FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

oldplague

#6601 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Chmoljo wrote:
Corto Maltese wrote: Budi ljubazan pa me prosvijetli i ukaži mi od kojeg dijela teme po imenu "FBiH-SDP, NSRZB, SDA, HSP" ja ovdje bježim?
sročio odgovor... ali onda skontao, nemam ja toliko života da se preiprem sa tobom i sličnima koji dijelktikom i time što se prave nevješti ubijaju svoje vrijeme na forumu.

uživaj u forumanju.
Dijalektikom? Misliš demagogijom? To si garant mislio. Ali demagogija, to ti je kad serviraš neku šuplju tezu, pa onda mlatneš moderatorskim repićem ko uvrijeđena mlada i ustvrdiš da je nemaš kad objašnjavati.

I sasvim iskreno, koje su šanse, ali fakat, koje su šanse da Corto nije skontao nešto što si ti napisao? Ali sasvim iskreno. Ne moraš naglas odgovoriti.
hercegovac_pravi

#6602 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by hercegovac_pravi »

Alfa_Ze wrote:
hercegovac_pravi wrote:Alfa
drugar mješaš pojmove. Dretelj je 1992 bio konc logor za Srbe koji je bio organizovan od strane HOS-a. Zatvoren je i raspuštan i to upravo zbog inicijative Bošnjaka ( političke i vojne komponente u Hercegovini).

Dretelj je ponovo otvoren 1993, tada ga je aktivirao HVO i bivša tzv. "hzhb" i u njemu su tada bili smješteni Bošnjački civili...hiljade i hiljade Bošnjaka je prošlo kroz taj pakao. Nikad neću zaboraviti civile koju su otud dolazili na slobodnu teritoriju....prva impresija je bila nešto kao...."mrtav čovjek a hoda"...
Tada su ABiH, HVO i HOS bili na istoj strani. Sta se poslije desilo, to znamo!!
Sad ne znam jesu li Mirsad Repak i Ahmet Makitan osudjeni za zlocine u Dretelju u prvom (HOS-ovom ),ili drugom ( HVO )otvaranju logora ??
U prvom (HOS-ovom)
oldplague

#6603 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

hercegovac_pravi wrote:
Alfa_Ze wrote:
drugar mješaš pojmove. Dretelj je 1992 bio konc logor za Srbe koji je bio organizovan od strane HOS-a. Zatvoren je i raspuštan i to upravo zbog inicijative Bošnjaka ( političke i vojne komponente u Hercegovini).

Dretelj je ponovo otvoren 1993, tada ga je aktivirao HVO i bivša tzv. "hzhb" i u njemu su tada bili smješteni Bošnjački civili...hiljade i hiljade Bošnjaka je prošlo kroz taj pakao. Nikad neću zaboraviti civile koju su otud dolazili na slobodnu teritoriju....prva impresija je bila nešto kao...."mrtav čovjek a hoda"...
Sad ne znam jesu li Mirsad Repak i Ahmet Makitan osudjeni za zlocine u Dretelju u prvom (HOS-ovom ),ili drugom ( HVO )otvaranju logora ??
U prvom (HOS-ovom)
De ne laži. Raspušten nije nikada, već je samo prešao na Bošnjake. Od Srba se odustalo kad ih a) više nije bilo, b) kad je pukla tikva između Bošnjaka i Hrvata. Nikakva inicijativa Bošnjaka Hercegovine nije imala žive veze s time. Uostalom, HOS se proslavio i mnogo čime drugim, nije samo Dretelj u pitanju. Stoga ja ne bih prečesto naglašavala da je bio pod direktnom komandom Sarajeva. Da šta valja, pripisivali bi ga Hrvati sebi.
Banksy

#6604 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Banksy »

Nass wrote:
Ne bi me cudilo da mozda jeste bilo nekih stvari od strane HOS-a koje treba rasvijetliti, ali ja moram priznati da do sada nisam cula nista u rangu ONIH logora koje je pravio HDZ, NI BLIZU. Zato mi nemoj suplje price, vec konkretni podaci. A o logorima HDZ se vec mnogo toga zna, odi na stranice Haskog tribunala.
Pa što bona pišeš, ako ništa ne znaš? :D
Naravno da ih je bilo, dobro jutro, oni su ih i utemeljili. Pa ne samo da su ih utemeljili nego i danas još uvijek jedini plaču za ovima što su im nastavili posao. Razumiješ?
Crtam,
Koalicioni partner HSP evo danas plače za ratnim HDZ-om, za svojim starim logorskim društvancetom, razumiješ li sad koliko je nebulozno to što pišeš.

Ovih dana je Haško tužiteljstvo zatražilo ukupno 220 godina zatvora za bivše dužnosnike HVO i Herceg-Bosne, što je sramotno i za svaku osudu.

Hrvatska stranka prava BiH osuđuje zahtjev Haškog tužiteljstva i smatra da je jedina pravedna odluka puštanje na slobodu spomenute šestorke Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Brune Stojića, Milivoja Petkovića, Valentina Čorića i Berislava Pušića.

To kako su Hrvati gubitnici nakon rata je poznato ... Naravno, o ovom slučaju hrvatske stranke uopće ne govore i ne reagiraju, a trebale bi sve, i to zajednički, u obliku hrvatskog bloka

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH
A HOS je tada krasan bio, zaista.
Dok su '91. SDA i HDZ tek vezali zastavice, HOS i HSP su već otvoreno djelovali uz slogan ''Hrvatska do Drine'', krasni momci, zaista, patriote, poštenjačine, šta više reći.
oldplague

#6605 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Pravi ljudi za kombinat. :D
Ja kako će vas biti stid ovogaaaaa...
Alfa_Ze

#6606 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfa_Ze »

hercegovac_pravi wrote:
Alfa_Ze wrote:

U prvom (HOS-ovom)
OK, sad smo razjasnili.
Uglavnom ovo ...."mrtav čovjek a hoda"... se odnosi na Bosnjake u logorima koji je otvorio HVO, i zbog kojih se danas sudi Prlicu & co.
Gandalf

#6607 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

oldplague wrote:Pravi ljudi za kombinat. :D
Kako će mnogih biti stid HDZ-a uskoro :mrgreen:
oldplague

#6608 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Misliš da su oni mostarski Srbi iz 1992. izgledali šta življe? Ili da je saborna crkva u Mostaru bila šta opipljivija od Ferhadije zato što su je srušili hosovci? O starosjedilačkim selima oko Čapljine da ne govorim, staricama koje su, uz ovacije, bacane u bunare. Dajte ba, nemojte se više brukat.
hercegovac_pravi

#6609 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

oldplague wrote:
hercegovac_pravi wrote: U prvom (HOS-ovom)
De ne laži. Raspušten nije nikada, već je samo prešao na Bošnjake. Od Srba se odustalo kad ih a) više nije bilo, b) kad je pukla tikva između Bošnjaka i Hrvata. Nikakva inicijativa Bošnjaka Hercegovine nije imala žive veze s time. Uostalom, HOS se proslavio i mnogo čime drugim, nije samo Dretelj u pitanju. Stoga ja ne bih prečesto naglašavala da je bio pod direktnom komandom Sarajeva. Da šta valja, pripisivali bi ga Hrvati sebi.
Haj živa bila razguli sa glupostima. Pričaš o nečemu o čemu veze žive nemaš.
Prvi Dretelj je skoro pa nasilno raspuštan to je činjenica, sviđalo s tebi ili ne. Ukinut je pod pritiskom Bošnjaka i to je činjenica sviđalo se tebi ili ne. Dretelj je bio prazan skoro 10 mjeseci (odokativno) a ponovo je otvoren kada su vlasti bivše tzv. "hzhb" u njega počele smještati Bošnjake. To su činjenice svidjele se tebi ili ne.
oldplague

#6610 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Gandalf wrote:
Samo onih koji će na kraju praviti vlast s njima. Doduše, nije vam smetalo zadnjih 20 godina, ne znam što bi sada.
hercegovac_pravi

#6611 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Alfa_Ze wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Alfa_Ze wrote: Tada su ABiH, HVO i HOS bili na istoj strani. Sta se poslije desilo, to znamo!!
U prvom (HOS-ovom)
OK, sad smo razjasnili.
Uglavnom ovo ...."mrtav čovjek a hoda"... se odnosi na Bosnjake u logorima koji je otvorio HVO, i zbog kojih se danas sudi Prlicu & co.
Da upravo tako
Alfa_Ze

#6612 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfa_Ze »

Banksy wrote: A HOS je tada krasan bio, zaista.
Dok su '91. SDA i HDZ tek vezali zastavice, HOS i HSP su već otvoreno djelovali uz slogan ''Hrvatska do Drine'', krasni momci, zaista, patriote, poštenjačine, šta više reći.
Da, jedan je tu osnovni problem bio ?? HOS iz tog perioda nije bio pod kontrolom Bobana i Zagreba. Zato je i ubijen Kraljevic.
Gandalf

#6613 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

oldplague wrote:
Gandalf wrote:
Samo onih koji će na kraju praviti vlast s njima. Doduše, nije vam smetalo zadnjih 20 godina, ne znam što bi sada.
o čemu ba pričaš - tvoj bi čović koalir'o i sa dražom mihajlovićem, samo da mu obeća podmetač za stražnjicu - sada plače jer ga SDP neće
oldplague

#6614 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Prvi Dretelj je skoro pa nasilno raspuštan to je činjenica, sviđalo s tebi ili ne. Ukinut je pod pritiskom Bošnjaka i to je činjenica sviđalo se tebi ili ne. Dretelj je bio prazan skoro 10 mjeseci (odokativno) a ponovo je otvoren kada su vlasti bivše tzv. "hzhb" u njega počele smještati Bošnjake. To su činjenice svidjele se tebi ili ne.
Tu šatru "pričaš o čemu žive veze nemaš" možeš fakat prosuti nekome ko žive veze nema. Uglavnom ti dobro ide, ali na krivo si se namjerio. Dretelj su osnovali hosovci, dok je bilo Srba pogodnih za logor dotad je i radio ko singerica. Kad su počele tenzije rasti između Bošnjaka i Hrvata, zanimanje je splasnulo. Nema ovdje časti ni obraza, niti je ko digao glas da nekoga spasi. Svi su sve jedva dočekali. Ti možeš napisati 1000 postova u kojima ćeš veličati dobrotu i solidarnost naroda, ja ću ih, obećavam, napisati 2000 u kojima ću hraknuti narod i ustvrditi da je to laž.
oldplague

#6615 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

o čemu ba pričaš - tvoj bi čović koalir'o i sa dražom mihajlovićem, samo da mu obeća podmetač za stražnjicu - sada plače jer ga SDP neće
De ba ne prdi. Čović je tvoj, tvoje matične nacionalne stranke, kojoj god da si davao glas sve ove godine. Da ti lijepim ja ovdje slike svezanih zastava i predizbornih multinacionalnih derneka kad se išlo jedni drugima na konvencije? I tvoj novi vožd bi koalirao, po vlastitom priznanju, i sa crnim vragom ako bi potpisao platformu. Koju poslije ne mora zarezivati ni dva posto, kako smo vidjeli na primjeru HSP-a.
Alfa_Ze

#6616 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfa_Ze »

oldplague wrote:
Tu šatru "pričaš o čemu žive veze nemaš" možeš fakat prosuti nekome ko žive veze nema. Uglavnom ti dobro ide, ali na krivo si se namjerio. Dretelj su osnovali hosovci, dok je bilo Srba pogodnih za logor dotad je i radio ko singerica. Kad su počele tenzije rasti između Bošnjaka i Hrvata, zanimanje je splasnulo. Nema ovdje časti ni obraza, niti je ko digao glas da nekoga spasi. Svi su sve jedva dočekali. Ti možeš napisati 1000 postova u kojima ćeš veličati dobrotu i solidarnost naroda, ja ću ih, obećavam, napisati 2000 u kojima ću hraknuti narod i ustvrditi da je to laž.
Pa kome se danas sudi u Hagu ?? :D
Onim iz HVO / HDZ ili HOS / HSP ??
hercegovac_pravi

#6617 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

oldplague wrote:
Oooo majko draga evo još jednog da mi objašnjava šta je bilo oko mene...priča ti je šuplja ali dibidus...pogledaj transkripte sa suđenja Mirsadu Repku ili hoćeš da ti ih ja postavim?
oldplague

#6618 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

hercegovac_pravi wrote:
oldplague wrote:
Oooo majko draga evo još jednog da mi objašnjava šta je bilo oko mene...priča ti je šuplja ali dibidus...pogledaj transkripte sa suđenja Mirsadu Repku ili hoćeš da ti ih ja postavim?
Šta će meni Repkovi transkripti, ja sam to živjela. Najozbiljnije ti kažem, prođi me se s ovom temom pod hitno. Pod hitno!
oldplague

#6619 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Alfa_Ze wrote:
oldplague wrote:
Brine te to ili...?
Uostalom, eno fino napisao HSP šta misli o postupcima koji se vode u Hagu, pa to njih pitaj.
Alfa_Ze

#6620 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfa_Ze »

Alfa_Ze wrote:
oldplague wrote:Tu šatru "pričaš o čemu žive veze nemaš" možeš fakat prosuti nekome ko žive veze nema. Uglavnom ti dobro ide, ali na krivo si se namjerio. Dretelj su osnovali hosovci, dok je bilo Srba pogodnih za logor dotad je i radio ko singerica. Kad su počele tenzije rasti između Bošnjaka i Hrvata, zanimanje je splasnulo. Nema ovdje časti ni obraza, niti je ko digao glas da nekoga spasi. Svi su sve jedva dočekali. Ti možeš napisati 1000 postova u kojima ćeš veličati dobrotu i solidarnost naroda, ja ću ih, obećavam, napisati 2000 u kojima ću hraknuti narod i ustvrditi da je to laž.
Prlić i drugi (IT-04-74)

Image Image Image
Image Image Image

Oni su donosili odluke i izdavali zapovijedi. Dokazi su pokazivali da je vlada "Herceg-Bosne", s Prlićem na čelu, imala sve zakonodavne i izvršne vlasti. Prlić je bio u sjedištu te vlasti i on je, zajedno s predsjednikom "Herceg-Bosne" Matom Bobanom, donosio sve odluke - kazao je, između ostalog, tužilac Skot, koji je tokom prvog dana iznošenja završnih riječi rekao da je cijeli zločinački projekt osmislio Franjo Tuđman, tadašnji predsjednik Hrvatske, direktno ukazujući na zvanični Zagreb.
Ko je od ovih bio u HOS-u i bio clan HSP-a ?? 8-)
1gorstak

#6621 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by 1gorstak »

Nema razloga za stid. Neka HDZ prihvati programsku deklaraciju i dobrodosao je u koaliciju. Ako se uspostava vlasti treba svesti na raspodjelu fotelja, onda je svejedno imamo li tu novu ili postojecu vlast jos par mjeseci. Nista ne gubimo.
oldplague

#6622 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

1gorstak wrote:
Nema razloga za stid. Neka HDZ prihvati programsku deklaraciju i dobrodosao je u koaliciju. Ako se uspostava vlasti treba svesti na raspodjelu fotelja, onda je svejedno imamo li tu novu ili postojecu vlast jos par mjeseci. Nista ne gubimo.
Jel može ko HSP, da danas prihvati platformu, a sutra plače za Prlićem? Ili poziva na formiranje trećeg uključujući i Posavinu? Jel može, jel može, jel može?

S vragom se tikve ne sade. Uništit ćete ovu zemlju, razorit će te je do kraja. Igrate tačno po muzici koju su vam oni napisali.
Gandalf

#6623 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

oldplague wrote:
De ba ne prdi. Čović je tvoj, tvoje matične nacionalne stranke, kojoj god da si davao glas sve ove godine. Da ti lijepim ja ovdje slike svezanih zastava i predizbornih multinacionalnih derneka kad se išlo jedni drugima na konvencije? I tvoj novi vožd bi koalirao, po vlastitom priznanju, i sa crnim vragom ako bi potpisao platformu. Koju poslije ne mora zarezivati ni dva posto, kako smo vidjeli na primjeru HSP-a.
Moliću da ne puštaš vjetrove po forumu ;-)
Mojne meni neku priču prodavat tipa "ja sam fora neka ljubiteljica demokratije i ne volim čovića" Ma daj ba braniš HDZ i etničko čišćenje na svakom koraku - nije ti fora čović dobar a ovdje se satra da opravdaš njegov ulazak u vlast - u trenutku kada bi mu SDP dao bilo kakvu funkciju, Zlaya bi postao fin i kooperativan - ma da nisi ti nacionalista, hah garant
Banksy

#6624 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Banksy »

Alfa_Ze wrote:
Banksy wrote: A HOS je tada krasan bio, zaista.
Da, jedan je tu osnovni problem bio ?? HOS iz tog perioda nije bio pod kontrolom Bobana i Zagreba. Zato je i ubijen Kraljevic.
Pričala ti raja, jel?
Ne pamtiš, ne čitaš, ne znaš, bolje šuti.
Gandalf

#6625 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

Alfa_Ze wrote:
Alfa_Ze wrote:
oldplague wrote:Tu šatru "pričaš o čemu žive veze nemaš" možeš fakat prosuti nekome ko žive veze nema. Uglavnom ti dobro ide, ali na krivo si se namjerio. Dretelj su osnovali hosovci, dok je bilo Srba pogodnih za logor dotad je i radio ko singerica. Kad su počele tenzije rasti između Bošnjaka i Hrvata, zanimanje je splasnulo. Nema ovdje časti ni obraza, niti je ko digao glas da nekoga spasi. Svi su sve jedva dočekali. Ti možeš napisati 1000 postova u kojima ćeš veličati dobrotu i solidarnost naroda, ja ću ih, obećavam, napisati 2000 u kojima ću hraknuti narod i ustvrditi da je to laž.
Prlić i drugi (IT-04-74)

Image Image Image
Image Image Image

Oni su donosili odluke i izdavali zapovijedi. Dokazi su pokazivali da je vlada "Herceg-Bosne", s Prlićem na čelu, imala sve zakonodavne i izvršne vlasti. Prlić je bio u sjedištu te vlasti i on je, zajedno s predsjednikom "Herceg-Bosne" Matom Bobanom, donosio sve odluke - kazao je, između ostalog, tužilac Skot, koji je tokom prvog dana iznošenja završnih riječi rekao da je cijeli zločinački projekt osmislio Franjo Tuđman, tadašnji predsjednik Hrvatske, direktno ukazujući na zvanični Zagreb.
Ko je od ovih bio u HOS-u i bio clan HSP-a ?? 8-)
Nego, kada se ovim debilima očekuje izricanje presude?
Locked