FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#19751 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

505sCrtom wrote:
Mandžo wrote:Ne samo da da mislim da ce vay Bayern proci nego i znam da ce igra Bayerna proc i da se necemo branit kao psg chelzi il milan
supercool. za ovaj drugi dio recenice. otvoren napadacki fudbal je uvijek dobrodosao. i ako izgubimo, kao sto kazes, meni je onda draze da izgubimo od takvog bayerna, nego od placljivog madrida ili bvb-a koji je prosao kako je prosao, protiv malage. nisu oni krivi, ali mislim da je malaga neposteno ispala (sto bi reko ruud na izvlacenju). :)

ja vjerujem 100% u barcelonu i meni je ovo finale prije finala, (sto se tice protivnika). ako bayern odigra psg-ov rezultat iz pariza, moete biti vise nego zadovoljni.
:mrgreen: 8-)
skenderija04

#19752 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Maharadza wrote:
505sCrtom wrote:Breitner (ex-Bayern -Madrid): "Barcelona have been dominating European football last years. With Guardiola, we'll take their spot." :)
:lol: , on misli da je pep jedini razlog što hobbiti haraju! Ne mogu ih, kao što se iz prethodne rečenice da naslutiti, ali moram priznati da su mašina i vrlo teško da bayern može išta napraviti! Osim ako I ribery I robben I švajni budu raspoloženi, onda će biti svašta! :mrgreen:

PS. Ne znam da li je iko gledao ovo sada, ali preluda tekma espanyol - valencia, nešto kao arsenal - norwich danas, ali bez poklonjenih i neregularnih golova! :D

PS2. Zašto "Primera" nema svoju temu na ovome podforumu a ima (višestruko dokazano) mafijaška serie A??? :? :shock: :-)
Ima tema,ali manje vise je mrtva. Ja sam sinoc uzivao u derbiju Betis - Sevilla . Raja ne prati primeru osim Barcelonu i Madrida.
5 0 5

#19753 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote: Ima tema,ali manje vise je mrtva. Ja sam sinoc uzivao u derbiju Betis - Sevilla . Raja ne prati primeru osim Barcelonu i Madrida.
ja sam gledao drugo poluvrijeme sinoc. woow. koja tekma. kad se moras boriti za zadnji bod.
respo

#19754 Re: FC Barcelona

Post by respo »

omar little wrote:
u pravu je 505, zensko sam ja. :D
svi smo mi sujevjerni, ja znam da ja imam budalaste rituale prije jako vaznih tekmi (tipa, ako sam u bircu gdje sjedim i ako mi je neko na "mjestu" zamolim ga da se zamjenimo, ako sam kod kuce obucem li dres ili ne obucem ...:D) ali do mene je ovo. nisam villu prozivala jer je morao igrati, ono prije je bila galama sto ga ne stave kad on garant daje gol. plus, nekako mi nije bilo za ocekivati da ce se onoliko patiti protiv psg.

elem, za bayern smo spremni. dogovoreno, zagalamicu prije tekme i gledacu tekmu u bircu sa istog mjesta kao protiv milana. :D
zensko?

pa kad cemo na kafu i da pricamo malo o taktikama ;)
pospanko2

#19755 Re: FC Barcelona

Post by pospanko2 »

Bosanski_hibrid wrote:Ja uopste ne znam zasto se o PSG-u prica kao o nekoj zmnj ekipi. Ta ekipa je trenutno u samom vrhu evropskog fudbala i njihova nesreca je sto su izvukli Barsu kao protivnika. Svabe su inace prepotentni i vjerujem da se nece dobro provesti.

To sto su oni kupili Guardiolu, nije radi njega samog, vec da provale u sustinu tika-taka igre. Mislim da je ovo cak i nacionalni plan, jer Svabo ne moze gledati jednu Spaniju da se godinama vrti na prvom mjestu i da im jos niko ne moze odbiti pero.
Španija kad dođe na nivo jedne Njemačke u bilo čemu, neka se javi. Tako je i i u fudbalu. I dalje se zna ko je najtrofejnija nacija Evrope ;) Da nije kredita i suludih transakcija ne bi se znalo za te klubove.
skenderija04

#19756 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

pospanko2 wrote:
Bosanski_hibrid wrote:Ja uopste ne znam zasto se o PSG-u prica kao o nekoj zmnj ekipi. Ta ekipa je trenutno u samom vrhu evropskog fudbala i njihova nesreca je sto su izvukli Barsu kao protivnika. Svabe su inace prepotentni i vjerujem da se nece dobro provesti.

To sto su oni kupili Guardiolu, nije radi njega samog, vec da provale u sustinu tika-taka igre. Mislim da je ovo cak i nacionalni plan, jer Svabo ne moze gledati jednu Spaniju da se godinama vrti na prvom mjestu i da im jos niko ne moze odbiti pero.
Španija kad dođe na nivo jedne Njemačke u bilo čemu, neka se javi. Tako je i i u fudbalu. I dalje se zna ko je najtrofejnija nacija Evrope ;) Da nije kredita i suludih transakcija ne bi se znalo za te klubove.
Jebi ga jarane, ode ti u drugi film 100%
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#19757 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Image
Maharadza

#19758 Re: FC Barcelona

Post by Maharadza »

pospanko2 wrote:

Jbg, zna se gdje su pare i stadioni, posjeta je dovoljno mjerilo! Ali i to je radi bolje ekonomske situacije u švabiji za razliku od španije! Nego, đaba him i liga kad' ovi španci igraju "ljepši" fudbal za oko, manje na "mišiće" kao švabe! ;-)
pospanko2

#19759 Re: FC Barcelona

Post by pospanko2 »

Nisam ja ništa rekao za ljepotu fudbala, to je relativno. Samo kažem na kakav su način došli do toga. A govoriti Nijemcima kako im neko treba doći i objasniti kako će igrati fudbala... nemam komentara na to.
skenderija04

#19760 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sandro Rosell za ZDF: " Tacno je da postoji jedan Njemacki fudbaler koji nam se svidja ali necu vam rei njegovo ime jer u slucaju da odlucimo da ga dovedemo podiglo bi mu cijenu" :-)

Image
Kemal Malovčić

#19761 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

za kolašinca
skenderija04

#19762 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Kemal Malovčić wrote:za kolašinca
:D :D :D :D :D
skenderija04

#19763 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

pospanko2 wrote:Nisam ja ništa rekao za ljepotu fudbala, to je relativno. Samo kažem na kakav su način došli do toga. A govoriti Nijemcima kako im neko treba doći i objasniti kako će igrati fudbala... nemam komentara na to.
Na kakav su nacin dosli do toga? I do cega?
Kemal Malovčić

#19764 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

nerazumnim kreditima, dopinzima i glumom
pospanko2

#19765 Re: FC Barcelona

Post by pospanko2 »

skenderija04 wrote:
pospanko2 wrote:Nisam ja ništa rekao za ljepotu fudbala, to je relativno. Samo kažem na kakav su način došli do toga. A govoriti Nijemcima kako im neko treba doći i objasniti kako će igrati fudbala... nemam komentara na to.
Nemaju para da kupe žvake u državi, al zato diži kredit i kupuj igrače. Pravo fair play ;)
omar little

#19766 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

Entropio wrote:Image
lajko se messi na fejsbuku :D

isti caca mali, preslikani. :)
skenderija04

#19767 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

pospanko2 wrote:
skenderija04 wrote:
Nemaju para da kupe žvake u državi, al zato diži kredit i kupuj igrače. Pravo fair play ;)
Ko ? Klub na cijoj temi pises je i prije 40 godina doveo Cruyffa, prije 30 Maradonu i Schustera, prije 20 Romaria, prije 10 Ronaldinha.....Polako sa tim zakljuccima. Ima para i na drugim mjestima osim Njemacke. A nastup ti je fantastican, Samo jos fali ono klasicno: "Ljencine samo trose pare koje smo im mi dali a suncaju se i zajebavaju" Barcelona je javni klub i balans mozes vidjeti i na engleskom jezku na zvanicnoj stranici. Znaci to za zvake je stereotip koji si ocigledno negdje cuo ili procitao.
Bosanski_hibrid

#19768 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_hibrid »

Njemci su sasvim realni i vide nadmoc tika take. To je ono sto ih cni superiornim nad nama Balkancima koji ne damo nas bezvezni ponos, a oni ce platiti i potplatiti da dobiju znanje, strucnjake i tehniku, bilo o cemu da se radi. U kosarci su bili trube, kupili tehniku od drugih i sada gaze sve pred sobom.
pospanko2

#19769 Re: FC Barcelona

Post by pospanko2 »

Nemaju para da kupe žvake u državi, al zato diži kredit i kupuj igrače. Pravo fair play ;)[/quote]
Ko ? Klub na cijoj temi pises je i prije 40 godina doveo Cruyffa, prije 30 Maradonu i Schustera, prije 20 Romaria, prije 10 Ronaldinha.....Polako sa tim zakljuccima. Ima para i na drugim mjestima osim Njemacke. A nastup ti je fantastican, Samo jos fali ono klasicno: "Ljencine samo trose pare koje smo im mi dali a suncaju se i zajebavaju" Barcelona je javni klub i balans mozes vidjeti i na engleskom jezku na zvanicnoj stranici. Znaci to za zvake je stereotip koji si ocigledno negdje cuo ili procitao.[/quote]

Jel ti znaš koliko su para davali za Cruyffa i druge velikane fudbala, a koliko za ove današnje? I na koji način se to tada finansiralo, a kako sad? Para na drugim mjestima ima samo u slučaju da se digne neki kredit, proda natpis na dresu i slično. Pa pun je kofer više svima priče o velikom Ronaldu, velikom Messiju, a sve na kredit. Je li vama svega vam normalno da npr. jedan Ronaldo vrijedi (lupam )100 miliona eura? Pa za deset godina će to doći do 500 miliona, a onda ćemo igrače mjeriti u milijardama jer se cijene vještački napumpavaju. To su stvari koje nemaju veze sa zdravim razumom. Trošenje onog što nemaš je sindrom juga Evrope, ma koliko ti mislio da je to stereotip.
MyTao

#19770 Re: FC Barcelona

Post by MyTao »

pospanko2 wrote:Nemaju para da kupe žvake u državi, al zato diži kredit i kupuj igrače. Pravo fair play ;)
Ko ? Klub na cijoj temi pises je i prije 40 godina doveo Cruyffa, prije 30 Maradonu i Schustera, prije 20 Romaria, prije 10 Ronaldinha.....Polako sa tim zakljuccima. Ima para i na drugim mjestima osim Njemacke. A nastup ti je fantastican, Samo jos fali ono klasicno: "Ljencine samo trose pare koje smo im mi dali a suncaju se i zajebavaju" Barcelona je javni klub i balans mozes vidjeti i na engleskom jezku na zvanicnoj stranici. Znaci to za zvake je stereotip koji si ocigledno negdje cuo ili procitao.[/quote]

Jel ti znaš koliko su para davali za Cruyffa i druge velikane fudbala, a koliko za ove današnje? I na koji način se to tada finansiralo, a kako sad? Para na drugim mjestima ima samo u slučaju da se digne neki kredit, proda natpis na dresu i slično. Pa pun je kofer više svima priče o velikom Ronaldu, velikom Messiju, a sve na kredit. Je li vama svega vam normalno da npr. jedan Ronaldo vrijedi (lupam )100 miliona eura? Pa za deset godina će to doći do 500 miliona, a onda ćemo igrače mjeriti u milijardama jer se cijene vještački napumpavaju. To su stvari koje nemaju veze sa zdravim razumom. Trošenje onog što nemaš je sindrom juga Evrope, ma koliko ti mislio da je to stereotip.[/quote]

Sto tebe zanima kako oni dolaze do novca... ti mislis svako moze otici i dobiti kredit od 100M?
ultima_palabra

#19771 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:
Mandžo wrote:Ne samo da da mislim da ce vay Bayern proci nego i znam da ce igra Bayerna proc i da se necemo branit kao psg chelzi il milan
supercool. za ovaj drugi dio recenice. otvoren napadacki fudbal je uvijek dobrodosao. i ako izgubimo, kao sto kazes, meni je onda draze da izgubimo od takvog bayerna, nego od placljivog madrida ili bvb-a koji je prosao kako je prosao, protiv malage. nisu oni krivi, ali mislim da je malaga neposteno ispala (sto bi reko ruud na izvlacenju). :)

ja vjerujem 100% u barcelonu i meni je ovo finale prije finala, (sto se tice protivnika). ako bayern odigra psg-ov rezultat iz pariza, moete biti vise nego zadovoljni.
Eki plačljivog Madrida? Pa ne postoji plačljivija ekipa od Barcelone zadnjih godina... nakon svake velike utakmice koju su izgubili Xavi će izjaviti kako je Barcelona ponosna na svoju igru, da li Chelsea/Inter/Madrid/xy mogu biti ponosni? :lol: Busquets, Alves i Pique će također odvaliti neku varijaciju na temu, ubaciti sudije, grubu igru ili parkiran bus... uglavnom nikad protivnik nije pobijedio zasluženo :roll:

Zato čovjek mora cijeniti Iniestu i Messija, oni svoje pričaju na terenu.
LSD

#19772 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Xavi prica svoje na terenu više od decenije, zna to Madrid vrlo dobro
ultima_palabra

#19773 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Xavi prica svoje na terenu više od decenije, zna to Madrid vrlo dobro
Ali sere i van njega... pa postao je hemičar koliko je pominjao Fabregasov DNK :mrgreen:
pospanko2

#19774 Re: FC Barcelona

Post by pospanko2 »

Sto tebe zanima kako oni dolaze do novca... ti mislis svako moze otici i dobiti kredit od 100M?[/quote]

De mi reci šta stoji iza tog kredita? Jel se to jede slučajno? Ne nasmijaji me, svega ti. Dizati kredite i zidati svoje carstvo fudbala. Najsmješnije je što navijači Barcelone to zamjeraju Realu, a ne shvataju da su i sami takvi.
DonVito

#19775 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

LSD wrote:Xavi prica svoje na terenu više od decenije, zna to Madrid vrlo dobro
Pedro takodjer.
Post Reply