FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

Gandalf

#6676 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

Banksy wrote:
Gandalf wrote:
Banksy to su tvoji članovi, tvoja raja, tvoji susjedi, nemam ja ništa s njima - ali sramota je kako se vi iz HDZ-a tako loše odnosite prema ljudima koji su za vas stvarali erceg-bosnu - mislim haj što ih je majorizirao zli Zlaya ali da te haške uznike majorizira i stožerna stranka :cry: pa stvarno nema smisla :( Očekivao sam od čovića da organizuje neki malonogometni turnir gdje bi ekipa "jadranko prlić" pobijedila i osvojila turnir "slobodan praljak" kad ono šipak - MAJORIZACIJA na svakom ćošku.
Nisu to druže moja raja. Moja raja je pobijena od strane baš te raje s kojom se vi sad grlite i čije slike držite po kabinetima.
A zbog čega je moja raja odlučila da više neće biti vaša raja, nikad više, jer moja raja se borila i ginula, i prije 50 godina i nekidan, boreći se protiv te raje s kojom se vi sad ližete, i s kojom ste se na Hreši pokušali lizati, ne bi li Zlatku namakli fotelju da krčmi energetiku i telekomunikacije - jer o tome se samo radi, o foteljama, patriote moje drage.

Dakle, ne mogu ja po difoltu nikako biti ta raja o kojoj bulazniš, ali ne mogu više ni ta vaša. Ni ja ni niko moj, ne možemo, jbg, ne da želudac. Ne znam kako vi, al' ja vam se divim, zaista.
Jah izvini, zapravo tisuću isprika što nisam odmah iz tvojih postova zaključio da si ti Majka Tereza.
Osobna isprika i klimoglav.
hercegovac_pravi

#6677 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by hercegovac_pravi »

Banksy wrote:
Gandalf wrote:
Banksy to su tvoji članovi, tvoja raja, tvoji susjedi, nemam ja ništa s njima - ali sramota je kako se vi iz HDZ-a tako loše odnosite prema ljudima koji su za vas stvarali erceg-bosnu - mislim haj što ih je majorizirao zli Zlaya ali da te haške uznike majorizira i stožerna stranka :cry: pa stvarno nema smisla :( Očekivao sam od čovića da organizuje neki malonogometni turnir gdje bi ekipa "jadranko prlić" pobijedila i osvojila turnir "slobodan praljak" kad ono šipak - MAJORIZACIJA na svakom ćošku.
Nisu to druže moja raja. Moja raja je pobijena od strane baš te raje s kojom se vi sad grlite i čije slike držite po kabinetima.
A zbog čega je moja raja odlučila da više neće biti vaša raja, nikad više, jer moja raja se borila i ginula, i prije 50 godina i nekidan, boreći se protiv te raje s kojom se vi sad ližete, i s kojom ste se na Hreši pokušali lizati, ne bi li Zlatku namakli fotelju da krčmi energetiku i telekomunikacije - jer o tome se samo radi, o foteljama, patriote moje drage.

Dakle, ne mogu ja po difoltu nikako biti ta raja o kojoj bulazniš, ali ne mogu više ni ta vaša. Ni ja ni niko moj, ne možemo, jbg, ne da želudac. Ne znam kako vi, al' ja vam se divim, zaista.
Znam..tvoja raja je koalicioni partner iz "srbinja"... :?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6678 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

oldplague wrote:
plain vanilla wrote:
Gandalf wrote:Opet ona stara nacionalistička " Hag je politički sud" - pa nije Hag kriv što se krvoločne budaletine iz VRS-a i HVO-a nisu mogle suzdržati u klanju i ubijanju čitavih gradova i krajeva.

Hagu prigovaram što dijeli smiješne kazne tako da su se iz zatvora išetali psihopate tipa erdemovića i plavšićke.
Prigovaram mu i što dopušta luđacima tipa karadžića i šešelja da do unedogled razvlače postupak i ismijavaju žrtve.

Ali čuj politički sud :-) jao majko ja nacionalističkih kompleksaša.
pa eto, prijavila mene da trabunjam... :-)
TRABUNJAŠ, JER SI SVOJE NEISTOMIŠLJENIKE ĐUTURE OPTUŽILA DA TVRDE KAKO ČELNIŠTVO HB NIJE ZLOČINAČKO. Ja sam zbog njih izgubila sve, baš sve, dok si ti čekala da se zastavice opet uvežu i da ti deblokiraju dupe u Tuzli. Za takvu bahatost i gnusnost zaslužuješ prijavu i još koješta.
:shock:
Banksy

#6679 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Banksy »

hercegovac_pravi wrote: Znam..tvoja raja je koalicioni partner iz "srbinja"... :?
Opet ti se nešto pobrkalo, čitaj pažljivije. :D

Ili se vrati na temu, ako imaš šta pametno, a nemaš, k'o da gledam, jelde? :D
Alfa_Ze

#6680 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfa_Ze »

Banksy wrote:Opet ti se nešto pobrkalo, čitaj pažljivije. :D
nisam ni ja skonto, jesi li ti za Tita, Drazu,Antu, Franju, . . . . ?? :-)
Banksy

#6681 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Banksy »

Alfa_Ze wrote:
Skont'o je ko treba. Eno, počeo crtani, furaj.
hercegovac_pravi

#6682 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Banksy wrote:
hercegovac_pravi wrote: Znam..tvoja raja je koalicioni partner iz "srbinja"... :?
Opet ti se nešto pobrkalo, čitaj pažljivije. :D

Ili se vrati na temu, ako imaš šta pametno, a nemaš, k'o da gledam, jelde? :D
Pa nije mi se čuditi..do sada si promjenio toliko stavova da si i ti sam vjerovatno zbunjen
A na temu imam dodati samo jednu frazu..."majorizacija je iz Đeneta izašla"..
Mali_Vuk

#6683 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Mali_Vuk »

Alfa_Ze wrote:
Ma ona ti je u onom fazonu:"Nema dana da ne čujem stotine Bošnjaka, a boga mi i uglednih Hrvata, kako govore hajde da se napokon podjelimo, neka Mostar pripada Hrvatskoj a Banja Luka neka bude Srbija. Mi imamo svoje fildžan Sarajevo u koje će svakako nekako da stane par milona Bošnjaka, a i bitno je samo da nam hljeb ne bude poskup :lol: A HSP je gori od HDZ-a, a HOS je gori od HVO-a, i Vesna Pusić se stvarno dobro drži za svoje godine, onako usput rečeno." Eto to ti je otprilike sva njena filozofija koju prosipa na forumu.
Last edited by Mali_Vuk on 16/02/2011 19:16, edited 1 time in total.
Socijalista

#6684 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Socijalista »

ova plagirana mi je jako nejasna osoba kao ona sopta, kad pricas s njom imas osjecaj da pricas krticom :cry:
Nass

#6685 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Nass »

Socijalista wrote:ova plagirana mi je jako nejasna osoba kao ona sopta, kad pricas s njom imas osjecaj da pricas krticom :cry:
Old plague = Old School? :mrgreen: :run:
Socijalista

#6686 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Socijalista »

Nass wrote:
Socijalista wrote:ova plagirana mi je jako nejasna osoba kao ona sopta, kad pricas s njom imas osjecaj da pricas krticom :cry:
Moguce...dosta odresita osoba...lici na nju, po prici. Samo je odjednom naucila bosanski parod bosnjacki :mrgreen:
Alfa_Ze

#6687 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfa_Ze »

Nass wrote:
oldplague wrote:junuzarije. :)
ma provaljena 1/1 :sax:
hercegovac_pravi

#6688 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Socijalista wrote:
Nass wrote:
Moguce...dosta odresita osoba...lici na nju, po prici. Samo je odjednom naucila bosanski parod bosnjacki :mrgreen:
Ma uopšte nije bitno ko je...ipak smo ovdje svi anonimci a meni više znači ono što je napisano od onog "Tko" je napisao...npr. ja bi na onu laž o Dretelju isto reagovao pa da mi je i najbolji prijatelj napisao. Jednostavno nema nikakve potrebe da se bavimo falsifikovanjem činjenica koje su već utvrđene.
Dalje, tvrditi da je HDZ poželjan koalicioni partner dok njegovo kompletno rukovdstvo čeka presudu u Haagu a HSP nije i kao argument naovditi zločine HOS-a a u isto vrijeme izbjegavati politiku HDZ-a koja je pokušala biloški istrijebiti Bošnjake je ništa drugo već licemjerstvo. Pozivati se na fašističku stranu HSP-a a u isto vrijeme praviti predizborne koalicije sa "partenrom" iz "srbinja" je jako ogavno. Ne prema SDP-u (na koncu hebo SDP ako već tjeramo mak na konac) već prema ljudima kojima su ti isti "partneri" pobili kompletne familije na najbezskrupulozniji način...Jedno je ne slagati se sa SDP-om i načinom na koji vodi politiku a nešto sasvim drugo pljuvati u lice ljudima koji su svašta propatili. I onda "vizionarima" nije jasno zašto nisu u stanju pređi izborni prag :? Ma daj....kome više misle "šupljirati"..
hercegovac_pravi

#6689 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Alfa_Ze wrote:
Nass wrote:
oldplague wrote:junuzarije. :)
ma provaljena 1/1 :sax:
Ma stani..tek sam sada pročitao da ovo piše "junuzarije" (hebi ga na prvi pogled mi se učinilo juznarije odnosno "južnarije")
Šta uopšte treba da znači ta riječ? Jel neka fora koju sam opet prespavao ili šta...?
plain vanilla

#6690 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Najdraze su mi patriote koje bi rasparcali sutra zemlju, samo da mogu..u najboljem slucaju dobit ce Treci
kanal na TV
Alfa_Ze

#6691 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfa_Ze »

hercegovac_pravi wrote:Ma stani..tek sam sada pročitao da ovo piše "junuzarije" (hebi ga na prvi pogled mi se učinilo juznarije odnosno "južnarije")
Šta uopšte treba da znači ta riječ? Jel neka fora koju sam opet prespavao ili šta...?
ukucaj na Google, pa ces vidjeti gdje ce te odvesti . . . onda skontas 1+1=2
Nass

#6692 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Nass »

Problem je sto se ovdje namjerno stalno izvrcu teze, pa se nas koji podrzavamo SDP tjera da se branimo od onog sto uopce nismo rekli. Dok bi se oni zapravo trebali braniti zbog silnih nelogicnosti i licemjernosti koje pricaju.
Dakle, mi kazemo da HSP sasvim logicno ne volimo, ali da je manje zlo iz tih i tih razloga. Onda nas oni napadnu kao da smo mi rekli da je HSP super divna postena i napredna stranka. I onda se prica okrece, gdje se nama stavlja u usta ono sto nismo rekli, i mi sad kao nesto trebamo braniti HSP i govoriti da oni nikada nista lose nisu uradili. A nikada to nismo ni rekli. Mi samo govorimo da je HDZ puno gori od njih, argumentirano, i da je sama cinjenica sto je HSP potpisao platformu jedan korak naprijed i cini ih trenutno manjim zlom jer su time napravili odmak od odredjenih negativnih stvari, sto HDZ jos nije napravio. Naravno da jos ostaje vidjeti kako ce stvar u koaliciji funkcionirati, ali HDZ jos nije dosao ni na taj nivo.
S druge strane, oni brane HDZ i navijaju da se s njim odmah ide u koaliciju, matematicku, i bez odlaganja, zalazu se i za nacionalne izborne jedinice i odvojene biracke spiskove (nacionalisticka spika), a zamjeraju SDP-u sto to ne cini, vec zaboga koalira sa ustaskom strankom HSP koja je, pazi sad, 'ideoloski neprihvatljiva i koja je cinila zlocine'. I kad im mi kazemo da je HDZ jos gori, oni pocnu pricati o HOS logorima, i vracaju se na tacku jedan gdje se nama stavlja u usta ono sto nismo rekli i tjera se nas da se branimo. E, nece moci. Slabo ste to smislili.
Gandalf

#6693 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

Alfa_Ze wrote:
hercegovac_pravi wrote:Ma stani..tek sam sada pročitao da ovo piše "junuzarije" (hebi ga na prvi pogled mi se učinilo juznarije odnosno "južnarije")
ukucaj na Google, pa ces vidjeti gdje ce te odvesti . . . onda skontas 1+1=2
Ma skonto sam ja tu njihovu majoriziranu ekipu davno - priča im je nacionalno obojena koliko god se trudili da to sakriju - ipak najjači su mi kada od Zlaye prave nacionalistu :lol: Možeš SDP-u svašta prigovorit' al čuj sad i SDP nacionalna stranka :lol:
Last edited by Gandalf on 16/02/2011 19:49, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#6694 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

Nass wrote:Problem je sto se ovdje namjerno stalno izvrcu teze, pa se nas koji podrzavamo SDP tjera da se branimo od onog sto uopce nismo rekli. Dok bi se oni zapravo trebali braniti zbog silnih nelogicnosti i licemjernosti koje pricaju.
Dakle, mi kazemo da HSP sasvim logicno ne volimo, ali da je manje zlo iz tih i tih razloga. Onda nas oni napadnu kao da smo mi rekli da je HSP super divna postena i napredna stranka. I onda se prica okrece, gdje se nama stavlja u usta ono sto nismo rekli, i mi sad kao nesto trebamo braniti HSP i govoriti da oni nikada nista lose nisu uradili. A nikada to nismo ni rekli. Mi samo govorimo da je HDZ puno gori od njih, argumentirano, i da je sama cinjenica sto je HSP potpisao platformu jedan korak naprijed i cini ih trenutno manjim zlom jer su time napravili odmak od odredjenih negativnih stvari, sto HDZ jos nije napravio. Naravno da jos ostaje vidjeti kako ce stvar u koaliciji funkcionirati, ali HDZ jos nije dosao ni na taj nivo.
S druge strane, oni brane HDZ i navijaju da se s njim odmah ide u koaliciju, matematicku, i bez odlaganja, zalazu se i za nacionalne izborne jedinice i odvojene biracke spiskove (nacionalisticka spika), a zamjeraju SDP-u sto to ne cini, vec zaboga koalira sa ustaskom strankom HSP koja je, pazi sad, 'ideoloski neprihvatljiva i koja je cinila zlocine'. I kad im mi kazemo da je HDZ jos gori, oni pocnu pricati o HOS logorima, i vracaju se na tacku jedan gdje se nama stavlja u usta ono sto nismo rekli i tjera se nas da se branimo. E, nece moci. Slabo ste to smislili.
Možda je veći problem u tome što vi SDP-ovci lažete?
veliki_fabio

#6695 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by veliki_fabio »

plain vanilla wrote:
oldplague wrote: Ko na drugoj temi kaže da nisu zločinci? Ko osim vaših koalicijskih partnera? Ovaj post prijavljujem. Otpisujem ti trabunjanje na oskudne mogućnosti, ali ovaj put neću.
Po kojoj je presudi Tito zlocinac?

a HR HB, bit ce presuda uskoro, eno celnika u Haagu
ČikaJosip wrote: Po kojoj je to presudi HR HB zločinačka. Isto tako bi ja mogao reći za teritorii koji je kontrolirala A BiH, da je zločinački zbog Uzdola, Doljana, Bugojna, .....

Presuda će biti uskoro ali ti ne znaš kakve će biti. A i o objektivnosti suda se da razgovarati. To je dosta politički sud. Zar je sud objektivan kada za zločine u kojima je masa mrtvih donosi presude od 20-ak godina i još se na kraju ti isti zločinci puštaju ranije zbog dobrog vladanja. Zar je to pravedan sud. Zar je pravedan sud koji sudi gotovo isključivo Hrvatima i Srbima a nikako Bošnjacima? A znamo da je i A BiH činila zločine.
evo ko kaze, slobodno prijavi, to je tvoja sloboda da prijavis

kad smo kod tita, on je tvorac federalne jugoslavije a ko moze reci da tito nije bio jugoslovenski patriota? analogno tome zasto patriota bih ne bi mogao biti za federalnu bih?
NightSkyWalker

#6696 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

Kritikovati SDP znaci biti za HDZ i SNSD. :-) :roll:
Nass

#6697 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Nass »

Corto Maltese wrote:
Nass wrote:Problem je sto se ovdje namjerno stalno izvrcu teze, pa se nas koji podrzavamo SDP tjera da se branimo od onog sto uopce nismo rekli. Dok bi se oni zapravo trebali braniti zbog silnih nelogicnosti i licemjernosti koje pricaju.
Možda je veći problem u tome što vi SDP-ovci lažete?
Ne lazemo. Upravo branite HDZ, bilo na nacin da tvrdite kako SDP teba odmah ici u matematicke koalicije sa 'izbornim pobjednicima' pobogu bez ikakvih platforma i 'fazona', ili tako sto se zalazete da SDP mora ici u opoziciju. Isti djavo, tako se brani HDZ.
A ako ste tako principijelni, onda se isto moze reci da i svaka druga stranka takodjer treba principijelno otici u opoziciju jer nema dovoljno partnera iste ideologije s kojima bi pravili vlast, ili da treba odmah prestati uslovljavati bilo kojeg drugog 'izbornog pobjednika' i uci u koaliciju s njima i konacno formirati vlast.
hercegovac_pravi

#6698 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

NightSkyWalker wrote:Kritikovati SDP znaci biti za HDZ i SNSD. :-) :roll:
Netačno.....nemoj mješati konstruktivna kritiku sa licemjernom pljuvačinom.
plain vanilla

#6699 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

veliki_fabio wrote:

kad smo kod tita, on je tvorac federalne jugoslavije a ko moze reci da tito nije bio jugoslovenski patriota? analogno tome zasto patriota bih ne bi mogao biti za federalnu bih?
fabio, ovo je s druge teme doneseno samo kao dokaz, ovdje je skroz off
hajducka travica

#6700 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by hajducka travica »

Gandalf wrote:Opet ona stara nacionalistička " Hag je politički sud" - pa nije Hag kriv što se krvoločne budaletine iz VRS-a i HVO-a nisu mogle suzdržati u klanju i ubijanju čitavih gradova i krajeva.

Hagu prigovaram što dijeli smiješne kazne tako da su se iz zatvora išetali psihopate tipa erdemovića i plavšićke.
Prigovaram mu i što dopušta luđacima tipa karadžića i šešelja da do unedogled razvlače postupak i ismijavaju žrtve.
Ali čuj politički sud :-) jao majko, ja nacionalističkih kompleksaša.
Sta se bolan nerviras,pa to je Josip napisao.
Locked