FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

suncica24

#29576 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

omar little wrote:
respo s onog svijeta wrote:Anderson rivaldo govani luis emrike abelardo hesp
Cocu bogarde xavi reiziger i figo
Ps. Te godine je i puyol bio u prvom timu
i guardiola je tu bio, i asistent van gaalu bio neki portugalac :D
Au... vidim ovu sliku, vidim koliko mi je godina :D

Rivaldo... razlog za Barcu :)
Saian

#29577 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

suncica24 wrote: Au... vidim ovu sliku, vidim koliko mi je godina :D
31, 32, tu negdje
Tomahawk11
Globalni moderator

#29578 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Entropio wrote:
kory_galaktikos wrote:
ultima_palabra wrote:Svi analiziraju protivnike ili svoje igrače, a Barcini fanovi sudije :mrgreen:
i to redovno :izet: :thumbup:
Pa moramo kad većina sudija ne voli tim za koji navijamo. Opravdan je naš strah... :wink:
Cuj ne vole :shock: :?
Nisam vidio da nesto sudije rade protiv Barce....ispravi me ako je drugacije.
respo s onog svijeta

#29579 Re: FC Barcelona

Post by respo s onog svijeta »

Saian wrote:
suncica24 wrote: Au... vidim ovu sliku, vidim koliko mi je godina :D
31, 32, tu negdje
ja bih rekao da ima nekih 27-28
burek_in_space

#29580 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

Ja bih rekao da @sunčica24 nije zainteresovana za to :mrgreen:
respo s onog svijeta

#29581 Re: FC Barcelona

a ja bih rekao da ce ona uskoro na kafu :D
da raspravljamo o taktici i o istoriji kluba :D
suncica24

#29582 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Ccc, cuj na kafu :-)
Valjda na utakmicu :mrgreen:
suncica24

#29583 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

burek_in_space wrote:Ja bih rekao da @sunčica24 nije zainteresovana za to :mrgreen:
Suncica bi rekla da si im dobro rekao :D
groove

#29584 Re: FC Barcelona

Post by groove »

LSD wrote:Image

sve se mjenja, samo Xavi ostaje.....koji gigant :shock: frajer se konzervirao u vremenu i prostoru.
a divi Jude Figa kapitena :lol:
i ja sam 99-te imao ovu friuzuru kao xavi :D
MOSALJOZE

#29585 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

I onda se neko nadje pričati o njegovom doprinosu i slično
respo s onog svijeta

#29586 Re: FC Barcelona

suncica24 wrote:Ccc, cuj na kafu :-)
Valjda na utakmicu :mrgreen:
to je visi nivo :)
AmirBaa

#29587 Re: FC Barcelona

Post by AmirBaa »

Sinoc sam sanjao 0-0 protiv atletica, ne daj Boze :mrgreen:
5 0 5

#29588 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

AmirBaa wrote:Sinoc sam sanjao 0-0 protiv atletica, ne daj Boze :mrgreen:
Jesi li odsanjao cijelu utakmicu? Mora da je bio frustrirajući san, sat i po bez golova. Čiji si prenos sanjao? Ili si sanjao na stadionu? Kakvi su bili navijači Atletica? ;) :D
HB_BHF

#29589 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Sutra ili 0-0 ili 0-1. Treće nema :D
p206

#29590 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

važno je prvi dati gol, to je 70% posla ....
onda se i oni moraju otvoriti, a u takvoj igri mogu zaraditi i crveni karton, jer oni realno ne mogu kontrolisati meč na čitavom terenu

kažu da će Iniesta igrati na svom mjestu, Neymar lijevo, Fabregas u sredini i Messi desno...to bi bilo odlično, jer bi svi igrači bili na svojim prirodnim pozicijama osim Fabregasa koji bi mogao da luta s lijeve na desnu stranu i pomaže Messiju i Neymaru da odigraju neku komb. po strani... jer kroz sredinu će biti teško, dobro su organizovani
skenderija04

#29591 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

p206 wrote:važno je prvi dati gol, to je 70% posla ....
onda se i oni moraju otvoriti, a u takvoj igri mogu zaraditi i crveni karton, jer oni realno ne mogu kontrolisati meč na čitavom terenu

kažu da će Iniesta igrati na svom mjestu, Neymar lijevo, Fabregas u sredini i Messi desno...to bi bilo odlično, jer bi svi igrači bili na svojim prirodnim pozicijama osim Fabregasa koji bi mogao da luta s lijeve na desnu stranu i pomaže Messiju i Neymaru da odigraju neku komb. po strani... jer kroz sredinu će biti teško, dobro su organizovani
Vidio sam ovo da su trenirali sa Messijem na desnoj strani. Veliki napredak, i ne znam kome zahvaliti na ovome ako je tacno. Messiju na zrelosti i stavljanju u sluzbu ekipe ili Martinu koji ga je privolio. Messi je rekao i Guardioli i Titu jedno veliko NE za to igranje na strani, ali nakon toliko sezone ovo bi bila jedina sustinska promjena a ja mislim i kvalitativna. Sve prije toga je cista kozmetika cak i onaj 3-4-3 koji je Pep htio implementirati, pa je napusten u pola sezone.Na krilu, slavu i golove nose drugi, i nisi toliko aktivan u samom razvoju igre. Sa Messijem desno i Neymarom lijevo, njihova odbrana je razvucenija ili ce morati dodati jos jednoga u liniju. Kao sto kazes, Fabregas ce napokon dobiti svoj pravi prostor a Iniesta ce biti u vecem kontaktu sa loptom. Cak i Alves moze bolje izgledati ako pravi asocijaciju sa Leom. Ipak, ovo je rijesenje / zakrpa, koje pije vode sutra, ali svi znamo da je ovo vise Leov ustupak nego odluka struke koju je Messi ispostovao
skenderija04

#29592 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sutra Barcelona nastupa u trecem (crnom) dresu. Odluka izmedju sujevjerja i politike.
p206

#29593 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

skenderija04 wrote:
p206 wrote:važno je prvi dati gol, to je 70% posla ....

Vidio sam ovo da su trenirali sa Messijem na desnoj strani. Veliki napredak, i ne znam kome zahvaliti na ovome ako je tacno. Messiju na zrelosti i stavljanju u sluzbu ekipe ili Martinu koji ga je privolio. Messi je rekao i Guardioli i Titu jedno veliko NE za to igranje na strani, ali nakon toliko sezone ovo bi bila jedina sustinska promjena a ja mislim i kvalitativna. Sve prije toga je cista kozmetika cak i onaj 3-4-3 koji je Pep htio implementirati, pa je napusten u pola sezone.Na krilu, slavu i golove nose drugi, i nisi toliko aktivan u samom razvoju igre. Sa Messijem desno i Neymarom lijevo, njihova odbrana je razvucenija ili ce morati dodati jos jednoga u liniju. Kao sto kazes, Fabregas ce napokon dobiti svoj pravi prostor a Iniesta ce biti u vecem kontaktu sa loptom. Cak i Alves moze bolje izgledati ako pravi asocijaciju sa Leom. Ipak, ovo je rijesenje / zakrpa, koje pije vode sutra, ali svi znamo da je ovo vise Leov ustupak nego odluka struke koju je Messi ispostovao
tako nekako... igrao je samo jednu utakmicu na tom mjestu, protiv Reala

http://www.zonalmarking.net/2013/10/27/ ... -the-game/

sumnjam da će Simeone igrati u fazi odbrane sa jednim def. veznim između štopera...barem do sada ga nisam vidio da tako igra, tako da bi odbrana trebala biti razvučenija... idealno za 1 na 1 na krilu za Neymara i Messija, i utrčavanje Xavija na neku povratnu...
ali to je samo teorija, ako ne budu grizli ništa od taktike na papiru
HB_BHF

#29594 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Neko mora praviti višak. Tj. nanizati dva - tri igrača. Messi to ove sezone (a i vala prošle) rijetko radi. Ako pogledamo Pepovu verziju Barce, može se primjetiti da se ona ne razlikuje puno od ove sad. Ista formacija, donekle isti pressing, isto sve... Samo što je prevaga bio Messi koji je znao predriblati par igrača i razviti gol šansu. Tad se je sa lakoćom mogao odigrati dupli pass i sa Pedrom :D. Xaviju je bilo lako progurati loptu kad se je pravio upravo ovaj prostor o kojem govorim.
Ne znam koji su razlozi što je Messi usporen, nezainteresovan itd., ali je i više nego očigledno da treba ovoj Barci. Mislio sam da će sa Neymarom dobiti to što im je falilo, ali onaj se ukoči kad ima loptu i pada kad zapne za zrak.
TheHound

#29595 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

HB_BHF wrote:Neko mora praviti višak. Tj. nanizati dva - tri igrača. Messi to ove sezone (a i vala prošle) rijetko radi. Ako pogledamo Pepovu verziju Barce, može se primjetiti da se ona ne razlikuje puno od ove sad. Ista formacija, donekle isti pressing, isto sve... Samo što je prevaga bio Messi koji je znao predriblati par igrača i razviti gol šansu. Tad se je sa lakoćom mogao odigrati dupli pass i sa Pedrom :D. Xaviju je bilo lako progurati loptu kad se je pravio upravo ovaj prostor o kojem govorim.
Ne znam koji su razlozi što je Messi usporen, nezainteresovan itd., ali je i više nego očigledno da treba ovoj Barci. Mislio sam da će sa Neymarom dobiti to što im je falilo, ali onaj se ukoči kad ima loptu i pada kad zapne za zrak.
Jedan jedini razlog = Svjetsko prvenstvo. S Barcom je osvojio sve dok sa Argentinom nije gotovo nista.
HB_BHF

#29596 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

TheHound wrote:
Jedan jedini razlog = Svjetsko prvenstvo. S Barcom je osvojio sve dok sa Argentinom nije gotovo nista.
Znači ko Džeko :D.
I to je pred nama, i proći će. Vidjet ćemo ga onda iduće sezone.
5 0 5

#29597 FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

omar little

#29598 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

villa daje gol. :D
LSD

#29599 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

TheHound wrote:
HB_BHF wrote:Neko mora praviti višak. Tj. nanizati dva - tri igrača. Messi to ove sezone (a i vala prošle) rijetko radi. Ako pogledamo Pepovu verziju Barce, može se primjetiti da se ona ne razlikuje puno od ove sad. Ista formacija, donekle isti pressing, isto sve... Samo što je prevaga bio Messi koji je znao predriblati par igrača i razviti gol šansu. Tad se je sa lakoćom mogao odigrati dupli pass i sa Pedrom :D. Xaviju je bilo lako progurati loptu kad se je pravio upravo ovaj prostor o kojem govorim.
:thumbup: upravo tako.

samo ne znam za šta se zapravo cuva kad je i pticama na granama jasno da Argentina ne može ni u ludilu osvojiti SP , sa onako komicnom odbranom i sredinom...četvrtfinale plafon :!:
Messi je više puta izjavio da sanja naslov SP, kako želi bitu zapamcen u domovini, sve je podredio tome....pusti snovi sinko ;-) daleko je to sa Gagom, Banegom, Burdisom i ostalim ublehama....nije sve u napadu.
lua

#29600 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Mene u svemu samo smeta ideja da Fabregas igra CF-a. Čovjek je stvarno spor, ali stvarno stvarno spor. Loše se kreće. A završnica mu je... Ne znam. Nije mi jasno što niko nije pokušao sa Neymarom lijevo, Alexisom u sredini i Leom desno?
Post Reply