FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
omar little
#12452 Re: FC Barcelona
meni se cini da sam ja nekad negdje procitala da je guardiola rekao da ovo ljeto nema americkih i azijskih cirkusa za mlatit' pare (ne ovim rijecima, normalno
) ali sad vise nisam sigurna. jesam li ja to umislila? zna li neko od vas mozda?
hvala.
- Entropio
#12453 Re: FC Barcelona
Da... Ove godine će odigrati samo 5-6 prijateljskih utakmica u Evropi i to je to.omar little wrote:meni se cini da sam ja nekad negdje procitala da je guardiola rekao da ovo ljeto nema americkih i azijskih cirkusa za mlatit' pare (ne ovim rijecima, normalno) ali sad vise nisam sigurna. jesam li ja to umislila? zna li neko od vas mozda?
hvala.
- p206
#12454 Re: FC Barcelona
http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... n-the-team
“The players gave it their all and because of that they know that they have me,” he said
Ako sam ja dobro razumio, Pep bi trebao ostati.
“The players gave it their all and because of that they know that they have me,” he said
- drugtito2011
#12455 Re: FC Barcelona
Cini mi se da je i umor dobrim dijelom ucinio svoje. Ipak 3 utakmnice 7 dana, treba odigrati na najvisem nivou. Valjda je malo odmorio par igraca za utorak.
- erik2
#12456 Re: FC Barcelona
Nadam se da atmosfera u timu nije narušena, razumijem trenutnu rezigniranost.Entropio wrote:
- Entropio
#12457 Re: FC Barcelona
Ne vjerujem. Mislim da je samo bio nezadovoljan jer je loše odigrao (vjerovatno jer je povrijeđen).erik2 wrote:Nadam se da atmosfera u timu nije narušena, razumijem trenutnu rezigniranost.Entropio wrote:
-
Bušman
#12458 Re: FC Barcelona
Ispao bi pickica kada bi otisao sada. Mada, tesko je nakon sto u klubu ostanest 4-5 godina, osvojis sve sto si mogao osvojiti i ostatati samo zbog bacene rukavice u lice (mada je i bacana i ranije pa zavrsavalo 5-0 i sl.p206 wrote:http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... n-the-team
-
LSD
#12459 Re: FC Barcelona
Još jedan placenik kojeg je licno i svojom rukom izabrao Platini...najnoviji agent UEFE i masona ce suditi za famoznu Uefalonu protiv Čelzija...rijec je o turcinu Džunejt Čakiru koji je svoj stan dekorisao u plavo-crvenoj kombinaciji.
http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 76279.html
- Entropio
#12460 Re: FC Barcelona
LSD wrote:Još jedan placenik kojeg je licno i svojom rukom izabrao Platini...najnoviji agent UEFE i masona ce suditi za famoznu Uefalonu protiv Čelzija...rijec je o turcinu Džunejt Čakiru koji je svoj stan dekorisao u plavo-crvenoj kombinaciji.
- erik2
#12462 Re: FC Barcelona
LSD wrote:Još jedan placenik kojeg je licno i svojom rukom izabrao Platini...najnoviji agent UEFE i masona ce suditi za famoznu Uefalonu protiv Čelzija...rijec je o turcinu Džunejt Čakiru koji je svoj stan dekorisao u plavo-crvenoj kombinaciji.
Nego sudeći po ovome članku žuti kartoni se ne brišu u finalu LP !?
- skenderija04
#12463 Re: FC Barcelona
Naravno. Licno ga je izabrao Sener Erzik iz UNICEF-a, a amidza mu je visoki funkcioner Turkish Airlinesa koji je sa druge strane generalni sponzor F.C. Barcelona.Turska veza radi za Barcu. Jos ne znam da li ima veze sa Qatar Fundation ali sigurno da ima. U utorak zagarantovana pobjeda Farse.LSD wrote:Još jedan placenik kojeg je licno i svojom rukom izabrao Platini...najnoviji agent UEFE i masona ce suditi za famoznu Uefalonu protiv Čelzija...rijec je o turcinu Džunejt Čakiru koji je svoj stan dekorisao u plavo-crvenoj kombinaciji.
- ultima_palabra
#12464 Re: FC Barcelona
Opet stavljaju neiskusne sudije na velike utakmice
Biće drame ako šta pogriješi...
-
LSD
#12465 Re: FC Barcelona
Bez brige...Džunejt ce se snagom svog autoriteta pobrinuti da ne bude nikakvih iznenađenja od strane Čelzija, a i pitanja oko plasmana u finale.
- skenderija04
#12466 Re: FC Barcelona
Nece, sto bi bilo drame?ultima_palabra wrote:Opet stavljaju neiskusne sudije na velike utakmiceBiće drame ako šta pogriješi...
- ultima_palabra
#12467 Re: FC Barcelona
Možda i neće, samo mi se ne sviđa takva praksa.skenderija04 wrote:Nece, sto bi bilo drame?ultima_palabra wrote:Opet stavljaju neiskusne sudije na velike utakmiceBiće drame ako šta pogriješi...
- skenderija04
#12468 Re: FC Barcelona
Tip je sudio MU-ATH.Bilbao,skroz ok. Ide na Euro 2012.
- Entropio
#12469 Re: FC Barcelona
Guardiola told Pique on Friday after training that he wouldn't play against Madrid the next day and explained him the reasons. [as]
Možda se Pique naljutio i javio novinarima prvih 11 u subotu ujutro.
- skenderija04
#12470 Re: FC Barcelona
Ovo nije naivno. Neki tvrde da sljedece sezone u klubu ima mjesta samo za jednog od njih dvojice......Entropio wrote:Guardiola told Pique on Friday after training that he wouldn't play against Madrid the next day and explained him the reasons. [as]
-
Bušman
#12471 Re: FC Barcelona
Kad vidis izvor vijesti odmah ti se otvori sumnja u istinitostskenderija04 wrote:Ovo nije naivno. Neki tvrde da sljedece sezone u klubu ima mjesta samo za jednog od njih dvojice......Entropio wrote:Guardiola told Pique on Friday after training that he wouldn't play against Madrid the next day and explained him the reasons. [as]
- Zmijuga loma
#12472 Re: FC Barcelona
Da nije Pep Shakiri ujutro nježno izdiktirao sastav? 
-
LSD
#12473 Re: FC Barcelona
Pep traži "krticu"
Uobičajeno je da Pep Guardiola po završetku svakog susreta dio svojih izjava za novinare posveti dojmovima o tome kako su neki od njegovih igrača odigrali susret, bilo u pozitivnom ili negativnom kontekstu. Najčešće su njegove riječi zapravo riječi pohvale svojim igračima, jer oni jednostavno rijetko kada zakažu i samim time Pep rijetko kada ima razloga da ih kritikuje.
Ipak, po završetku sinoćnjeg susreta protiv Madrida, Pep je kritikovao svoje igrače, ali ne zbog pokazanog na terenu. Naime, Guardiola je okrivio svoje igrače zbog toga što je neko od njih prekršio timski "zakon šutnje". Madridska Marca je putem svog radija jučer pet sati prije početka susreta objavila sastav Barcelone - sastav koji je bio potpuno tačan. U nekim mečevima sastav Barçe možda i ne bi bilo teško pogoditi, ali sinoćnji sastav koji je Guardiola izveo, sa Tellom i Thiagom u prvih 11 i Piquéom, Cescom i Alexisom na klupi, teško se mogao pogoditi. Drugim riječima, prema pisanju El Mundo Deportiva, Pep pretpostavlja da je Marca imala "dojavu" o tačnom sastavu Blaugrane, a takvu informaciju po njegovom mišljenju ovom mediju je mogao dati samo neko od igrača, jer su prema vježbama pozicioniranja na treningu održanom u 11 sati, devet sati prije utakmice, oni znali ko je starter, a ko nije.
Pep je sklon tome da od suparničkih trenera uvijek pokuša sakriti svoj početni sastav sve do momenta kada sastavi moraju biti prijavljeni takmičarskim organima (jedan sat prije početka susreta). Jučer, to pravo je Pepu uskraćeno, jer je suparnički trener sastav Barçe znao cijelih pet sati prije susreta, što mu je dalo dodatni prostor da svoju strategiju prilagodi postavci Barçe. Zbog ovakvog poteza jednog od igrača svoje ekipe, Pep je sinoć bio veoma razočaran, ali i odlučan da pronađe krivca, o čemu je igrače informirao na jutrošnjem treningu. Ne zna se kakva će biti njegova reakcija ukoliko uspije u namjeri da ga pronađe, ali ako mu to pođe za rukom, sigurno ćemo i mi saznati.
------------------------------------------------------------------------------------
Dobro ih uzdrmao ovaj poraz, dok se o tim krticama prica....da se pobjedilo sinoc, za pretpostaviti da se o tome ne bi pricalo....sad se istresa neki prljavi veš, i to pred tekmu sa Čelzijem
Uglavnom, valja pronaci tu krticu među igracima, a zatim je i javno razapeti zbog ofiranja sastava.
Znamo ko je prvi kandidat
i ko je glavni nezadovoljnik trenutno....ali necemo prejudicirati stvari.
Uobičajeno je da Pep Guardiola po završetku svakog susreta dio svojih izjava za novinare posveti dojmovima o tome kako su neki od njegovih igrača odigrali susret, bilo u pozitivnom ili negativnom kontekstu. Najčešće su njegove riječi zapravo riječi pohvale svojim igračima, jer oni jednostavno rijetko kada zakažu i samim time Pep rijetko kada ima razloga da ih kritikuje.
Ipak, po završetku sinoćnjeg susreta protiv Madrida, Pep je kritikovao svoje igrače, ali ne zbog pokazanog na terenu. Naime, Guardiola je okrivio svoje igrače zbog toga što je neko od njih prekršio timski "zakon šutnje". Madridska Marca je putem svog radija jučer pet sati prije početka susreta objavila sastav Barcelone - sastav koji je bio potpuno tačan. U nekim mečevima sastav Barçe možda i ne bi bilo teško pogoditi, ali sinoćnji sastav koji je Guardiola izveo, sa Tellom i Thiagom u prvih 11 i Piquéom, Cescom i Alexisom na klupi, teško se mogao pogoditi. Drugim riječima, prema pisanju El Mundo Deportiva, Pep pretpostavlja da je Marca imala "dojavu" o tačnom sastavu Blaugrane, a takvu informaciju po njegovom mišljenju ovom mediju je mogao dati samo neko od igrača, jer su prema vježbama pozicioniranja na treningu održanom u 11 sati, devet sati prije utakmice, oni znali ko je starter, a ko nije.
Pep je sklon tome da od suparničkih trenera uvijek pokuša sakriti svoj početni sastav sve do momenta kada sastavi moraju biti prijavljeni takmičarskim organima (jedan sat prije početka susreta). Jučer, to pravo je Pepu uskraćeno, jer je suparnički trener sastav Barçe znao cijelih pet sati prije susreta, što mu je dalo dodatni prostor da svoju strategiju prilagodi postavci Barçe. Zbog ovakvog poteza jednog od igrača svoje ekipe, Pep je sinoć bio veoma razočaran, ali i odlučan da pronađe krivca, o čemu je igrače informirao na jutrošnjem treningu. Ne zna se kakva će biti njegova reakcija ukoliko uspije u namjeri da ga pronađe, ali ako mu to pođe za rukom, sigurno ćemo i mi saznati.
------------------------------------------------------------------------------------
Dobro ih uzdrmao ovaj poraz, dok se o tim krticama prica....da se pobjedilo sinoc, za pretpostaviti da se o tome ne bi pricalo....sad se istresa neki prljavi veš, i to pred tekmu sa Čelzijem
Uglavnom, valja pronaci tu krticu među igracima, a zatim je i javno razapeti zbog ofiranja sastava.
Znamo ko je prvi kandidat
- Entropio
#12474 Re: FC Barcelona
Čitao sam transkript pres konferencije i nigdje nisam vidio da je pričao o ovome. Hmmm.
- skenderija04
#12475 Re: FC Barcelona
El Mundo Deportivo je sad izbacio tu vijest. Pozivaju se na RAC1 radio blizak klubu. Entropio, ti, ja i Erik2 smo bas u to vrijeme,juce oko tri, raspravljali o tom sastavu. Pa majku mu, kada forumasi sax-a znaju sastav 5 sati prije tekme i raspravljaju o njemu ........ Sve ove stvari udaljavaju Guardiolu od kluba.Entropio wrote:Čitao sam transkript pres konferencije i nigdje nisam vidio da je pričao o ovome. Hmmm.