FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1251 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

na hrvatskom se valjda kaze TKO

a ja sam forumasica koja bi da raspravlja o ovoj temi i kojoj smetaju trolovi :oops:
Komrad

#1252 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

Sammir wrote:

Evo još jedan iz "Hrvatskog cvijeća". Lako vas je prepoznat.

Svjoj identitet gradite na negiranju tuđeg. :lol: :lol:

Znam da vam nije lako. Miješani brakovi, neki predak turčin, pa se malo vadimo na bosanstvo, pa malo stavljamo ovako bosanac=bošnjak...
Frustracije. Gle, ja te razumijem, nebi ni meni bilo lako da sam ko ti.

Jest vala zaista smo frustrirani ... al samo mnogo manje od vas Hrvata(HDZovaca) pa razgulili li ste se od kuknjave i plakanja od izbora na ovamo pa dodje covjek da vam sadake da ili bar da sva tri clana predsjednistva budu hrvati(HDZovci) i da od sad pa na dalje i u buduce samo Hrvati(HDZovci) smiju izlaziti na izbore jer ako to tako ne bude ... nijedna vlast ne moze imati legitimitet..

I jos bi vi treci entitet hah :)
Komrad

#1253 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:na hrvatskom se valjda kaze TKO

a ja sam forumasica koja bi da raspravlja o ovoj temi i kojoj smetaju trolovi :oops:
Mozda se vise ne govori tako
lerdi

#1254 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by lerdi »

Sammir wrote:
lerdi wrote:Sammire jes išo do miće u Laktaše? Pošto si na sat od Sarajeva, ne znam kako će ti se priznat Hrvatstvo bez mićinog sertifikata. Nego moj ti ujutro put pod noge da završiš to ćim prije, a sad bi mogo na spavanje da ujutro budeš odmoran. Valja sertifikat "autohtonog" Hrvata zaradit. Haj sa srećom, pa javi kako je bilo kod miće ;)

Znam da vam nije lako. Miješani brakovi, neki predak turčin, pa se malo vadimo na bosanstvo, pa malo stavljamo ovako bosanac=bošnjak...
:lol: :lol: :lol:

Auuu brato. Ti mnogo frustiran neki čoek. Znam da je dugo do Laktaša, ali sertifikat je sertifikat. Aj ti do miće, kad ti da sertifikat onda ćemo pričati. Ovako ne mogu kad nisi "autohtoni". Haj sad pišat pa spavat, a sutra obavezno da mi ispričaš kako je kod miće bilo. :wink:
Sammir

#1255 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

lerdi wrote:
Sammir wrote:
lerdi wrote:Sammire jes išo do miće u Laktaše? Pošto si na sat od Sarajeva, ne znam kako će ti se priznat Hrvatstvo bez mićinog sertifikata. Nego moj ti ujutro put pod noge da završiš to ćim prije, a sad bi mogo na spavanje da ujutro budeš odmoran. Valja sertifikat "autohtonog" Hrvata zaradit. Haj sa srećom, pa javi kako je bilo kod miće ;)

Auuu brato. Ti mnogo frustiran neki čoek. Znam da je dugo do Laktaša, ali sertifikat je sertifikat. Aj ti do miće, kad ti da sertifikat onda ćemo pričati. Ovako ne mogu kad nisi "autohtoni". Haj sad pišat pa spavat, a sutra obavezno da mi ispričaš kako je kod miće bilo. :wink:

Pa šta se odmah ljutiš? Kad HSP udje u vladu moć ćeš se i tako izjasnit. :D
nego uvijek fino za vidjet kako pod okriljem "multietničnosti i proeuropskih vizija" SPD-ovčad pada na osnovnim preprekama.

Ma šta ću vam ja. Osim odvratit pozdravom:

Smrt fašizmu - za dom spremni! :D :-) :D

da nebi neki rekli da smo prekoračili okvire teme! 8-)
Komrad

#1256 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

Sammir wrote:
nego uvijek fino za vidjet kako pod okriljem "multietničnosti i proeuropskih vizija" SPD-ovčad pada na osnovnim preprekama.

Pa to samo govori kakva je politika HDZa... eto takva da je za Bosnjake i druge multietnicare prihvatljiviji HSP nego HDZ
lerdi

#1257 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by lerdi »

Sammir wrote:
lerdi wrote:
Sammir wrote: Evo još jedan iz "Hrvatskog cvijeća". Lako vas je prepoznat.

Ti baš u tom fazonu, jele? Kako ne kontaš da ti to ništa ne vrijedi bez sertifikata? Vidiš da idemo nezaustavljivo prema EU. Sve mora biti standardizovano i sertificirano, pa i Hrvati. Zato brzo na spavanje, da što prije odeš do miće ;)

I uz put onako da znaš ako te pita mićo oko NDH i to, vići da nisi za to jer nema od sertifikata ništa. Znaš onu priču o Jasenovcu, 800.000 pobijenih Srba i to. Eto reko pošto si u tom fazonu, pa da se ne zajebeš slučajno. Haj sad fakat na spavanje, vidiš koja je ura.
Sammir

#1258 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

lerdi wrote:
Ti baš u tom fazonu, jele? Kako ne kontaš da ti to ništa ne vrijedi bez sertifikata? Vidiš da idemo nezaustavljivo prema EU. Sve mora biti standardizovano i sertificirano, pa i Hrvati. Zato brzo na spavanje, da što prije odeš do miće ;)

I uz put onako da znaš ako te pita mićo oko NDH i to, vići da nisi za to jer nema od sertifikata ništa. Znaš onu priču o Jasenovcu, 800.000 pobijenih Srba i to. Eto reko pošto si u tom fazonu, pa da se ne zajebeš slučajno. Haj sad fakat na spavanje, vidiš koja je ura.

Jao trola, majko mila. Ti imaš neke tikove na taj "sertifikat". Možda i tebi zatreba... čudnog ste vi soja.
Stari, moja stranka ne koalira sa "za dom spremni" pa tako da cete svi kod Mile na koljenima i pitat dal vam dopušta oprost što ste se spetljali sa neo-ustašama. :lol:

Ej, i nije 800.000 nego skro 2 mil.... :-) , al to ce vam sve Mile objasnit.

Smrt fašizmu - za dom spremni! :D :D :D :D
Sammir

#1259 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

Komrad wrote:
Sammir wrote:

Pa to samo govori kakva je politika HDZa... eto takva da je za Bosnjake i druge multietnicare prihvatljiviji HSP nego HDZ

Ti hoćeš ozbiljno reć da stranka koja dobije 11% u federaciji može približit "kosmopolite" neoustašama?!?!?!?!
:D :D :D

Jao, pa provala za provalom.

Toliko o dosljednosti SDP-a.
Komrad

#1260 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

Sammir wrote:

Ti hoćeš ozbiljno reć da stranka koja dobije 11% u federaciji može približit "kosmopolite" neoustašama?!?!?!?!

Hocu ti reci da su vece neoustase u HDZu nego u HSPu
klixober

#1261 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by klixober »

Komrad wrote:
Sammir wrote:

I zlocinci :thumbup:
Iz HOS-a ne znam nijednog u Hagu,iz HVO-a oho hoo.
Sammir

#1262 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

Komrad wrote:
Sammir wrote:

Ovako, maloprije sm se sa lerdijem zafkavao. i toje trebalo tako shvatit.

Al ti to ozbiljno misliš. Nevjerojatno.

1.Koliko se razlikuje glasač HDZ BiH od HDZ 90? ni 1%
2. Samim time hoćeš reć da su 80 ikusur posto Hrvata ustaše. (valjda je to taj princip gdje se i srbe proglašava četnicima)
3.Prema SDp-ovcima jedino bošnjaci mogu bit istinskipatrioti, ostai su samo državo-rušilački nacionalisti.

Zar nevidiš da prijedlog o trećem entitetu ne spominje nikakav nestanak BiH, nit bi se to ikad moglo dogodit ( na kraju ni Mz to nebi dopostila - s pravom, da dodam).
Već je to smo način kako HDZ vidi uređenje države. I ništa više.

a zbog toga proglasti cijeli narod ustašama il klerofašistima ili slično. neznam stari... ja to jedino na ovom "liberalnom" forumu zatičem gdje se većin forumaša izjašnjava kao pristalice politike SDP-a.

Zar nije paradoksalno?
Sammir

#1263 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

komeba wrote:
Komrad wrote:
Sammir wrote:

Kakve veze imaju ustaše sa Haagom??

tom analogijom nebi bio pošteđen ni SDA, il sad ispada da tamo nema njihovih....
NightSkyWalker

#1264 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

Do kada se 90 mora izjasniti?
lerdi

#1265 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by lerdi »

Sammir wrote:
lerdi wrote:

Jao trola, majko mila. Ti imaš neke tikove na taj "sertifikat". Možda i tebi zatreba... čudnog ste vi soja.
Stari, moja stranka ne koalira sa "za dom spremni" pa tako da cete svi kod Mile na koljenima i pitat dal vam dopušta oprost što ste se spetljali sa neo-ustašama. :lol:

Ej, i nije 800.000 nego skro 2 mil.... :-) , al to ce vam sve Mile objasnit.

Smrt fašizmu - za dom spremni! :D :D :D :D
Šta ću ja kod miće? Samo Hrvati i to "autohtoni" idu kod njega. Doduše mislim da izdaje i za "autohtone" Srbe, ali nisam siguran. Nego ti na počinak, pa jutrom za Laktaše.

Pa i nema logike da koalira kad je puna istih. Sad je samo fazon ko je spremniji. Ha ja. Doduše Čova zna sad i onu "Spremite, se spremite", tako da se može reći da je dobro potkovan. Pravi "autohtoni" ;)
Sammir

#1266 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

Sammir wrote:
komeba wrote:

tom analogijom nebi bio pošteđen ni SDA, il sad ispada da tamo nema njihovih....

Edit: HOS-ovci su smatrali da (tada) Muslimanski narod ne postoji, već da su to sve Hrvati, samo islamske vejroispovjesti. I ti se na njih pozivaš?!?!?
[/quote]
Sammir

#1267 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

lerdi wrote: Šta ću ja kod miće? Samo Hrvati i to "autohtoni" idu kod njega. Doduše mislim da izdaje i za "autohtone" Srbe, ali nisam siguran. Nego ti na počinak, pa jutrom za Laktaše.

Pa i nema logike da koalira kad je puna istih. Sad je samo fazon ko je spremniji. Ha ja. Doduše Čova zna sad i onu "Spremite, se spremite", tako da se može reći da je dobro potkovan. Pravi "autohtoni" ;)

Samo: autohtoni, mića, autohtoni ,mića....

Dosadan si i ponavaljaš se. Možeš kakvu drugu ploču navit. Il se istresao repertoar?

Dakle da ponovimo( da nemoraš ti): autohtoni, certifikat, mića, autohtoni , certifikat, mića....
lerdi

#1268 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by lerdi »

Sammir wrote:
lerdi wrote: Šta ću ja kod miće? Samo Hrvati i to "autohtoni" idu kod njega. Doduše mislim da izdaje i za "autohtone" Srbe, ali nisam siguran. Nego ti na počinak, pa jutrom za Laktaše.

Dosadan si i ponavaljaš se. Možeš kakvu drugu ploču navit. Il se istresao repertoar?

Dakle da ponovimo( da nemoraš ti): autohtoni, certifikat, mića, autohtoni , certifikat, mića....
Ne moraš više ponavljat, naučio si. Sad si spreman da ideš mići. Samo bez treme i biće to sve super. ;)
klixober

#1269 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by klixober »

Sammir wrote:

To je najbitnije,da li je neko zlocinac i za sta se borio.*ebe se meni sta su HOS-ovci zalijpili na majice tokom rata da prepadnu neprijatelja,sustina je da su priznavali cjelovitu BiH,da su priznavali vlast u Sarajevu i od nje dobivali naredbe i da nisu cinili zlocine.To je HSP struja..
Na drugoj strani je HDZ struja koja nije priznavala vlast u Sarajevu,HVO iza kojeg su ostali zlocini i bojovnici tzv. HRHB kojih je pun Hag.
HSP nije idealan,ali u odnosu na HDZ su ljevicarska patriotska bh stranka.
Sammir

#1270 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

lerdi wrote:
Sammir wrote:

Ne moraš više ponavljat, naučio si. Sad si spreman da ideš mići. Samo bez treme i biće to sve super. ;)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vidim uspio si sastavit post bez ključnih riječi! nema šta, dresiran ko pravi lovački ker. :dance: :dance:

Smrt fašizmu - za dom spremni
Sammir

#1271 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

komeba wrote:
Sammir wrote:

To je najbitnije,da li je neko zlocinac i za sta se borio.*ebe se meni sta su HOS-ovci zalijpili na majice tokom rata da prepadnu neprijatelja,sustina je da su priznavali cjelovitu BiH,da su priznavali vlast u Sarajevu i od nje dobivali naredbe i da nisu cinili zlocine.To je HSP struja..
Na drugoj strani je HDZ struja koja nije priznavala vlast u Sarajevu,HVO iza kojeg su ostali zlocini i bojovnici tzv. HRHB kojih je pun Hag.
HSP nije idealan,ali u odnosu na HDZ su ljevicarska patriotska bh stranka.
1. da ali u sastavu Hrvatske sa 0% autonomije.(molim te pročitaj bilo što o Paradžiku ili paragi ako mi nevjeruješ)
2.dali ovo drugo boldano uopće trebam kontirat? Koja vlast - Ona što je govorila "nije naš rat"... daj molim te...

nema smisla raspravljat kad znaš jako malo o HOS-u. Bez uvrede.
klixober

#1272 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by klixober »

Sammir wrote: Edit: HOS-ovci su smatrali da (tada) Muslimanski narod ne postoji, već da su to sve Hrvati, samo islamske vejroispovjesti. I ti se na njih pozivaš?!?!?
Jos na ovo da odgovorim...HOS-ovci su smatrali da su Hrvati i Bosnjaci(tada Muslimani) bratski narodi i Muslimane nisu negirali,za razliku od Bobanove struje.Nemoj da sada postavljamo ovdje dokumente gdje se jasno pravi distinkcija izmedu Hrvata i Muslimana,jos ce ispasti da sam advokat i promotor HOS-a.Ne,vec samo ne volim lazi...

Na 0:50 min. Blaz jasno razdvaja Hrvate i Muslimane,na 2:01 min. se cuje i zasto je ubijen Kraljevic i rasformiran HOS:
lerdi

#1273 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by lerdi »

Sammir wrote:
lerdi wrote:
Sammir wrote:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vidim uspio si sastavit post bez ključnih riječi! nema šta, dresiran ko pravi lovački ker. :dance: :dance:

Smrt fašizmu - za dom spremni
Ma meni je najbitnije da si ti meni ovo naučio. Što se tiče dresiranja, ti me najbolje razumiješ. Ti si bar što se toga tiče na mnogo večem stepenu. Nije da ti nešto zavidim, al svaka čast pa si tako vjeran. Ja ipak koristim dosta to što imam oči, uši i mozak hvala Bogu, pa ne mogu sa tobom nikako u istu kategoriju. Psi laju, a karavani prolaze moj Sammire. ;)
cyprus

#1274 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by cyprus »

Neizvjesnost je velika :D - čim se prepirka proteže i poslije pola 4 ujutru :D :oops:
Sammir

#1275 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

komeba wrote:
Sammir wrote: Edit: HOS-ovci su smatrali da (tada) Muslimanski narod ne postoji, već da su to sve Hrvati, samo islamske vejroispovjesti. I ti se na njih pozivaš?!?!?
Jos na ovo da odgovorim...HOS-ovci su smatrali da su Hrvati i Bosnjaci(tada Muslimani) bratski narodi i Muslimane nisu negirali,za razliku od Bobanove struje.Nemoj da sada postavljamo ovdje dokumente gdje se jasno pravi distinkcija izmedu Hrvata i Muslimana,jos ce ispasti da sam advokat i promotor HOS-a.Ne,vec samo ne volim lazi...

Na 0:50 min. Blaz jasno razdvaja Hrvate i Muslimane,na 2:01 min. se cuje i zasto je ubijen Kraljevic i rasformiran HOS:
Da, za razliku od "bobanove struje" oni su negirali BiH, kao IKAKVU samostalnu državu. Nadam se da se tu slažemo.

Ovdje blaž govori :

i počni od 3:00.

Tu točno kaže "...mi radimo za sve Hrvate, bez obzira koje su vjere; pogotovo Muslimane...".

Da NDH ne spominjem. Ajde posveti samo minut pa poslušaj.
Locked