FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

HB_BHF

#37826 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija04 wrote:
omar little wrote:znam ja sta je njima cilj, providni su ko celofan, ali svejedno je frustrirajuce. messika sad u inat treba prestici kikija. :D
Tek je pocelo...Sada ce i Messi na sud, pa ce presuda. Sve su uvezali.
Ima li Barca neke kontra-argumente ili šta već majka mu stara... Kakva im je to advokatska kompanija koja ih zastupa? Ova sranja traju već predugo.
ultima_palabra

#37827 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Image
:mrgreen:
skenderija04

#37828 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:
skenderija04 wrote:
omar little wrote:znam ja sta je njima cilj, providni su ko celofan, ali svejedno je frustrirajuce. messika sad u inat treba prestici kikija. :D
Tek je pocelo...Sada ce i Messi na sud, pa ce presuda. Sve su uvezali.
Ima li Barca neke kontra-argumente ili šta već majka mu stara... Kakva im je to advokatska kompanija koja ih zastupa? Ova sranja traju već predugo.
Kadija te tuzi kadija ti sudi....
skenderija04

#37829 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Image
:mrgreen:
A je li vjerujes u Villarato :D
ultima_palabra

#37830 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Vjeruješ li ti da je transfer Neymara čist?
skenderija04

#37831 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Vjeruješ li ti da je transfer Neymara čist?
Kada vidim danasnji dokument vjerujem

Image
HB_BHF

#37832 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Messi je jutros bio odsutan sa treninga zbog privatnih razloga. :-?
skenderija04

#37833 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Messi je jutros bio odsutan sa treninga zbog privatnih razloga. :-?
Reklame. Imao je dozvolu kluba. Sedam dana pauze, a danasnji trening je razgibavanje, kao i svakog ponedjeljka nakon tekme i kad nema utakmice radnim danima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#37834 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Zna li se i kad Messi ide u halu?
Mislim, fascinantno je da je svijet globalno selo i da se vecina stvari moze veoma lahko saznati, ali nije bas ugodno biti ni u Messijevoj (kao i mnogih drugih) kozi, non stop te snimaju, spijuniraju, okrecu-obrcu....jbg, da nije miliona, slave i svega sto ide uz to.... :D
Logovan

#37835 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Zna li se i kad Messi ide u halu?
Mislim, fascinantno je da je svijet globalno selo i da se vecina stvari moze veoma lahko saznati, ali nije bas ugodno biti ni u Messijevoj (kao i mnogih drugih) kozi, non stop te snimaju, spijuniraju, okrecu-obrcu....jbg, da nije miliona, slave i svega sto ide uz to.... :D
:lol: :lol: :thumbup:
Tako ti je to danas, došla nova vremena.
Crvena Tifoza

#37836 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Nego gdje je GIF Mesijeve majstorije od juče? :izet:
skenderija04

#37837 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Evo kako javno tuzilastvo obrazlaze zahtijev za podizanje krivicnog djela protiv Rosella ( jedno od tri)

"En el año 2013 y ante las perspectivas de que Neymar Jr. no asumiera el compromiso pactado y que se incorporara a otro club de fútbol, Rosell decidió anticipar su fichaje a ese mismo año, ofreciéndole una cantidad de dinero mayor a la inicialmente estipulada en 2011. Además, al tener que rescindir el contrato del jugador con el Santos FC, el Fútbol Club Barcelona tendría que adquirir a este club los derechos federativos. Dicha decisión la adoptó Rosell personalmente, sin la autorización de la Junta Directiva del club y sin dar cuenta posteriormente a la Asamblea de socios celebrada en octubre de 2013".

2013,u situaciji kada je izgledalo da Neymar nece ispostovati postignuti dogovor i da ce potpisati za drugi klub, Rosell je odlucio da anticipira njegov transfer, ponudivsi mu vise novca od dogovorenog 2011 godine. Takodje je morao, s obzirom da je igrac bio pod ugovornom obavezom sa F.C. Santos, otkupiti i federativna prava (odsteta). Tu odluku je donio Rosell samoinicijativno, bez autorizacije uprave kluba, i bez naknadnog obavjestenja skupstine (kluba) na sjednici 2013-te

Znaci terete ga radi " necasnog vodjenja kluba koji je grupa gradjana" Da covjek ne povjeruje. Nikada se nece pomiriti da je Neymar odlucio da igra za Barcelonu, i da ih jeRosell naguzio.
TheHound

#37838 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

skenderija04 wrote:Evo kako javno tuzilastvo obrazlaze zahtijev za podizanje krivicnog djela protiv Rosella ( jedno od tri)

"En el año 2013 y ante las perspectivas de que Neymar Jr. no asumiera el compromiso pactado y que se incorporara a otro club de fútbol, Rosell decidió anticipar su fichaje a ese mismo año, ofreciéndole una cantidad de dinero mayor a la inicialmente estipulada en 2011. Además, al tener que rescindir el contrato del jugador con el Santos FC, el Fútbol Club Barcelona tendría que adquirir a este club los derechos federativos. Dicha decisión la adoptó Rosell personalmente, sin la autorización de la Junta Directiva del club y sin dar cuenta posteriormente a la Asamblea de socios celebrada en octubre de 2013".

2013,u situaciji kada je izgledalo da Neymar nece ispostovati postignuti dogovor i da ce potpisati za drugi klub, Rosell je odlucio da anticipira njegov transfer, ponudivsi mu vise novca od dogovorenog 2011 godine. Takodje je morao, s obzirom da je igrac bio pod ugovornom obavezom sa F.C. Santos, otkupiti i federativna prava (odsteta). Tu odluku je donio Rosell samoinicijativno, bez autorizacije uprave kluba, i bez naknadnog obavjestenja skupstine (kluba) na sjednici 2013-te

Znaci terete ga radi " necasnog vodjenja kluba koji je grupa gradjana" Da covjek ne povjeruje. Nikada se nece pomiriti da je Neymar odlucio da igra za Barcelonu, i da ih jeRosell naguzio.
Znaci ipak Neymar nije odabrao Barcu zbog Barce i Messia kako tvrdi, nego je htio preci u drugi klub ako Barca ne ponudi vise love. Steta, bas sam mislio da mu pare nisu bile glavni motiv.
skenderija04

#37839 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

To kaze javno tuzilastvo. ali ne kaze da se "drugi klub" povukao jer je morao istresti 160 miliona :D

I otkuda sada " drugi klub" u dokumentima javnog tuzilastva kada se slucaj vodi protiv Barcelone kao kluba i jednog njenog predjednika posebno?...Pardon, dva, od danas je i aktuelni predsjednik optuzen :D

Dali su mu vise para, ali i samo 50 % marketinskih prava. Da bi optuznica bila kompletna valjda bi morali vidjeti i ponudu "drugog kluba" Ovako ispada da se tereti na osnovu spekulacija.
TheHound

#37840 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

Hajd sad se bar 100% zna koji je to drugi klub i odakle dolaze napadi na Barcu preko tuzbi. Nije da se i prije nije znalo ali sad smo na 100% :)
skenderija04

#37841 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

TheHound wrote:Hajd sad se bar 100% zna koji je to drugi klub i odakle dolaze napadi na Barcu preko tuzbi. Nije da se i prije nije znalo ali sad smo na 100% :)
To je jasno od prvog dana isto kao i motiv

Jedino sto je nejasno je zasto Bartomeu bas danas? Vise od godinu dana trkeljaju, prekrajaju, brisu,dodaju, mjenjaju detalje i Bartomeu nigdje nije spomenut. Ali vidi cuda, kad je postao predsjednik booooom, optuznica!!! :D
todd_smith

#37842 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

a i vi se glupostima zamarate :-)
TheHound

#37843 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

A da Barci kojim slucajem ne ide ovamo dobro u zadnje vrijeme, odnosno da se Bartomeu nije solidno snasao u novoj ulozi, vjerujem da bi i te tuzba sacekale neka 'bolja vremena' da se plasiraju :)

Perez je gadan igrac, postavio je svoju raju na skoro sve funkcije vezane za Primeru da moze manipulisati situacijama kao sto je Ronaldova kazna. Al na kraju mu i to malo pa ne prestaje sa prljavom igrom i na drugim frontovima.
skenderija04

#37844 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

todd_smith wrote:a i vi se glupostima zamarate :-)
Sto su gluposti?
Samo jednom sudskom odlukom vlasti klub ce biti kraci za oko 70 miliona i zabranom rada dvojici ljudi. Priznaces da 70 miliona nije mala lova a nestabilan klub i nije toliko konkurentan. Fudbal se igra i na drugim terenima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#37845 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

I sve ih to Real mezi u vremenu kad, priznace i najvatreniji Blaugranisti, Realu ne i de nimalo lose?
Ko onda Real mezi, otkud istraga?
I nije mi jasno zasto bi otjerali jednog od najbolje dvojice iz svoje lige? Clasici su uvijek imali zvijezde na suprotnim stranama. Pod time ne mislim na nekog Luisa Suareza ili Balea, nego bas ono najvece zvijezde. Valjda u tome ima neke koristi, pa je malo glupo otjerati sad Messija.
Ne kazem da nije tako, da me se pogresno ne razumije, samo vidim nekih nelogicnosti, pa komentarisem.
skenderija04

#37846 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:I sve ih to Real mezi u vremenu kad, priznace i najvatreniji Blaugranisti, Realu ne i de nimalo lose?
I nije mi jasno zasto bi otjerali jednog od najbolje dvojice iz svoje lige? Clasici su uvijek imali zvijezde na suprotnim stranama. Pod time ne mislim na nekog Luisa Suareza ili Balea, nego bas ono najvece zvijezde. Valjda u tome ima neke koristi, pa je malo glupo otjerati sad Messija.
Ne kazem da nije tako, da me se pogresno ne razumije, samo vidim nekih nelogicnosti, pa komentarisem.
Istraga Realu je za maloljetnike u FIFI.

Ovdje se radi o ulasku drzavnog organa ( javno tuzilastvo) po sluzbenoj duznosti, a ne na osnovu optuznice (Jordi Casas) je svoju povukao onog trenutka kada je Barsa objavila brojeve (april prosle godine)
todd_smith

#37847 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

skenderija04 wrote:
todd_smith wrote:a i vi se glupostima zamarate :-)
Sto su gluposti?
Samo jednom sudskom odlukom vlasti klub ce biti kraci za oko 70 miliona i zabranom rada dvojici ljudi. Priznaces da 70 miliona nije mala lova a nestabilan klub i nije toliko konkurentan. Fudbal se igra i na drugim terenima.
pa gluposti u smislu ko je koga tuzio i zbog cega i detalje sudskih naloga, dokumentacija i slicno, da je domaci klub pa hajde, ovako...mislim navijac si razumijem, ali jbga ipak je to drugi grad, druga drzava, drugi jezik..
Tomahawk11
Globalni moderator

#37848 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:
Tomahawk11 wrote:I sve ih to Real mezi u vremenu kad, priznace i najvatreniji Blaugranisti, Realu ne i de nimalo lose?

Ovdje se radi o ulasku drzavnog organa ( javno tuzilastvo) po sluzbenoj duznosti, a ne na osnovu optuznice (Jordi Casas) je svoju povukao onog trenutka kada je Barsa objavila brojeve (april prosle godine)
Da li to implicira da je Real umjesan?
5 0 5

#37849 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

todd_smith wrote: pa gluposti u smislu ko je koga tuzio i zbog cega i detalje sudskih naloga, dokumentacija i slicno, da je domaci klub pa hajde, ovako...mislim navijac si razumijem, ali jbga ipak je to drugi grad, druga drzava, drugi jezik..
Možda je domaći njemu.
skenderija04

#37850 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:
skenderija04 wrote:

Da li to implicira da je Real umjesan?
Indicije postoje.

1. Nakon objave postupka Predsjednik Reala je optuzen od strane jednohg novinara da stoji iza ovoga. Florentino je prijetio sudom i trazio da se ovaj izvini. Novinar se nije izvinio, a Florentino nije podnio tuzbu kao sto je spominjao. Kada te neko javno optuzi da si uz pomoc ministra pravde i bivseg predsjednika vlade · napucao" javno tuzilastvo sa de ponovo pokrene postupak ( sudija je prvobitno odbio sve optuzbe) najmanje sto se moze uraditi je tuziti za klevetu. Zasto nije?
2. Pravni zastupnik uprave prihoda je bivsa clanica uprave Real Madrida Marta Silva. Jos nije odgovorila na zahtijev Barcelone da objasni kako je imala izvjestaj i dokumente o ugovorima prije sudije'. Bice da je bio i "drugi klub· kako kaze javno tuzilastvo koji je svo vrijeme bio u pregovorima sa Neymarom i koji je u detalje znao sve pojedinodti u procesu transfera.
Post Reply