Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skenderija04 wrote:Ovaj lik nije simpatican, cak se i ne trudi ta to bude. Za finansije ova uprava je do sada najbolja od vremena Nuneza. Jedini problem ce biti ako pocne da se petlja u sportsku parcelu, a vuce ga. On je tvorac "zacaranog kruga" platforme koja je omogucila pobjedu na izborima. On je doveo Ronaldinha kada su veliki igraci zaobilazili Barcelonu.Ipak,kada kola krenu nizbrdo, pocinje panika. Kada je Rajkard poceo sa nekoliko poraza htio je da ga smijeni i da dovede Scolarija.
Tacno tako...cak je i mnogim kataloncima dosta odbojan covjek...to pogotovu dolazi do izražaja nakon omiljenog "svetog" predsjednika Laporte koji je bio lafac i megastar uvijek željan slave i bliceva (a koji je imao dosta katastrofalnih poteza u vrijeme svog mandata).
Rosell je covjek koji se prihvatio te dugo odlagane borbe sa dugovima i finansijskim problemima i zato mu svaka cast....što kažeš, još od perioda Nuneza bolje uprave nije bilo (mislim , po pitanju finansija).
Rosell je iz Opus dei ogranka ( neka mi ne zamjere poznavaoci crkvenih pitanja ako sam se pogresno izrazio)Ti ljudi vrte lovu. Laporta je Laporta....imao je i dobrih stvari, protjerao je fasiste sa stadiona. E sad, racuni koje je pravio su bili da bog sacuva. Zli jezici kazu da je uz racun za rucak koji je placao klub isao i racun za kubansku cigaru u iznosu od 300 eura, onako uz kafu,nakon jela, da zapali.
LSD wrote:Procitah negdje da su Rosell i njegovi saradnici uspjeli smanjiti jedan dio tog ogromnog duga, a da nisu prodavali najbolje igrace....što je opet za svaku pohvalu.
Barça went from “zero debt in 1995 to about $612 million in 2010,” says Faus. The load began to ease in 2010, when the current leadership took over. They shaved off $109 million with aggressive cost-cutting, and by capping player salaries. Faus’ next goal is to take the club’s net-debt-to-Ebitda ratio down from the current 3.2 to 1.5 over the next couple of years.
LSD wrote:Procitah negdje da su Rosell i njegovi saradnici uspjeli smanjiti jedan dio tog ogromnog duga, a da nisu prodavali najbolje igrace....što je opet za svaku pohvalu.
Barça went from “zero debt in 1995 to about $612 million in 2010,” says Faus. The load began to ease in 2010, when the current leadership took over. They shaved off $109 million with aggressive cost-cutting, and by capping player salaries. Faus’ next goal is to take the club’s net-debt-to-Ebitda ratio down from the current 3.2 to 1.5 over the next couple of years.
Ovi su pritegnuli kais. Bas taj Faus je izjavio da su zabranili fotokopije u koloru jer je to usteda od 25.000 eura godisnje.
Logican sastav. Vidio sam negdje da je i 3-4-3 bio u igri, da se proba staviti Tello na Arbelou ali mislim da ce to sacekati. U slucaju da treba stizati , ili kod 0-o to ce uraditi
Nešto sam razmišljao o Cescu kao izvođaču slobodnih udaraca bar ponekad. Shvatam da Xavi, Messi ili Dani imaju prednost, ali u zadnje vrijeme, naročito neigranjem Ville slobodnjaci baš i ne idu. Koliko se sjećam Fabregas je bio dosta uspješan u Arsenalu kao izvođač.
skenderija04 wrote:Cesc mi je jasno na ne pocinje ali ako Pique ne bude igrao, razlozi su puno dublji od taktike i forme
Guardiola: "Tomorrow I'll decide if Gerard plays, sure he'll understand the decision. Gerard knows how I feel about him, how I respect him. We arrived here together three years ago."