FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#34951 Re: FC Barcelona
Sve ovo je jos uvijek bezbolno. Ima materijala,ima vremena i ima srpljenja. Problem je sto LE ne kontrolise svlacionicu, Veterani su ga pojeli. I jos nesto, 2007 sredina Busquets,Xavi Iniesta. 2014- Busquets,Xavi, Iniesta. Nicija nije do zore gorila,
- p206
#34952 Re: FC Barcelona
gledam formaciju Bayerna protiv Rome, igraju ljudi 3-6-1
----------Benatia---Boateng---Alaba--------
Lahm------Muller-----X. Alonso--------Bernat
------------Robben-----------Gotze-----------
-----------------Lewandowski-----------------
ovako su dobili 4 na 3 u sredini (jer Roma igra klasičnu 433) i gdje Robben i Gotze prate beka ako krene naprijed, nekad ni to ne trebaju jer bek i štoper zatvaraju... Pep je uvijek sistemom pokušavao da napravi višak... ovi nakon njega znaju samo za 433 i ništa drugo, malo Messija vrate nazad u sredinu i to je to... ko da će im se nešto desiti ako šta novo isprobaju... a konkretno za ovu 361 se imaju idealni igrači u Barceloni
ovako su dobili 4 na 3 u sredini (jer Roma igra klasičnu 433) i gdje Robben i Gotze prate beka ako krene naprijed, nekad ni to ne trebaju jer bek i štoper zatvaraju... Pep je uvijek sistemom pokušavao da napravi višak... ovi nakon njega znaju samo za 433 i ništa drugo, malo Messija vrate nazad u sredinu i to je to... ko da će im se nešto desiti ako šta novo isprobaju... a konkretno za ovu 361 se imaju idealni igrači u Barceloni
-
LSD
#34953 Re: FC Barcelona
ali nemaš više Pepa na klupip206 wrote:gledam formaciju Bayerna protiv Rome, igraju ljudi 3-6-1
a stoji da Barca ima igrace za 3-5-2 ili tu 3-6-1
- Zmijuga loma
#34954 Re: FC Barcelona
Vjerujem da misliš na mene, samo si promašio jedan bitan detalj: ja sam spomenuo igru u posjedu, a ne napad. A ovo boldovano da se dogovoriš sam sa sobom.faraon_s_krilima wrote:Neko je nakon Mascheranove odlicne utakmice na DMu napisao kako on ne moze u Barci tu igrati jer je jedan manje igrac kad je u pitanju napad. Ja mislim da Barca kada napada sa Busquetsom u veznom redu ima igraca manje.
On je najkorisniji kada lopta prelazi iz odbrane xaviju i iniesti, poslije toga on nista korisno ne radi za napad. Najjaci je u igri bez lopte, ali s njom nista korisno ne moze uraditi. U odbrani je prespor kada su kontre u pitanju i tu mu ne pomaze ni odlicno citanje igre. Jednostavno se u zadnjih nekoliko godina on gubi u svakoj bitnoj utakmici.
"Nije ni blizo dobar na lopti niti passer da bi se ikad ustalio na DM-u u Barcinom sistemu. Praktično igrač manje kad su u posjedu lopte (a ovo je tim sa garantovanih 70% posjeda) ali vrhunski ball winner."
- Lakat Jebić
#34955 Re: FC Barcelona
ono sto j gvardioala uradio protiv rome (i sto mu je istini za volju garcia omogucio da uradi) je nesto skroz novo, pa i nije za poredit
- HB_BHF
#34956 Re: FC Barcelona
Disciplina u igri je postojala samo u prvih pola sata utakmice. Ostalo ne zna se ni ko pije, ni ko plaća. Jbt Pique iznosi loptu do protivničkog dijela terena, i traži nekog od napadača. Busquetsa, Xavija i Inieste nije bilo nikako. Gledao sam snimak utakmice, ali bolje da nisam...
Sve u svemu, Real je zaslužio 3 boda. Bili su bolji u svakom segmentu igre. Luis Enrique će možda biti dobar trener, ali dokle će se više amateri praksati u Barceloni?
I protiv PSG - a i protiv Reala, imao sam osjećaj ko da gledam Safeta Sušića na klupi Barce. Reakcije nakon teške situacije su mu užas, kao i izmjene. Jarane, ne moraš uvijek igrati 4-3-3, neće ti Cruyff ništa prigovoriti ako promijeniš ponekad taktiku.
Nažalost, počinjem se slagati sa @Zmijugom u vezi Inieste, bez obzira koliko ga gotivim. Frajer se treba malo sabrati i skontati šta hoće od života.
Sve u svemu, Real je zaslužio 3 boda. Bili su bolji u svakom segmentu igre. Luis Enrique će možda biti dobar trener, ali dokle će se više amateri praksati u Barceloni?
Nažalost, počinjem se slagati sa @Zmijugom u vezi Inieste, bez obzira koliko ga gotivim. Frajer se treba malo sabrati i skontati šta hoće od života.
- suncica24
#34957 Re: FC Barcelona
Sve su brige brige, samo je jedan dever.... kako Iniesti vratiti ljubav ka fudbalu.
Nevjerovatno ali radilica je apsolutno pasivan od pocetka sezone.
Alves (sic!) i Pique su prezvakana tema, Xavija biju godine i pitanje Xavija je otvoreno proljetos kad se pricalo o odlasku, pa se sad da primjeti drugaciji stav, ali Andres je neprepoznatljiv, od prve pa do sad, igra kao preko neke stvari.
Je li u pitanju nezadovoljstvo pozicijom, strah od zamjene (koga, cim), je l' mu se zgadio fudbal nakon potopa na svjetskom, ne vjeruje u igru, nije to to, je li u pitanju licna trauma (aludiram na porodicnu traumu), ili nacionalna (Katalonija, Spanija)... sta je bre covjeku?!
Hoce li ga ko pitati, da bi moglo da mu se pomogne preko tog.
Alves (sic!) i Pique su prezvakana tema, Xavija biju godine i pitanje Xavija je otvoreno proljetos kad se pricalo o odlasku, pa se sad da primjeti drugaciji stav, ali Andres je neprepoznatljiv, od prve pa do sad, igra kao preko neke stvari.
Je li u pitanju nezadovoljstvo pozicijom, strah od zamjene (koga, cim), je l' mu se zgadio fudbal nakon potopa na svjetskom, ne vjeruje u igru, nije to to, je li u pitanju licna trauma (aludiram na porodicnu traumu), ili nacionalna (Katalonija, Spanija)... sta je bre covjeku?!
- Muhamed Đakmić
#34958 Re: FC Barcelona
Pa Iniesta je van forme dobrih godinu i po, možda i više.
Barcelonina posljednja stvarno dobra sezona je bila 2011/2012. Jesu ispali od Chelseaja u Ligi prvaka i izgubili prvenstvo od Madrida, ali tad su bez problema svakome mogli nametnuti svoj stil i bilo je garantovano da ćeš samo par puta zaprijetiti njihovom golu. Chelsea ih je prošao na sreću, a ovo sve od odlaska Guardiole je loše.
Barcelonina posljednja stvarno dobra sezona je bila 2011/2012. Jesu ispali od Chelseaja u Ligi prvaka i izgubili prvenstvo od Madrida, ali tad su bez problema svakome mogli nametnuti svoj stil i bilo je garantovano da ćeš samo par puta zaprijetiti njihovom golu. Chelsea ih je prošao na sreću, a ovo sve od odlaska Guardiole je loše.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#34959 Re: FC Barcelona
Hoćeš reći da je Guardiola trenerski mag?
- Lakat Jebić
#34960 Re: FC Barcelona
ide mi na zivce i on, i stil mu igre, al je fudbalski genijeVelkoski wrote:Hoćeš reći da je Guardiola trenerski mag?
- Zmijuga loma
-
faraon_s_krilima
#34962 Re: FC Barcelona
Boldovano malo djeluje kontradiktorno, ali sam htio reci da je dobar kada svojom kretnjom odvlaci igrace koji rade presing i tako omogucava da lopta iz odbrane dodje do Xavija i Inieste, kada napad predje na protivnicku polovinu onda po meni postaje manjak.Zmijuga loma wrote:Vjerujem da misliš na mene, samo si promašio jedan bitan detalj: ja sam spomenuo igru u posjedu, a ne napad. A ovo boldovano da se dogovoriš sam sa sobom.faraon_s_krilima wrote:Neko je nakon Mascheranove odlicne utakmice na DMu napisao kako on ne moze u Barci tu igrati jer je jedan manje igrac kad je u pitanju napad. Ja mislim da Barca kada napada sa Busquetsom u veznom redu ima igraca manje.
On je najkorisniji kada lopta prelazi iz odbrane xaviju i iniesti, poslije toga on nista korisno ne radi za napad. Najjaci je u igri bez lopte, ali s njom nista korisno ne moze uraditi. U odbrani je prespor kada su kontre u pitanju i tu mu ne pomaze ni odlicno citanje igre. Jednostavno se u zadnjih nekoliko godina on gubi u svakoj bitnoj utakmici.![]()
"Nije ni blizo dobar na lopti niti passer da bi se ikad ustalio na DM-u u Barcinom sistemu. Praktično igrač manje kad su u posjedu lopte (a ovo je tim sa garantovanih 70% posjeda) ali vrhunski ball winner."
A to drugo je malo smIjesno. Valjda kada ekipa ima posjed onda i napada. Barem je to za Barcu tako.
I nije bila poenta da tebi kontriram nego da iznesem svoje misljenje o Busquetsu.
-
channel10
#34963 Re: FC Barcelona
Da je sad ovu sredinu i jucerasnji napad i vasiona bi gorilaskenderija04 wrote:Sve ovo je jos uvijek bezbolno. Ima materijala,ima vremena i ima srpljenja. Problem je sto LE ne kontrolise svlacionicu, Veterani su ga pojeli. I jos nesto, 2007 sredina Busquets,Xavi Iniesta. 2014- Busquets,Xavi, Iniesta. Nicija nije do zore gorila,
Mislim da im je vrijeme da zapocnu razgovore sa Pjanicem i jos kojim fudbalerom iz veznog reda jer je to trenutno najslabija tacka ekipe.
-
channel10
#34964 Re: FC Barcelona
Nema sta drugo biti. Samo se stavi u njegovu poziciju.suncica24 wrote:Sve su brige brige, samo je jedan dever.... kako Iniesti vratiti ljubav ka fudbalu.
- supercali
#34965 Re: FC Barcelona
vidjelo se i da luis nema iskustva u ovakvim utakmicama i da ga je lisac nadmudrio
uglavnom cinjenica je da je u barceloni smjena generacija dok je u realu manje vise generacija u zenitu i to je prevagnulo u pobjedi reala
zasluzeno pobjedili i to je to
barca ima nade da ne prosipa bodove na malim utakmicama i da odrzava ovu razliku u nadi da ce osvojiti ligu
lp tesko da mogu ista ozbiljno osim ako neka luda sreca ih ne pocne pratiti
uglavnom cinjenica je da je u barceloni smjena generacija dok je u realu manje vise generacija u zenitu i to je prevagnulo u pobjedi reala
zasluzeno pobjedili i to je to
barca ima nade da ne prosipa bodove na malim utakmicama i da odrzava ovu razliku u nadi da ce osvojiti ligu
lp tesko da mogu ista ozbiljno osim ako neka luda sreca ih ne pocne pratiti
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#34966 Re: FC Barcelona
Gdje su ovi dezurni kriticari Alvesa?
Niko ga ne spominje. Odlicno odigrao.
Ja ne razumijem zasto kritikujete Iniestu... Nije do njega. Da bi on briljirao, potrebno je da funkcionise kompletan sistem, a on evidentno ne funkcionise vec duze vrijeme. Vise je podbacio Busquets... On je bio igrac koji nikad nije gubio loptu, a sad je to postalo uobicajeno. Dobar je on, ali nije kao prije. Oslabljen sistem je uticao i na njega.
Rakitic je dobar igrac, ali Xavi je i sad Messi za njega. Rakitic moze igrati u ovim manjim utakmicama, ali kad treba uspostaviti kontrolu, drzati je, diktirati tempo u velikim utakmicama... Xavi je neprikosnoven, cak i sad.
Ja sam mislio da je Mathieu stavljen na LB umjesto Albe da bude puno defanzivniji, a ovaj vise bio naprijed od njega. Nelogicno. Ne znam na sta je ciljao Enrique, ali sigurno je imao svoje razloge. Pique odavno ne zasluzuje da igra u prvom sastavu. Sto kaze skenderija, sinoc je igrao samo zbog imena.
Suarez je bio okej.
Ja ne razumijem zasto kritikujete Iniestu... Nije do njega. Da bi on briljirao, potrebno je da funkcionise kompletan sistem, a on evidentno ne funkcionise vec duze vrijeme. Vise je podbacio Busquets... On je bio igrac koji nikad nije gubio loptu, a sad je to postalo uobicajeno. Dobar je on, ali nije kao prije. Oslabljen sistem je uticao i na njega.
Rakitic je dobar igrac, ali Xavi je i sad Messi za njega. Rakitic moze igrati u ovim manjim utakmicama, ali kad treba uspostaviti kontrolu, drzati je, diktirati tempo u velikim utakmicama... Xavi je neprikosnoven, cak i sad.
Ja sam mislio da je Mathieu stavljen na LB umjesto Albe da bude puno defanzivniji, a ovaj vise bio naprijed od njega. Nelogicno. Ne znam na sta je ciljao Enrique, ali sigurno je imao svoje razloge. Pique odavno ne zasluzuje da igra u prvom sastavu. Sto kaze skenderija, sinoc je igrao samo zbog imena.
Suarez je bio okej.
- skenderija04
#34968 Re: FC Barcelona
Tako nekako.Entropio wrote:Gdje su ovi dezurni kriticari Alvesa?Niko ga ne spominje. Odlicno odigrao.
Suarez je bio okej.
Alves je juce bio manje vise korektan. Vidi se da je igrao mozgom i izmedju njega i Piquea su zatvorili Cristiana. Ipak Marcelo je iskoristio tu situaciju i bio je strasno opasan. Zatvaranje Cristiana je bila jedna od rijetkih pozitivnih stvari na utakmici. Nije se osjetio komotno niti u jednom trenutku utakmice, mjenjao je mjesta, prvo je presao u sredinu a onda cak i na desnu stranu gdje su Masche i Mathieu odradili istu stvar. Dakle Alves je bio ok juce zato sto je odigrao takticki sa akcentom na odbranu. Tu je LE pogodio. Ali pitanje je sljedece: Ako si tako postavio zasto Mathieu na drugoj strani a ne Alba? Ako je Alves podredio defanzivi svoj nastup( i svaka mu cast na tome) znaci napadaces preko lijeve strane gdje je Neymar. Ali Neymar i Alba bi napravili vise opasnosti nego Mathieu i Neymar. Tu je eksperiment propao. Zvanicna verzija je da Mathieu igra zbog centimetara. Vidjeli smo rezultat. Mislim da je Pique morao igrati , Mascherano takodje i Mathieu se naslo mjesto eto tek tako da ne bi ispalo da mu pojacanja koja je doveo sjede na klupi. Previse politike u sastavljanju ekipe. Dalje, ako znas da Bale ne igra i da ce igrati James koji ce podrzati sredinu Madrida, zasto je i Luis Enrique nije pojacao. Xavi i Iniesta ne. Samo Xavi ili Iniesta. Rakitic je morao poceti. Barsa je igrala manje vise pristojno dok je bilo goriva a vidjeli smo da je goriva bilo za pola sata. To je LE morao uvrstiti u racun.
Na kraju, ova tekma nije najveci problem U Madridu se moze iggubiti. Problem je sto se cini da ni sam LE ne zna sta hoce. Potrosena su dva i po mjeseca a jos uvijek se ne zna kako LE zeli da igra i ko su mu temelji na koje se oslanja. Najgore od svega je sto djeluje izgubljeno i poprilicno jadno. Covjek koji je dosao sa etiketom cvrstorukasa nakon dva i po mjeseca djeluje kao bezveznjak koga niko nista ne pita. Tata Martino je svojim rostiljanjem imao veci autoritet od Luisa sa svojim modernim metodama vodjenja grupe. Barsin problem nije fudbal, za to ima i vremena i nacina. Problem je sto je Luis usao sa bicem u svlacionicu, a utisak je da su mu veterani taj bic vec uzeli iz ruke i da se cak usude da ga ponekad opale po ledjima tim istim bicem. Tako to biva kada se najavljuje revolucija koja pocinje i zavrsava na Fabregasu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#34969 Re: FC Barcelona
Izgleda da nije sve ni na Enriqeu, ovo sto spominje @skenderija. Zar nije trebao ici Xavi? Alves? Ne mozes ih puskom otjerati.
- skenderija04
#34970 Re: FC Barcelona
Upravo to, ali kada je Xaviju propao transfer , i kada za Alvesa nije stigla niti jedna ponuda, LE je mogao reci: "Raskinite im ugovor, ne racunam na njih" Ali ne, on je bacao cvijece na Alvesa a Xavija je zvao drugom. Na kraju se desava to sto se desava. Kako sad drugi da ga postuju? Samo je pitanje vremena kada ce ga i Neymar poslati u PM. Prva izmjena je njegova i momak suti iako je daleko najbolji napadac (osam tekmi zaredom zabija) Zasto? Da bi i Pedro dobio bar neki minut!!! Juce je Sandro bio posvan za B tim, a njegov ucinak je puno bolji od Pedrovog.Tomahawk11 wrote:Izgleda da nije sve ni na Enriqeu, ovo sto spominje @skenderija. Zar nije trebao ici Xavi? Alves? Ne mozes ih puskom otjerati.
- Zmijuga loma
#34971 Re: FC Barcelona
Mathieua je vjerovatno stavio da ima balans kod prekida. I opet prime gol iz kornera. 
- skenderija04
#34972 Re: FC Barcelona
Zmijuga loma wrote:Mathieua je vjerovatno stavio da ima balans kod prekida. I opet prime gol iz kornera.
To je. Ali mislim da je to samo zvanicna verzija. Mathieu je trebao da igra ovu utakmicu ali kao stoper.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#34973 Re: FC Barcelona
Onda ce mu samo njemu obiti o glavu sto nema jasno definisan stav. Onda ispade da Messi ima pravo da odbije izmjenu. Isto tako Neymar sutra. Bogme, nije dobro. A mislio sam na Clasicu kako je krenulo: ''vidi ih sto grizu, ko da im je zadnje''. Izgleda da nije tako.skenderija04 wrote:Upravo to, ali kada je Xaviju propao transfer , i kada za Alvesa nije stigla niti jedna ponuda, LE je mogao reci: "Raskinite im ugovor, ne racunam na njih" Ali ne, on je bacao cvijece na Alvesa a Xavija je zvao drugom. Na kraju se desava to sto se desava. Kako sad drugi da ga postuju? Samo je pitanje vremena kada ce ga i Neymar poslati u PM. Prva izmjena je njegova i momak suti iako je daleko najbolji napadac (osam tekmi zaredom zabija) Zasto? Da bi i Pedro dobio bar neki minut!!! Juce je Sandro bio posvan za B tim, a njegov ucinak je puno bolji od Pedrovog.Tomahawk11 wrote:Izgleda da nije sve ni na Enriqeu, ovo sto spominje @skenderija. Zar nije trebao ici Xavi? Alves? Ne mozes ih puskom otjerati.
- skenderija04
#34974 Re: FC Barcelona
Bilo je dobro ali pola sata. Barsa sa Xavijem i Iniestom skupa moze izdrzati samo 30 minuta visokog ritma.Tomahawk11 wrote:Onda ce mu samo njemu obiti o glavu sto nema jasno definisan stav. Onda ispade da Messi ima pravo da odbije izmjenu. Isto tako Neymar sutra. Bogme, nije dobro. A mislio sam na Clasicu kako je krenulo: ''vidi ih sto grizu, ko da im je zadnje''. Izgleda da nije tako.skenderija04 wrote:Upravo to, ali kada je Xaviju propao transfer , i kada za Alvesa nije stigla niti jedna ponuda, LE je mogao reci: "Raskinite im ugovor, ne racunam na njih" Ali ne, on je bacao cvijece na Alvesa a Xavija je zvao drugom. Na kraju se desava to sto se desava. Kako sad drugi da ga postuju? Samo je pitanje vremena kada ce ga i Neymar poslati u PM. Prva izmjena je njegova i momak suti iako je daleko najbolji napadac (osam tekmi zaredom zabija) Zasto? Da bi i Pedro dobio bar neki minut!!! Juce je Sandro bio posvan za B tim, a njegov ucinak je puno bolji od Pedrovog.Tomahawk11 wrote:Izgleda da nije sve ni na Enriqeu, ovo sto spominje @skenderija. Zar nije trebao ici Xavi? Alves? Ne mozes ih puskom otjerati.
LE ili ce se okruziti sa 14 igraca na koje racuna i kojima vjeruje ili ce biti problema. Ocigledno, ne moze balansirati i sa svima biti dobar.
- Zmijuga loma
#34975 Re: FC Barcelona
A ova 3 šetača naprijed? Stream me je zezao pa sam možda propustio nešto, ali nisam primjetio nikakvog defanzivnog efekta od njih. Messi je i bio agresivan na sredini do žutog kartona koji ga je smirio. Kod Neymara (nisam vidio ni za šta je dobio karton) i Suareza nisam primjetio da je bilo nekog planskog pokrivanja zona ili igrača.skenderija04 wrote:Zmijuga loma wrote:Mathieua je vjerovatno stavio da ima balans kod prekida. I opet prime gol iz kornera.![]()
![]()
To je. Ali mislim da je to samo zvanicna verzija. Mathieu je trebao da igra ovu utakmicu ali kao stoper.