FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
11sumirp

#2001 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Mislim,da gledaju citavu kalendarsku godinu(2009),omjer pobjeda poraza,ko ce znat...
Mada po meni prvaci liga imaju prednost u odnosu na ostale, tipa za ovu sezonu barca,man.u,bordo,wolfsburg,i ovi kupovi sahtor,itd..al eto...
To bi bilo bez obzira na obzir... :)
ultima_palabra

#2002 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

11sumirp wrote:Mislim,da gledaju citavu kalendarsku godinu(2009),omjer pobjeda poraza,ko ce znat...
Mada po meni prvaci liga imaju prednost u odnosu na ostale, tipa za ovu sezonu barca,man.u,bordo,wolfsburg,i ovi kupovi sahtor,itd..al eto...
Ma veze oni nemaju, Real je u kalendarskoj godini osvojio bod više od Barce ;-) Samo to bi ga svrstalo u prvih 10. No previše smo već pažnje dali tom klocevskom institutu
11sumirp

#2003 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

ultima_palabra wrote:
11sumirp wrote:Mislim,da gledaju citavu kalendarsku godinu(2009),omjer pobjeda poraza,ko ce znat...
Ma veze oni nemaju, Real je u kalendarskoj godini osvojio bod više od Barce ;-) Samo to bi ga svrstalo u prvih 10. No previše smo već pažnje dali tom klocevskom institutu
Al je barsa,u plusu 6 trofeja,to daje zar koji bod ekstra :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :dance: :dance:
Ma nevermind,idemo dalje... :run:
adcor

#2004 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

prva tri radi ozbiljnosti iffhs sastavio. ostatk liste dali cangetu da se zajebava :-D

barca nedavno kupila malca iz gruzije giorgi chanturia. nema bas nekih solidnih snimaka na netu, ali fizicki podsjeca na ibru (njonjara, kosa, a i izgleda dosta jak).
takodje citam da se za ovog malca interesuje najvise liverpool. tuzne li istine, ali mali dosta podsjeca na torresa...
Image
mrtva kokoš

#2005 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

U novom izdanju britanskog lista "Daily Star" se navodi da će trener Barcelone produžiti ugovor samo ako u Barcu stigne veznjak Arsenala Cesc Fabregas.
U tom listu se navodi: "Guardiola je mogao birati kakve god hoće premije u novom ugovoru, a on želi samo Fabregasa".
Na ovaj način Guardiola je postavio prvu veliku zadaću kandidatima za predsjednika Barcelone, nakon što Joanu Laporti na ljeto istekne ugovor.U međuvremenu, drugi britanski tabloid "The Sun" navodi da će se u uturku za Fabregasa ponovno uključiti i Real Madrid. Prema neslužbenim izvorima, navodi se da je Real spreman ponuditi 48 milijuna eura za Fabregasa, a da u suprotnom smjeru u London krene Higuain, koji je jedna od želja Arsena Wengera.Također, spekuliše se da je i Barcelona u London spremna poslati Yayu Tourea plus dodatnih 45 milijuna eura za kako bi u svoje redove vratila njihovog junirora Fabregasa.. Podsjetimo, Wenger je u nekoliko navrata istaknuo da je Toure njegova velika želja za poziciju zadnjeg veznog, nakon što su klub napustili Gilberto Silva (Panathinaikos) te Flamini (Milan).
Jedno je sigurno da nas na ljeto čeka zanimljiva utrka za ponajboljeg veznog igrača svijeta!

zna li neko od vas nekog igraca koji je rodjen u Barceloni da je igrao za Real :?
adcor

#2006 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ne vjerujem da je tolika sisa, pa da to uradi, a i mislim da real to vise radi da bi otezao barci da ga vrati. ipak 45 milki + yaya mi se cini puno. mozda 25-30 + yaya...
a evo sta pedofil misli o svemu ovom: http://www.bbc.co.uk/dna/606/A61585761
"They sit behind their desk and they think 'what kind of stupid idea can I create' and the next day you have to answer that stupid idea. That is not really serious."

p.s. koliko se sjecam nema...
kory

#2007 Re: FC Barcelona

Post by kory »

joj bice zanimljivo to za fabregasa ta borba,al jbg meni sad i zao higuina svidja mi se igrac pravo a 22 god.al opet fabregas je fabregas,ma nek bude sta hoce ja tu nemogu nista utjecat heeh,
Baltazar_khan

#2008 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

0-3 8-)
Bušman

#2009 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

0-5

Ma iskreno, uopce nisam za to da se dovodi Fabregas. Za 2-3 godine ce i mali Dos Santos i Thiago Alcantara biti na tom nivou. Thiago ce da bude igracina, ko Deco u najboljim danima :-)
adcor

#2010 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

da ali su fabregasu tek 22 godine. mada sumnjam da ce ga pedofil pustit' da ide...
svaka cast valdesu, jbt prvih 15 minuta :shock:
ali pep ima zesca muda cim stavlja markeza i cigija da igraju zajendo :-D sigurno kad odgleda snimak angola-mali takve stvari nece ponavljati :D
ja.neron

#2011 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

Splinter wrote: zna li neko od vas nekog igraca koji je rodjen u Barceloni da je igrao za Real :?
ima evo jedan http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Celades

i vi lafo navijate za barsu i real madrid sramota :D :P
adcor

#2012 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ja.neron wrote:
Splinter wrote: zna li neko od vas nekog igraca koji je rodjen u Barceloni da je igrao za Real :?
ima evo jedan http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Celades

i vi lafo navijate za barsu i real madrid sramota :D :P
ma nije ta sisa ni vrijedna spomena :-D
11sumirp

#2013 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Sve super,al kako Iniesta izadje iz igre,nidje sredine...
Al opet,dobro je...petarda not bad :mrgreen:
kory

#2014 Re: FC Barcelona

Post by kory »

svaka cast na petardi heeh..mozda je rez malo previsok al sve cestitke u svakom slucaju...

Post Postao/la 11sumirp dana 11/01/2010 08:15
Sve super,al kako Iniesta izadje iz igre,nidje sredine...
Al opet,dobro je...petarda not bad :mrgreen:

po meni je iniesta ubjedljivo najbolji igrac barse...frajer je sila bgm
ultima_palabra

#2015 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Šteta što će Xavi i Iniesta biti isprani ko krpe do kraja sezone od previše utakmica :cry: Ako njih dvojica ne budu u pravoj formi, Španija će teško do titule svjetskog prvaka.
11sumirp

#2016 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

ultima_palabra wrote:Šteta što će Xavi i Iniesta biti isprani ko krpe do kraja sezone od previše utakmica :cry: Ako njih dvojica ne budu u pravoj formi, Španija će teško do titule svjetskog prvaka.
Znas uvijek me je to cudilo,ja da sam trener i da vodim 3:0 odmah trojicu najboljih mijenjaj,nema price... :)
Al opet su jaki espanjolci ko beton, imaju sad za 2 postave brat bratu bez problema,vid sredine :-) prednje linije zadnje :-)
kory

#2017 Re: FC Barcelona

Post by kory »

11sumirp wrote:
ultima_palabra wrote:Šteta što će Xavi i Iniesta biti isprani ko krpe do kraja sezone od previše utakmica :cry: Ako njih dvojica ne budu u pravoj formi, Španija će teško do titule svjetskog prvaka.
Znas uvijek me je to cudilo,ja da sam trener i da vodim 3:0 odmah trojicu najboljih mijenjaj,nema price... :)
Al opet su jaki espanjolci ko beton, imaju sad za 2 postave brat bratu bez problema,vid sredine :-) prednje linije zadnje :-)
jesu spanci prejaki nema mozda 3 ekipe koje im mogu pruzit otpor al po meni tu je ba iniesta medju glavnim,vidili smo sta nam sa pola snage rade on i david silva a zamiali sta je kad igra sa xavi-em skojim se zna u dusu,nema sta oni su motori barse i spanije...
plemba

#2018 Re: FC Barcelona

Post by plemba »

iniesta kralj...
ja se sinoc posteno ismijao kad je pruzio onu loptu krkicu... prvo ga je ganjalo jedno 5 igraca teberifea...
svaka mu cast

nema sta, najbolji smo :D
Charuga
Globalni moderator

#2019 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

LOSE je jer su ispali u ranoj fazi takmicenja!
UTJEHA je sto su ispali od dobre ekipe Seville (sinoc ne tako dobre)!
DOBRO je sto je jedno takmicenje manje, vise odmora za igrace i manja mogucnost za povrede!

Idemo dalje! Samo odbrana dvije titule (LP-a i Primera) i halal im bilo za sve ostalo .. :mrgreen:
ultima_palabra

#2020 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:LOSE je jer su ispali u ranoj fazi takmicenja!
UTJEHA je sto su ispali od dobre ekipe Seville (sinoc ne tako dobre)!
DOBRO je sto je jedno takmicenje manje, vise odmora za igrace i manja mogucnost za povrede!

Idemo dalje! Samo odbrana dvije titule (LP-a i Primera) i halal im bilo za sve ostalo .. :mrgreen:
Vjeruj da sam se i ja dvoumio da li je bolje da ispadnu ili da prođu :D
Charuga
Globalni moderator

#2021 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Ha ha ha .. Ocekivao sam tvoj post puno prije ali kad jutros vidjeh da te nema, odlucih da napisem ovo gore. Znao sam da ces ti prvi citirati post i vala neka si, normalan si insan, moze se s tobom pricati .. :thumbup:
ultima_palabra

#2022 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Ha ha ha .. Ocekivao sam tvoj post puno prije ali kad jutros vidjeh da te nema, odlucih da napisem ovo gore. Znao sam da ces ti prvi citirati post i vala neka si, normalan si insan, moze se s tobom pricati .. :thumbup:
Ma kontam šta imam žurit, nek pišu oni koji su gledali tekmu ;-) A i nije vala neka sramota ispasti od Seville na golove u gostima.
Koliko sam pratio Sevillu, oni imaju problema kad oni trebaju napasti, a u ovom dvomeču su od starta imali povoljan rezultat, i to je i odlučilo. Vidjećemo šta mogu napraviti u subotu.
Hvala na komplimentu, ma pravi željovci se mogu na 10000 kilometara prepoznat :thumbup:
11sumirp

#2023 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Jedna stvar,

League Next match:
FC Barcelona :Sevilla FC
Date: 16-01-10 Time: 22:00
Stadium: Camp Nou

O ne opet sevilja....

A vezano za tekmu:
Only one team held the ball throughout the half. In the 51st minute Palop saved from a Zlatan header. A great move from Iniesta (min 54), a right footed shot from Messi (min 60) and another with the left foot from Henry (min 61) all paved the way for the only goal of the night. Xavi latched on the ball outside the box and finally shot past Palop to make it 0-1 (min 63).
Charuga
Globalni moderator

#2024 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:Ha ha ha .. Ocekivao sam tvoj post puno prije ali kad jutros vidjeh da te nema, odlucih da napisem ovo gore. Znao sam da ces ti prvi citirati post i vala neka si, normalan si insan, moze se s tobom pricati .. :thumbup:
Ma kontam šta imam žurit, nek pišu oni koji su gledali tekmu ;-) A i nije vala neka sramota ispasti od Seville na golove u gostima.
Koliko sam pratio Sevillu, oni imaju problema kad oni trebaju napasti, a u ovom dvomeču su od starta imali povoljan rezultat, i to je i odlučilo. Vidjećemo šta mogu napraviti u subotu.
Hvala na komplimentu, ma pravi željovci se mogu na 10000 kilometara prepoznat :thumbup:
U subotu ce biti nesto drugo. Dolaze na Camp Nou sa istim ovim sastavom i ako Barsa iskoristi samo polovinu jucerasnjih sansi ni hendikep ne bi trebao doci u pitanje. Ali uvjek postoji ono AKO. Sevilla je neugodna i dobra ekipa. Nadam se citavom plijenu .. ;-)
ultima_palabra

#2025 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:
ultima_palabra wrote:
U subotu ce biti nesto drugo. Dolaze na Camp Nou sa istim ovim sastavom i ako Barsa iskoristi samo polovinu jucerasnjih sansi ni hendikep ne bi trebao doci u pitanje. Ali uvjek postoji ono AKO. Sevilla je neugodna i dobra ekipa. Nadam se citavom plijenu .. ;-)
Evo čitam da je Sevilla bila bolja prvih pola sata, a kasnije Barca dominirala. Koliko znam, slično je bilo protiv Tenerifa. U subotu, ako bi Sevilla prva postigla gol, teško bi bilo preokrenuti protiv tako organizovane odbrane :-D
Navas protiv Abidala, taj bi duel volio gledati 8-)
Post Reply