FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#3076 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Sinoc su me podsjetili na arsenala,pletul pletu,al realizacija 0 bodova...
Sad malko i razumijem cikija i onog njegovog adjutanta, :evil:
plemba

#3077 Re: FC Barcelona

Post by plemba »

sumirprimus wrote:zato se ta taktika i zove katanaĆo....
zakljucas prilaz golu , i vozdrica cickovo ulje...
eh bas zato volim barsu,4-3-3 pa da je s druge strane tito...igraju za go vise i da nadigraju,a ne da onemoguce druge da igraju... legitimna i jedna i druga taktika,al ja preferiram ovu prvu...
sinoc nije islo,drugi put ko zna...
btw u 4 susreta 2 pob,1 remi i jedan poraz...i opet ne prodjes,to je fudbal i zato se svi i lozimo na njeg,da je drukcije vjerovatno bi pratili curling...
bravo majstore.... :thumbup: potpisujem

i da dodam, svi nesto govore kako barcelona nije uspjela prici golu intera, nego plete oko sesnaesterca. kako ce kad igraju 4 stopera, 2 beka igraju dvojica krilnih (ofanzivnih)igraca a ispred njih su dvojica zadnjih veznih kojima pomaze spic.../a sve se to odigrava na 20-25 metara od gola/ majke ti, objasnite mi kako da prode sut sa 20 metara, odnosno kako da dodes u priliku za sut....

katanaĆo... fuj

EDIT: onaj 10 je islkljucen, ali da napomenem da bi bio sa ovom dvojicom zadnjih veznih...

i na to sve dali su go... /sumnjiv ili ne, ne vidi se najbolje/ te je cist ponisten... yaya nije igrao rukom
udrch

#3078 Re: FC Barcelona

Post by udrch »

Bolje pošteno ispasti nego da ti se čitav dunjaluk smije i šprda načinom igre..sinoć sam morao prebacivati sa utakmice na neke druge kanale, da mi bude malo zanimljivije..
Čekaš ljepotu, a dobiješ govno od utakmice i taktike..nabijem ih na kurac..jebalo ih njihovo finale, mene bi bilo sramota pojaviti se na finalnoj utakmici LP..
fatality

#3079 Re: FC Barcelona

Post by fatality »

udrch wrote:Bolje pošteno ispasti nego da ti se čitav dunjaluk smije i šprda načinom igre..sinoć sam morao prebacivati sa utakmice na neke druge kanale, da mi bude malo zanimljivije..
Čekaš ljepotu, a dobiješ govno od utakmice i taktike..nabijem ih na kurac..jebalo ih njihovo finale, mene bi bilo sramota pojaviti se na finalnoj utakmici LP..
u potpunosti se slazem !!
umjesto da nas zabave divnom utakmicom njima kretenima bitnije uci u finale lige sampiona
stvarno su gamad i trebaju preispitati svoje prioritete !!
salle_eh1986

#3080 Re: FC Barcelona

Post by salle_eh1986 »

fatality wrote:
udrch wrote:Bolje pošteno ispasti nego da ti se čitav dunjaluk smije i šprda načinom igre..sinoć sam morao prebacivati sa utakmice na neke druge kanale, da mi bude malo zanimljivije..
umjesto da nas zabave divnom utakmicom njima kretenima bitnije uci u finale lige sampiona
Toliko gluposti na jednom mjestu nisam pročitao...
Bitno je učestvovati a ne pobjediti je bila parola u doba antičke grčke.
šta treba, kao arsenal da se u svakoj utakmici nadigravaš a na kraju da ostaneš bez igdje ičega
i samo da napomenem da sam navijač juventusa (a kao takav ne podnosim inter), ali odajem počast murinju i načinu na koji pristupa svakoj utakmici...
Vernes_AMG

#3081 Re: FC Barcelona

Post by Vernes_AMG »

a barsi je bio prioritet da zabave publiku a ne da prodju dalje ??? hahahah

stvarno toliko smijesnih komentara na jednom mjestu da to nije normalno , nek mi neko nadje nacin da se u polu finalu lige prvaka pred 98.000 navijaca na najvecem stadionu na svijetu protiv mozda najjace ekipe na svijetu , dodje do finala ???
LSD

#3082 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Vernes_AMG wrote:a barsi je bio prioritet da zabave publiku a ne da prodju dalje ??? hahahah

stvarno toliko smijesnih komentara na jednom mjestu da to nije normalno , nek mi neko nadje nacin da se u polu finalu lige prvaka pred 98.000 navijaca na najvecem stadionu na svijetu protiv mozda najjace ekipe na svijetu , dodje do finala ???
Našao je Mourinho sinoc taj nacin i svijetla obraza ga demonstrirao i naravno prošao dalje.
Ja gotivim Barcu ,Mourinho mi je odvratan kao covjek ali sinoc je Inter zasluženo prošao dalje jer se ne može svako onako braniti protiv Barce...raspametio ih je Inter , ovi napadali citavu tekmu ,ispred njihovog gola igrali i na kraju Inter ode kuci pjevajuci...mogu misliti kasnije frutracija kod Messia,Xavia,Zlatana i ostale koju su navikli trpati po 4 komada svima.
smijesni_ste

#3083 Re: FC Barcelona

Post by smijesni_ste »

Jos se zaboravlja da se Pandev povrijedio doslovno pola sata pred pocetak utakmice,
pa je morao Chivu umjesto njega uci...sto je naravno dovelo do jos vece defanzive koja je ionako, vjerovatno, bila isplanirana u pocetku, ali sigurno ne u ovolikom obimu......jos sneider povrijedjen i crveni karton jako brzo...a jbg...neki bi bili najsretniji da su im se otvorili skroz onda i primili petardu...ne ide to tako danas jbg....
salle_eh1986

#3084 Re: FC Barcelona

Post by salle_eh1986 »

pišete o katanaću kao da se tako ne smije, a ništa o bacanjima po terenu igrača barcelone da izbore pokoji slobodnjak kad nemogu drugačije (=nemoć)
i ono virenje busketsa kad ga je mota udario 8-) glavni je, mogao bi dobiti i oskara za najbolju mušku ulogu
fatality

#3085 Re: FC Barcelona

Post by fatality »

salle_eh1986 wrote:
fatality wrote:
Toliko gluposti na jednom mjestu nisam pročitao...
Bitno je učestvovati a ne pobjediti je bila parola u doba antičke grčke.
šta treba, kao arsenal da se u svakoj utakmici nadigravaš a na kraju da ostaneš bez igdje ičega
i samo da napomenem da sam navijač juventusa (a kao takav ne podnosim inter), ali odajem počast murinju i načinu na koji pristupa svakoj utakmici...
ne razumi ti moj post, al haj ne zamjeram ti, ipak navijas za juventus :D
salle_eh1986

#3086 Re: FC Barcelona

Post by salle_eh1986 »

fatality wrote:ne razumi ti moj post, al haj ne zamjeram ti, ipak navijas za juventus :D
do groba 8-) , a ne kao neki, svake sezone novi klub :D
bitno je doći do titule, a kako to se na kraju zaboravi...
pamti li se više prolazak barce protiv chelsea (a zna se kakav je bio) ili ta titula...
fatality

#3087 Re: FC Barcelona

Post by fatality »

salle_eh1986 wrote:
fatality wrote:ne razumi ti moj post, al haj ne zamjeram ti, ipak navijas za juventus :D
pamti li se više prolazak barce protiv chelsea (a zna se kakav je bio) ili ta titula...
opet mi nisi shvatio post, aj necu te vise forsirati kasno je :-D

edit : Milan (AC) do groba 8-)
salle_eh1986

#3088 Re: FC Barcelona

Post by salle_eh1986 »

fatality wrote:
salle_eh1986 wrote:
opet mi nisi shvatio post, aj necu te vise forsirati kasno je :-D

edit : Milan (AC) do groba 8-)
i dont understand you :D
al nije ni bitno kako kažeš...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3089 Re: FC Barcelona

Post by bordo gandalf »

plemba wrote:
svi nesto govore kako barcelona nije uspjela prici golu intera, nego plete oko sesnaesterca. kako ce kad igraju 4 stopera, 2 beka igraju dvojica krilnih (ofanzivnih)igraca a ispred njih su dvojica zadnjih veznih kojima pomaze spic.../a sve se to odigrava na 20-25 metara od gola/ majke ti, objasnite mi kako da prode sut sa 20 metara, odnosno kako da dodes u priliku za sut....

katanaĆo... fuj
da si na njegovom mjestu kakvu bi ti formaciju postavio...imas rezultat koji te vodi u finale i ti bi i dalje napadao ili bi sacuvao taj rezultat ???

sinoc se vidjelo, messia zatvorili i barca nije ona barca
Topla voda

#3090 Re: FC Barcelona

Post by Topla voda »

bolji tim prosao dalje i to je to :D

bez zeze,toliko navlacenja famoznoj barci i kreativnoj igri,pa dokle...
prosle godine na foru izbacise chelsea....isto na supljak.....cavi,mesi,iniesta..dajte ..pa budite ozbiljni :)

i sta je bilo..... kad pep izvlaci zlatana iz sesnaest i ubacuje bojana mjesto zlatana skontao sam da je shvatio da se zajebao s koncepcijom...i tek tada dobijemo igru niskih,gotovo tehnicki savrsenih igraca,naspram granitne interove odbrane samuel-lucio-kivu....jer guardiola je nasadjen od murinja,u dvije tekme nije shvatio sto je murinjo znao prije prve tekme :) i nije skontao da zlatan ne moze tu doprinijeti ,dijelio mu je savjete na poluvremenu...al djaba :)

i tako,pored visokih i fizicki jacih igraca od njega,koji se udvajaju i koji su rutineri sa mnogo iskustva..barca je imala malo sanse za prolaz.

i tu je mozda i jedina greska guardiole,sto je trebao suprostaviti tim,bez zlatana...mislim da bi imao vise sansi..a inter uz to ima najboljeg golmana na svijetu cesara....i plus na bokovima maikon i zaneti,zadni vezni kambijaso i mota.....pa ljudi,budite realni, tu ne moze niko proci :D pogotovo ne zlatan..jedino na neki dupli pas niskih tehnicara :)
i murinjo jos na svu tu odbranu uvodi kordobu i suleta muntarija,koji su u paru krivi za gol,sule zbog ofsajda koji je skrivio,ostao je u liniji kod ofsajd zamke,a kordoba zbog kiksa na pikeu,kad je pao gol...al ipak dodatna dvojica defanzivaca koji su ginuli kao i citav tim intera...i samo odbrana i odbrana :-D

i jos uz sve to famozna defanziva etoa,snajdera i milita na 30-35 metara od svog gola.....

predobro :)

i tu je mozda prevagu odnijelo to sto je murinju zlatan donijeo 2-3 titule sa interom,i zna sve sto moze ocekivati od zlatana,zna kako dise,sto bi se reklo...
za razliku od guardiolinog odnosa sa etom...

al ga je,eta.....ipak za svaki slucaj ,murinjo stavio na neku poziciju lijevog beka,veznog i tako to,sve do gola ...ko sto je igrao pandev u prvoj tekmi..od svog do protivnickog gola

..samo da zbuni gvardiolu..koji igra po sablonu...jer guardiola je igrao sa zlatanom onako kako je i logicno ,a logika i sablon su mu i dosli glave :D

i samo da dodam :)
murinjo je stvarno dokazao da je faca,i da je ,ako ne najveci trener naseg doba,sigurno jedan od najvecih koje smo gledali :)
veljaca

#3091 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Ja ovih iskompleksiranih Realovaca .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Njima je drago sto je ispala Barsa a nije vazno sto je Inter prosao dalje ....

Za ovoga gore koji govori o crvenom kartonu Mote - to je bio drugi zuti - koji je zasluzeno dobijen ....

Murinjo nije najbolji trener - daleko od toga. Pa i Braco bi mogao postaviti 10 igraca u svoj sesnaesterac i kao to mu je taktika ..... E da mu nije pomogao onaj ljigavi Portugalac u obliku sudije u Milanu - on bi sada pricao drugu pricu ....
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#3092 Re: FC Barcelona

Post by crysis »

mozete vi pricati o murinju sta god hocete, al najjaci takticar na svijetu je van gal. murinjo je bio njegov prevodilac u barci i sve sto je naucio naucio je od njega. van gal je osvojio najvise titula sa razlicitim klubovima,dosao u bajern i od pocetka jedne katastrofalne sezone dosao dotle da se bori za tri trofeja. u celziju murinju abramovic kupio koga je murinjo htjeo i nije zalio pare i sta je murinjo uradio - nista. murinjo je kao covjek 0 , a kao trener je uvijek volio defanzivu. nije mi jasno samo kad pisete o glumi barcinih igraca , napisite nesto o luciju i njegovoj glumi .
todd_smith

#3093 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

al' u limburgu

#3094 Re: FC Barcelona

Post by al' u limburgu »

hahahaha ja teme,cuj barcelona...pa ko jos prati taj tim.... :run:
salle_eh1986

#3095 Re: FC Barcelona

Post by salle_eh1986 »

kako neko već reče, šta je trebao inter, da se i dalje nadigrava kod rezultata 3-1 iz prvog meča, to je ravno samoubistvu, to je kao ruski rulet, staviš glavu na kocku, a murinjo nije kockar već dobro razmisli prije nego što povuče potez.
a mnogi gledaju samo meč u barceloni, šta je sa utakmicom u milanu gdje je mali inter dao 3 gola velikoj barceloni :-D
ultima_palabra

#3096 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Vau, kakav članak :-) Mogli su se malo potruditi pa saznati da se Laporta nije kandidovao :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3097 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Barca i Valencija dogovorile transfer Ville
Valencijin nogometaš David Villa od sljedeće će sezone igrati u dresu Barcelone, objavio je madridski dnevnik Marca na svom internetskom izdanju.

Katalonci će Valenciji za otkup Villina ugovora (vrijedi do jula 2014. godine) platiti 40 miliona eura, te im prepustiti dvojicu igrača pod ugovorom: Bjelorusa Aleksandra Hleba i Bojana Krkića.
Sa-x

Ugrabise ovi iz Barcelone :oops:
Messi - Ibro - Villa :roll:
Sad ce Real izbaciti neku atomsku cifru za Rooneya :D
Charuga
Globalni moderator

#3098 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Prva od dvije vazne i teske gostujuce utakmice i reko bih prva mec lopta za odbranu titule prvaka Spanije. Uzimam samo gostujuce utakmice jer kuci Barsa nema tezak posao. Sad kad je samo Primera ostala u opticaju igraci i Pep jednostavno moraju dati 150% od svojih mogucnosti. Ako veceras dobiju sve su vece sanse da ce odbraniti titulu ali ako kiksaju (pu pu pu) mislim da je tu kraj nadanja i da ce broj osvojenih titula sa proslogodisnjih sest spasti na nula. Iskreno se nadam i prizeljkujem da se to nece desiti i da ce nekako uspjeti da pobjede neugodnog Villareala.
ultima_palabra

#3099 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Izgleda Barca prođe najtežu prepreku...vrlo blizu titule sada :(
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3100 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:Izgleda Barca prođe najtežu prepreku...vrlo blizu titule sada :(
:oops: :P :D
Post Reply