a to umanjivanja zrtvi je klasicna suplja historicara alternativaca koji za svaku katastrofu u svijetu krive jevreje izjednacavajuci ih sa cionistima i svo vrijeme guraju nepouzdane price o novom svijetskom poretku i svijetom kojem vladaju cionisti i nedo bog da drugi tako misle. ono sto mi nismo naucili od jevreja jeste da zlocin koji se nama desio dovoljno ne isticemo jer je to prvi zlocin takve vrste u evropi nakon drugoga svijetskoga rata i najvjerovatnije smo opet mi buduca meta jer ono sto se desi dva ili tri puta u proslosti, vjerovatnoca je golema da ce se desiti opet, ali mi ni sebe ni druge ne opominjemo sjecanjem.sandokann wrote:EU ce ga rasirenih ruku docekati, na nekom od cijenjenih univerziteta.Konjanik wrote: Moj savjet gospodinu Fatmiru Alispahicu jeste, da javno priznanje za svoj rad dobije negdje drugdje u Evropi , neka ode na neki cijenjen univerzitet u EU ili Turskoj i tamo magistrira te se vrati u BH i dokaze propalim kvazi intelektualcima koji ordiniraju BH univerzitetima da je bolji covjek od njih .
„Na Zapadu se već godinama pokušava uspostaviti naučna alternativa proizvodu o jevrejskom stradalništvu u Drugom svjetskom ratu. Ipak, do nas ne dolazi ništa od ovih istraživanja. Razumljivo, jer politička moć koju drže Jevreji ne dopušta brkanje “istine” o holokaustu. Naučnici koji su pokušali zvaničnoj verziji suprotstaviti činjenice, brutalno su proganjani... Ipak, kroz tu medijsku maglu do nas su se uspjele probiti neke teze koje nanose sasvim drugo svjetlo na tekstualne proizvode na osnovu kojih smo do danas bezrezervno vjerovali da je Hitler pobio šest miliona Jevreja... Krematoriji su posebna priča. Zvanična historija tvrdi da su nacisti u roku od deset minuta kremirali tijela ubijenih, a nauka tvrdi da je za taj proces potrebno dva sata. Navodi se i da nigdje nije pronađena deponija pepela – “a od šest miliona kremiranih Jevreja bi se stvorilo makar jedno brdo šljake”. Ovi naučnici smatraju da je podatak o šest miliona ubijenih Jevreja obična laž, jer je na teritorijama pod nacističkom kontrolom bilo četiri miliona Jevreja, od kojih su dva miliona pobjegla u Rusiju. Navodno je stradalo tek 300.000 Jevreja. i to od posljedica tifusa i iscrpljenosti u konc-logorima. Ključni argument je navodni sporazum cionista i nacista o preseljenju Jevreja iz Njemačke, s ciljem formiranja Izraela, a zašta su bile zainteresirane obje strane. Sve drugo je predstava.“ (Marketing tragedije, str. 78 – 79)
danas bosnjaka ima vise van bih nego u bih, prema tome mi smo ti koji na onome sta nam se desava ne ucimo. ako nam je ovo bila opomena, ono sto ce nam se desiti u buducnosti dovesce nas do toga da budemo nova palestina jer mi smo pokazali da mozemo zivjeti sa nasim komsijama, ali oni nisu pokazali da oni mogu zivjeti sa nama.
nekada je srbija bila do drine, danas je tu do vraca, sutra ko zna mozda vec u carsiju sidje i 92 govorili smo nema rata, jna je nasa vojska, gdje ce komsija na nas, ali bogme za 3 i po godine uvjerili su nas da te komsije mogu uraditi gore nego sto mi mislimo da mogu, tome svijedoci i Sarajevo i Srebrenica, Prijedor, Zvornik, Bratunac, Visegrad i td.
ako i dalje neko vjeruje u multikulturu nek zna da je nikada nece sagraditi dok se volja srpskog i hrvatskog naroda u Srbiji i Hrvatskoj, pa i u BIH ne promjeni prema nasoj zemlji, a do tad bicemo ko na iglama i sve cemo se vise razarati iznutra.
Fatmir napominje na to, ponekad ruzno i gazajuci po nama svima, ali to nam je realnost sa Fatmirom ili ne...