Za sada se samo zna da nije lom noge. O tezini povrede vise ce se znati sutra poslije pretraga.burek_in_space wrote:Shta je bilo to sa Mesijem?!
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#3651 Re: FC Barcelona
-
LSD
#3652 Re: FC Barcelona
Ujfaluši ga poder'o po desnom skocnom zglobu tako da su ga iznijeli sa terena na nosilima.burek_in_space wrote:Shta je bilo to sa Mesijem?!
-
LSD
#3653 Re: FC Barcelona
Distorzija zgloba 100%....gadna povreda pravo.
- burek_in_space
#3654 Re: FC Barcelona
Au, shto gadno izgleda. 
- Cyrax
#3655 Re: FC Barcelona
Jos se ova majmuncina Ujfalusi buni sto je dobio crveni. 
- smoki_choko
#3656 Re: FC Barcelona
mesi van terena minimalno 15 dana 
-
fixer
#3657 Re: FC Barcelona
S ovakvom oteklinom, sumnjam da je samo 15. Veoma moguce da je lom. Ne znam kako su to mogli samo tako na prvu odbaciti. Tu ima puno malih koscica, pa je itekako moguce da je neki lom. Pricam iz vlastitog iskustva.smoki_choko wrote:mesi van terena minimalno 15 dana
- ultima_palabra
#3658 Re: FC Barcelona
Nema ovdje loma, ali moguće da su otišli ligamenti... ako nisu, onda jest 15 dana, ako jesu 1-2 mjesecafixer wrote:S ovakvom oteklinom, sumnjam da je samo 15. Veoma moguce da je lom. Ne znam kako su to mogli samo tako na prvu odbaciti. Tu ima puno malih koscica, pa je itekako moguce da je neki lom. Pricam iz vlastitog iskustva.smoki_choko wrote:mesi van terena minimalno 15 dana
- smoki_choko
#3659 Re: FC Barcelona
to su prve procjene, vidjecemo kad odradi medicinski pregled kakve ce onda biti prognozefixer wrote:S ovakvom oteklinom, sumnjam da je samo 15. Veoma moguce da je lom. Ne znam kako su to mogli samo tako na prvu odbaciti. Tu ima puno malih koscica, pa je itekako moguce da je neki lom. Pricam iz vlastitog iskustva.smoki_choko wrote:mesi van terena minimalno 15 dana
-
LSD
#3660 Re: FC Barcelona
Ligamenti su sigurno pokidani, pa vidite da mu je Ujfaluši totalno razjebo nogu...mjesec dana mirovanja - minimalno ...znam jer sam i sam imao slicnu povredu.
Jbg kad je bila incijativa iz ovih najvecih klubova da se najvece zvijezde zaštite na terenu (jer klubovi zarađuju ogromne pare na njima mimo terena, a i razni sponzori, te prodaja dresova, reklame ovo ono) bila je prica baš na ovom forumu Ebo zvijezde, nek ih tuku ko i istale fudbalere....i naravno da ce tuci sve dok neko nekog ne osakati ili napravi invalidom....a posljedica je samo crveni, dvije utakmice pauze i hajmo opet udarati zvijezde.
Jbg kad je bila incijativa iz ovih najvecih klubova da se najvece zvijezde zaštite na terenu (jer klubovi zarađuju ogromne pare na njima mimo terena, a i razni sponzori, te prodaja dresova, reklame ovo ono) bila je prica baš na ovom forumu Ebo zvijezde, nek ih tuku ko i istale fudbalere....i naravno da ce tuci sve dok neko nekog ne osakati ili napravi invalidom....a posljedica je samo crveni, dvije utakmice pauze i hajmo opet udarati zvijezde.
- Jack Be Nimble
#3661 Re: FC Barcelona
Jebiga nije se trebalo desiti, ali opet drago mi je da se desilo. Barcelona sada ima 18 igraca, vidjecemo kako ce bez Mesija. Nije da ne mogu, niti da im je Mesi sve, ali fino je sada da ih vidimo kako ce tih 15 ili 40 dana provesti. Bio bi red da im ode jos koji na bolovanje.
- mrtva kokoš
#3662 Re: FC Barcelona
ako je to jedini nacin da real bude ispred barcelone a izgleda da jeste cim ste tako sretni neka i bude, samo nek se covjek oporavi. ali sta`s kakav klub takvi navijaci, ko da je neko nesto ocekiv`o .Jack Be Nimble wrote:Jebiga nije se trebalo desiti, ali opet drago mi je da se desilo. Barcelona sada ima 18 igraca, vidjecemo kako ce bez Mesija. Nije da ne mogu, niti da im je Mesi sve, ali fino je sada da ih vidimo kako ce tih 15 ili 40 dana provesti. Bio bi red da im ode jos koji na bolovanje.
p.s.
ako ko vidi negdje ujfalusia neka mi javi na P.P.
Last edited by mrtva kokoš on 20/09/2010 08:13, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#3663 Re: FC Barcelona
Ne znam, ne izgleda mi da je bilo namjere od strane Ujfalusia, Messi je jednostavno prebrz sa loptom... izgleda kao da je samo htio da postavi nogu ispred njega i da ga zaustavi, ali ga je dohvatio po članku 
- Jack Be Nimble
#3664 Re: FC Barcelona
Splinter wrote:ako je to jedini nacin da real bude ispred barcelone a izgleda da jeste cim ste tako sretni neka i bude, samo nek se covjek oporavi. ali sta`s kakav klub takvi navijaci, ko da je neko nesto ocekiv`o .Jack Be Nimble wrote:Jebiga nije se trebalo desiti, ali opet drago mi je da se desilo. Barcelona sada ima 18 igraca, vidjecemo kako ce bez Mesija. Nije da ne mogu, niti da im je Mesi sve, ali fino je sada da ih vidimo kako ce tih 15 ili 40 dana provesti. Bio bi red da im ode jos koji na bolovanje.![]()
p.s.
Ne kontam sto mjesas real i njihove navijace sa mojim postom. Ja nigdje nisam spomenuo Real niti njihove navijace. Licno mislim da nece biti lako sa Mourinhom, ali to nije problem, nego je problem sto je Pep skupio samo 19 igraca i zelim da vidim kako ce proci ovu sezonu ako budu imali vise ovakvih povreda.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3665 Re: FC Barcelona
@Splinter, mislim da si fulio temuSplinter wrote:ako je to jedini nacin da real bude ispred barcelone a izgleda da jeste cim ste tako sretni neka i bude, samo nek se covjek oporavi. ali sta`s kakav klub takvi navijaci, ko da je neko nesto ocekiv`o .Jack Be Nimble wrote:Jebiga nije se trebalo desiti, ali opet drago mi je da se desilo. Barcelona sada ima 18 igraca, vidjecemo kako ce bez Mesija. Nije da ne mogu, niti da im je Mesi sve, ali fino je sada da ih vidimo kako ce tih 15 ili 40 dana provesti. Bio bi red da im ode jos koji na bolovanje.![]()
p.s.
Kad smo kod navijaca Barcelonini su
-
kory_galaktikos
#3666 Re: FC Barcelona
messia nevolim ama bas nikako al jbg zao mi zbog ovog..nije valjda nista ozbiljno...
i ja mislim da nije bilo namjere....
a ovo sto su nbeki poceli odma mijesat sad reala i navijace ove...ajde sad da vidimo barsu kad im fali samo messi svi znamo kolilko real non-stop ima problema sa povredama i to uvijek 2-3 igraca minimum..
sve u svemu nije valjda nista ozbijno
i ja mislim da nije bilo namjere....
a ovo sto su nbeki poceli odma mijesat sad reala i navijace ove...ajde sad da vidimo barsu kad im fali samo messi svi znamo kolilko real non-stop ima problema sa povredama i to uvijek 2-3 igraca minimum..
sve u svemu nije valjda nista ozbijno
-
fixer
#3667 Re: FC Barcelona
Nemoj tako biti siguran. Kazem ti da sam imao istu povredu, da su mi tek nakon pola godine ustanovili da je bio lom.ultima_palabra wrote:Nema ovdje loma, ali moguće da su otišli ligamenti... ako nisu, onda jest 15 dana, ako jesu 1-2 mjesecafixer wrote:S ovakvom oteklinom, sumnjam da je samo 15. Veoma moguce da je lom. Ne znam kako su to mogli samo tako na prvu odbaciti. Tu ima puno malih koscica, pa je itekako moguce da je neki lom. Pricam iz vlastitog iskustva.smoki_choko wrote:mesi van terena minimalno 15 dana
- ultima_palabra
#3668 Re: FC Barcelona
Eh sad, pretpostavljam da Messi ima bolje doktore nego što si ti imao
Ja imam isto problematične članke, zbog njih sam prestao igrati košarku... 10tak puta mi je zglob znao izgledati onako, već nakon 5-6 dana mogu hodati normalno...
Ja imam isto problematične članke, zbog njih sam prestao igrati košarku... 10tak puta mi je zglob znao izgledati onako, već nakon 5-6 dana mogu hodati normalno...
-
LSD
#3669 Re: FC Barcelona
Jest da nije isto kad u timu imaš ili nemaš takvog igraca kalibra Messia (za Barsu vrlo bitnog), ali ova situacija je sad test za cijeli tim....sad imaju priliku da pokažu da i bez njega mogu pobjeđivati, i u prvenstvi i u LP.
- ultima_palabra
#3670 Re: FC Barcelona
Messi podría volver a jugar dentro de 10 días - Marca
Kažem ja, ove povrede su bolne i gadno izgledaju, ali brzo prođu...
Kažem ja, ove povrede su bolne i gadno izgledaju, ali brzo prođu...
- Charuga
- Globalni moderator
#3671 Re: FC Barcelona
Nakon jutrošnjeg skeniranja i testova, potvrđeno je da je Leo Messi "preživio" brutalan napad Ujfalušija, ali sa posljedicama uganuća desnog gležnja, te će biti van stroja 'samo' petnaest dana.
Najbolji igrač svijeta je zajedno sa bratom Rodrigom, doktorom FC Barcelone Ricardom Prunom i fizioterapeutom Juanjom Brauom, napustio Ciutat Esportiva u 11,45. Nakon MRI, potvrđeno je da nema prijeloma kosti ili pridružene ozljede.
Uz ovakve prognoze, Lionel Messi propustiti će iduće dvije utakmice. "Desetke" sigurno neće biti protiv Sporting Gijona ni Athletica, a upitan je i za utakmicu Lige prvaka protiv Rubina iz Kazana.
http://barcabih.com/index.php?option=co ... &Itemid=91
Najbolji igrač svijeta je zajedno sa bratom Rodrigom, doktorom FC Barcelone Ricardom Prunom i fizioterapeutom Juanjom Brauom, napustio Ciutat Esportiva u 11,45. Nakon MRI, potvrđeno je da nema prijeloma kosti ili pridružene ozljede.
Uz ovakve prognoze, Lionel Messi propustiti će iduće dvije utakmice. "Desetke" sigurno neće biti protiv Sporting Gijona ni Athletica, a upitan je i za utakmicu Lige prvaka protiv Rubina iz Kazana.
http://barcabih.com/index.php?option=co ... &Itemid=91
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- veljaca
#3673 Re: FC Barcelona
Ujfaluši - sjetim ti se sestre i matere ....
Cuj - slomim te i izvinim ti se .....
Koliko su te platili protivnici Barcelone ? Ali doci ce i tebi "crna minuta" ..
Cuj - slomim te i izvinim ti se .....
Koliko su te platili protivnici Barcelone ? Ali doci ce i tebi "crna minuta" ..
- Obuca9
#3674 Re: FC Barcelona
Ne znam što se ibretite toliko, ja se samo čudim da ga neko nije i ranije slomio. Kada neki igrač toliko dribla, samo je pitanje vremena, kada će neko zakasniti na loptu i opaliti ga po nogama. Da se razumijemo nisam nikakav anti-barca fan, čak štaviše Barca mi je draga, još iz perioda Kluiverta, Rivalda i Figa, dok mi je onaj Real vazda odvratan bio, ali ovo nije ništa što se nije moglo očekivati.
I nisma za to da se štite samo zvijezde, više sam za to da se štite svi igrači od nasilnih startova, a po meni bi najpravednije bilo da svako ko napravi namjeran faul, sa dugoročnim posljedicama po protivničkog igrača, bude suspendovan onoliko dugo koliko se bude oporavljao povrijeđeni igrač.
Mada bi to definitvno izazvalo mnogo kontroverzi, jer ne bude uvijek faul sa namjerom da se povrijedi protivnik, nekad se zna desiti i da fakat bude slučajno, a da posljedice budu katastrofalne, jednostavno dvojica idu u isto vrijeme na loptu, jedan dođe u djeliću sekunde brže do nje i izbije je i normalno je da onaj drugi ne može ni zaustaviti nogu, niti je skrenuti negdje u stranu, nego da će udarti ovog prvog po nozi, a to može nositi katastrofalne posljedice (primjer onog igrača Arsenala prošle godine, ne mogu da se sjetim kojeg i koja je utakmica bila, ali mislim da je bio u pitanju lom noge), gdje bi vjerovatno i protivnički igrač isto prošao, da je on došao u djeliću sekunde ranije do lopte.
I nisma za to da se štite samo zvijezde, više sam za to da se štite svi igrači od nasilnih startova, a po meni bi najpravednije bilo da svako ko napravi namjeran faul, sa dugoročnim posljedicama po protivničkog igrača, bude suspendovan onoliko dugo koliko se bude oporavljao povrijeđeni igrač.
Mada bi to definitvno izazvalo mnogo kontroverzi, jer ne bude uvijek faul sa namjerom da se povrijedi protivnik, nekad se zna desiti i da fakat bude slučajno, a da posljedice budu katastrofalne, jednostavno dvojica idu u isto vrijeme na loptu, jedan dođe u djeliću sekunde brže do nje i izbije je i normalno je da onaj drugi ne može ni zaustaviti nogu, niti je skrenuti negdje u stranu, nego da će udarti ovog prvog po nozi, a to može nositi katastrofalne posljedice (primjer onog igrača Arsenala prošle godine, ne mogu da se sjetim kojeg i koja je utakmica bila, ali mislim da je bio u pitanju lom noge), gdje bi vjerovatno i protivnički igrač isto prošao, da je on došao u djeliću sekunde ranije do lopte.
- Gde si sad cica maco
#3675 Re: FC Barcelona
Barsa ove godine ima bolje gostujuće dresove od Slavijinih domaćih. (Barsin sam navijač.)