Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
- taxi_driver
#451 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
ebo vas brega da vas ebo. pa nije on onakve bljuvotine pisao. nije on napisao da spsko dijete od malena uci klati, nije on negirao genocid na jevrejima ...... ali ebi ga sad je popularno u bosni negirati genocid nad jevrejima, popularno je biti malo fasista. to su sve ljudska prava. pa i karadjic nikog nije licno ubio, ali je svasta baljezgao i na kraju smo vidjeli sta se desilo.
-
Bodkin
#452 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
sandokann wrote:U Sarajevu se osjeca ogromni pritisak vecine. Nemam nista protiv, sam sam izabrao da ovdje zivim i mogu otici kad pozelim. Ali veze me zivot, u punom smislu te rijeci, za ovaj grad. Taj pritisak vecine prelazi u to da kao pripadnik manjinskog naroda ne smijes ni izraziti svoj stav. To je ponajbolje objasnio Josip P. u Face tv. Moze se ovako anonimno razgovarati, ali primjecujes da i u ovoj raspravi se natura sve da bi se opravdalo blebetanje ovog Fatmira.oridjidji wrote:
Po vama niko ne smije da brani Rijaset kao da je ono krovno zlo i glavni razlog zasto je Bosansko/Bosnjacka politika u svome corsokaku. Naprotiv taj Rijaset nedaje kredita previse politicarima kolikoim ga mi sami dajemo. Reisaga ma koliko mi srali, interese IZ bolje stiti nego svi nasi predstavnici interese Bosne. Kada niko nije sjeo sa Dodikom, isti je sjeo i dogovorio obnovu Banjaluckih dzamija, kada niko nije usudio da tuzi RS za materijalnu stetu nad imovinom koju je RS u proteklom ratu srusila ili za oduzimanje vakufa IZ, on je otisao i tuzio RS za rusenje dzamija i trazio povrat vakufske zemlje, kada mnogima od politickih lidera na pameti nisu bili povratnici u RS-u on ih je obilazio i davao podrsku i td, ali Reisaga ne ljava jer drzi do sebe i svojih Bosnjaka. To sto je Reisaga uspio da se ugura u 50 najutjecajnih muslimana u svijetu i sto je veci i bolji diplomata od svih nasih politicara i utjecajni covjek na medjunarodnom planu od njih i sto je narod jedan cijeli prestigao u njihovim diplomatskim misijama pominjuci BiH i sireci dobar glas o njoj je nebitno nasem covjeku. Tihi, Dodo, Zlaja i Cova, te Hare su prave diplomate. Niko ne vidi sposobnost toga covjeka da i unatoc razlikama u IZ on cini tu zajednicu jedinstvenom, kao i Bosnjake. Dok ih politicari svojim dijelovanjem razaraju iznutra.
Obracun sa Fatmirom nije razlog da se nekome nakaci etiketa islamofoba iako isti cesto brani Rijaset. Gradjansku parnicu svako moze podici protiv istoga i isti se nece nazvati islamofobom, ako takvo sto uradi sa pravim razlozima. Koliko vidim ni na ovoj temi niko ne naziva Fatmira islamistom, vec fasistom zbog njegovih diskriminatornih pisanja.
Ti znas zasto bi te neko trebao smatrati islamofobom ili ne, ja zaista u tvome pisanju na ovoj temi nisam vidio tvoj agresivni stav prema Islamu i neku fobiju i ogorcenost njime, te s toga nemogu te nazvati takvom osobom koja iz neznanja ili zbog slijedjenja nekih stereotipa dajes neke lose kvalifikacije Islamu i muslimanima.
Necu o Rijasetu, jer to kod vas moze stvoriti drugaciju sliku u odnosu kakva je kod mene. Ali, cujem od raje da je ovaj tip uredno objavljivao svoje "radove" na zvanicnoj stranici Rijaseta, a tamo, ipak, ne moze svako objavljivati. Jel' tako?
Interesantno je u cijeloj diskusiji da mi ne dozvoljavate reci ni sta me boli u njegovim kolumnama, iako vam to uredno citiram. To nije u redu, i nije ljudski. Ja razumijem da tebi ne smeta kada on NEBosnjacku djecu opisuje - onako kako opisuje, ali zamisli da u ovome gradu rastu djeca ljudi koji nisu bili Bosnjaci a zivote su dali za ovaj grad i ovu drzavu.
- fatamorgana
#453 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Ma taj lik Fatmir ne bi ni mogao bljuvati svu tu, za nekim stolom vješto smišljenu mržnju, da nema iza leđa potporu i zaštitu, on je zapravo samo megafon, plaćeni instrument u rukama onoga ko je zapravo osmislio takvu huškačku politiku ....
- taxi_driver
#454 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
sandokan, pa oni i zele da ti odes. ovo ti je ono hinjsko etnicko ciscenje.napravi nebosnjacima zivot nemoguc i oni ce sami otici.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#455 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
bas tako..ali na Fatmira se covjek navikne, ali kad vidis koliko ljudi ga brani i slaze se s njim, tek se onda uplasistaxi_driver wrote:sandokan, pa oni i zele da ti odes. ovo ti je ono hinjsko etnicko ciscenje.napravi nebosnjacima zivot nemoguc i oni ce sami otici.
- taxi_driver
#456 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
pa to i ja govorim. kazu brane mu ljudsko pravo da doktorira. pa on nema nista ljudsko u sebi sa onakvim izjavama. i radovan karadjic bi mu pozavidio.
- fatamorgana
#457 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Ma po meni, ni on nije toliko blentav koliko izgleda na prvi pogled, prodo se i priča ono što mu se servira .... tal, što bi se reklo ....taxi_driver wrote:pa to i ja govorim. kazu brane mu ljudsko pravo da doktorira. pa on nema nista ljudsko u sebi sa onakvim izjavama. i radovan karadjic bi mu pozavidio.
-
iceman2010
#458 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Izvini ali mi nije jasno sta mislis pod pritiskom vecine? Je li svako suprostavljanje misljenja tvome pritisak vecine? Jel to Bosnjacima zabranjeno i da konfrotiraju svoje misljenje sa nebosnjacima u Sarajevu ukoliko zele da budu tolerantni? Zasto se samo kod Bosnjaka nivo tolerancije mjeri na taj nacin? Zasto mi i poslije Sarajeva, Srebrenice, Prijedora, Zvornika, Visegrada itd. bez masovne osvete i dalje moramo da dokazujemu svoju toleranciju i to na taj nacin sto necemo smjeti ni da suprostavimo svoje misljenje drugima da se ovi ne bi osjecali ugrozeno? Rekao si sta te boli u njegovim kolumnama. Ko ti je to zabranio? Je li neko pobrisao tvoje komentare o tome? Je li te neko popljuvao nakon tih komentara? Zasto svaki komentar sudionika rasprave koji je suprotan tvom dozivljavas kao napad i pritisak?sandokann wrote:
U Sarajevu se osjeca ogromni pritisak vecine. Nemam nista protiv, sam sam izabrao da ovdje zivim i mogu otici kad pozelim. Ali veze me zivot, u punom smislu te rijeci, za ovaj grad. Taj pritisak vecine prelazi u to da kao pripadnik manjinskog naroda ne smijes ni izraziti svoj stav. To je ponajbolje objasnio Josip P. u Face tv. Moze se ovako anonimno razgovarati, ali primjecujes da i u ovoj raspravi se natura sve da bi se opravdalo blebetanje ovog Fatmira.
Necu o Rijasetu, jer to kod vas moze stvoriti drugaciju sliku u odnosu kakva je kod mene. Ali, cujem od raje da je ovaj tip uredno objavljivao svoje "radove" na zvanicnoj stranici Rijaseta, a tamo, ipak, ne moze svako objavljivati. Jel' tako?
Interesantno je u cijeloj diskusiji da mi ne dozvoljavate reci ni sta me boli u njegovim kolumnama, iako vam to uredno citiram. To nije u redu, i nije ljudski. Ja razumijem da tebi ne smeta kada on NEBosnjacku djecu opisuje - onako kako opisuje, ali zamisli da u ovome gradu rastu djeca ljudi koji nisu bili Bosnjaci a zivote su dali za ovaj grad i ovu drzavu.
- taxi_driver
#459 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
pa ko fatmira brani isti je ko fatmir.znaci iduci bozic kad komsija okiti jelku ja to trebam skontati kao provokaciju i kasikaru mu kroz prozor ubaciti.
-
nemoguce vruce
#460 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
taxi_driver wrote:pa ko fatmira brani isti je ko fatmir.znaci iduci bozic kad komsija okiti jelku ja to trebam skontati kao provokaciju i kasikaru mu kroz prozor ubaciti.
do sada ubjedljivo najjaci post...za monthy pajtonov leteci cirkus...taxi_driver wrote:pa ko fatmira brani isti je ko fatmir.znaci iduci bozic kad komsija okiti jelku ja to trebam skontati kao provokaciju i kasikaru mu kroz prozor ubaciti.
treba ti dati doktorat za humor.
-
Woman
#461 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
i gori dobiše diplome na onom fakultetu
- taxi_driver
#462 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
jarane tako fatmir pise. to nije humor to je zbilja.
„Ko zna gdje su sve još kršćani na početku decembra isturili šarenilo svojih blagdana, koji će uslijediti tri sedmice kasnije. Zašto to čine? Pa mogli su čitavu godinu držati upaljene lampice, u slavu Božića! Nije li po srijedi neka golema frustracija, neko ćeranje inada, goli primitivizam kojim se nastoji muslimanima poručiti: evo nas, žmigamo, hristujemo i isusujemo, vama pod nosom, pa crknite od muke?!“ (Marketing tragedije, str. 75)
„Ko zna gdje su sve još kršćani na početku decembra isturili šarenilo svojih blagdana, koji će uslijediti tri sedmice kasnije. Zašto to čine? Pa mogli su čitavu godinu držati upaljene lampice, u slavu Božića! Nije li po srijedi neka golema frustracija, neko ćeranje inada, goli primitivizam kojim se nastoji muslimanima poručiti: evo nas, žmigamo, hristujemo i isusujemo, vama pod nosom, pa crknite od muke?!“ (Marketing tragedije, str. 75)
Last edited by taxi_driver on 14/05/2012 00:15, edited 1 time in total.
-
iceman2010
#463 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Pa ja. Isto kao sto ih je Fatmir komsijama ubacivao od 92 do 95.Zaista me fascinira ta potreba kod ljudi da izvcu napisane tekstove i prilagodjavaju ih svojim potrebama iako savrseno dobro znaju na cemu je bila poenta. Poenta nije bila na kicenju nego na necem drugom, ali nije da ti to ne vidis. Vidis ti to jako dobro ali i dalje vrtis istu pricu.taxi_driver wrote:pa ko fatmira brani isti je ko fatmir.znaci iduci bozic kad komsija okiti jelku ja to trebam skontati kao provokaciju i kasikaru mu kroz prozor ubaciti.
Covjek ce potegnuti sve istrumente da istjera svoje i vjerovatno ce dobiti na sudu. To ce mu jos vise dici rejting. Cuj odbiti doktorat zbog moralne nepodobnosti kandidata. Boze sacuvaj.
-
nemoguce vruce
#464 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
de nam malo prosvijetli razum, ko je to osmislio takvu huskacku politiku?fatamorgana wrote:Ma taj lik Fatmir ne bi ni mogao bljuvati svu tu, za nekim stolom vješto smišljenu mržnju, da nema iza leđa potporu i zaštitu, on je zapravo samo megafon, plaćeni instrument u rukama onoga ko je zapravo osmislio takvu huškačku politiku ....
- fatamorgana
#465 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Zar Karadžić nije studiro medicinu ....Woman wrote:i gori dobiše diplome na onom fakultetu
- taxi_driver
#466 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
iceman2010 wrote:Pa ja. Isto kao sto ih je Fatmir komsijama ubacivao od 92 do 95.Zaista me fascinira ta potreba kod ljudi da izvcu napisane tekstove i prilagodjavaju ih svojim potrebama iako savrseno dobro znaju na cemu je bila poenta. Poenta nije bila na kicenju nego na necem drugom, ali nije da ti to ne vidis. Vidis ti to jako dobro ali i dalje vrtis istu pricu.taxi_driver wrote:pa ko fatmira brani isti je ko fatmir.znaci iduci bozic kad komsija okiti jelku ja to trebam skontati kao provokaciju i kasikaru mu kroz prozor ubaciti.
Covjek ce potegnuti sve istrumente da istjera svoje i vjerovatno ce dobiti na sudu. To ce mu jos vise dici rejting. Cuj odbiti doktorat zbog moralne nepodobnosti kandidata. Boze sacuvaj.
pa jarane fatmir je tih godina bio privrzen SDP-u. kasnije je tobe dosao, ili nije bio dio tala pa se naljutio.
- fatamorgana
#467 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Ma sve me navodi na Sjevernu Koreju ....nemoguce vruce wrote:de nam malo prosvijetli razum, ko je to osmislio takvu huskacku politiku?fatamorgana wrote:Ma taj lik Fatmir ne bi ni mogao bljuvati svu tu, za nekim stolom vješto smišljenu mržnju, da nema iza leđa potporu i zaštitu, on je zapravo samo megafon, plaćeni instrument u rukama onoga ko je zapravo osmislio takvu huškačku politiku ....
-
mihlebulesed
#468 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
nemoguce vruce wrote:zanimljivo da se ovaj princip ne primjenjuje npr. kod brege...
lik redovno dolazi u sarajevo, radi ono sto mu je profesija, klepa dobru lovu za to, cak sta vise behmen ga docekuje kao da je brega licno oslobodio sarajevo,dzaba sto je pljuvo po sarajevu i maksuz po bosnjacima i sto je podrzavo cetnike ili mozda bas zbog toga ima uvijek prolaz kod pojedinih moralista i komunjara...
-
nemoguce vruce
#469 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
i dje je to nekome dernula kasikara u dnevnu?taxi_driver wrote:jarane tako fatmir pise. to nije humor to je zbilja.
za razliku od tih imaginarnih kasikara, u istocnoj bosni skoro svakodnevno maltretiranje, prijetnje, razbijanje prozora, skrnavljenje mezaristana...
- taxi_driver
#470 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
nemoguce vruce, ko ono pobi one ljude u konjicu? ko postavi auto bombu u mostaru i bugojnu? ko pobi one ljude u travniku? ma nije niko, to se nama samo ucinilo.
-
nemoguce vruce
#471 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
fatamorgana wrote:Ma sve me navodi na Sjevernu Koreju ....nemoguce vruce wrote:de nam malo prosvijetli razum, ko je to osmislio takvu huskacku politiku?fatamorgana wrote:Ma taj lik Fatmir ne bi ni mogao bljuvati svu tu, za nekim stolom vješto smišljenu mržnju, da nema iza leđa potporu i zaštitu, on je zapravo samo megafon, plaćeni instrument u rukama onoga ko je zapravo osmislio takvu huškačku politiku ....
de se jos malo bolje potrudi, mozes ti to bolje...
-
Jay Gatsby
#472 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
A treba li sada Karadžiću oduzeti diplomu?fatamorgana wrote:Zar Karadžić nije studiro medicinu ....Woman wrote:i gori dobiše diplome na onom fakultetu
-
nemoguce vruce
#473 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
to zbog fatmira il sta?taxi_driver wrote:nemoguce vruce, ko ono pobi one ljude u konjicu? ko postavi auto bombu u mostaru i bugojnu? ko pobi one ljude u travniku? ma nije niko, to se nama samo ucinilo.
kriminalci bate, procitali tri stranice o islamu i misle da su popili svu pamet svijeta...
ako se ne varam, svi su pohapseni i ceka ih zasluzena kazna, kamo srece da da se tako brzo i revnosno hapse cetnici u istocnoj bosni...
- fatamorgana
#474 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Nije valjda Južna .... a ja u po' kuće imam njihovu bijelu tehniku, mobitel, konto sam i da pređem na Hyundai ....nemoguce vruce wrote:
de se jos malo bolje potrudi, mozes ti to bolje...
- fatamorgana
#475 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Jedina je caka što iza tih kriminalaca stoje milijarde saudijskih dolara za širenje tog istog kriminala po cijelom svijetu ....nemoguce vruce wrote: kriminalci bate, procitali tri stranice o islamu i misle da su popili svu pamet svijeta...
ako se ne varam, svi su pohapseni i ceka ih zasluzena kazna....
Wiki:According to observers such as Gilles Kepel, Wahhabism gained considerable influence in the Islamic World following a tripling in the price of oil in the mid-1970s and the progressive takeover of Saudi Aramco in the 1974-1980 period. The Saudi government began to spend tens of billions of dollars throughout the Islamic World to promote Wahhabism, which was sometimes referred to as "petro-Islam".[48] According to the documentary called The Qur'an aired in the UK, presenter Antony Thomas suggested the figure may be "upward of $100 billion".[49]
Its largess funded an estimated "90% of the expenses of the entire faith", throughout the Muslim World, according to journalist Dawood al-Shirian.[50] It extended to young and old, from children's madrasas to high-level scholarship.[51] "Books, scholarships, fellowships, mosques" (for example, "more than 1,500 mosques were built from Saudi public funds over the last 50 years") were paid for.[52] It rewarded journalists and academics, who followed it and built satellite campuses around Egypt for Al Azhar, the oldest and most influential Islamic university.[53]
This financial power has done much to overwhelm less strict local interpretations of Islam, according to observers like Dawood al-Shirian and Lee Kuan Yew,[50] and has caused the Saudi interpretation to be perceived as the correct interpretation in many Muslims' minds.[54]
The Saudis have spent at least $87 billion propagating Wahhabism abroad during the past two decades, and the scale of financing is believed to have increased in the past two years. The bulk of this funding goes towards the construction and operating expenses of mosques, madrasas, and other religious institutions that preach Wahhabism. It also supports imam training; mass media and publishing outlets; distribution of textbooks and other literature; and endowments to universities (in exchange for influence over the appointment of Islamic scholars). Some of the hundreds of thousands of non-Saudis who live in Saudi Arabia and the Persian Gulf have been influenced by Wahhabism and preach Wahhabism in their home country upon their return. Agencies controlled by the Kingdom's Ministry of Islamic Affairs, Endowments, Da'wah and Guidance are responsible for outreach to non-Muslim residents and are converting hundreds of non-Muslims into Islam every year
Last edited by fatamorgana on 14/05/2012 00:32, edited 1 time in total.