FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Na ovim izborima glasam za:

HDZ
1
1%
SBB
2
2%
SDA
25
22%
SBiH
0
No votes
SDP
12
11%
GS
9
8%
HDZ1990
0
No votes
NS
37
32%
DF
14
12%
nesto drugo (navedite)
14
12%

Total votes: 114

fosna2014

#1 FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by fosna2014 »

Da ispitamo malo puls forumasa i forumasica. :wink:

Dake vrlo jednostavno pitanje: Za koga cete glasati na ovogodisnjim izborima?

Ukoiko je moguce - sa obrazlozenjem! ;-)
PeppermintSA

#2 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by PeppermintSA »

Glasam za Samera Rešadeta.

Ne interesuje me DF, visoka politika, ovo-ono, već me privlači to što predlaže. Dovući festivale, pokušati dovući Ultra Europe, oživjeti noćni život, pomagati startapovima isl.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by KatarinaKosaca »

OV —NS. Nacelnik ili Vlasta ili Beljto(kako li se vec preziva :mrgreen: ).
Capsicum

#4 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by Capsicum »

GS i Reuf Bajrović. Osnovni razlog - dali su čvrsto obećanje da nikad i ni u kom slučaju neće ući u koaliciju sa SDA. Reufa smatram najozbiljnijim kandidatom ljevice u centru i očekujem da će i neke druge stranke ljevice stati iza njega do kraja kampanje... Svidjelo mi se kako je bez obzira na posljedice, za vrijeme svog kratkog ministarskog mandata poslao finansijsku policiju u javna preduzeća (čitaj biroe za zapošljavanje SDA i HDZ). Mogao je samo klapnuti ušima i vjerovatno hajrovati nešto za sebe, ali nije. To mi puno govori o njegovim moralnim vrijednostima i principima. S druge strane, sviđa mi se i hrabrost da kaže otvoreno svima kako stvari stoje, čak i kad je Dodik u pitanju.
fosna2014

#5 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by fosna2014 »

Capsicum wrote:GS i Reuf Bajrović. Osnovni razlog - dali su čvrsto obećanje da nikad i ni u kom slučaju neće ući u koaliciju sa SDA. Reufa smatram najozbiljnijim kandidatom ljevice u centru i očekujem da će i neke druge stranke ljevice stati iza njega do kraja kampanje... Svidjelo mi se kako je bez obzira na posljedice, za vrijeme svog kratkog ministarskog mandata poslao finansijsku policiju u javna preduzeća (čitaj biroe za zapošljavanje SDA i HDZ). Mogao je samo klapnuti ušima i vjerovatno hajrovati nešto za sebe, ali nije. To mi puno govori o njegovim moralnim vrijednostima i principima. S druge strane, sviđa mi se i hrabrost da kaže otvoreno svima kako stvari stoje, čak i kad je Dodik u pitanju.
To im se mora priznati. :thumbup:
lacrima

#6 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by lacrima »

U mojoj lokalnoj zajednici SDA nema alternativu. SDP je očajan skup ljudi za koje Tito još nije umro, a DF, NS, i ostali uopšte ne postoje.
nemampojma0

#7 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by nemampojma0 »

Capsicum wrote:GS i Reuf Bajrović. Osnovni razlog - dali su čvrsto obećanje da nikad i ni u kom slučaju neće ući u koaliciju sa SDA. Reufa smatram najozbiljnijim kandidatom ljevice u centru i očekujem da će i neke druge stranke ljevice stati iza njega do kraja kampanje... Svidjelo mi se kako je bez obzira na posljedice, za vrijeme svog kratkog ministarskog mandata poslao finansijsku policiju u javna preduzeća (čitaj biroe za zapošljavanje SDA i HDZ). Mogao je samo klapnuti ušima i vjerovatno hajrovati nešto za sebe, ali nije. To mi puno govori o njegovim moralnim vrijednostima i principima. S druge strane, sviđa mi se i hrabrost da kaže otvoreno svima kako stvari stoje, čak i kad je Dodik u pitanju.
Da, ali tada je bio DF!
Jel' misliš da je to radio na svoju ruku ili je to bila instrukcija i plan stranke koja ga je imenovala za ministra?
Bilo ko iz DF da je bio na toj poziciji radio bi isto, jer je DF insistirao na zakonitosti svih političkih poteza.
Daj se okani tih djetinjastih priča o Reufu kao nekoj veličini i njegovim sposobnostima. Ono kako Reuf postupa kad samostalno odlučuje, najbolje ilustruje ajfon.
putokaz1

#8 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by putokaz1 »

Načelnik-''ujedinjeni Crveni''-radi promjenena bolje
OV-NS radi Zipa,Feđe,Sabine te nove ideje novih planova i pristupa životu
Capsicum

#9 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by Capsicum »

@nemampojma0 DF koji podržava četničkog vojvodu? DF o kojem ti pričaš je umro davno. Reuf ga je napustio kad je vidio kako stvari stoje i svaka mu čast na tome. Osnovao je svoju stranku u rekordnom vremenu i izlazi na izbore.

Što se tiče ajfona, tu priču još samo maloumni koriste ne bi li ga tobože diskreditovali. Radilo se o službenom telefonu koji je vraćen kad je otjeran iz Ministarstva.

I da, sviđa mi se i priča o ukidanju finansiranja stranaka iz budžeta. Upravo on i njegova stranka pokazuju da se može i stranka i kampanja voditi bez para iz budžeta. [emoji106]
Prpa.ba

#10 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by Prpa.ba »

Miks SDA i urbane SDA tj. NS. Vrijeme je da sahranimo lazne ljevicare svih varijacija, nadam se da ce izgubiti sva nacelnicka mjesta. :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by KatarinaKosaca »

I poslije Reufa Reuf. Dakle, nije dosta jedna tema i ova se mora spamati sa Reufom... :roll: Sjetih se «moj kandidat» se preziva Bekan
Banksy

#12 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote: Miks SDA i urbane SDA tj. NS.
Ili SDA, seosko i gradsko krilo. :D

Baš nemam pojma ...
shbc

#13 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by shbc »

Nema opcije za nas izdajnike demokratije i indirektne glasace aktuelne vlasti?
nemampojma0

#14 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by nemampojma0 »

Capsicum wrote:@nemampojma0 DF koji podržava četničkog vojvodu? DF o kojem ti pričaš je umro davno. Reuf ga je napustio kad je vidio kako stvari stoje i svaka mu čast na tome. Osnovao je svoju stranku u rekordnom vremenu i izlazi na izbore.

Što se tiče ajfona, tu priču još samo maloumni koriste ne bi li ga tobože diskreditovali. Radilo se o službenom telefonu koji je vraćen kad je otjeran iz Ministarstva.

I da, sviđa mi se i priča o ukidanju finansiranja stranaka iz budžeta. Upravo on i njegova stranka pokazuju da se može i stranka i kampanja voditi bez para iz budžeta. [emoji106]
Reuf je meni simpatičan, ali nije on nikakva politička "sila". Samo jedan od mnogih gladnih pozicije.
Sad se možda sveo na pravu mjeru, načelnik općine je njegov nivo. Međutim, ovaj put neće osvojiti tu poziciju.
cyprus

#15 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by cyprus »

Ove godine glasam za ljude koje znam... Novi Grad je u pitanju...

Vedran Zubić za načelnika... Svako ko ga zna, zna i zašto... Uz to, bio mi je i profesor u srednjoj, ima zanimljivih ideja - što da ne... Mada, Efendić svakako pobjeđuje...

Što se tiče općinskog vijeća, tu sam za Našu stranku... Imam nekoliko poznanika na listi, pa ću se odlučiti za nekog...
Crvene_brigade

#16 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by Crvene_brigade »

Za načelnika, iskreno se nadam i očekujem dogovor oko jednog kandidata, lijevo-liberalne opcije.

Općinsko vijeće-Građanski savez.
escobar__

#17 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by escobar__ »

Neću glasati.
gagy06

#18 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by gagy06 »

E jes fina raja na forumu, svaka cast. 0 glasova za SBB :izet: (stranka koju inace zovem: gradjani opasnih namjera)
nemampojma0

#19 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by nemampojma0 »

DF + SDP + GS + NS = ?
Saberi i sve će ti se samo kazati.
Bosanski_kralj

#20 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by Bosanski_kralj »

SDP

U mojoj opštini daleko najbolja opcija, kako dosadašnji načelnik Armin Halitović, tako ponuđena lista za OV.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#21 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by malakh »

KatarinaKosaca wrote:OV —NS. Nacelnik ili Vlasta ili Beljto(kako li se vec preziva :mrgreen: ).
kate možemo biti i na istoj strani za načelnika :lol: :lol:
MOSALJOZE

#22 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by MOSALJOZE »

Što se tiče Ilidže,načelnik se zna.
Kao i u svakoj općini može se naći kvalitetnih kandidata za vijeće.Ima tu uglavnom mladje raje iz svih stranki(ne gledam i ne zanima me jel desno ili lijevo)ali sam još u dilemi.
Vidjećemo....

Ps:nisam glasao u anketi
KB9

#23 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by KB9 »

otic napravit listic nevazecim al forum kaze da je to glas za sda tako da sam klikno na sda :lol:

najbolje bi bilo prodat glas, treba malo ispitat puls stranaka po tom pitanju 8)
Dr Baltazar

#24 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by Dr Baltazar »

Za Memića kao načelnika, a OV treba malo rastabiriti.
fosna2014

#25 Re: FBiH: Na izborima ove godine cu glasati za ...

Post by fosna2014 »

Ova anketa jasno pokazuje zbog cega SDA izgleda tako jak.
Post Reply