FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#19601 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
Image
Image
Image
5 0 5

#19602 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

omar little wrote:lejno mi nas'o gific. :D
neka ga i ovdje. zivco.

Image
da, ali zato kasnije

Image
omar little

#19603 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ma, nisam ja ovo kriticki nego od <3.

messijev ulazak sinoc jeste bio vazan, sto psihicki, sto motivirajuci, sto konkretno ali je promjeni situacije doprinjela i cinjenica da je fabregas izasao.
5 0 5

#19604 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

omar little wrote:ma, nisam ja ovo kriticki nego od <3.

messijev ulazak sinoc jeste bio vazan, sto psihicki, sto motivirajuci, sto konkretno ali je promjeni situacije doprinjela i cinjenica da je fabregas izasao.
ma znam. skuzio sam.
Jaqen Hghar

#19605 Re: FC Barcelona

Post by Jaqen Hghar »

Don Zivconi wrote:
Jaqen Hghar wrote:
Don Zivconi wrote:Moram da kazem svoje misljenje o utakmici :D barca se provukla kroz iglene usi, to se vidjelo na nervozi igraca kako na klupi tako i na terenu jednako su bili toga svjesni kao i svi drugi sto su gledali tekmu. Gol psg-a je visio u zraku kroz polu kontre, sudia ih je zahebao u par navrata, nije dosudio crveni za opasan start sa dvije noge (da je kojim slucajem obrnuta situacija bila garantujem zivotom da bi bio crveni), nije sudio ulazak u putanju ibrahimovicu sto se moglo ovjeriti zutim kartonom a mozda i golom, dosudjen offside koji nije postojao i jos nekih detalja koji nista ne cude kad su u pitanju spanski klubovi i njihova hebena teatralnost. Toliko mahanja rukama i pritiska na sudjenje samo mogu prirediti spanci a da ih se ne sankcionise, zadrzavanje igre i nakon toliko sranja i izmjena samo nadoknada od 4min. Mislim da je u sustini bila odlicna tekma za gledati ali bi jos bolja bila da je prosao psg i da kazni ove male epilepticare koje sam nekada gotivio ali su mi se vise popeli na neku stvar i oni i njihova tika taka na udaljenosti od cc 2cm i to se broji kao pass :dance:
Sta trazis na temi o Barci, idi na temu PSG ili Real Madrid pa tamo pricaj sta ti volja. Dodjes na temu (citaj naslov) FC Barcelona i pricas gluposti.
Koji kloc :lol:

cim izneses svoje misljenje nadje se neki haklamas da ti kaze kako je ovo tema o barceloni :mrgreen: ja iiiii? nisam iznosio misljenje o autima nego o utakmici koju je kako sam ja moga primjetiti igrala i barcelona, pa prema tome tišu...

Sav svijet jasno kaze da su kriteriji sudjenja drugaciji prema barceloni sto je vise nego ocito osim simpatizeri medju kojima sam i sam bio (na kraju su mi se radi tetralnosti zgadili). Ako kazes nesto protiv barcelone reala itd. odmah navijas za ekipu najvecega rivala :-) pa iskren da budem real ne mogu da smislim :lol: a psg onako neutralno posmatram.

Bisera uvijek ima a narocito kad ti haklamas kaze sto gledas utakmicu u kojoj igra barcelona i onda dodjes na temu da izneses svoj stav odnosno da laprdas :mrgreen:.

bacrelona dominira fudbalom ali zar je potrebno jos praviti predstave oko nepostojecih prekrsaja simuliranja i ostalih sranja cisto iz sramote vise mi nisu simpaticni, osjecao bih se kao kad bi dvojica klosara marisali nekog klinju a ja im jos pomagao u tome... e jebi ga ja nisam takav al vas ima jako puno takvi.. zalosno

p.s kladim se da vas pola nikad nije sutnulo lopte al kad sutate plejke onda samo igrate sa barcom hooo jeste jaki :lol:

hebo sve kakvih karikatura od ljudi ima
Ovo gore boldirano(1) nema veze sa utakmicom. Nazivati nekog epilepticarom nema veze sa zdravim razumom a kamo li sa utakmicom.
Ocigledno da si dosao na temu da KAO kazes nesto o utakmici, ali je jasno da ti je osnovna namjera bila da izneses svoje bolesno misljenje (ovo boldirano).

Boldirano(2) - sto dokazuje Ibrahimovicev pogodak dok je bio u offsideu citava 2 metra?

Boldirano(3) - kladim se da sam igrao i jos uvijek igram vise od tebe i takvih.
5 0 5

#19606 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Idemedosumom wrote:
Svaka cast za ovo :thumbup:

Svaka osoba koja je manje-vise neutralna i koja nije zestoki simpatizer Barselone bude prozvana kao hejter. :roll:
svaka osoba? hajde da vidimo. ja ne spadam u taj skup, to je sigurno. ali da vidimo sta je receno u tom objektivnom tekstu koji hvalis.
Don Zivconi wrote:barca se provukla kroz iglene usi, to se vidjelo na nervozi igraca kako na klupi tako i na terenu jednako su bili toga svjesni kao i svi drugi sto su gledali tekmu.
istina. ipak, ako pogledas sastav, uzmes sve okolnosti u obzir, a pogotovo jer se igra 1/4 ls, koji nikome ko je prosao nije bio, samotako prolaz. mozda jeste malo bayernu. bvb se mucio do zadnje sekunde, madrid izgubio drugu utakmicu.
Don Zivconi wrote:Gol psg-a je visio u zraku kroz polu kontre, sudia ih je zahebao u par navrata, nije dosudio crveni za opasan start sa dvije noge (da je kojim slucajem obrnuta situacija bila garantujem zivotom da bi bio crveni), nije sudio ulazak u putanju ibrahimovicu sto se moglo ovjeriti zutim kartonom a mozda i golom, dosudjen offside koji nije postojao i jos nekih detalja koji nista ne cude kad su u pitanju spanski klubovi i njihova hebena teatralnost.
ovaj dio je toliko prepotentan da se i ne treba komentarisati. ipak, samim tim da neko napise "garantujem zivotom" ne znaci da je upravu. ali da vidimo cinjenice oko tog sudjenja. kada je bio taj opasni start za crveni karton? nad kim? kojeg igraca? gledajuci sinoc analizu na tv-u, komentator pretpostavlja da je sudija vidio situaciju sa ibrahimovicem kao namjerno trazenje kontakta. sto je najvjerovatnije i bilo. psg je imao par slobodnih udaraca na 16-20 metara prije toga, koji su jako lose izvedeni.
moguce je da je psg mogao zabiti jos 10 golova iz kontri, ali u svakom timu ima i jedan igrac koji se zove golman. da bi se gol racunao kao validan, napadac mora savladati i tog igraca, i jos sutnuti loptu u gol. sto se sinoc desilo samo jednom, zar ne? kako god, na onim slikama koje sam postavio ranije, mozes vidjeti da se 90% vremena igralo ispred psg-ovog gola.
Don Zivconi wrote:Toliko mahanja rukama i pritiska na sudjenje samo mogu prirediti spanci a da ih se ne sankcionise, zadrzavanje igre i nakon toliko sranja i izmjena samo nadoknada od 4min. Mislim da je u sustini bila odlicna tekma za gledati ali bi jos bolja bila da je prosao psg i da kazni ove male epilepticare koje sam nekada gotivio ali su mi se vise popeli na neku stvar i oni i njihova tika taka na udaljenosti od cc 2cm i to se broji kao pass :dance:
ne sjecam se tih teatralnosti sinoc. mozda don zivconi laze? moguce je i to, zar ne? pokazi mi te teatralnosti, ili mi samo reci u kojem se minutu utakmice radi, a ja cu potraziti sam. ili jos bolje, u kojem je trenutku sudija donio pogresnu odluku zahvaljujuci pritisku barcinih igraca?
nadoknada od samo 4 minute? koliko su inace duge te nadoknade? 15-20 minuta?
Don Zivconi wrote: Mislim da je u sustini bila odlicna tekma za gledati ali bi jos bolja bila da je prosao psg i da kazni ove male epilepticare koje sam nekada gotivio ali su mi se vise popeli na neku stvar i oni i njihova tika taka na udaljenosti od cc 2cm i to se broji kao pass :dance:
mozada se objektivnost (i gorcina) najvise primjeti u ovome gore. ali hej, ne mozes udovoljiti svakom, da ne kazem sta.

dalje,

Sav svijet jasno kaze da su kriteriji sudjenja drugaciji prema barceloni sto je vise nego ocito osim simpatizeri medju kojima sam i sam bio (na kraju su mi se radi tetralnosti zgadili). Ako kazes nesto protiv barcelone reala itd. odmah navijas za ekipu najvecega rivala :-) pa iskren da budem real ne mogu da smislim :lol: a psg onako neutralno posmatram.
sav svijet. nije istina. i ja sam dio tog svijeta i mislim apsolutno suprotno. no, drzimo se cinjenica.

da li je uefa skinula kaznu ibrahimovicu (najboljem igracu psg-a), koja mu je onemogucavala igranje u obje utakmice? da li je to islo u korist barcelone?
da li su sudije zakinuli barcelonu tako sto su priznali nelegalan gol? da li je i to islo u prilog barceloni?

sav svijet kaze i da platini gura psg i francuski fudbal. ili sav svijet kaze da mourinho vrsi pritisak na sudije, pa timovi koje on vodi prolaze lakse kod sudija. trebamo li i ovo uzeti kao objektivno misljenje ili kao gomilu sranja isfrustriranih loosera?
veljaca

#19607 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

505sCrtom

:thumbup:
miki.ba

#19608 Re: FC Barcelona

Post by miki.ba »

Meni se Barca nakon ovoga zgadila.
Kemal Malovčić

#19609 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

boli nas briga :mrgreen:

šta bi trebalo, da 95 tisuća ljudi sjedi i šuti kako bi van persi čuo zvižduk sudije
Kemal Malovčić

#19610 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

i dao mu je žuti sekundu kasnije zato što brže misli od njega

pa blećak sto godina živi u engleskoj engleskog ne zna

bolje ja pričam engleski nisam kročio na otok
Don Zivconi

#19612 Re: FC Barcelona

Post by Don Zivconi »

Izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio ali trenutno ne mogu da odgovorim na neke prozivke ;-) imama nekoga posla cim uhvatim vremena odgovorim za ovo da neko aktivnije igra od mene ;) kao i na ove folove sav svijet a i ja sam dio njega...

mozda sam malo nejasan ali hebi ga popilo se rano pozdrav svima a narocito onima koji su se prepoznali u mome postu :thumbup:
Saian

#19613 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

ovo "don" nije neophodno u nicku da bi se ofirno prosipalo zhuch, al izgleda da pomazhe :D
HB_BHF

#19614 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Pazi izviđača :D
Image
Saian

#19615 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

505sCrtom wrote:Image
Image
Image
Image
Ti mi se chinish ko prava adresa za ovo, dze ima uzet vako na kilu brojeva, statistika, prosjeka, presjeka; pasevi, asistencije, miles run? Imal sta dzabe ili za 1 dinar, zanima me opcenito za futeBol i ne samo za Barcelonu, ako znas, uputi me, sevaB ti je, jer pitam da ne skitam. Cheers!
p206

#19616 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Neki osnovni principi igranja fudbala, ovo bi trebalo u bukvar i čitanke staviti. Tako jednostavno i logično.

Kako napadati i kako se braniti. Zašto ne igrati sa 2 zadnja vezna. Zašto bek ne treba da gradi napad, nego da igra ofanzivnije kad se prenese lopta (kao Alves npr. ili Mujdža u našoj rep.)

Kod drugog klipa se može vidjeti sadašnja formacija Barce 433 (koja je ustvari 442 "diamond") i ona stara 343 kad je Pep bio trener.

I jedan klip sa potezom koji se ne viđa danas :)
Kako se riješiti protivnika? Odbij loptu od njega :)

Jaqen Hghar

#19617 Re: FC Barcelona

Post by Jaqen Hghar »

Don Zivconi wrote:Izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio ali trenutno ne mogu da odgovorim na neke prozivke ;-) imama nekoga posla cim uhvatim vremena odgovorim za ovo da neko aktivnije igra od mene ;) kao i na ove folove sav svijet a i ja sam dio njega...

mozda sam malo nejasan ali hebi ga popilo se rano pozdrav svima a narocito onima koji su se prepoznali u mome postu :thumbup:
Nema potrebe, prosipao si se dovoljno i do sad, nemoj vise ziv bio :wink:
Idemedosumom

#19618 Re: FC Barcelona

Post by Idemedosumom »

@Jaqen

Pa forum i jeste namijenjen kako bi ljudi razmijenili komentare, misljenja, viđenja, iskustva itd...

Tema se zove "FC Barcelona" a ne "FC Barcelona Fan Club". Dakle ovdje se komentarise sve u vezi s navedenim klubom, igracima, trenerima, vlasnicima, historiji, kao i trenutnoj igri tog kluba.

Nemas pravo tjerati druge s ove teme jer se ne slazes s njihovim misljenjem. Ja licno ne gotivim Barcelonu. U ovom dvomecu sudija nije pomogao Barci, cak sto vise mozda ju je zakinuo u prvom mecu PSG-Barca (Ibrin gol iz ocitog ofsajda). Ali Barca je kod mene nekako stekla los ugled jer su ih prije sudije gurale, a imaju pojedince za koje se doista moze reci da su glumci i padavicari.
tendzera

#19619 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

Idemedosumom wrote: a imaju pojedince za koje se doista moze reci da su glumci i padavicari.
Takve ima svaka ekipa. 8-)
Idemedosumom

#19620 Re: FC Barcelona

Post by Idemedosumom »

tendzera wrote:
Idemedosumom wrote: a imaju pojedince za koje se doista moze reci da su glumci i padavicari.
Takve ima svaka ekipa. 8-)
Dakako se slazem s tobom. Ali se meni cini da ih u Barci ipak ima malo vise nego u ostalim ekipama. Mozda mi se to samo cini 8)
tendzera

#19621 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

Idemedosumom wrote:Dakako se slazem s tobom. Ali se meni cini da ih u Barci ipak ima malo vise nego u ostalim ekipama. Mozda mi se to samo cini
Ma samo ti se cini 8-)
Jaqen Hghar

#19622 Re: FC Barcelona

Post by Jaqen Hghar »

Idemedosumom wrote:@Jaqen

Pa forum i jeste namijenjen kako bi ljudi razmijenili komentare, misljenja, viđenja, iskustva itd...

Tema se zove "FC Barcelona" a ne "FC Barcelona Fan Club". Dakle ovdje se komentarise sve u vezi s navedenim klubom, igracima, trenerima, vlasnicima, historiji, kao i trenutnoj igri tog kluba.

Nemas pravo tjerati druge s ove teme jer se ne slazes s njihovim misljenjem. Ja licno ne gotivim Barcelonu. U ovom dvomecu sudija nije pomogao Barci, cak sto vise mozda ju je zakinuo u prvom mecu PSG-Barca (Ibrin gol iz ocitog ofsajda). Ali Barca je kod mene nekako stekla los ugled jer su ih prije sudije gurale, a imaju pojedince za koje se doista moze reci da su glumci i padavicari.
Da se diskutuje na zdrav nacin i prihvaljiv normalnim insanima, slazem se. A ne da se igraci nazivaju epilepticarima pod izgovorom SAMO IZNOSIM SVOJE VIDJENJE UTAKMICE, kakvo je to debilno vidjenje?

Ne tjeram nikoga, niti imam tu privilegiju da mogu nekoga otjerati, ali ako neko dodje ovdje da bi prosipao svoju bolesnu pamet ne vidim razlog da dolazi. Nek ide na temu PSG ili Real Madrid i nek tamo pljuje po Barci i nek to koristi kao argumente u korist navedenih klubova.
Idemedosumom

#19623 Re: FC Barcelona

Post by Idemedosumom »

Jaqen Hghar wrote:
Idemedosumom wrote:@Jaqen

Da se diskutuje na zdrav nacin i prihvaljiv normalnim insanima, slazem se. A ne da se igraci nazivaju epilepticarima pod izgovorom SAMO IZNOSIM SVOJE VIDJENJE UTAKMICE, kakvo je to debilno vidjenje?

Ne tjeram nikoga, niti imam tu privilegiju da mogu nekoga otjerati, ali ako neko dodje ovdje da bi prosipao svoju bolesnu pamet ne vidim razlog da dolazi. Nek ide na temu PSG ili Real Madrid i nek tamo pljuje po Barci i nek to koristi kao argumente u korist navedenih klubova.
Ja ne razumijem zasto se tako grubo izrazavas? Kolega je igrace Barce nazvao epilepticarima a ti njega zbog toga nazivas bolesnim debilom. Zasto tolika frustracija? Pa nisu ti igraci Barce valjda bliza familija da nedas bas nista protiv njih pisnuti :lol:
Jaqen Hghar

#19624 Re: FC Barcelona

Post by Jaqen Hghar »

Idemedosumom wrote: Ja ne razumijem zasto se tako grubo izrazavas? Kolega je igrace Barce nazvao epilepticarima a ti njega zbog toga nazivas bolesnim debilom. Zasto tolika frustracija? Pa nisu ti igraci Barce valjda bliza familija da nedas bas nista protiv njih pisnuti :lol:
Rekao sam da mu je izjava debilna, nisam rekao da je on debil, ne poznajem ga (hvala Bogu) :)
Ako profesionalne fudbalere nazoves epilepticarima i to smatras necim losim, prvo si uvrijedio njih, a drugo uvrijedio si ljude koji boluju od epilepsije. Ne mogu to nazvati nikako drugacije nego debilnom izjavom.

btw ovo je njegov reply na moj post pa vidi ko koga vrijedja (boldirano) :)
Don Zivconi wrote: Koji kloc :lol:

cim izneses svoje misljenje nadje se neki haklamas da ti kaze kako je ovo tema o barceloni :mrgreen: ja iiiii? nisam iznosio misljenje o autima nego o utakmici koju je kako sam ja moga primjetiti igrala i barcelona, pa prema tome tišu...

Bisera uvijek ima a narocito kad ti haklamas kaze sto gledas utakmicu u kojoj igra barcelona i onda dodjes na temu da izneses svoj stav odnosno da laprdas :mrgreen:.

bacrelona dominira fudbalom ali zar je potrebno jos praviti predstave oko nepostojecih prekrsaja simuliranja i ostalih sranja cisto iz sramote vise mi nisu simpaticni, osjecao bih se kao kad bi dvojica klosara marisali nekog klinju a ja im jos pomagao u tome... e jebi ga ja nisam takav al vas ima jako puno takvi.. zalosno

p.s kladim se da vas pola nikad nije sutnulo lopte al kad sutate plejke onda samo igrate sa barcom hooo jeste jaki :lol:

hebo sve kakvih karikatura od ljudi ima
Last edited by Jaqen Hghar on 11/04/2013 20:02, edited 1 time in total.
LSD

#19625 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

pobijte se ko ljudi
Post Reply