Kupusovic je posljednja osoba koja bi mogla dijeliti lekcije o patriotizmu
Zlatan Fazlic Fazla u ponedjeljak je uputio otvoreno pismo za javnost povodom svog neucestvovanja na ceremoniji otvorenja obnovljenog Starog mosta u petak uvece u Mostaru, u kojem se kaze: “Posljednjih dana u dnevnom i sedmicnom tisku pojavili su se brojni napisi u kojima se pominje i moje ime, a vezano za ceremoniju otvaranja Starog mosta u Mostaru. Nisam covjek od afera, a i ne volim dopisivanja, ali zbog javnosti, posebno Mostaraca kojima je na koncu pjesma Stari i namijenjena, osjecam obavezu da se oglasim na ovaj nacin. .......................Vrijeme za istinu........................ Nisam htio da Mostarcima kvarim ceif i bacam sjenu na tako svecan i dirljiv momenat kao sto je otvaranje novog Starog mosta pa sam zbog toga sve ove dane cutao. Sad, kad je sve proslo, vrijeme je da se kaze istina. Za svoje ucesce u ceremoniji saznao sam iz novina. Kao i za to da necu ucestvovati. Pa onda opet iz novina da cu ucestvovati, a onda jedno jutro otvorim novine i otkrijem da sam “otkazao u zadnji cas”. Istina je, naravno, da mi nismo otkazali nesto na sta nismo ni pristali. Ceremonijal majstor ove svecane manifestacije Sulejman Kupusovic, koji nas je i na tenderu stavio na spisak zelja, a da nas prethodno nije ni pitao, sve vrijeme je lagao javnost. Za ova dva mjeseca Kemo, Tifa i ja imali smo samo jedan jedini susret sa Kupusovicem na kojem nije dogovoreno nista iz prostog razloga sto ja nisam htio da budem dio te sumnjive price koja je vec u startu postala afera. To sam javno i rekao na Mostarskoj televiziji, a prenijela TV Mreza, prije nekih mjesec dana kad su jos i “Pavaroti i Sting” bili dio price. Znajuci da se svaki posao kojeg se Kupusovic prihvati na koncu pretvori u aferu, a da u kolateralnoj steti stradaju mnogi ni krivi ni duzni, pokusao sam izbjeci cijelu farsu koja je bila na pomolu. Sto se tice patriotizma i ljubavi za Bosnu i Hercegovinu koju nam spocitava, e tu je tek ceremonijal majstor na tankom ledu. Kao amnestirani dezerter posljednja je osoba koja bi nekome mogla dijeliti lekcije o patriotizmu. Bio sam ja patriota u najtezim ratnim godinama koje sam (sve cetiri) proveo u opkoljenom Sarajevu dok se Kupusovic bezbrizan banjao na Bosforu. Bio sam patriota i 1994. kad sam s ruksakom sa ledjima, skupa sa svojim kolegama iz Umjetnicke cete, puzao kroz tunel, pa pjesice presao Igman, putovao 14 sati, sve da bi raspamecenim Mostarcima u razorenom Mostaru pjesmom pokusao olaksati ratne dane. Pjevali smo, naravno, besplatno. NIje tad bilo mosta, a ni honorara Kupusovicu. Bilo bi toga jos, ali toliko o mom patriotizmu i o besplatnom pjevanju Mostarcima. Pri tom jedinom susretu sa Kupusovicem rekao sam mu da kad bi i nastupio novac i honorar mi ne trebaju, jer nisam ja vlasnik pjesme “Stari” vec Udruzenje skakaca sa Starog mosta u ciju korist sam se i odrekao autorstva onog dana kad je napravljena. Stoga i da je bilo honorara bili bi uplaceni njima, a ne meni. Sve sam to tada rekao Kupusovicu, ali to nije doprlo do javnosti jer mu ta prica iz nekog razloga nije odgovarala. Ne trebaju meni takvi honorari Kupusovicu, ne zivim ja od njih. Ti zivis pa zato i silna panika sad kad je sve gotovo, a troskovi se moraju opravdati. .....................Beskrajno tuzan....................... Nije meni do glumatanja patriotizma i slikanja sa princom Carlsom. Ne moram se ja nikome uvlaciti. Nisam amnestirani dezerter. Vazniji su mi Mostarci i od Carlsa i od jeftine sminke. Zbog njih i pisem ovo pismo. Zato jer sam bio beskrajno tuzan sto nisam bio s njima 23. jula i sto su uspjeli da nas spletkama i marifetlucima izguraju s te manifstacije. Ali bio sam ja s Mostarcima kad je bilo najteze i znam da oni to ne zaboravljaju. Shvatice oni da sam u situaciji kad sam morao birati izmedju svog obraza i zajednicke radosti ipak izabrao svoj obraz. Sacuvao sam ga u mnogo tezim situacijama kad mi se kao i njima radilo o zivotu. Valja meni i dalje cista obraza hodati Sarajevom i Mostarom. Shvatice oni. Svaku daljnju polemiku o ovom “slucaju” smatram apsolutno bespredmetnom”. .................. Ko je potrosio novce?.................. “Sve je pocelo sa pricom o silnim novcima, a zna se da ce, ako spojite velike pare i covjeka koji proizvodi samo afere, nekog ujutro dobro zaboljeti glava. Uprkos silnim lazima i podmetanjima koje je ceremonijal majstor plasirao u cilju diskreditacije svih koji su odbili da budu dio njegove afere, nas nije uspio uvuci u svoju prljavstinu pa nas ni glava nije zaboljela. Nego evo, sve je proslo, ceremonija je gotova, ostao je sam sa svojom aferom. Gdje su sada novci i ko ih je potrosio? Kemo, Tifa i Fazla nisu, nisu bili dole, a i svi su, navodno, pjevali besplatno. Pa gdje su onda otisle pare Kupusovica”, pita se Zlatan Fazlic Fazla.
I hajd` se sad odluci za koga da navijas.
Fazlic vs. Kupusovic
- DaysleepeR
Pa Fazla je 100% u pravu.
Kupus je dobio tender jer je obecavao od Pavarottia do Stinga, a na kraju mu je dosao samo Dino Merlin.
Svako ozbiljan bi odbio covjeka za kojeg je bilo jasno kao dan da laze.
Kakav Sting i Pavarotti.

Kupus je dobio tender jer je obecavao od Pavarottia do Stinga, a na kraju mu je dosao samo Dino Merlin.
Svako ozbiljan bi odbio covjeka za kojeg je bilo jasno kao dan da laze.
Kakav Sting i Pavarotti.
-
clone033
pa moglo se je i ocekivati ovo od covjeka koji je obecavao ponovno okupljanje Bijelog dugmeta, sramota je samo sto se nece nista promjeniti nakon svega ovoga, i opet ce Kupusovic biti "veliki reziser" i opet ce dobiti pare i ceremoniju. Najgore od svega je kad se vec digla buka oko ceremonije otvaranja, kad je 5 rezisera ukazivalo na to da Kupusovic laze, i sada kad je ocigledno da laze, zasto mu ne oduzmu honorar, zasto ne postoji neka revizijska komisija da prekontrolise gdje su pare otisle? Zato sto nije samo Kupusovic tu uzeo pare, nego je tu bilo mnogo Kupusovica i Grahovaca koji su zaradili na Starom mostu, e to je sramota.