katalonija nebeska zemlja i sto @ultima_palabra kaze "...gdje jednorozi lete oko cvjetnih polja La Masie..."

Manite se tih transfermarkt bajkica za laku noc, eno arapi kesiraju 35 miliona eura za Dzeku, realno gore navedena trojica vrijede toliko, pa sad opet digitron u ruke pa vidite jeste li najjeftiniji...
Pa molim te lijepo, ako je Yaya Toure prodat za 35 miliona eura (pozicija Busketsa), zašto ovaj ne bi vrijedio bar pet miliona manje :D
Zatim, Pedro koji je jedan od najboljih strijelaca Barce, da ne vrijedi 25? Pa :lol:
Stvarno si paćenik. Opusti se čovječe i zahvaljuj Bogu što svjedočiš najvećem timu svih vremena :wink: :run:
Charuga
Globalni moderator

#4273 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Ne vrijedi Pedro (23. god.) 25 miliona ali zato je opravdana cijena Di Marie (22. god.) koju je Real platio (25 mil +). Di Maria je klasa za Pedra .. 8-)
Lunizz

#4274 Re: FC Barcelona

Post by Lunizz »

Plavi ovdje ima uvijek ljudi koji znaju ne bolje nego najbolje.
Pa u danasenjem nogometu svaki igrac koji moze stajati na obe noge i igra u ligi 5 vrijedi najmanje 1Mil :D
Omerovim_Koracima

#4275 Re: FC Barcelona

Pokazali su svoje klase u direktnom okrsaju 8-) 8-)
Moze biti klasa protiv zaragoze :lol: :lol:
Post Reply