FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
11sumirp

#1851 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Šta je ovo?Ko je,sto je čazma,kazma?
ccc
Mjesto da odmaraju ljude,oni igraju prijateljske...cccc U po sezone :roll:
11sumirp

#1852 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Jedino,eto konaČno je i Milito zaigrao :dance: 62 minute,...poslije 602 dana... :zjev:

p.s 02.januara.2010. na camp nou protiv viljareala..prva tekma u novoj godini :dance:
11sumirp

#1853 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Kako je dječak iz Rosarija narastao u najvećeg na svijetu

Image

Najniži dječak na slici, drugi s desna u stajaćem redu, današnji je najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi. Na ovoj je fotogradiji imao svega četiri godine.

Njegov prvi trener Ricardo Aparicio vrlo je brzo uočio dječakov izvanserijski talent, te ga poslao nakon nekoliko godina u jedan od dva prvoligaška kluba iz grada, Newell's Old Boyse.

Tamo se Messi nastavio igrački razvijati, ali ne i fizički. Kako njegov otac, inače radnik u metalskoj industriji, nije mogao zarađivati dovoljno novca da bi Leu mogao priuštiti svakodnevni tretman hormonom rasta, cijela je obitelj 2000. godine, s Leom kao 13-godišnjakom visokim tek 140 centimetara, preselila u Barcelonu.

Otada je katalonski nogometni klub preuzeo na sebe troškove terapije. Pune je četiri godine Messi svakodnevno primao injekcije hormona rasta u obje noge.

Danas je Messi, iako i dalje s omalenih 169 centimetara, najbolji svjetski nogometaš po svim najrelevantnijim izborima. Zarađuje godišnje 12 milijuna eura. Sva su se ulaganja isplatila. Kako Messiju, tako i Barceloni.

Dječačić patuljastog rasta s fotografije danas je nogometni velikan.
----
Jedne prilike na HRT-u gledah barsu,nesto tek poceo messi igrat za prvi tim,i sukomentator štimac igor veli,ovaj mali je živi otrov,neda odbrani dahnut :lol: i fakat šta bi od malog otrova :dance: :dance:
Izmedju CVile i DMalte

#1854 Re: FC Barcelona

Post by Izmedju CVile i DMalte »

Kuwait Int. Airport, all hail the kings :)
Image
Izmedju CVile i DMalte

#1855 Re: FC Barcelona

dynamite duo - MessIbra :)
Image
Izmedju CVile i DMalte

#1856 Re: FC Barcelona

Watani TV, Sabahudin T. :)
Image
belafonte

#1857 Re: FC Barcelona

Post by belafonte »

11sumirp wrote:Šta je ovo?Ko je,sto je čazma,kazma?
ccc
Ma Barca ne igra zbog para, oni su prodali Etoa i dali 45 miliona krvnih zrnaca i kupili Ibru, oni igraju za siromasnu raju Kuvajta, ipak je Kuvajt jedna od najsiromasnijih zemalja, cak iza Etiopije, Somalije, oni su ambasadori Unicefa nemaju oni nikakve koristi od nosenja Unicefovog loga, kakva lijepa prica za laku noc :zzzz: :-) :-)
ultima_palabra

#1858 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:
11sumirp wrote:Šta je ovo?Ko je,sto je čazma,kazma?
ccc
Ma Barca ne igra zbog para, oni su prodali Etoa i dali 45 miliona krvnih zrnaca i kupili Ibru, oni igraju za siromasnu raju Kuvajta, ipak je Kuvajt jedna od najsiromasnijih zemalja, cak iza Etiopije, Somalije, oni su ambasadori Unicefa nemaju oni nikakve koristi od nosenja Unicefovog loga, kakva lijepa prica za laku noc :zzzz: :-) :-)
:lol: Zaboravio si "mes que un club (sandwich)" :lol:
A to što zlobnici kažu da su zaradili 2 miliona, pusti to, to sve u stvari ode Unicefu :zzzz:
11sumirp

#1859 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

:-) :roll:
To ponestalo ideja na temi nadreal madrida
Doduše sve što mozete zadnjih godina je zavidit,i divit se šampionima :P :zjev:
ultima_palabra

#1860 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

11sumirp wrote::-) :roll:
To ponestalo ideja na temi nadreal madrida
Doduše sve što mozete zadnjih godina je zavidit,i divit se šampionima :P :zjev:
Postavio si pitanje i odgovoreno ti je na njega, sve u okviru teme FC Barcelona :)
11sumirp

#1861 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Hmmm,,TUŠE :D
Sto bi reko sabahudin.t. greška u koracima :thumbup:
:skoljka: :skoljka:
Al opet lijepo je vidjet koliko imaju navijaca na bliskom istoku 8-)
Charuga
Globalni moderator

#1862 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

FC Barcelona!

Prvak Spanije! Image
Osvajac spanskog kupa! Image
Osvajac spanskog superkupa! Image
Osvajac Lige Prvaka! Image
Pobjednik evropskog superkupa! Image
Pobjednik svjetskog klupskog prvenstva!
Image

I to sve u jednoj godini!
Izmedju CVile i DMalte

#1863 Re: FC Barcelona

evo jos slika sa revijalne utakmice u Kuvajtu, stadion Mira i Prijateljstva, FC Kazma vs FC Barcelona...Kazma je najbolji tim u Kuvajtu, a za ovaj mec su bili pojacani sa 3 egipatska reprezentativca...naravno da je rezultat bio u drugom planu, najvaznije je da Barca ima fanove u cijelom svijetu, najpopularniji su Messi i Ibro medju malom i malo vecom rajom..pozz, sa-x http://www.e-novine.com/fotogalerija/fo ... vajtu.html
adcor

#1864 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Chairman wrote: Ti si kao neki glasnogovornik?

Prvo sto sam rekao da navijam za Mancester i Barselonu. Kada je Barselona zabila gol Celziju razbio sam od srece casu od zid... eto toliko su mi dragi. Znaci sa navijacke strane indiferentan sam.

Hajde bez prepucavanja ako mozete da nastavimo diskusiju iako ih ja poceo nisam.

1. Engleska premijer liga je jaca od Spanjolske. Sam pogled na tabelu Engleske premijer lige 1999 kada je Mancester osvojio tzv "treble" dovoljno govori. Do zadnjeg kola prvak se nije znao, a Man Utd prvak evrope nakon toga postao.
2. Engleski FA kup je jace takmicenje od Spanjolskog kupa... iz cistog razloga jer je ljudima taj kup previse bitan, dio je tradicije.
3. Model lige prvaka je bio puno tezi i zahtjevniji nego sada. Bilo je potrebno proci 2 grupne faze da bi se doslo u cetvrtfinale. Grupa Mancester,Bayern,Barcelona i Brondby puno govori. Iz te grupe su bili finalisti.
4. Mancester je osvojio interkontinentalni kup. Barselona je osvojila evropski superkup, pobjedivsi Sahtar.

Barselona je u plusu osvojivsi Fifino svjetsko klupsko prevenstvo i "strasni" superkup Spanije protiv vjecitog borca za opstanak zadnjih par godina Athletic Bilbao.

Da, 6 je uvijek vece od 4, no s obzirom na nacin i okolnosti pod kojim je Man Utd osvojio trofeje a pod kojim Barselona... svako iole realan ce reci da bar ima prostora za diskusiju ili da su Mancesterovi trofeji vrijedniji. Barselona nije imala premca u prevenstvu i kupu jer su svi bili
ocajni, dok je protiv Celzija bila lakrdija od sudjenja... ko god ima oci to je rekao!!!
provjeri u buduce malo podatke koje iznosis. '99 se iz grupne islo u cetvrt finale, a upravo je barca (kao i svi ostali) prosle godine morala da prodje knock out rundu, pa tek onda cetvrt finale...
druga stvar: na interkontinentalnom se igrala samo jedna utakmica, a na CWC 2 i vise
trece: barca je igrala super kup sa atletikom, jer su osvojili i kup i primeru...

p.s. jos mi samo reci da im je preci FA kup od CL i premijer lige, pa da se iskljucim sa foruma :D

@ ja neron - ja se "ispricavam" zbog svoje kardinalne greske. jbg citao neki text na hrvatskom, pa ostalo u glavi. ugl znas ko je letio po terenu :-D
Chairman

#1865 Re: FC Barcelona

Post by Chairman »

adcor wrote:
Chairman wrote: Ti si kao neki glasnogovornik?

Prvo sto sam rekao da navijam za Mancester i Barselonu. Kada je Barselona zabila gol Celziju razbio sam od srece casu od zid... eto toliko su mi dragi. Znaci sa navijacke strane indiferentan sam.

Hajde bez prepucavanja ako mozete da nastavimo diskusiju iako ih ja poceo nisam.

1. Engleska premijer liga je jaca od Spanjolske. Sam pogled na tabelu Engleske premijer lige 1999 kada je Mancester osvojio tzv "treble" dovoljno govori. Do zadnjeg kola prvak se nije znao, a Man Utd prvak evrope nakon toga postao.
2. Engleski FA kup je jace takmicenje od Spanjolskog kupa... iz cistog razloga jer je ljudima taj kup previse bitan, dio je tradicije.
3. Model lige prvaka je bio puno tezi i zahtjevniji nego sada. Bilo je potrebno proci 2 grupne faze da bi se doslo u cetvrtfinale. Grupa Mancester,Bayern,Barcelona i Brondby puno govori. Iz te grupe su bili finalisti.
4. Mancester je osvojio interkontinentalni kup. Barselona je osvojila evropski superkup, pobjedivsi Sahtar.

Barselona je u plusu osvojivsi Fifino svjetsko klupsko prevenstvo i "strasni" superkup Spanije protiv vjecitog borca za opstanak zadnjih par godina Athletic Bilbao.

Da, 6 je uvijek vece od 4, no s obzirom na nacin i okolnosti pod kojim je Man Utd osvojio trofeje a pod kojim Barselona... svako iole realan ce reci da bar ima prostora za diskusiju ili da su Mancesterovi trofeji vrijedniji. Barselona nije imala premca u prevenstvu i kupu jer su svi bili
ocajni, dok je protiv Celzija bila lakrdija od sudjenja... ko god ima oci to je rekao!!!
Upravu si, kasnije je bio sistem sa 2 grupe. No opet, budi realan pa reci da je grupa sa Barcelonom, Bayernom i Brondbyem bar 2 puta jaca nego sa Sportingom,Shakhtarom i Baselom. Pa iz te grupe timovi su finale igrali.

provjeri u buduce malo podatke koje iznosis. '99 se iz grupne islo u cetvrt finale, a upravo je barca (kao i svi ostali) prosle godine morala da prodje knock out rundu, pa tek onda cetvrt finale...
druga stvar: na interkontinentalnom se igrala samo jedna utakmica, a na CWC 2 i vise
trece: barca je igrala super kup sa atletikom, jer su osvojili i kup i primeru...

p.s. jos mi samo reci da im je preci FA kup od CL i premijer lige, pa da se iskljucim sa foruma :D

@ ja neron - ja se "ispricavam" zbog svoje kardinalne greske. jbg citao neki text na hrvatskom, pa ostalo u glavi. ugl znas ko je letio po terenu :-D
1. Upravu si, kasnije je bio sistem sa 2 grupe. No opet, budi realan pa reci da je grupa sa Barcelonom, Bayernom i Brondbyem bar 2 puta jaca nego sa Sportingom,Shakhtarom i Baselom. Pa iz te grupe timovi su finale igrali.

2. Cuj to sad se ne pika interkontinentalni kup a pika se spanski superkup sa strasnim Bilbaom.
Samo jedna stvar : "Ukoliko klub osvoji Double (Premier ligu i FA kup), tada igra protiv drugoplasirane momčadi prvenstva." - Misli se na Charity ili Community shield, Engleska verzija superkupa Spanije. Vidis li kljucnu razliku? Onaj ko osvoji i ligu i kup igra sa drugim iz LIGE, u konkretnom slucaju Celzijem umjesto nekim Hullom ili slicno. Isto tako Barcelona je trebala igrati onda sa Realom pa bi vidjeli da li bi uzela taj famozni superkup.
adcor

#1866 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Chairman wrote: 1. Upravu si, kasnije je bio sistem sa 2 grupe. No opet, budi realan pa reci da je grupa sa Barcelonom, Bayernom i Brondbyem bar 2 puta jaca nego sa Sportingom,Shakhtarom i Baselom. Pa iz te grupe timovi su finale igrali.

2. Cuj to sad se ne pika interkontinentalni kup a pika se spanski superkup sa strasnim Bilbaom.
Samo jedna stvar : "Ukoliko klub osvoji Double (Premier ligu i FA kup), tada igra protiv drugoplasirane momčadi prvenstva." - Misli se na Charity ili Community shield, Engleska verzija superkupa Spanije. Vidis li kljucnu razliku? Onaj ko osvoji i ligu i kup igra sa drugim iz LIGE, u konkretnom slucaju Celzijem umjesto nekim Hullom ili slicno. Isto tako Barcelona je trebala igrati onda sa Realom pa bi vidjeli da li bi uzela taj famozni superkup.
mozda bi najbolje bilo da se usporedi mancesterov tim iz '99 i barcin iz '09? (bas simbolicno :))

nisam rekao da se ne pika, ali podstaknut tvojim nacinom razmisljanja mislim da je teze pobijediti dva tima, nego jedan.
nadam se da si se salio ovo za real. da ti trazim klipove ili se sjecas kako ih je barca DEMOLIRALA na bernabeu?
Chairman

#1867 Re: FC Barcelona

Post by Chairman »

1999 - Peter Schmeichel, Gary Neville, Ronny Johnsen, Jaap Stam, Dennis Irwin, David Beckham, Roy Keane, Paul Scholes, Ryan Giggs, Andy Cole, Dwight Yorke.

Mislim da bi ova ekipa bila izazov za Barselonu.

Barselona je rastavila Real na proste faktore, ali mislim da je bezobrazno prema Realu tvrditi da bi tako bilo svaku utakmicu.
kory

#1868 Re: FC Barcelona

Post by kory »

Barselona je rastavila Real na proste faktore, ali mislim da je bezobrazno prema Realu tvrditi da bi tako bilo svaku utakmicu.[/quote]

jbg sad barsa jednom-dvaput ZASLUZENO RAZVALILA reala i sad ispada da je real za njih drugoligastreba ba bit realan,ja neznam sto vi nemozete reci da su real i barsa po igri tu negdje(po trofejima barsa ni blizu reala),
al jbg dobili ih ono 0-3 i 2-6 i sad ispada barsa druga dimenzija za real

sta je onda rubin kazan za barsu.....
studeni76

#1869 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

Rubin nije rastavio Barcu na proste faktore :wink: Nevalja ti poredjene.
Zasto te toliko boli 6 od 6?!
ultima_palabra

#1870 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

adcor wrote:
Chairman wrote: 1. Upravu si, kasnije je bio sistem sa 2 grupe. No opet, budi realan pa reci da je grupa sa Barcelonom, Bayernom i Brondbyem bar 2 puta jaca nego sa Sportingom,Shakhtarom i Baselom. Pa iz te grupe timovi su finale igrali.

mozda bi najbolje bilo da se usporedi mancesterov tim iz '99 i barcin iz '09? (bas simbolicno :))

nisam rekao da se ne pika, ali podstaknut tvojim nacinom razmisljanja mislim da je teze pobijediti dva tima, nego jedan.
nadam se da si se salio ovo za real. da ti trazim klipove ili se sjecas kako ih je barca DEMOLIRALA na bernabeu?
Taj superkup bi se igrao početkom OVE sezone, koliko se sjećam tad su Iniesta i Ibrahimović bili povrijeđeni, čini mi se i Henry da je imao nekih problema. Nešto sumnjam da bi to bila šetnja kao protiv Bilbaa :-D
Mislim da je upitna kompetitivnost Primere, zato što se samo 2 tima bore za titulu. Kada su igrali Galacticosi, redovno su ostavljali Barcu iza sebe, ali je znala doći Valencia i pokvariti slavlje ;-)
veljaca

#1871 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Plavih_11 wrote:FC Barcelona!

Prvak Spanije! Image
Image

Interesantno u tvome natpisu FC Barcelona vidjeh da je ona sastavljena od plave ( Zeljine ) boje i bordo ( malenih ) boje. Ali ipak je na prvom mjestu plava ....
Tomahawk11
Globalni moderator

#1872 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

veljaca wrote:
Plavih_11 wrote:FC Barcelona!

Prvak Spanije! Image
Image

Interesantno u tvome natpisu FC Barcelona vidjeh da je ona sastavljena od plave ( Zeljine ) boje i bordo ( malenih ) boje. Ali ipak je na prvom mjestu plava ....
Sta je tu interesantno?! :-) Cuj Zeljo, Sarajevo... Jes' sigurno su iz Barcelone kad su odredjivali klupske boje rekli: ''ugledacemo se na velike rivale iz Sarajeva, spojicemo nespojivo'' i tako nastade bordo-plava kombinacija 8-)
veljaca

#1873 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Tomahawk11 wrote:

Sta je tu interesantno?! :-) Cuj Zeljo, Sarajevo... Jes' sigurno su iz Barcelone kad su odredjivali klupske boje rekli: ''ugledacemo se na velike rivale iz Sarajeva, spojicemo nespojivo'' i tako nastade bordo-plava kombinacija 8-)
Gdje ja to napisah da su se oni ugledali na velike rivale iz Sarajeva ????????? Za tvoju informaciju FC Barcelona je osnovana 29 novembra 1899 , daleko prije osnivanja FK Zeljeznicar ( 1921 ) a pogotovo FK Sarajevo ( 1946 ) ......
Ja sam samo komentarisao post Plavih_11 :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: koje je pokazao PLAVO-bordo kombinaciju. 8-)
Fordas

#1874 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

Chairman wrote:1999 - Peter Schmeichel, Gary Neville, Ronny Johnsen, Jaap Stam, Dennis Irwin, David Beckham, Roy Keane, Paul Scholes, Ryan Giggs, Andy Cole, Dwight Yorke.

Ekipa je recpect nema sta. Ali i tu je ekipu, opet ponavljam, Bayern M. demolirao u finalu LP. Ono sto se dogodilo na kraju utakmice je sraca koju NIKAD nijedan drugi klub nije imao i vjerovatno nece imati!!

I ti imas obraza to porediti sa onim sto je Barca napravila??? :lol: :lol:

Pokusaj smisliti nesto bolje ;-)
ultima_palabra

#1875 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Fordas wrote:
Chairman wrote:1999 - Peter Schmeichel, Gary Neville, Ronny Johnsen, Jaap Stam, Dennis Irwin, David Beckham, Roy Keane, Paul Scholes, Ryan Giggs, Andy Cole, Dwight Yorke.

Ekipa je recpect nema sta. Ali i tu je ekipu, opet ponavljam, Bayern M. demolirao u finalu LP. Ono sto se dogodilo na kraju utakmice je sraca koju NIKAD nijedan drugi klub nije imao i vjerovatno nece imati!!

I ti imas obraza to porediti sa onim sto je Barca napravila??? :lol: :lol:

Pokusaj smisliti nesto bolje ;-)
Daleko sam od fana Manchestera, ali po meni je i Chelsea demolirao Barcu na Stamford Bridgeu ove godine, a tu je bila i sudijska nepravda koju Bayern nije imao protiv Uniteda. Što kažu, pobjednici se pišu, igra se uglavnom zaboravi ;-)
Post Reply