FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
darius_maximus

#1001 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

Nije sto navijam za Barcelonu, ali Barcina postava je meni puno bolja od Realove...
U Realu jedino smatram da su Benzema, Kaka, Ronaldo i Ramos vrijedni, Robben je egoistican, ne bih rekao da ce on funkcionisati naprijed s ovom postavom, Heinze i Pepe nemaju veze s odbranom, Pique koji je isto bio osrednji igrac je sada izmislio fudbal za njih...
A opet ovo je sve lako sada pricati, mozda ce Real ubijati slijedecu sezonu, ali cisto sumnjam...
Jedini problem Barci je ako neko "procita" njihovu igru, jer nisu pravili neke velike promjene. Ojacali malo odbranu, uzeli napadaca za skok igru, koji bi po meni njima trebao leci k'o saliven, vezni red svakako ne treba dirati... Jedino da se Messi ne "pokvari" k'o sto to obicno biva sa igracima kada odigraju sezonu dobro, pa ih mLogo hvale... :D :-)

P.S. Pardon, zaboravio sam na golmane, Casillas se ubraja u Realove igrace koje cijenim, tesko je golmane komentarisati, moze biti da mu svaka udje, a moze biti krajnji bedem. Zadnju sezonu i nije doduse bas briljirao... :-)
mrtva kokoš

#1002 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

Rauber wrote:A valjal ova :)

Image

eki sto se ulizuje :lol: :-)
Rauber

#1003 Re: FC Barcelona

Post by Rauber »

Sta se ima ulizivati :) Pa ljubio ga ili ne, on je babaroga od napadaca, mozda cak i najbolji napadac trenutno ...
A ne sumnjam da je sretan "kao malo dijete" jer je Ibrakadabra jos po zavrsetku sezone pricao koliko je odusevljen Barcom i kako bi volio u njoj igrati.Takva zvijezda a sam se otvoreno nudio Barci,tako da ne sumnjam da je fakat sretan.
A STa ce mrtvi inter, satro murinjo ovo ono :) a igra im bila ravna 0 ,sve nesto nazor, Ibrakababra im je sam pola utakmica rijesio.
adcor

#1004 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

darius_maximus wrote: Jedini problem Barci je ako neko "procita" njihovu igru, jer nisu pravili neke velike promjene
ne bi se slozio sa tobom. ipak ovoliko natezanje oko zlatana (zamisli na dresu da mu pise zlatan :D) dovoljno govori o tome. sredinu terena bi bilo suludo da su mijenjali...
Bušman

#1005 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Meni je jedini problem sto Zlatan nikad nije bio dobar u velikim utakmicama. Medjutim, kad skontam, velike utakmice igra cijeli tim. U Interu nije bas imao najbolju podrsku. Neke utakmice je Zlatan sam rjesavao, u Barci ce biti druga prica. Uostalom, sad se treba vidjeti koliko je dobar napadac. Ima dovoljno motiva da se dokaze.
adcor

#1006 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Image
Charuga
Globalni moderator

#1007 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Ovog defanzivca ganjaju vec duze vrijeme i bilo bi dobro da ga kupe ... :thumbup:
adcor

#1008 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Bušman wrote:Meni je jedini problem sto Zlatan nikad nije bio dobar u velikim utakmicama. Medjutim, kad skontam, velike utakmice igra cijeli tim. U Interu nije bas imao najbolju podrsku. Neke utakmice je Zlatan sam rjesavao, u Barci ce biti druga prica. Uostalom, sad se treba vidjeti koliko je dobar napadac. Ima dovoljno motiva da se dokaze.
po cikcangetovoj logici vjerovatno ni golovi nisu mjerilo igraca :lol: :lol: :lol:
slazem se da ce mu u barci biti puno lakse. imam osjecaj da ce on i iniesta odlicno da ferceraju :)

navadno danas ide na operaciju desnog dlana/zgloba i nadaju se da ce odigrati barem jednu utakmicu na USA touru...
Tornado Bi

#1009 Re: FC Barcelona

Post by Tornado Bi »

Veliki igrač u velikom klubu, tek sad će biti zanimljivija Španska liga, jedva čekam derbi između Barcelone i Reala.

Sad kad je Zlatan potpisao Barcelona mijenja grb i izgledaće ovako
Image :lol:
Dr.Belajsuz

#1010 Re: FC Barcelona

Post by Dr.Belajsuz »

darius_maximus wrote:Nije sto navijam za Barcelonu, ali Barcina postava je meni puno bolja od Realove...
U Realu jedino smatram da su Benzema, Kaka, Ronaldo i Ramos vrijedni, Robben je egoistican, ne bih rekao da ce on funkcionisati naprijed s ovom postavom, Heinze i Pepe nemaju veze s odbranom, Pique koji je isto bio osrednji igrac je sada izmislio fudbal za njih...
A opet ovo je sve lako sada pricati, mozda ce Real ubijati slijedecu sezonu, ali cisto sumnjam...
Jedini problem Barci je ako neko "procita" njihovu igru, jer nisu pravili neke velike promjene. Ojacali malo odbranu, uzeli napadaca za skok igru, koji bi po meni njima trebao leci k'o saliven, vezni red svakako ne treba dirati... Jedino da se Messi ne "pokvari" k'o sto to obicno biva sa igracima kada odigraju sezonu dobro, pa ih mLogo hvale... :D :-)

P.S. Pardon, zaboravio sam na golmane, Casillas se ubraja u Realove igrace koje cijenim, tesko je golmane komentarisati, moze biti da mu svaka udje, a moze biti krajnji bedem. Zadnju sezonu i nije doduse bas briljirao... :-)

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kao da ja razmišljam.
Odbrana Reala je 0 i mogli bi se malo o tome zabaviti. Ramos često ode u ofanzivu, pa će biti šupljine itekako. Diarra i Gago su prosječni igrači i ima punoooo boljih zadnjih vezni, čak i u Španiji. Robben - Kaka - Ronaldo, izgleda k'o beton, ali Robben je često rovit, neće on moći ovdje nikako. Benzema je razvaljivao po Francuskoj i predstoji mu jedan period adaptacije. Inače, cijenim i Higuaina, koji može igrati svugdje na svijetu.
adcor

#1011 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Tornado Bi wrote:Veliki igrač u velikom klubu, tek sad će biti zanimljivija Španska liga, jedva čekam derbi između Barcelone i Reala.

Sad kad je Zlatan potpisao Barcelona mijenja grb i izgledaće ovako
Image :lol:
dobices ban zbog sirenja islamofobije :lol: :lol: :lol:
zamisli tek marijana kad bude vodio derbi :D
Last edited by adcor on 30/07/2009 20:31, edited 1 time in total.
darius_maximus

#1012 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

adcor wrote:
darius_maximus wrote: Jedini problem Barci je ako neko "procita" njihovu igru, jer nisu pravili neke velike promjene
ne bi se slozio sa tobom. ipak ovoliko natezanje oko zlatana (zamisli na dresu da mu pise zlatan :D) dovoljno govori o tome. sredinu terena bi bilo suludo da su mijenjali...
Ma znas na sta sam mislio... :D Zamijenjen napadac za napadaca, nije promjenjena koncepcija tima, prelaz lopte do napada ce ici kao i do sada, glatko... :D :-)
Sto se Zlatana tice, ja mislim da ce tek u Barceloni "procvjetati" u pravog napadaca, on onakav snalazljiv, a ovi ga samo hrane loptama... :D Uz to, puno je prgaviji od Eto'oa, bit ce ga zanimljivo gledati u Barci, iskreno jedva cekam da vidim kako ce to funkcionisati... :D
A na dresu će mu na kraju napisati Zlaja... :D :lol:
darius_maximus

#1013 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

Dr.Belajsuz wrote:
darius_maximus wrote:Nije sto navijam za Barcelonu, ali Barcina postava je meni puno bolja od Realove...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kao da ja razmišljam.
Odbrana Reala je 0 i mogli bi se malo o tome zabaviti. Ramos često ode u ofanzivu, pa će biti šupljine itekako. Diarra i Gago su prosječni igrači i ima punoooo boljih zadnjih vezni, čak i u Španiji. Robben - Kaka - Ronaldo, izgleda k'o beton, ali Robben je često rovit, neće on moći ovdje nikako. Benzema je razvaljivao po Francuskoj i predstoji mu jedan period adaptacije. Inače, cijenim i Higuaina, koji može igrati svugdje na svijetu.
Ma sto se mene tice, ne moraju se oni odbranom uopste pozabaviti... :D Oni valjda kontaju da ne mogu toliko primiti koliko im Benzema, Kaka i Ronaldo mogu dati... :lol: Jako slaba ekipa, kao ekipa, ne kao pojedinci, sto je najzalosnije... Nakon toliko potrosenih para na kraju dobijes ekipu za koju kada dodjes do veznog reda pocnes da se pitas kako ovo treba izgledati na terenu... Odnos izmedju napada i ostatka ekipe su svjetlosne godine. Sto se Reala inace tice, imaju oni Raula, kojeg ja nesto ne volim k'o napadaca, ali daleko od toga da ga ne cijenim...
Ma Barca ce ih opet ove godine krojiti kako im se prohtije... :D Lako je platiti igraca, valja srediti da opravda ocekivanja...
Vitamin C

#1014 Re: FC Barcelona

Post by Vitamin C »

Ibrahimović neće nikada biti veći od Eto'oa. Samuel je došao za desetak miliona, dao preko stotinu golova, od kojih je mnoštvo izuzetno važnih, bio jedan od glavnih činioca Barcelone kakva je sada, i naposlijetku ode kao dodatak tolikim milionima za jednog igrača. Ibrahimović dolazi sa ciljem da bude najbolji nogometaš na svijetu, da osvaja titule i priznanja. Eto'o je bio slika Barcelone: skromnost i duh. Što se mene tiče, Ibrahimović i Eto'o bar jednako vrijede. Svim sam se pojačanjima prije radovao, ali ovome nimalo. Nadam se da će se Ibrahimović shvatiti da igra za Barcelonu, a ne za Inter, i početi ponašati i igrati onako kako treba dok je pod grbom Barcelone.
adcor

#1015 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

darius_maximus wrote: Ma znas na sta sam mislio... :D Zamijenjen napadac za napadaca, nije promjenjena koncepcija tima, prelaz lopte do napada ce ici kao i do sada, glatko... :D :-)
Sto se Zlatana tice, ja mislim da ce tek u Barceloni "procvjetati" u pravog napadaca, on onakav snalazljiv, a ovi ga samo hrane loptama... :D Uz to, puno je prgaviji od Eto'oa, bit ce ga zanimljivo gledati u Barci, iskreno jedva cekam da vidim kako ce to funkcionisati... :D
tu si u pravu. mada ne znam koliko koncept barsine igre moze da se promijeni bez obzira koga doveli :-?
ja sam uprvo ciljao na ovo hranjenje loptama + bolji je od eto'oa u vazdusnim duelima (upravo citam: According to MD the Zlatan presentation was held up last night because Etoo made a last minute demand for a payoff from the club. The club had no choice but to relent and give the Cameroonian what he wanted, in all likelihood the 5m€ that had been talked about throughout the negotiations period. Once the club had inserted a clause intol the contract entitling Etoo to the money the papers were signed at the other end and everything was able to proceed.)
darius_maximus

#1016 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

Vitamin C wrote:Ibrahimović neće nikada biti veći od Eto'oa. Samuel je došao za desetak miliona, dao preko stotinu golova, od kojih je mnoštvo izuzetno važnih, bio jedan od glavnih činioca Barcelone kakva je sada, i naposlijetku ode kao dodatak tolikim milionima za jednog igrača. Ibrahimović dolazi sa ciljem da bude najbolji nogometaš na svijetu, da osvaja titule i priznanja. Eto'o je bio slika Barcelone: skromnost i duh. Što se mene tiče, Ibrahimović i Eto'o bar jednako vrijede. Svim sam se pojačanjima prije radovao, ali ovome nimalo. Nadam se da će se Ibrahimović shvatiti da igra za Barcelonu, a ne za Inter, i početi ponašati i igrati onako kako treba dok je pod grbom Barcelone.
Pa to sto ja jedva cekam da vidim kako ce Zlatan igrati u Barci ne znaci da ne volim i ne cijenim Eto'oa... Dao je sto je mogao i svaka mu cast na tome, ali cim je Guardiola trazio zamjenu napadaca, znaci da nije u svlacionici sve funkalo kako treba i tu je bolje se normalno rastati nego cirkus praviti, k'o, jel' ono bi Beckham, svojevremeno, sa onim gađanjem kopačkama... :D Koliko god on ima interesa od Barce, toliko ima i Barca od njega, jasno... Kazem, drago mi je sto je dosao malo prgaviji igrac, samo je pitanje hoce li se Guardiola snaci s njim. Ipak, vjerujem da kada izadje prvu zvanicnu utakmicu da ce se brzo uklopiti... Sto se tice slika, slika Barcelone je i ostat ce Puyol, odanost i pozrtvovanost, a ima Barca eto i Alvesa koji je prgav, pa se super uklapa u ekipu... :D
darius_maximus

#1017 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

adcor wrote:
darius_maximus wrote: Ma znas na sta sam mislio... :D Zamijenjen napadac za napadaca, nije promjenjena koncepcija tima, prelaz lopte do napada ce ici kao i do sada, glatko... :D :-)
tu si u pravu. mada ne znam koliko koncept barsine igre moze da se promijeni bez obzira koga doveli :-?
ja sam uprvo ciljao na ovo hranjenje loptama + bolji je od eto'oa u vazdusnim duelima (upravo citam: According to MD the Zlatan presentation was held up last night because Etoo made a last minute demand for a payoff from the club. The club had no choice but to relent and give the Cameroonian what he wanted, in all likelihood the 5m€ that had been talked about throughout the negotiations period. Once the club had inserted a clause intol the contract entitling Etoo to the money the papers were signed at the other end and everything was able to proceed.)
A znas sta, svaka se ekipa moze zeznuti, namjerno ili nenamjerno... Eno sta s Brazilom, recimo, rade. Svako malo ili ekipa igra preofanzivno, pa se naprimaju golova k'o levatska ekipa, pa onda igraju defanzivno, pa hoce Dungu da smjene, valja naci taj balans koji po meni Barca savrseno prikazuje. Ubitacni su, a opet znaju i cuvati svoj go... Za to mora covjek imati igrace koji srcem igraju za ekipu, koji ce trcati k'o konji i koji ce se zrtvovati za svaku loptu. Barca to sve ima i jedino im je malo odbrana skripala, pa kada se povrijedi, recimo, Puyol to bi bila prije panika... TamaM su sada, imaju sjajne mlade igrace koji mogu ciniti okosnicu tima jos dugo vremena, imaju svoj podmladak, samo trebaju nastaviti ovako i bit ce dobra igre i titula... :D
Vitamin C

#1018 Re: FC Barcelona

Post by Vitamin C »

darius_maximus wrote:
Vitamin C wrote:Ibrahimović neće nikada biti veći od Eto'oa. Samuel je došao za desetak miliona, dao preko stotinu golova, od kojih je mnoštvo izuzetno važnih, bio jedan od glavnih činioca Barcelone kakva je sada, i naposlijetku ode kao dodatak tolikim milionima za jednog igrača. Ibrahimović dolazi sa ciljem da bude najbolji nogometaš na svijetu, da osvaja titule i priznanja. Eto'o je bio slika Barcelone: skromnost i duh. Što se mene tiče, Ibrahimović i Eto'o bar jednako vrijede. Svim sam se pojačanjima prije radovao, ali ovome nimalo. Nadam se da će se Ibrahimović shvatiti da igra za Barcelonu, a ne za Inter, i početi ponašati i igrati onako kako treba dok je pod grbom Barcelone.
Pa to sto ja jedva cekam da vidim kako ce Zlatan igrati u Barci ne znaci da ne volim i ne cijenim Eto'oa... Dao je sto je mogao i svaka mu cast na tome, ali cim je Guardiola trazio zamjenu napadaca, znaci da nije u svlacionici sve funkalo kako treba i tu je bolje se normalno rastati nego cirkus praviti, k'o, jel' ono bi Beckham, svojevremeno, sa onim gađanjem kopačkama... :D Koliko god on ima interesa od Barce, toliko ima i Barca od njega, jasno... Kazem, drago mi je sto je dosao malo prgaviji igrac, samo je pitanje hoce li se Guardiola snaci s njim. Ipak, vjerujem da kada izadje prvu zvanicnu utakmicu da ce se brzo uklopiti... Sto se tice slika, slika Barcelone je i ostat ce Puyol, odanost i pozrtvovanost, a ima Barca eto i Alvesa koji je prgav, pa se super uklapa u ekipu... :D
Nadam se da će se i Ibrahimović pokoriti klubu, a ne biti nešto što strši van njega. I Ronaldinho je tako, i svi tako trebaju činiti, jer Barcelona je mor den a klab.
adcor

#1019 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

darius_maximus wrote: A znas sta, svaka se ekipa moze zeznuti, namjerno ili nenamjerno... Eno sta s Brazilom, recimo, rade. Svako malo ili ekipa igra preofanzivno, pa se naprimaju golova k'o levatska ekipa, pa onda igraju defanzivno, pa hoce Dungu da smjene, valja naci taj balans koji po meni Barca savrseno prikazuje. Ubitacni su, a opet znaju i cuvati svoj go... Za to mora covjek imati igrace koji srcem igraju za ekipu, koji ce trcati k'o konji i koji ce se zrtvovati za svaku loptu. Barca to sve ima i jedino im je malo odbrana skripala, pa kada se povrijedi, recimo, Puyol to bi bila prije panika... TamaM su sada, imaju sjajne mlade igrace koji mogu ciniti okosnicu tima jos dugo vremena, imaju svoj podmladak, samo trebaju nastaviti ovako i bit ce dobra igre i titula... :D
sve si ti ovo fino napisao samo sto je barca nizerazredni klub u odnosu na engleske velikane :lol: :lol: :lol:
cange vrati se, forumasi tvoji ne mogu bez tebe!!!

jos da dovedu ovog chygrynskiya i mislim da je to dovoljno za ovu sezonu.
adcor

#1020 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Image
darius_maximus

#1021 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

adcor wrote:
darius_maximus wrote: A znas sta, svaka se ekipa moze zeznuti, namjerno ili nenamjerno... Eno sta s Brazilom, recimo, rade. Svako malo ili ekipa igra preofanzivno, pa se naprimaju golova k'o levatska ekipa, pa onda igraju defanzivno, pa hoce Dungu da smjene, valja naci taj balans koji po meni Barca savrseno prikazuje. Ubitacni su, a opet znaju i cuvati svoj go... Za to mora covjek imati igrace koji srcem igraju za ekipu, koji ce trcati k'o konji i koji ce se zrtvovati za svaku loptu. Barca to sve ima i jedino im je malo odbrana skripala, pa kada se povrijedi, recimo, Puyol to bi bila prije panika... TamaM su sada, imaju sjajne mlade igrace koji mogu ciniti okosnicu tima jos dugo vremena, imaju svoj podmladak, samo trebaju nastaviti ovako i bit ce dobra igre i titula... :D
sve si ti ovo fino napisao samo sto je barca nizerazredni klub u odnosu na engleske velikane :lol: :lol: :lol:
cange vrati se, forumasi tvoji ne mogu bez tebe!!!

jos da dovedu ovog chygrynskiya i mislim da je to dovoljno za ovu sezonu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Joj, suti, kada vidi sta smo ispisali slOg ce ga strefiti... :D :lol:
Ocekujem kasnije minimalno pet stranica dovodjenja nas na pravi put... :D
A sto je Bergkamp bio dobar igrac... :lol: :lol: (Jes' mi bio drag, ali bas toliko...)
Bušman

#1022 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Eeeee, znas ti ba sta je Nottingham Forest za Barcu. Tito! :D :D :D :D
darius_maximus

#1023 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

Pa naravno, vise znaci kada Nottingham Forrest osvoji Championship, nego kada Barca osvoji tamo neko trecerazredno takmicenje kao što je LP... Engleski klubovi uopste nemaju potrebu da se trude da osvoje tako nesto, pa to barem svako zna... :D :lol: :lol:
ja.neron

#1024 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

Bušman wrote:Eeeee, znas ti ba sta je Nottingham Forest za Barcu. Tito! :D :D :D :D

Image

:lol: :lol: :lol:
adcor

#1025 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

evo i zvanicno da je zlaja (usput receno sisa obicna za drogbu i co) operisan (lijeva ruka, odn dlan sa vanjske strane :lol: :lol: :lol:). doktori su rekli da ce bit spreman za duel sa velikim engleskim klubom po imenu manchester city (nek nam je bog na pomoci ako ne bude)... :D

Image new look :D
Post Reply