FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
-
Kenan-sa
#701 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
HDZ po uzoru na srpske nacionaliste i fasiste njeguje fasizam i nacizam ,to oni i ne kriju,ova slika samo to pokazuje..treba otici u Siroki Brijeg gdje je nacisticka zastava najpopularniji rekvizit kod tamosnjih zitelja..svaki komentar je suvisan!.. Sreca pa se sa fasistima ne mora po svaku cjeni icu u vlast,moze se hvala Bogu i bez njih.. sada i zauvijek treba izbrisati HDZ iz mape postojanja,ili ih vjecno gurnuti u opoziciju! imali su 20 godina prilike za dokazivanje,uradili su sto su znali,sada im je dosao kraj,drugi imaju sansu i vidicemo kako ce je iskoristiti!
-
bicebolje
#702 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Kenan-sa wrote:HDZ po uzoru na srpske nacionaliste i fasiste njeguje fasizam i nacizam ,to oni i ne kriju,ova slika samo to pokazuje..treba otici u Siroki Brijeg gdje je nacisticka zastava najpopularniji rekvizit kod tamosnjih zitelja..svaki komentar je suvisan!.. Sreca pa se sa fasistima ne mora po svaku cjeni icu u vlast,moze se hvala Bogu i bez njih.. sada i zauvijek treba izbrisati HDZ iz mape postojanja,ili ih vjecno gurnuti u opoziciju! imali su 20 godina prilike za dokazivanje,uradili su sto su znali,sada im je dosao kraj,drugi imaju sansu i vidicemo kako ce je iskoristiti!

Last edited by bicebolje on 20/12/2010 16:31, edited 3 times in total.
- Banksy
#703 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Pa, vi niste normalni.Kenan-sa wrote:
..treba otici u Siroki Brijeg gdje je nacisticka zastava najpopularniji rekvizit kod tamosnjih zitelja..svaki komentar je suvisan!.. Sreca pa se sa fasistima ne mora po svaku cjeni icu u vlast,moze se hvala Bogu i bez njih..
drugi imaju sansu i vidicemo kako ce je iskoristiti!
Pa, šta je HSP, alahati?
Baška što bi te zbog prve rečenice pravo u banoviće ...
Last edited by Banksy on 20/12/2010 16:31, edited 1 time in total.
-
convict
#704 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Haj'mo pogađati ko će biti gost večeras na 60 minuta? 
-
convict
#705 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Šta je, da je, potpisali su platformu u kojoj je dogovorena zabrana fašističkih organizacija i zabrana negiranja genocida, što je dosad bilo problematično.Banksy wrote:Pa, vi niste normalni.Kenan-sa wrote:
..treba otici u Siroki Brijeg gdje je nacisticka zastava najpopularniji rekvizit kod tamosnjih zitelja..svaki komentar je suvisan!.. Sreca pa se sa fasistima ne mora po svaku cjeni icu u vlast,moze se hvala Bogu i bez njih..
drugi imaju sansu i vidicemo kako ce je iskoristiti!
![]()
Pa, šta je HSP, alahati?Liberalna ljevica?
- NightSkyWalker
#706 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ja mislim da ce Bakir veceras udariti po torbama i prisluskivanim razgovorima.convict wrote:Haj'mo pogađati ko će biti gost večeras na 60 minuta?
- Socijalista
#707 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Gledao sam danas preskonferenciju nakon uspostave saglasnosti o programskoj platformi. Mogu vam reci da sam vidio strasnog Zlayu koji je po mom misljenju trenutno najkompetentnji politicar u BiH. Zlaya svaka ti dala

-
45cents
#708 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Bakir kao novinar jedinstvenog kalibra, sigurno će obraditi temu "Reket"....
Jednog dana.
Jednog dana.
- madner
#709 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nije samo trenutno, ali i meni se cini da ga neko pravo gura, jer ovako smisljeni potezi ne dolaze bez puno $ za razmisljanje.Socijalista wrote:Gledao sam danas preskonferenciju nakon uspostave saglasnosti o programskoj platformi. Mogu vam reci da sam vidio strasnog Zlayu koji je po mom misljenju trenutno najkompetentnji politicar u BiH. Zlaya svaka ti dala![]()
![]()
-
Kenan-sa
#710 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Fasista Covic o danasnjoj platformi:
SDP-ova platforma ne nudi ništa novo. To je improvizirani dokument koji crpi neke elemente 'travanjskog paketa' s jedne strane, a s druge strane, ulazi u element nagađanja o ustavnim promjenama na način da nudi lažnu ustavnu ravnopravnost Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Federaciji BiH, s jasnim ciljem da se napravi građanska struktura", kazao je prvi čovjek HDZ-a BiH.
Kada su u pitanju moguće protumjere, Čović je naglasio kako Predsjedništvo HDZ-a BiH razmatra sve opcije, pa tako i moguću blokadu formiranja Doma naroda Federacije BiH, a jedan od prvih poteza koji će stranka povući je pozivanje na sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka koje nisu potpisale SDP-ovu platformu.
"Također, vjerujem kako veliki broj pojedinaca iz stranka koje potpisuju SDP-ovu inicijativu apsolutno je ne podržavaju kao takvu i mi ćemo ovih dana razgovarati i s tim ljudima", dodao je Čović.
HDZ BiH zatražit će i otkazivanje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja bi se trebala održati u srijedu, jer nije postignut sporazum o formiranju vladajuće većine na državnoj razini.
"Ne želimo blokirati BiH, to rade oni koji su potpisali platformu", istaknuo je Ćović, naglasivši kako je besmisleno na federalnoj razini formirati jednu parlamentarnu većinu, a na državnoj drugu.
Na pitanje novinara vode li SDP-ovi potezi ka prijevremenim izborima, Čović je kazao kako je to moguće, ali i besmisleno.
"Ako se nastavi ovako novi izbori su neminovnost. Međutim, ja mislim da novi izbori nemaju smisla. Izgubit ćemo još barem pola godine i tko zna koliko novca, a ne vidim što bismo dobili. Što se tiče HDZ-a BiH, mi se ne plašimo novih izbora. Na njima bismo mogli samo imati bolji rezultat", uvjeren je predsjednik HDZ-a BiH.
Čović je izrazio svoje razočarenje potezima čelnika Narodne stranke Radom za boljitak i HSP-a BiH koji su, kako je rekao, pristali na političku trgovinu te su potpisivanjem SDP-ove platforme odustali od načela Kreševske deklaracije.
SDP-ova platforma ne nudi ništa novo. To je improvizirani dokument koji crpi neke elemente 'travanjskog paketa' s jedne strane, a s druge strane, ulazi u element nagađanja o ustavnim promjenama na način da nudi lažnu ustavnu ravnopravnost Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Federaciji BiH, s jasnim ciljem da se napravi građanska struktura", kazao je prvi čovjek HDZ-a BiH.
Kada su u pitanju moguće protumjere, Čović je naglasio kako Predsjedništvo HDZ-a BiH razmatra sve opcije, pa tako i moguću blokadu formiranja Doma naroda Federacije BiH, a jedan od prvih poteza koji će stranka povući je pozivanje na sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka koje nisu potpisale SDP-ovu platformu.
"Također, vjerujem kako veliki broj pojedinaca iz stranka koje potpisuju SDP-ovu inicijativu apsolutno je ne podržavaju kao takvu i mi ćemo ovih dana razgovarati i s tim ljudima", dodao je Čović.
HDZ BiH zatražit će i otkazivanje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja bi se trebala održati u srijedu, jer nije postignut sporazum o formiranju vladajuće većine na državnoj razini.
"Ne želimo blokirati BiH, to rade oni koji su potpisali platformu", istaknuo je Ćović, naglasivši kako je besmisleno na federalnoj razini formirati jednu parlamentarnu većinu, a na državnoj drugu.
Na pitanje novinara vode li SDP-ovi potezi ka prijevremenim izborima, Čović je kazao kako je to moguće, ali i besmisleno.
"Ako se nastavi ovako novi izbori su neminovnost. Međutim, ja mislim da novi izbori nemaju smisla. Izgubit ćemo još barem pola godine i tko zna koliko novca, a ne vidim što bismo dobili. Što se tiče HDZ-a BiH, mi se ne plašimo novih izbora. Na njima bismo mogli samo imati bolji rezultat", uvjeren je predsjednik HDZ-a BiH.
Čović je izrazio svoje razočarenje potezima čelnika Narodne stranke Radom za boljitak i HSP-a BiH koji su, kako je rekao, pristali na političku trgovinu te su potpisivanjem SDP-ove platforme odustali od načela Kreševske deklaracije.
- travnik
#711 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Hajmo ljudi malo realnosti. U Širokom ima fašista i nacionalista, kao i u ostatku BiH, ali to ne treba preuveličavati. Pojavila se jedna nacistička zastava i to je za svaku osudu, ali tvrditi da je to nekakav simbol Širokog ili da je ustaljena pojava tamo, je netočno i zlonamjerno.
Također, HSP BiH (stranka koja čini mi se da su sada izbori u Sarajevu bi bez problema ušla u skupštinu kantona i samo zbog koalicije sa SDP-om, Jurišić je postao omiljen i prava medijska zvijezda u SA) je stranka koja je najviše povezana sa fašizmom, ustašama i NDH-a. Ta stranka danas ne baštini fašističku politiku, ali sigurno da ukoliko bi se morala izdvojiti jedna stranka koja je najbliža NDH svjetonazoru, onda su to pravaši. Uostalom, Pavelić je bio član HSP-a, a ne neke druge stranke. Međutim, ona je sada bliska SDP-u i ne zamjera im se. Iako, treba znati, da stavovi Jurišića o trećem entitetu, izboru Komšića, tv kanalu na hrvatskom jeziku, dvjema školama pod istim krovom, izbornom zakonu BiH, ravnopravnosti Hrvata i itd., su gotovo isti stavovima HDZ-ova. On je jednostavno veoma pragmatičan. Iskoristio je priliku da dođe na vlast i imat će više ministara i doministara nego zastupnika u Zastupničkom domu. To je paradoksalno, ali je tako.
Također, HSP BiH (stranka koja čini mi se da su sada izbori u Sarajevu bi bez problema ušla u skupštinu kantona i samo zbog koalicije sa SDP-om, Jurišić je postao omiljen i prava medijska zvijezda u SA) je stranka koja je najviše povezana sa fašizmom, ustašama i NDH-a. Ta stranka danas ne baštini fašističku politiku, ali sigurno da ukoliko bi se morala izdvojiti jedna stranka koja je najbliža NDH svjetonazoru, onda su to pravaši. Uostalom, Pavelić je bio član HSP-a, a ne neke druge stranke. Međutim, ona je sada bliska SDP-u i ne zamjera im se. Iako, treba znati, da stavovi Jurišića o trećem entitetu, izboru Komšića, tv kanalu na hrvatskom jeziku, dvjema školama pod istim krovom, izbornom zakonu BiH, ravnopravnosti Hrvata i itd., su gotovo isti stavovima HDZ-ova. On je jednostavno veoma pragmatičan. Iskoristio je priliku da dođe na vlast i imat će više ministara i doministara nego zastupnika u Zastupničkom domu. To je paradoksalno, ali je tako.
- Socijalista
#712 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Cova od silnog lizanja i upadanja u Dodin shatro-shupak dlakavi ni sam vise ne zna gdje se nalazi. Obicna pojava nakon treznjenja i pogleda u neciju gujcu pardon realnost...Kenan-sa wrote:Fasista Covic o danasnjoj platformi:
Cova uskoro u Austriji...
- seln
#713 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ejhh...ima on do penzije da radi, pa opet da ne stigne obraditi ni trecinu kriminala SDA...i to samo KS.NightSkyWalker wrote:Ja mislim da ce Bakir veceras udariti po torbama i prisluskivanim razgovorima.convict wrote:Haj'mo pogađati ko će biti gost večeras na 60 minuta?![]()
- travnik
#714 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Moja pretpostavka je Jurišić. A ostatak emisije po starom, pola po Dodiku, pola po Čoviću. Bakir je prije bio mnogo bolji. Radio je na raskrinkavanju kriminala i imao sjajne priloge, a danas se uglavnom koncept emisije svodi na napadima na Dodika i Čovića. Naravno, njih dvojicu kao kriminalce i treba dobro oplesti, ali se treba i drugim stvarima posvetiti u emisiji.convict wrote:Haj'mo pogađati ko će biti gost večeras na 60 minuta?
-
bicebolje
#715 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Socijalista wrote:Gledao sam danas preskonferenciju nakon uspostave saglasnosti o programskoj platformi. Mogu vam reci da sam vidio strasnog Zlayu koji je po mom misljenju trenutno najkompetentnji politicar u BiH. Zlaya svaka ti dala![]()
![]()

- slobodni armirach
#716 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Vjerovatno sve cetvorica lidera ovih stranaka.convict wrote:Haj'mo pogađati ko će biti gost večeras na 60 minuta?
Ovaj program je sasvim uredu, jos samo da Martin dodje za Premijera i fatajte se posla politicari.
- Control panel
#717 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
zlaja je godinama najkompetentniji politicar u BiH. samo su mediji od njega napravili najomrazenijeg politicara poslije onog insceniranog desavanja na marin dvoru. rekao sto je rekao i to ga prati cijeli zivot.Socijalista wrote:Gledao sam danas preskonferenciju nakon uspostave saglasnosti o programskoj platformi. Mogu vam reci da sam vidio strasnog Zlayu koji je po mom misljenju trenutno najkompetentnji politicar u BiH. Zlaya svaka ti dala![]()
![]()
ja mislim da je strancima pun k...c BiH i daju nam zadnju sansu. mislim da ako se ljubic prikjluci onda sma ubijedjen da iza ovoga stoje stranci i da ce dodik uskoro ovo prihvatiti lil ga nece biti. takodje mislim da dolaze bolji dani za BiH.
samo im nece biti lako. covic ako ostane sa strane udarat ce svim sredstvima, kao i fahro.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#718 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ima li glasa od Ljubica danas?
- kajdara
#719 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Sad su novinari krivi što je Zlatko Lagumdžija bio i, napokon, ostao Izetbegovićev najodaniji šegrt. I baš iz te supozicije insceniran je povratak nacističko-fašističkih legala na bh-političku scenu, nako što ih je Holbrooke bio otpremio na najogavniji dio historijskog bunjišta. Definitivno, ovodanjim postizbornim ponašanjem Zlatko Lagumdžija konačno skida šegrtsku-masku, koja se u biti skoro i ne razlikuje od maske Milorada Dodika.samo su mediji od njega napravili najomrazenijeg politicara poslije onog insceniranog desavanja na marin dvoru. rekao sto je rekao i to ga prati cijeli zivot.
-
elSaik
#720 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Povratak? Zar su bili negdje?
-
Alfa_Ze
#721 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nakon dogovora ove cetiri stranke,
siguran sam da je to i signal za bar dva Predsjednika drugih stranaka u Federaciji, da vec zapocnu razmisljati o pakovanju kofera, i ''poslovnim obavezama'' izvan granica BiH !!

Koliko mi je poznato, KPD Zenica ne raspolaze sa VIP celijama u svom kapacitetu !!
siguran sam da je to i signal za bar dva Predsjednika drugih stranaka u Federaciji, da vec zapocnu razmisljati o pakovanju kofera, i ''poslovnim obavezama'' izvan granica BiH !!
Koliko mi je poznato, KPD Zenica ne raspolaze sa VIP celijama u svom kapacitetu !!
- Control panel
#722 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
pa da mu je bio segrt ne bi ga svi proganjali i montirali mu razne afere kao i ona mala sitnica drzavni udar. zamisli sta bi mu radili da nije bio aljin segrt i miljenikkajdara wrote:Sad su novinari krivi što je Zlatko Lagumdžija bio i, napokon, ostao Izetbegovićev najodaniji šegrt. I baš iz te supozicije insceniran je povratak nacističko-fašističkih legala na bh-političku scenu, nako što ih je Holbrooke bio otpremio na najogavniji dio historijskog bunjišta. Definitivno, ovodanjim postizbornim ponašanjem Zlatko Lagumdžija konačno skida šegrtsku-masku, koja se u biti skoro i ne razlikuje od maske Milorada Dodika.samo su mediji od njega napravili najomrazenijeg politicara poslije onog insceniranog desavanja na marin dvoru. rekao sto je rekao i to ga prati cijeli zivot.
- kajdara
#723 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
[/quote]
posla!
Tačno, umjesto njih samo formalno su figurirali njihovi šrgrti.elSaik wrote:Povratak? Zar su bili negdje?
A kako te sve silne afere završiše? Naravno, u skladu sa uhodanom u BiH: optuži ga za ono što mu se ne može dokazati i oslobodit ćeš ga svih optužbi.pa da mu je bio segrt ne bi ga svi proganjali i montirali mu razne afere kao i ona mala sitnica drzavni udar. zamisli sta bi mu radili da nije bio aljin segrt i miljenik
Last edited by kajdara on 20/12/2010 17:46, edited 1 time in total.
-
elSaik
#724 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Pa to je bio samo paravan. Što si tako naivan?!Control panel wrote:pa da mu je bio segrt ne bi ga svi proganjali i montirali mu razne afere kao i ona mala sitnica drzavni udar. zamisli sta bi mu radili da nije bio aljin segrt i miljenikkajdara wrote:Sad su novinari krivi što je Zlatko Lagumdžija bio i, napokon, ostao Izetbegovićev najodaniji šegrt. I baš iz te supozicije insceniran je povratak nacističko-fašističkih legala na bh-političku scenu, nako što ih je Holbrooke bio otpremio na najogavniji dio historijskog bunjišta. Definitivno, ovodanjim postizbornim ponašanjem Zlatko Lagumdžija konačno skida šegrtsku-masku, koja se u biti skoro i ne razlikuje od maske Milorada Dodika.samo su mediji od njega napravili najomrazenijeg politicara poslije onog insceniranog desavanja na marin dvoru. rekao sto je rekao i to ga prati cijeli zivot.
- NightSkyWalker
#725 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Je li iko ikada mogao predvidjeti da ce jednog dana SDA i SDP biti u koaliciji?