FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bosanski_hibrid

#18076 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_hibrid »

HB_BHF wrote:Bojim se da će se ova situacija sa Messijem malo teže riješiti. Njega je izgleda udario u glavu sjaj onih lopti. Prije dvije godine sam ga gledao kako trči, vrši konstantan pressing; sad djeluje skroz nezainteresovano. Čeka u napadu dok ostali letaju. Kada se dobije lopta, ako ne dođe do njega, počne se nervirati. Kada se desi faul nad njim, konstantno se raspravlja sa tim igračem...
Mislim ja Messija izuzetno gotivim i za mene je najbolji na svijetu, ali šta je previše, previše je.
Stvar je u tome što je Real skontao kako da razbije Barsinu igru. Pogledajte kretanje igrača Barse koji nisu na lopti a koji su u pripremi da se u Barsinom stilu ubace iza leđa Realovaca. Jednostavno, neko poplete nogu, malo odgurne ramenom, sudija odmahne i pojeo vuk magarca. Kada ni to ne pomaže, onda se sudija lično zapuca prsima u Mesija i zaustavi akciju. I vuk sit i janjci na račun :roll:
p206

#18077 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

večeras su bili bolji, tu nema šta...
za nekoliko dana očekujem bolju igru, pogotovo ključnih igrača... Xavi i Messi su ispali iz forme da li zbog umora ili nečeg drugog.
i boljeg sudiju... sudija nije odlučio utakmicu, ali je oštetio jednu ekipu
5 0 5

#18078 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Bosanski_hibrid wrote: Stvar je u tome što je Real skontao kako da razbije Barsinu igru. Pogledajte kretanje igrača Barse koji nisu na lopti a koji su u pripremi da se u Barsinom stilu ubace iza leđa Realovaca. Jednostavno, neko poplete nogu, malo odgurne ramenom, sudija odmahne i pojeo vuk magarca. Kada ni to ne pomaže, onda se sudija lično zapuca prsima u Mesija i zaustavi akciju. I vuk sit i janjci na račun :roll:
bilo je toga i prije. ali tad je barcelona imala fluidnu igru. igrali su trokutove. izvlacili se, kombinirali... toga nema u zadnje vrijeme. ako sta iniesta napravi (koji sad igra na "bezopasnoj" poziciji) onda je to to. messi je veceras pokusao napraviti par dugackih dodavanja (albi, cini mi se) ali nisu prosli.
ascari

#18079 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:@ Accari

Nisi nikakvu glupost napisao. Takve situacije ujedine grupu i svi daju sve od sebe da nadomjeste taj nedostatak. Ipak to su reakcije na kratku stazu. Vilanova nije dobro, produzio je boravak vec drugi put, i to utice na igrace. Roura je tu ali ja njemu nista ne zamjeram. Barcelona se nalazi u kriticnoj situaciji i sad treba vidjeti sta ce odluciti u upravi. Nadam se da nece odigrati na prvu zbog dva losa rezultata.
Da, vjerovatno je postojala sumnja, ali malo ko je ocekivao ovako dugo odsustvo. Mislili su da moze ovako, medjutim... Sumnjam da je samo meni to palo na pamet :-D Imaju dvije sedmice da osmisle kako i sta, a misljenja sam da Vilanovu treba drzati dalje od terena.
Last edited by ascari on 27/02/2013 00:38, edited 1 time in total.
Bosanski_hibrid

#18080 Re: FC Barcelona

505sCrtom wrote:
Bosanski_hibrid wrote: Stvar je u tome što je Real skontao kako da razbije Barsinu igru. Pogledajte kretanje igrača Barse koji nisu na lopti a koji su u pripremi da se u Barsinom stilu ubace iza leđa Realovaca. Jednostavno, neko poplete nogu, malo odgurne ramenom, sudija odmahne i pojeo vuk magarca. Kada ni to ne pomaže, onda se sudija lično zapuca prsima u Mesija i zaustavi akciju. I vuk sit i janjci na račun :roll:
bilo je toga i prije. ali tad je barcelona imala fluidnu igru. igrali su trokutove. izvlacili se, kombinirali... toga nema u zadnje vrijeme. ako sta iniesta napravi (koji sad igra na "bezopasnoj" poziciji) onda je to to. messi je veceras pokusao napraviti par dugackih dodavanja (albi, cini mi se) ali nisu prosli.
Pa jeste bilo i prije, ali je Murinjo to doveo do savršenstva.
skenderija04

#18081 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:
skenderija04 wrote:@ Accari

Nisi nikakvu glupost napisao. Takve situacije ujedine grupu i svi daju sve od sebe da nadomjeste taj nedostatak. Ipak to su reakcije na kratku stazu. Vilanova nije dobro, produzio je boravak vec drugi put, i to utice na igrace. Roura je tu ali ja njemu nista ne zamjeram. Barcelona se nalazi u kriticnoj situaciji i sad treba vidjeti sta ce odluciti u upravi. Nadam se da nece odigrati na prvu zbog dva losa rezultata.
Da, vjerovatno je postojala sumnja, ali malo ko je ocekivao ovako dugo odsustvo. Mislili su da moze ovako, medjutim... Sumnjam da je samo meni to palo na pamet :-D Imaju dvije sedmice da osmisle kako i sta i po mom misljenju Vilanovu treba drzati dalje od terena.
Polako, polako, neka ih daju pod nestale, to je nesto najbolje sto se moze desiti. Sad su dobili dvije samarcine i da vidimo od kakvog su materijala napravljeni.
HB_BHF

#18082 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Bosanski_hibrid wrote:
HB_BHF wrote:Bojim se da će se ova situacija sa Messijem malo teže riješiti. Njega je izgleda udario u glavu sjaj onih lopti. Prije dvije godine sam ga gledao kako trči, vrši konstantan pressing; sad djeluje skroz nezainteresovano. Čeka u napadu dok ostali letaju. Kada se dobije lopta, ako ne dođe do njega, počne se nervirati. Kada se desi faul nad njim, konstantno se raspravlja sa tim igračem...
Mislim ja Messija izuzetno gotivim i za mene je najbolji na svijetu, ali šta je previše, previše je.
Stvar je u tome što je Real skontao kako da razbije Barsinu igru. Pogledajte kretanje igrača Barse koji nisu na lopti a koji su u pripremi da se u Barsinom stilu ubace iza leđa Realovaca. Jednostavno, neko poplete nogu, malo odgurne ramenom, sudija odmahne i pojeo vuk magarca. Kada ni to ne pomaže, onda se sudija lično zapuca prsima u Mesija i zaustavi akciju. I vuk sit i janjci na račun :roll:
Ma nije samo Real skontao. Iz LP ih izbacuje Milan predvođen nekim dječačićem Šaravijem, koji se bori u talijanskoj ligi da bude bar 4. Ako prođu Barcu, koga god da dobiju u idućem kolu, ispadaju.
Mene najviše nervira taj Messijev autoritet. Po nekoj logici, ako je zatvoren od strane 3 igrača, onda znači da bi preostala dva napadača trebali imati prostora koliko im je volja. Ali problem je što se u zadnjih godinu i po' taktika svela na obaranje Messijevih rekorda. One priče "tim mi je važniji od individualnih nagrada" objesi mačku o rep.
omar little

#18083 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

e, jebiga sad. kad je messi rusio rekorde i davao golove onda je bilo aman boze koliko ce ih dati, vadili se all time strijelci liga i cega sve ne sad je odjednom on najveci problem, udarile mu zlatne lopte u glavu, i on je razlog sto barci ne ide. pa i da mu jeste udarilo u glavu, dugo je i izdrzao bivajuci skroman i miran obzirom na postignuca.

sve to sto se raspreda se moze rijesiti trenerom. da ih odmori, da ih rotira, da ih postavi drkucije na teren, da reagira na situaciju za vrijeme tekme, da se izdere na njih kad se setuckaju i bezvoljno igraju, da messiju odrzi lekciju ako se pohasio i sve ostalo. kraj price.
DonVito

#18084 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Ali problem je što se u zadnjih godinu i po' taktika svela na obaranje Messijevih rekorda. One priče "tim mi je važniji od individualnih nagrada" objesi mačku o rep.
:thumbup: o tome sam vec pisao, Barsa je pod palicom Mesija.
LSD

#18085 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Messi je glavni uzrok što je Barca na pola ove sezone prakticno uzela titulu Primere, covjek zabio 38 golova u dosadašnjih 25 kola, a 47 u svim takmicenjima.... (npr. Pedro zabio strašnih 5 golova :-) , a 30 miliona placeni Alexis još strašnija dva gola :lol: :lol: u 25 odigranih kola)....i onda Messi ne treba biti autoritet i udarila mu slava i zlatne lopte u glavu...pa šta je onda ovim što golgeterski poste po 3 mjeseca udarilo u glavu :-) :?

Treba li postaviti klipove svih onih fula Alexisa samo iz ove sezone :?: ...mogla je Barca biti i jednim djelom pod njegovom palicom, ali kad soha fula sa 5 metara - tu onda nema pomoci.
Messi bar na sebe preuzima odgovornost i kad se pobjeđuje ali i kad se gubi :!: svi ga sad darače i razapinju...a ostali se kriju iza njegovih golova dok se pobjeđuje.
Neka svoje plate vrate Messiju.
skenderija04

#18086 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Messi je glavni uzrok što je Barca na pola ove sezone prakticno uzela titulu Primere, covjek zabio 38 golova u dosadašnjih 25 kola, a 47 u svim takmicenjima.... (npr. Pedro zabio strašnih 5 golova :-) , a 30 miliona placeni Alexis još strašnija dva gola :lol: :lol: u 25 odigranih kola)....i onda Messi ne treba biti autoritet i udarila mu slava i zlatne lopte u glavu...pa šta je onda ovim što golgeterski poste po 3 mjeseca udarilo u glavu :-) :?

Treba li postaviti klipove svih onih fula Alexisa samo iz ove sezone :?: ...mogla je Barca biti i jednim djelom pod njegovom palicom, ali kad soha fula sa 5 metara - tu onda nema pomoci.
Messi bar na sebe preuzima odgovornost i kad se pobjeđuje ali i kad se gubi :!: svi ga sad darače i razapinju...a ostali se kriju iza njegovih golova dok se pobjeđuje.
Sve receno :thumbup:
Bosanski_hibrid

#18087 Re: FC Barcelona

Nego jeste vidjeli Ronalda što zaslini, za malo da povratim svu mezu :D
pakica_

#18088 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

Bosanski_hibrid wrote:Nego jeste vidjeli Ronalda što zaslini, za malo da povratim svu mezu :D
:lol: :lol:
haj' sve, al' hoce li mi neko objasniti sta mu je s glavom veceras bilo? k'o da je tek izas'o iz majcine utrobe..
helmet hair!
HB_BHF

#18089 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

LSD wrote:Messi je glavni uzrok što je Barca na pola ove sezone prakticno uzela titulu Primere, covjek zabio 38 golova u dosadašnjih 25 kola, a 47 u svim takmicenjima.... (npr. Pedro zabio strašnih 5 golova :-) , a 30 miliona placeni Alexis još strašnija dva gola :lol: :lol: u 25 odigranih kola)....i onda Messi ne treba biti autoritet i udarila mu slava i zlatne lopte u glavu...pa šta je onda ovim što golgeterski poste po 3 mjeseca udarilo u glavu :-) :?

Pa u tome i jest problem što je Messi glavni uzrok, a ne Barcelona kao tim.
Onaj Pedro jadnik se natrči i za sebe i za Messija dok se šef lagano šeće po centru. Kontam da je to taktika, tj. da to radi radi eksplozivnosti.. I kad lopta dođe do njega, opet ništa od toga..
Pa dajte budite realni, prije par godina Messi kad primi loptu zna se odmah da je neki belaj iako na leđima vuče trojicu.

I treba ga kritikovati.. On je taj koji ima 4 zlatne lopte. Trener treba da mu kaže ovakve stvari u lice.. Te priče o kreditima i o tome kako nam je valjao nam ne pomažu više. Ako se je zasitio, daj ga klupu dok se ne "zaželi" opet.
Najboljeg uvijek treba i hvaliti ali i kritikovati.
5 0 5

#18090 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

treba ga vratiti na false 9, i villu ispred njega. iniesta na svoje mjesto, fabregas na klupu. (za pocetak)
Bosanski_hibrid

#18091 Re: FC Barcelona

Večeras je u Madridu merak, svi očekivali poraz od Barse kad ono nekim čudom dobiše tekmu. Neće sebi moći doći dva mjeseca, možda je sutra i neradni dan u Madridu :D Sve to da kažem koliko im je Barsa krupan zalogaj u ovih poslednjih 5 godina :lol:
LSD

#18092 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Dobro, malo se pretjeralo...nije baš sam Messi svemoguc i u pobjedam i u porazima. Ne može se sve na njega svaliti (ni dobro ni loše)...ima tu i drugih "krivaca".
Kad valja i kad trpa , dobar je svima...kad se zijani, prvi je za razapinjanje i podsmijeh (cuj Leo Gdjessi :lol: )
Villa (sa krajnje limitiranom minutažom) je zabio 7 golova u Primeri + 5 u Kupu....Fabregas 6 golova u Primeri + 8 asistencija, Iniesta 13 asistencija (zasad prvi asistent lige)....i ti ljudi su imali svoj udio u svemu... nije Messi sam sebi nabacivao lopte i zabijao golove, pa odjednom preko noci sve to zaboravio jer su se pojavili Milan i Real.
Ide se iz krajnosti u krajnost.

Messiju je zakazala njegova ispomoc prije svega (Alexis je trebao bio njegova desna ruka u napadu, tako je barem planiran kad je placen i doveden).
Ovo sa nedostatkom i odsustvom trenera je samo šlag na tortu.
Last edited by LSD on 27/02/2013 01:06, edited 1 time in total.
kory_galaktikos

#18093 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

da se razumije meni je nevjerovatno drago za ova 2 poraza barse i nekakav ajmo rec pad forme,i nije da ih nesto posebno zalim,al evo valjda imam prava to napisat i kao neki fudbalski laik po meni je velika greska stavit iniestu u navalnu liniju,onu napadacku trojku i to je mozda jedan od glavnih problema svega,pa taj lik moze uradit sve sa loptom,moze namjestit 2 gola po tekmi a sad ispadne treba njemu namjestat golove,al meni ovo apsolutno odgovara samo tako nek nastave heeh,pozz
Last edited by kory_galaktikos on 27/02/2013 01:07, edited 1 time in total.
HB_BHF

#18094 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

505sCrtom wrote:treba ga vratiti na false 9, i villu ispred njega. iniesta na svoje mjesto, fabregas na klupu. (za pocetak)
Apsolutno! Tika taka igra predstavlja timsku igru, a ne posjed lopte samo. Leo nam je najjači adut i treba ga forsirati i dalje, a ne puštati da igra onako kako on hoće.

Ova taktika "Messi" se primjenjuje i u Argentinskoj reprezentaciji... Na SP ni grupe neće proći...
plagijator1975

#18095 Re: FC Barcelona

Post by plagijator1975 »

Mrzim Barcelonu i tika taka, to nije i nikad biti neće fudbal!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
p206

#18096 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

505sCrtom wrote:treba ga vratiti na false 9, i villu ispred njega. iniesta na svoje mjesto, fabregas na klupu. (za pocetak)
to sam i ja nešto slično govorio.
i ne znam što se ne može probati igrati 4231, kad to skoro danas svi igraju... sa centarforom i Messijem iza. Igra to i u Argentini. Pa makar protiv slabijih ekipa da se vidi kako će ići. Time će i bekovi moći slobodnije ići naprijed, jer će imati 2 zadnja vezna da krpe rupe. Zadnji vezni ne mora biti klasični destruktivac, može i Xavi, ali da ne ide previše naprijed.
Last edited by p206 on 27/02/2013 01:12, edited 1 time in total.
Logovan

#18097 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Bosanski_hibrid wrote:Večeras je u Madridu merak, svi očekivali poraz od Barse kad ono nekim čudom dobiše tekmu. Neće sebi moći doći dva mjeseca, možda je sutra i neradni dan u Madridu :D Sve to da kažem koliko im je Barsa krupan zalogaj u ovih poslednjih 5 godina :lol:
Barcelona ima više pobjeda u zadnjih 5 godina ali moglo bi se više prestati sa pričom da su Katalonci krupan zalogaj za Real, Katalonci su ubjedljivo bolja ekipa, bla, bla. :roll: Evo u zadnjim utakmicama ni jedni a ni drugi se ne mogu pohvaliti nekom dominacijom u el classicu.
skenderija04

#18098 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

kory_galaktikos wrote:da se razumije meni je nevjerovatno drago za ova 2 poraza barse i nekakav ajmo rec pad forme,i nije da ih nesto posebno zalim,al evo valjda imam prava to napisat i kao neki fudbalski laik po meni je velika greska stavit iniestu u navalnu liniju,onu napadacku trojku i to je mozda jedan od glavnih problema svega,pa taj lik moze uradit sve sa loptom,moze namjestit 2 gola po tekmi a sad ispadne treba njemu namjestat golove,al meni ovo apsolutno odgovara samo tako nek nastave heeh,pozz
Cestitke Kory :thumbup:

Nije problem Iniesta, to nije lose smisljeno, u ligi fercera vise nego dobro. Ipak , sve ima rok trajanja pa i ta pozicija Inieste. Provaljeno, smisljaj dalje i tako sve u krug.
p206

#18099 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

ernadr wrote:Mrzim Barcelonu i tika taka, to nije i nikad biti neće fudbal!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Mrzi onda i Casillasa i svakog golmana kad ne ispuca loptu nego doda igraču u odbrani. Svakakvih likova...
Jazzy.ba

#18100 Re: FC Barcelona

Post by Jazzy.ba »

veljaca wrote: Ja se ne vadim, samo kazem da onaj penal je jako diskutabilan ....
Penal bio diskutabilan? Jesi li ti gledao pravu utakmicu?

E svasta ces cuti ovdje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Post Reply