ccc
Mjesto da odmaraju ljude,oni igraju prijateljske...cccc U po sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ma Barca ne igra zbog para, oni su prodali Etoa i dali 45 miliona krvnih zrnaca i kupili Ibru, oni igraju za siromasnu raju Kuvajta, ipak je Kuvajt jedna od najsiromasnijih zemalja, cak iza Etiopije, Somalije, oni su ambasadori Unicefa nemaju oni nikakve koristi od nosenja Unicefovog loga, kakva lijepa prica za laku noc11sumirp wrote:Šta je ovo?Ko je,sto je čazma,kazma?
ccc
Mjesto da odmaraju ljude,oni igraju prijateljske...cccc U po sezone
belafonte wrote:Ma Barca ne igra zbog para, oni su prodali Etoa i dali 45 miliona krvnih zrnaca i kupili Ibru, oni igraju za siromasnu raju Kuvajta, ipak je Kuvajt jedna od najsiromasnijih zemalja, cak iza Etiopije, Somalije, oni su ambasadori Unicefa nemaju oni nikakve koristi od nosenja Unicefovog loga, kakva lijepa prica za laku noc11sumirp wrote:Šta je ovo?Ko je,sto je čazma,kazma?
ccc
Mjesto da odmaraju ljude,oni igraju prijateljske...cccc U po sezone![]()
![]()
Postavio si pitanje i odgovoreno ti je na njega, sve u okviru teme FC Barcelona11sumirp wrote:![]()
![]()
To ponestalo ideja na temi nadreal madrida
Doduše sve što mozete zadnjih godina je zavidit,i divit se šampionima![]()

provjeri u buduce malo podatke koje iznosis. '99 se iz grupne islo u cetvrt finale, a upravo je barca (kao i svi ostali) prosle godine morala da prodje knock out rundu, pa tek onda cetvrt finale...Chairman wrote: Ti si kao neki glasnogovornik?
Prvo sto sam rekao da navijam za Mancester i Barselonu. Kada je Barselona zabila gol Celziju razbio sam od srece casu od zid... eto toliko su mi dragi. Znaci sa navijacke strane indiferentan sam.
Hajde bez prepucavanja ako mozete da nastavimo diskusiju iako ih ja poceo nisam.
1. Engleska premijer liga je jaca od Spanjolske. Sam pogled na tabelu Engleske premijer lige 1999 kada je Mancester osvojio tzv "treble" dovoljno govori. Do zadnjeg kola prvak se nije znao, a Man Utd prvak evrope nakon toga postao.
2. Engleski FA kup je jace takmicenje od Spanjolskog kupa... iz cistog razloga jer je ljudima taj kup previse bitan, dio je tradicije.
3. Model lige prvaka je bio puno tezi i zahtjevniji nego sada. Bilo je potrebno proci 2 grupne faze da bi se doslo u cetvrtfinale. Grupa Mancester,Bayern,Barcelona i Brondby puno govori. Iz te grupe su bili finalisti.
4. Mancester je osvojio interkontinentalni kup. Barselona je osvojila evropski superkup, pobjedivsi Sahtar.
Barselona je u plusu osvojivsi Fifino svjetsko klupsko prevenstvo i "strasni" superkup Spanije protiv vjecitog borca za opstanak zadnjih par godina Athletic Bilbao.
Da, 6 je uvijek vece od 4, no s obzirom na nacin i okolnosti pod kojim je Man Utd osvojio trofeje a pod kojim Barselona... svako iole realan ce reci da bar ima prostora za diskusiju ili da su Mancesterovi trofeji vrijedniji. Barselona nije imala premca u prevenstvu i kupu jer su svi bili
ocajni, dok je protiv Celzija bila lakrdija od sudjenja... ko god ima oci to je rekao!!!
1. Upravu si, kasnije je bio sistem sa 2 grupe. No opet, budi realan pa reci da je grupa sa Barcelonom, Bayernom i Brondbyem bar 2 puta jaca nego sa Sportingom,Shakhtarom i Baselom. Pa iz te grupe timovi su finale igrali.adcor wrote:Upravu si, kasnije je bio sistem sa 2 grupe. No opet, budi realan pa reci da je grupa sa Barcelonom, Bayernom i Brondbyem bar 2 puta jaca nego sa Sportingom,Shakhtarom i Baselom. Pa iz te grupe timovi su finale igrali.Chairman wrote: Ti si kao neki glasnogovornik?
Prvo sto sam rekao da navijam za Mancester i Barselonu. Kada je Barselona zabila gol Celziju razbio sam od srece casu od zid... eto toliko su mi dragi. Znaci sa navijacke strane indiferentan sam.
Hajde bez prepucavanja ako mozete da nastavimo diskusiju iako ih ja poceo nisam.
1. Engleska premijer liga je jaca od Spanjolske. Sam pogled na tabelu Engleske premijer lige 1999 kada je Mancester osvojio tzv "treble" dovoljno govori. Do zadnjeg kola prvak se nije znao, a Man Utd prvak evrope nakon toga postao.
2. Engleski FA kup je jace takmicenje od Spanjolskog kupa... iz cistog razloga jer je ljudima taj kup previse bitan, dio je tradicije.
3. Model lige prvaka je bio puno tezi i zahtjevniji nego sada. Bilo je potrebno proci 2 grupne faze da bi se doslo u cetvrtfinale. Grupa Mancester,Bayern,Barcelona i Brondby puno govori. Iz te grupe su bili finalisti.
4. Mancester je osvojio interkontinentalni kup. Barselona je osvojila evropski superkup, pobjedivsi Sahtar.
Barselona je u plusu osvojivsi Fifino svjetsko klupsko prevenstvo i "strasni" superkup Spanije protiv vjecitog borca za opstanak zadnjih par godina Athletic Bilbao.
Da, 6 je uvijek vece od 4, no s obzirom na nacin i okolnosti pod kojim je Man Utd osvojio trofeje a pod kojim Barselona... svako iole realan ce reci da bar ima prostora za diskusiju ili da su Mancesterovi trofeji vrijedniji. Barselona nije imala premca u prevenstvu i kupu jer su svi bili
ocajni, dok je protiv Celzija bila lakrdija od sudjenja... ko god ima oci to je rekao!!!
provjeri u buduce malo podatke koje iznosis. '99 se iz grupne islo u cetvrt finale, a upravo je barca (kao i svi ostali) prosle godine morala da prodje knock out rundu, pa tek onda cetvrt finale...
druga stvar: na interkontinentalnom se igrala samo jedna utakmica, a na CWC 2 i vise
trece: barca je igrala super kup sa atletikom, jer su osvojili i kup i primeru...
p.s. jos mi samo reci da im je preci FA kup od CL i premijer lige, pa da se iskljucim sa foruma![]()
@ ja neron - ja se "ispricavam" zbog svoje kardinalne greske. jbg citao neki text na hrvatskom, pa ostalo u glavi. ugl znas ko je letio po terenu
mozda bi najbolje bilo da se usporedi mancesterov tim iz '99 i barcin iz '09? (bas simbolicnoChairman wrote: 1. Upravu si, kasnije je bio sistem sa 2 grupe. No opet, budi realan pa reci da je grupa sa Barcelonom, Bayernom i Brondbyem bar 2 puta jaca nego sa Sportingom,Shakhtarom i Baselom. Pa iz te grupe timovi su finale igrali.
2. Cuj to sad se ne pika interkontinentalni kup a pika se spanski superkup sa strasnim Bilbaom.
Samo jedna stvar : "Ukoliko klub osvoji Double (Premier ligu i FA kup), tada igra protiv drugoplasirane momčadi prvenstva." - Misli se na Charity ili Community shield, Engleska verzija superkupa Spanije. Vidis li kljucnu razliku? Onaj ko osvoji i ligu i kup igra sa drugim iz LIGE, u konkretnom slucaju Celzijem umjesto nekim Hullom ili slicno. Isto tako Barcelona je trebala igrati onda sa Realom pa bi vidjeli da li bi uzela taj famozni superkup.
Taj superkup bi se igrao početkom OVE sezone, koliko se sjećam tad su Iniesta i Ibrahimović bili povrijeđeni, čini mi se i Henry da je imao nekih problema. Nešto sumnjam da bi to bila šetnja kao protiv Bilbaaadcor wrote:mozda bi najbolje bilo da se usporedi mancesterov tim iz '99 i barcin iz '09? (bas simbolicnoChairman wrote: 1. Upravu si, kasnije je bio sistem sa 2 grupe. No opet, budi realan pa reci da je grupa sa Barcelonom, Bayernom i Brondbyem bar 2 puta jaca nego sa Sportingom,Shakhtarom i Baselom. Pa iz te grupe timovi su finale igrali.
2. Cuj to sad se ne pika interkontinentalni kup a pika se spanski superkup sa strasnim Bilbaom.
Samo jedna stvar : "Ukoliko klub osvoji Double (Premier ligu i FA kup), tada igra protiv drugoplasirane momčadi prvenstva." - Misli se na Charity ili Community shield, Engleska verzija superkupa Spanije. Vidis li kljucnu razliku? Onaj ko osvoji i ligu i kup igra sa drugim iz LIGE, u konkretnom slucaju Celzijem umjesto nekim Hullom ili slicno. Isto tako Barcelona je trebala igrati onda sa Realom pa bi vidjeli da li bi uzela taj famozni superkup.)
nisam rekao da se ne pika, ali podstaknut tvojim nacinom razmisljanja mislim da je teze pobijediti dva tima, nego jedan.
nadam se da si se salio ovo za real. da ti trazim klipove ili se sjecas kako ih je barca DEMOLIRALA na bernabeu?
Interesantno u tvome natpisu FC Barcelona vidjeh da je ona sastavljena od plave ( Zeljine ) boje i bordo ( malenih ) boje. Ali ipak je na prvom mjestu plava ....Plavih_11 wrote:FC Barcelona!
Prvak Spanije!
Osvajac spanskog kupa!
Osvajac spanskog superkupa!
Osvajac Lige Prvaka!
Pobjednik evropskog superkupa!
Pobjednik svjetskog klupskog prvenstva!
I to sve u jednoj godini!
Sta je tu interesantno?!veljaca wrote:Interesantno u tvome natpisu FC Barcelona vidjeh da je ona sastavljena od plave ( Zeljine ) boje i bordo ( malenih ) boje. Ali ipak je na prvom mjestu plava ....Plavih_11 wrote:FC Barcelona!
Prvak Spanije!
Osvajac spanskog kupa!
Osvajac spanskog superkupa!
Osvajac Lige Prvaka!
Pobjednik evropskog superkupa!
Pobjednik svjetskog klupskog prvenstva!
I to sve u jednoj godini!
Gdje ja to napisah da su se oni ugledali na velike rivale iz Sarajeva ????????? Za tvoju informaciju FC Barcelona je osnovana 29 novembra 1899 , daleko prije osnivanja FK Zeljeznicar ( 1921 ) a pogotovo FK Sarajevo ( 1946 ) ......Tomahawk11 wrote:
Sta je tu interesantno?!Cuj Zeljo, Sarajevo... Jes' sigurno su iz Barcelone kad su odredjivali klupske boje rekli: ''ugledacemo se na velike rivale iz Sarajeva, spojicemo nespojivo'' i tako nastade bordo-plava kombinacija
Ekipa je recpect nema sta. Ali i tu je ekipu, opet ponavljam, Bayern M. demolirao u finalu LP. Ono sto se dogodilo na kraju utakmice je sraca koju NIKAD nijedan drugi klub nije imao i vjerovatno nece imati!!Chairman wrote:1999 - Peter Schmeichel, Gary Neville, Ronny Johnsen, Jaap Stam, Dennis Irwin, David Beckham, Roy Keane, Paul Scholes, Ryan Giggs, Andy Cole, Dwight Yorke.
Mislim da bi ova ekipa bila izazov za Barselonu.
Daleko sam od fana Manchestera, ali po meni je i Chelsea demolirao Barcu na Stamford Bridgeu ove godine, a tu je bila i sudijska nepravda koju Bayern nije imao protiv Uniteda. Što kažu, pobjednici se pišu, igra se uglavnom zaboraviFordas wrote:Ekipa je recpect nema sta. Ali i tu je ekipu, opet ponavljam, Bayern M. demolirao u finalu LP. Ono sto se dogodilo na kraju utakmice je sraca koju NIKAD nijedan drugi klub nije imao i vjerovatno nece imati!!Chairman wrote:1999 - Peter Schmeichel, Gary Neville, Ronny Johnsen, Jaap Stam, Dennis Irwin, David Beckham, Roy Keane, Paul Scholes, Ryan Giggs, Andy Cole, Dwight Yorke.
Mislim da bi ova ekipa bila izazov za Barselonu.
I ti imas obraza to porediti sa onim sto je Barca napravila???![]()
![]()
Pokusaj smisliti nesto bolje