Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

hAZNADAR
Posts: 11029
Joined: 09/01/2012 08:12

#251 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by hAZNADAR » 10/10/2019 18:41

Nemoj me navlaciti na diskusiju haman jer je ocigledno da ti je to najmanje bitno. Ovdje si da prezentiras nesto i da nekome ili necemu posluzis.

O Fatmiru sam rekao vec i upravo u tvom postu se potvrdjuje taj bolesni egocentrizam. Prije desetak i vise godina je bio mnogo aktuelniji i znacajniji i niko se nije htio kaciti sa njim jer je toliko psovao, i pozivao na linc da ga je tesko sa icim uporediti. Nesto kao medijska jalija. A jaliju pozdravi, lafo pohvali i drzi se podalje.

Uspio si osvjeziti zaboravljenu temu i jednog autsajdera. Pokazace se zasto.


Sociolog
Posts: 1589
Joined: 06/05/2008 17:44
Location: Sarajevo

#252 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Sociolog » 10/10/2019 18:48

hAZNADAR wrote:Nemoj me navlaciti na diskusiju haman jer je ocigledno da ti je to najmanje bitno. Ovdje si da prezentiras nesto i da nekome ili necemu posluzis.

O Fatmiru sam rekao vec i upravo u tvom postu se potvrdjuje taj bolesni egocentrizam. Prije desetak i vise godina je bio mnogo aktuelniji i znacajniji i niko se nije htio kaciti sa njim jer je toliko psovao, i pozivao na linc da ga je tesko sa icim uporediti. Nesto kao medijska jalija. A jaliju pozdravi, lafo pohvali i drzi se podalje.

Uspio si osvjeziti zaboravljenu temu i jednog autsajdera. Pokazace se zasto.
Ja sam kriv ja sam je osvijezio.
Izvini oprosti.
Jednostavno nisam se mogao suzdrzati na klipove o zabrani eskurzija za djecu jer je to nevjernicko..
Ako admin zeli...nek pobrise sve postove

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#253 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 10/10/2019 19:41

Svakako ti imas pravo na svoje misljenje ma kakvo ono bilo. Prezentirao sam tekst ko je F. Alispahic da se vidi sta je covjek radio i uradio. Malo ili puno stvar je kako ko gleda na problem. Dobro znam kome smeta. To se najbolje vidjelo po tekstovima pisanim kako bi mu se uskratila mogucnost da postane doktor knjizevnosti, kao da mi nemamamo doktora nauka koji nisu ustase i cetnici. Niko nije bezgrijesan pa ni F. Alispahic ali u blacenju treba imati mjeru. Uvijek treba pogledati ko nam tumaci njegove tekstove, jer puno ima onih koji znaju citati i pisati a pogresno razumiju procitano.

Jos jednom , Ko je Fatmir Alispahic
KO JE FATMIR ALISPAHIĆ

Autor: B.net
Objavljeno: 14. May 2012. 15:05:06

Fatmir Alispahić, magistar književno-historijskih nauka
Fatmira Alispahića poznajemo preko njegovih tekstova i javnih istupa, ali ne poznajemo sve one detalje njegove biografije koje ga svrstavaju u red najznačajnijih građana Tuzle, grada u kome je već godinama diskirminiran na isti način, od istih ideoloških policajaca, od kojih mu je 9. maja na Filozofskom fakultetu u Sarajevu uskraćeno građansko i akademsko pravo da doktorira. Zato ovim našim biografskim slovom upoznajmo Fatmira Alispahića:

- Fatmir Alispahić (1966), magistar književnohistorijskih nauka, oženjen za dipl. pravnicu Jasnu (r. Omerefendić), otac troje djece Asje (2001), Ajasa (2004) i Darisa (2010).
- Rođen u porodici književnika mr. sc. Nijaza Alispahića (autor prve bh. opere „Hasanaginica“, uvršten u Antologije bh. drame i priče, preko 20 godina bio dramaturg i umjetnički direktor Narodnog pozorišta Tuzla) i prof. dr. sc. Nisvete Alispahić (prva Bošnjakinja ginekolog u sjeveroistočnoj Bosni, osnivač Katedre za ginekologiju na Medicinskom fakultetu u Tuzli i preko 20 godina direktorica Ginekološke klinike). Njegova sestra je mr. sc. Selma Alispahić, glumica koja je ostvarila zapažene filmske i pozorišne uloge u Velikoj Britaniji, Austriji, Italiji, Turskoj i Bosni i Hercegovini.
- Zaposlen u Općini Tuzla kao stručni savjetnik za prirodno i kulturnohistorijsko naslijeđe, a od 1993. do 2003. je obavljao funkciju šefa Press centra i bio jedan od najbližih saradnika načelnika mr. Selima Bešlagića.
- Autor 15 knjiga, preko 20 godina kolumnista vodećih listova u BiH, urednik na desetine publikacija i časopisa, scenarista radijskih i tv emisija, učesnik brojnih skupova iz naučne, političke i društvene zbilje Bosne i Hercegovine.
- Autor prvog tuzlanskog pozorišnog mjuzikla „Raja s Mejdana“ iz 1986, za koji je muziku napisao Asim Horozić.
- Autor zbirke „Rodoslov“ i dobitnik Nagrade „Mak Dizdar“ za 1989. godinu, a time i prvi Tuzlak koji je dobio jednu značajnu jugoslovensku nagradu za poeziju.
- Pokretač i autor prve tuzlanske televizijske emisije „TV Tuzlarije“ koja se 1991. emitirala putem tv kanala „Fronta slobode“ – FS-3.
- Najmlađi Tuzlak koji je postao kolumnista republičkih dnevnih listova, jer je sa samo 23 godine, u toku 1990, imao kolumnu u „Oslobođenju“ i „Večernjim novinama“.
- Urednik u biltenima Pozorišnih igara u Jajcu, Revije yu pozorišta u Tuzli i Festivala dokimentarnih filmova u Tuzli.
- Najmlađi i dvostruki (1990. i 1993.) dobitnik Godišnje novinarske nagrade „Fronta slobode“ za kolumne „Moderna vremena“ i „Diwanhana“, te saradnik više jugoslovenskih listova (npr. „Ilustrovana politika“, „Revija 92“, „Riječ radnika“, itd.)
- Glavni i odgovorni urednik Revije „Korzo“ odakle je, uprkos otporima lokalne sredine, još u januaru 1992. upozorio Bošnjake u Podrinju i Posavini, ali i građane Tuzle, da se sprema agresija i genocid nad Bošnjacima.
- Pokrenuo i predvodio kampanju protiv bošnjačkog nacionalizma i revanšizma u Tuzli u toku rata, o čemu svjedoče stotine tekstova i knjiga „Krv boje benzina“, te prvi ustao u zaštitu tuzlanskih Srba koji su verbalno vrijeđani i otpuštani s posla tokom 1992. godine.
- Jedan od pokretača i autor brojnih pjesama Muzičkog ateljea Tuzla („Čuvaj se sine“, „Sloboda ima njeno ime“, himne Drugog korpusa, himni tuzlanskih brigada, itd.) odakle se u toku agresije pjesmom jačao patriotski front.
- Idejni pokretač, autor brojnih dokumenata i projekata Foruma građana Tuzle, prve nevladine organizacije u BiH, osnovane 1993. godine, koja je u evropskim okvirima prepoznata kao lider borbe protiv nacionalizma na Balkanu (Tekst „Svi ljudi samo građani“, „Front slobode“, 29. januar 1993, otvoreni poziv građanima Tuzle da svoj antinacionalizam ujedine u bosanski patriotski front.), da bi posljednjih godina iznevjerila principe i postala leglno islamofobije.
- Predvodio kampanju za reafirmaciju antifašističke tradicije u Tuzli, u kojoj su 1992. i 1993. poukidani antifašistički nazivi škola, ustanova, ulica, pa čak i praznici (Drugi oktobar, npr.), te napisao niz tekstova o idejnom jedinstvu partizana i bh. patriota.
- Organizator i voditelj prvog ratnog bh. podsjećanja na značaj J.B.Tita za ZAVNOBiH i očuvanje bh. državnosti, a riječ je o skupu „Tito i Bosna“, koji je održan u Hotelu „Tuzla“ 25.05.1995, nekoliko sati prije pada granate na Kapiji.
- U ratnoj sezoni 1993/1994. Narodno pozorište izvelo njegove drame „Čekajući Baltazara“ (snimljeno za TVBiH 1996.) i „Tuzlanski Libertas“ – historijsku hroniku Tuzle.
- Idejni pokretač prve mreže nevladinih organizacija – Građanski alternativni parlament BiH, osnovane u Tuzli u oktobru 1995. godine.
- Jedan od osnivača prvih nevladinih organizacija za zaštitu ljudskih prava, Odbora za ljudska prava pri Forumu građana Tuzle i Komiteta za ljudska prava Bosne i Hercegovine, u toku 1995. godine.
- Rukovodilac Press centra i urednik biltena na Međunarodnoj konferenciji socijaldemokrata „How to achieve peace – Kako do mira“, Tuzla, 5. i 6. septembar 1995.
- U okviru Foruma građana Tuzle jedan od organizatora najveće ratne međunarodne konferencije u BiH, IV Generalne skupštine Helsinškog parlamenta građana (Tuzla, 19-22. oktobar 1995.), sa 460 učesnika iz bivše Jugoslavije i Evrope, na kojoj je bio šef Press Centra Generalne skupštine, urednik Biltena, te voditelj kreativne radionice „Mediji i njihova uloga u konfiktima“, na kojoj su učestvovali poznati evropski novinari: Peter Maas, Veton Suroi i dr.
- Pokretač i urednik „Pravnog savjetnika“, prvog savjetodavnog časopisa posvećenog povratnicima, kao i emisije na Radio-Tuzli sa istim ciljevima.
- U okviru Foruma građana Tuzle 1996. osmislio idejni projekat Nagrade „Meša Selimović“ za najbolji roman na jugoslovenskom prostoru, koja se u Tuzli dodjeljuje od 2002. godine, te promovirao ideju prve ex-jugoslovenske edicije.
- Kao šef Press centra Općine Tuzla / Sektora za informisanje (1993-2003) u toku rata pisao općinske dokumente, saopćenja i proglase, kreirao i organizirao manifestacije (npr. Dani antifašizma, Tuzlansko proljeće, i dr.), vodio korespondenciju i ostvarivao kontakte sa stranim novinarima i organizacijama, na osnovu čega su, između ostalog, u Tuzlu došla brojna međunarodna priznanja za zaštitu ljudskih prava, a tuzlanski načelnik Selim Bešlagić 1997. postao prvi Bošnjak koji je kandidiran za Nobelovu nagradu.
- Autor projekta, priređivač i urednik knjige „Ubistvo svitanja“, o omladini stradaloj na Kapiji i o civilnim žrtvama rata u Tuzli, što je 1996. bila prva bosanskohercegovačka knjiga o civilnim žrtvama jednog grada.
- Kao šef Press centra Općine Tuzla osmišljavao programe komemorativnog obilježavanja tragedije na Kapiji.
- Priredio (1997) publikacije posvećene historijskim datumima za Tuzlu: 4. aprilu 1992. i 15. maju 1992.
- Autor spomenika „Vječna svjetlost“ na Kapiji, koji se pali(o) svake noći u 20 sati i 55 minuta, u čas kad je pala granata, i gori(o) 71 minutu, u spomen na 71 žrtvu masakra, dok ga nije ukinuo općinski načelnik Jasmin Imamović, koji uprkos peticiji za povrat spomenika, od 3000 potpisnika, nije htio obnoviti ovaj jedinstveni spomenik.
- Autor knjige „Tuzlanski nekrologij“ – o šehidima i poginulim borcima Tuzle, u kojoj je objavio 689 nekrologa o poginulim borcima i šehidima, što je 1997. bila prva bosanskohercegovačka knjiga o poginulim borcima jednog grada, a promocija knjige, koja je održana u „Mejdanu“, 5. jula 1997., na kojoj je bilo oko 5.000 građana, bila je najveća promocija jedne knjige u historiji Tuzle, a možda i Bosne i Hercegovine.
- Autor stihova „U srcima Vašim naši su životi“ koji su uklesani na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima Tuzle na Slanoj banji.
- Jedan od osnivača Međunarodnog foruma „Bosna“ 1997. godine, kao prve intelektualne mreže za reafirmaciju „bosanske paradigme“, te učesnik na više skupova ove organizacije.
- Autor monografije „Narodno pozorište Tuzla 1949 – 1999“, u povodu 50 godina rada, koja je po prvi put u Tuzlu donijela državnu nagradu Poslovne zajednice izdavača i knjižara BiH.
- Od strane OHR-a 1999. imenovan za člana Upravnog vijeća Federalne radio-televizije, a u okviru FTV je bio scenarista desetak dokumentarnih emisija iz tuzlanskog kraja.
- U dva mandata bio član Uređivačkog vijeća Radio-televizije Tuzlanskog kantona, gdje je inicirao više projekata (npr. Umjetnička svjedočenja o Srebrenici)
- U svojim knjigama iz 1997. (Tuzla kakvu biste željeli) i 2000. (Tuzland – Knjiga o Tuzli) najavio projekt izgradnje „jezera na Pingi“, od kojih će prvo biti izgrađeno 2003. godine.
- Autor prvog „Turističkog vodiča Tuzle“, iz 2000. godine, te autor prvih turističkih prospekata i materijala o Tuzli, sa projekcijom obnove i razvoja banjskog turizma u Tuzli.
- Autor prve tematski razvrstane monografije o Tuzli, pod naslovom „Tuzland – Knjiga o Tuzli“, iz 2000. godine, u kojoj su kroz 88 poglavlja date sve važnije informacije o Tuzli; knjiga je prevedena i na engleski.
- Autor prvog ilustrovanog „Izvještaja o radu općinskog načelnika“, u formi novine, iz 2000. godine, čime je transparentnost u radu općinskih organa podignuta na promotivni nivo.
- Objavio oko stotinu tekstova o kulturi suživota u katoličkim i hrvatskim medijima (npr. „Hrvatski glasnik“, http://www.katolik.hr i dr.)
- Kao šef Sektora za informisanje bio izvršni organizator Prvih tuzlanskih književnih susreta CUM GRANO SALIS, od 1. do 4. VII 2001. na kojima je prihvaćen projekat Foruma građana Tuzle o ustanovljenju Nagrade „Meša Selimović“.
- U istoj funkciji bio izvršni organizator Naučnog skupa „Uskufi i alhamijado književnost“ - 400 godina Muhameda Hevajia Uskufija, od 20. do 22. XII 2001.
- Jedan od osnivača Instituta sevdaha – Fondacije Omera Pobrića iz 2003. godine i autor brojnih tekstova o reafirmaciji sevdalinke kao nematerijalnog naslijeđa i turističkog brenda, te učesnik nekoliko stručnih skupova o sevdalinci.
- Autor prve bh. cyber izložbe o Drugom svjetskom ratu, u povodu 65. godišnjice oslobođenja Tuzle.
- U dva navrata (2004. i 2009.) inicirao akciju uređenja Jevrejskog groblja u Tuzli kao vrijednog kulturno-historijskog spomenika.
- Pokrenuo i plasirao brojne ideje vezane za Tuzlu: digitalizacija baštine i virtualna obnova stare Tuzle; rehabilitiacija pisca Radovana Jovanovića, podizanje spomen-ploče na mjestu porušene sinagoge; predstavljanje spomeničkog naslijeđa iz oslobodilačkih ratova; sjećanje na muftiju Kurta i spašavanje tuzlanskih Srba 1942. godine, itd.
- Inicirao obilježavanja više jubileja, kao što su 15. godišnjica Bošnjačkog sabora (Tuzla, 2008), 40. godišnjica ubistva Martina Luthera Kinga (Sarajevo, 2008), 110. godišnjica začetka modernog političkog djelovanja u Bošnjaka (Mostar, 2009), 20 godina početka agresije na RBiH (Gračanica/Gradačac, 2012) i dr. – gdje je držao prigodna predavanja.
- Priredio preko 500 sedmičnih radijskih emisija za dijasporu, u St. Louisu i Chicagu (USA), pisao za mnoge časopise u dijaspori („Sabah“, „Nur“, „PSS“, i dr.) te realizirao brojne projekte na jačanju veza bh. dijaspore i domovine, u ime čega ga je Kongres Bošnjaka Sjevrene Amerike 2004. proglasio za „Ličnost godine za bh. dijasporu“.
- Posljednjih desetak godina držao oko dvije stotine predavanja o kulturnim i političkim temama u mnogim bh. gradovima: Trebinje, Bijeljina, Brčko, Zvornik, Mostar, Stolac, Prozor, Jablanica, Konjic, Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim, Bugojno, Gornji Vakuf, Travnik, Zenica, Kakanj, Visoko, Maglaj, Tešanj, Zavidovići, Olovo, Kladanj, Gračanica, Gradačac, Lukavac, Doboj-istok, Kalesija, Čelić, Tuzla, Sarajevo, te u dijaspori: Pula, Rijeka, Beč, Berlin, Penzberg, Mihnen...


O Fatmir Alispahiću su govorili:


Prof. dr. Mustafa Šehović (31. VIII 1996.)
Ja sam jako sretan što sam prijateljovao sa Fatmirom Alispahićem, ali sam mu u mnogim trenucima i zavidio na njegovoj hrabrosti i moralnoj kuraži, kako je i pisao i borio se. Fatmira Alispahića mogu uporediti sa najvećim borcima u istoriji, poput Zole, koji je branio nevinog Jevreja i dobio bitku. Moramo mirne duše reći da je Fatmir Alispahić savjest ovog grada. Fatmir Alispahić je zbog istine ugrozio svoju egzistenciju. Ali budite uvjereni da je svojim opusom, svojim djelovanjem kao intelektualac, spasio Tuzlu. Dok ima Fatmira Tuzla će biti slobodna i nikad neće zamračiti nebo nad Tuzlom. To su pravi pisci i vjerni sinovi ove zemlje.Fatmir Alispahić je po mnogo čemu specifična kulturna, kulturologijska, literarna, a sve snažnije politička i politikološka pojavnost kod nas. (Gradmir Gojer, Oslobođenje, 5. XI 2000.)
Prof. dr. Salih Burek (31. VIII 1996.)
Svojim stvaralaštvom Fatmir Alispahić spada u red onih malobrojnih pojedinaca koji posjeduju i znaju da njeguju i da iskazuju vrhunski potencijal svijesti i savjesti svoga vremena.

Akademik prof. dr. Esad Duraković (Start, 19. XI 2004.)
Divim se hrabrosti tog čovjeka. Ponekad se pitam odakle mu tolika hrabrost. Ja toj hrabrosti srdačno aplaudiram.

Akademik prof. dr. Muhamed Filipović (Dnevni avaz, 17. V 2003.)
Lično cijenim Fatmira Alispahića. Smatram ga vrlo inteligentnim i vrlo sposobnim čovjekom koji veoma mnogo obećava. Njegovim osobitim kvalitetom smatram veliku osjetljivost prema situaciji u kojoj se nalaze Bosna, Bošnjaci i muslimani.

Akademik Abdulah Sidran (Ljiljan, 19. VIII 2002.)
Tekstove Fatmira Alispahića čitam kao neke heftične lektire, istina bolne lektire, istina nije lahko zaspati poslije čitanja njegovih tekstova…

Akademik Nedžad Ibrišimović (Bosnjaci.net, 26. II 2006.)
Čitajući Fatmirove knjige bio sam postiđen zbog svoje pasivnosti naspram svega što nam se dešava. Hvala Fatmiru što je u meni probudio taj stid, i hvala mu što mi je omogućio da mu se pridružim. Moj lider je bio Alija Izetbegović, a danas je moj lider Fatmir Alispahić.

Džemaludin Latić (Saff, 6. I 2006.)
Fatmir Alispahić radi to bolje od svih naših savremenika: lucidno, hrabro, uz duboku analizu pojava i događaja, sa jasnim ciljem. Vrag je odnio šalu; naša je glava u torbi; našem potomstvu su isplanirali da čisti cipele i nosa sladolede (veliko)srpskoj i (veliko)hrvatskoj gospodi, i zato treba čitati Fatmira Alispahića!

Isnam Taljić (Saff, 1. II 2005.)
Fatmir Alispahić je jedan od rijetkih preostalih slobodomislećih Bošnjaka.

Prof. dr. Nijaz Duraković (Dnevni avaz, 20. V 2003.)
Ako se njegovo pisanje nekome ne sviđa, Bože moj, to nije razlog da se na njega sruči lavina optužbi koje puno, doista puno mirišu na najcrnja staljinistička vremena. Ta lavina niti daje legitimaciju demokratičnosti, niti slobode, niti nezavisnosti. Na kraju krajeva, Fatmir je dosta toga dobro pogodio i dobro dijagnosticirao.

Prof. dr. Rešid Hafizović (Start, februar 2005.)
Fatmir Alispahić je jedan lijep izdanak bošnjačkog mentaliteta i kulture. On svoje stavove iznosi bez uvijanja, bez kompleksa i, katkada, bez skrupula, jer je njegova isfrustriranost stanjem u kome su se Bošnjaci našli prevelika, tako da ponekad ne bira riječi kako bi svojim stavovima probudio uljuljkanu svijest Bošnjaka. Mislim da on ne mrzi druge. I mislim da on jeste tolerantan.

Hadžem Hajdarević (Walter, 12. VI 2002.)
Fatmir Alispahić je najčitaniji kolumnist u zemlji. Alispahićevi tekstovi, stavovi, rezovi u bolesna tkiva društva imaju najvišu voltažu riječi i neposredno proizvedena smisla. Alispahićevi tekstovi nemaju pardona, ali imaju obzira, nemaju taktiziranja, ali imaju odgovornosti, nemaju politikantstva, ali imaju vlastitu, profiliranu političku kulturu.

Gradmir Gojer (Oslobođenje, 5. XI 2000.)
Fatmir Alispahić je po mnogo čemu specifična kulturna, kulturologijska, literarna, a sve snažnije politička i politikološka pojavnost kod nas.

Selim Bešlagić (31. VIII 1996.)
Osjećam zadovoljstvo i osjećam jednu dužnu obavezu da kažem Fatmiru Alispahiću - hvala za sve što si učinio za ovaj grad i za Bosnu i Hercegovinu.

cIbrahimSpahić (25. XI 2000.)
U Bosni i Hercegovini, u ovom trenutku, kada bi tražili autora koji je važan za našu zemlju, zaustavili bi se na imenu Fatmira Alispahića. Alispahić predstavlja sigurno ličnost zbog koje će mnogi u zemlji i u svijetu morati promijeniti vrednosne sudove o zemlji Bosni i Hercegovini i o odnosu spram nje.

Sejo Omeragić (16. VIII 2008.)
Najveće javne udare među nama trpio je svakako Fatmir Alispahić. I za mene je bilo šokantno kako se hrabro upustio u ovu bitku. Fatmir je bio najjači i najhrabriji dio ekipe „Ljiljana“. Mi smo imali svoje porodice, svoju djecu koju su gledala u naše prazne ruke kada smo se noću vraćali domovima, ali ipak nismo ni pomišljali da javno lažemo protiv svoje domovine i naroda.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (27. XII 2004.)
Svojim tekstovima Fatmir je probudio bošnjačku i bosanskohercegovačku dijasporu, što će imati nesagledivo korisne posljedice za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#254 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 11/10/2019 10:25

Hamane, mislio sam ti odgovoriti detaljno, tačku po tačku, gdje bih ti pokazao Fatmirova baljezganja o ateistima, jevrejima, migrantima i pozivanje na njihovo nasilno istjerivanje, o srpskoj djeci koja se na svinjama treniraju za klanje Bošnjaka, tekstove sa fekalnim fiksacijama, primjere neviđenog samoljublja i pravljenja kompleksa žrtve, frojdijansku omašku u Saff-u kojom se nehotično out-ovao kao homoseksualac, strast s kojom priča o homoseksualcima i njegove istrage homo-pornografije, ali neću, ti ne zaslužujueš takav odgovor.

Vrlo si nepošten sagovornik i mogu ti tačno navesti zašto:
- uporno radiš copy/paste starih hvalospjeva Fatmiru, iako bi trebao da znaš da je pola od njih prije Fatmirovog preokreta i da ti ljudi danas imaju skroz drugačije mišljenje o njemu;
- skrivaš se iza "ne znam sve o njemu" i tako navodno neinformisan ulaziš u raspravu gdje sve što ti ne odgovara odbacuješ sa "nisam čuo za to";
- pričaš o tome kako se Tuzla fokusira samo na period drugog svjetskog rata, što je totalna, kompletna, apsolutna laž, i istina je upravo suprotna od toga; ako živiš u Tuzli kao što tvrdiš, MORAO bi znati da su najveći kulturno-historijski projekti ljevičarske tuzlanske vlasti, koja već skoro 30 godina ima podršku stanovnika Tuzle, vezani za predkomunistički period: spomenik kralju Tvrtku, obnova zgrade Baroka, i postavljanje onih prethistorijskih instalacija na trgu i na slanim jezerima; umjesto toga, tebi bodu oči biste partizana na Slanoj Banji koje uopće nisu vezane za današnju Tuzlu, već su tu još iz komunističkog perioda, što bi takođe morao znati, i stvarno mi je čudno, da ne kažem sumnjivo, kako si njih primjetio, a nisi primjetio kralja Tvrtka i zgradu Baroka, i kompletnu priču o neolitskom naselju koju forsiraju Imamović i njegovi.

To sve baca sumnju na to da si jedan od onih sagovornika koji nisu ono za šta se predstavljaju, i da je Haznadar u pravu.

Vidiš, Fatko je bio četničko pseto. A jednom četničko pseto, uvijek četničko pseto. Ovo će zvučati kao teorija zavjere kakvim inače nisam sklon, ali ostavljam mogućnost da je nagli Fatmirov prelaz iz antimuslimanske u radikalnu paradžematsku struju zapravo hinjen, i da je ispod vrlo upitnog sloja patriotizma, bošnjačkog nacionalizma i islamskog radikalizma, zapravo i dalje jedan obični antimuslimanski i antibošnjački četo, kakav je i bio prije 25 godina, i koji samo peca ljude na ovu priču i oblikuje ih tako da budu Bošnjaci po mjeri antibosanskih propagandista. Možda i nije, možda pretjerujem i on se stvarno promijenio, ali ti bi mogao biti:
- ili naivčina koja je popušila tu Fatkovu novu priču i nema smisla raspravljati s tobom jer te ništa racionalno neće ubijediti o njegovom antibosanskom djelovanju;
- ili neko iz Fatmirovog prvog tima, i nema potrebe da ti objašnjavam kada već znaš sve šta pričam.

Ti najbolje znaš šta si.

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#255 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 11/10/2019 13:01

Imao sam priliku vidjeti spomenik Tvrtu, i obnovljene zgrade. Jedan spomenik kao ni jedan. Ne mislis valjda je trebalo stare zgrade srusiti iako su mnoge srusene. Neke voljom vlasti neke zbog prirodnih nepogoda. Da li je od Tvrtka pa do 1946.godine u Tuzli postajao neki velikan zasluzan za grad po necemu Izuzev Izmeta i Mese.
Covjek se tokom zivota mijenja. Kao prvo stari, mijenja svoje poglede na zivot i drstvo, pa se tako promijenio i Fatmir. Moram ti kazati da nam pricas propagandne price kao ona " o klanju svinja kao pripremi za klanje srpske djece". Mozda si to pogresno protumacio. To me podsjeca na one price kao je Pejakovic za vrijeme opsade Sarajeva srpsku djecu bacao lavovima u zoloskom vrtu. Sa ovom pricom si mi sve kazao o sebi.
Da li ti znas zasto se covjek mijenja, zasto mijenja svoje poglede na zivot i drustvo. Uzrok nije samo starenje. Ima tu jos puno drugih razloga koji tebi ne padaju na um a veoma su vazni za promjenu misljenja. Moje nije da ti objasnjavam.
Sjeti se samo broja komentara o Busuledzicu i tako malo o Drazi Mihalovicu. Busuledzic nije nikog ubio niti naredio da se ubije, a Draza je naredjivao istrebljenje jednog cijelog naroda, pa ipak danas mnoge ulice u Rep. Srpskoj nose njegovo ime a neki mu podizu i spomenike. O Drazi i njegovim zlocinima pisemo malo, a o Busuledzicu puno, pa ispada da je Busuledzic veci zlocinac od Draze.
Po misljenju nekih, Bosnjak ne smije biti inteligentan, obraszovan, on treba biti iskompleksiran, on treba samo da klima glavom na sve ono sto mu drugi kazu. Ako nije tako, on je osobenjak, bolesnik, nacionalsovinista itd. Ko mu to prisiva i zasto, odgonetni sam.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#256 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 11/10/2019 13:18

Ah, "imao si priliku vidjeti" stvari koje su u centru centra Tuzle, pa mislio sam da živiš tamo i da ih onda stalno gledaš, a ne "da si imao priliku da ih vidiš". Sve više sam uvjeren da si Tuzlu zadnji put vidio 1992. kada si pobjegao sa svojima.

To što si jednog od najvećih umjetnika kojeg su Bosna i Tuzla imali nazvao, onako četnički, "Izmetom", šprdajući se sa njegovim muslimanskim imenom, daje još više vjerodostojnosti toj tvrdnji.

Da dodam:
- ja ne pričam propagandne priče o klanju svinja, to je pričao Fatmir;
- broj komentara o Busuladžiću i Draži je nesrazmjeran, jer je na ovom forumu nesrazmjeran broj budala koji podržavaju Busuladžića i broj budala koji podržavaju Dražu;

I za kraj, vezano za "klimoglavost" i obrazovanje: ti si jedini ovdje koji klima glavom na tuđe tekstove, citiraš hvalospjeve, vjeruješ stvarima koje pročitaš bez da ih preispituješ, i generalno, ostavljaš dojam ultimativnog klimoglavca.

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#257 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 11/10/2019 14:04

Interesantno kako pogresno zakljucujes. Ja sam stanovnik Tuzle vec 3 godine. Ovdje sam zavrsio i srednju skolu a nakon odsluzenja vojnig roka i okoncanja studija cak sam i radio u Tuzli 2 godine. Poslije sam otisao " trbuhom za kruhom" .
Kazem da nisam citao sve Fatmirove tekstove, ali sobzirom na njegovu inteligenciju i obrazovanje, sumnjam da bi mogao napisati nesto kako si ti to nama napisao. To se kosi za elementarnom logikom i moralnim ponasanjem. Prije ce biti da tebi smeta svaki inteligentan i obrazovan Bosnjak koji smije kazati ono sto zna.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#258 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 11/10/2019 14:18

Složiću se samo s tim da se Fatkovo piskaranje kosi za elementarnom logikom i moralom, i nemam namjeru da ti crtam link po link, većina navoda je dostupna preko Interneta.

To što ti to navodno ne prihvataš, valjda je zbog uloge "Bošnjaka" i "patriote" koju ovdje glumiš.

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#259 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 11/10/2019 20:25

Image

Da, ja sam patriota. Svaki pametan covjek to vidi iz mog komentara, koji mrzitelje BiH pogadja dikrektno u sridu. Hodam uspravno uzdignute glave, nemam savijenu kicmu kako su neki zelili da imam, jer sam citao nesto i mimo onog sto smo bili obavezni da citamo. Mislim svojom glavom i nisu mi potrebni savjeti mrzitelja BiH i Bosnjaka u njoj.
Zalazem se za opstanak BiH i Bosnjaka iako bi mnogi zelili da nas nema a to potvrdjuje genocid u Srebrenici, agrarne reorme i otimacima zemlje, da bi konacno medjunarodna zajednica ostvarila svoj san a i san nasih komsija o svodjenju Bosnjaka na jedan mali prostor. Sta je daljnji plan ostaje da vidimo ali se sve moze naslutiti iz ponasanja politickih predstavnika Evrope i nasih susjeda.
Mozda zbog ovih stihova pjesnika nema na novcanicama BiH.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#260 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 11/10/2019 21:12

Ma ti si se već izletio sa onim "Izmet", što vjerovatno koristiš u svojim krugovima kada pričaš o Bošnjacima, sada se možeš vaditi da si patriota koliko hoćeš, niko ti ne vjeruje.

User avatar
Trafalgar Law
Posts: 15020
Joined: 08/07/2012 18:11
Location: Stick to the VPN protocol.

#261 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Trafalgar Law » 11/10/2019 21:15

Ja čime vi sve mjerite patriotizam to je unikatna tragedija.De ga malo pritegnite za nacionalizam i eto vam folklora,nalik anamo onome preko krvave Drine...

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#262 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 11/10/2019 21:34

tranquil wrote:Ma ti si se već izletio sa onim "Izmet", što vjerovatno koristiš u svojim krugovima kada pričaš o Bošnjacima, sada se možeš vaditi da si patriota koliko hoćeš, niko ti ne vjeruje.
O cemu ti prices lazovcino. Navedi mi gdje sam ja to napisao. To nije moj rjecnik. Nemas argumenata pa se sluzis izmisljotinama.
Da, nacionalizam je ljubav prema svojoj naciji, a nacional- sovinizam je ljubav prema svojoj a mrznja prema drugoj . Nisam ja kriv sto ti ne pravis razliku izmedju nacionalizma i nacional-sovinizma. Ima i akademika koji nisu u stanju napraviti tu razliku, nego sve guraju pod jedan pojam.
Raspisali se vi o Alispahicu a ne piste o Drazi Mihalovicu. To je za vas normalno. Tako je bilo i sa Busuledzicem. U istoriji ima neki rang kad govorimo o zlocincima pa tako i o ekstremima, samo kod vas je sve obrnuto posebno ako je neko Bosnjak. Njemu lijepite sve sto vam padna na um. Stara i dobro uhodana praksa..

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#263 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 12/10/2019 00:39

Haman2 wrote:
tranquil wrote:Ma ti si se već izletio sa onim "Izmet", što vjerovatno koristiš u svojim krugovima kada pričaš o Bošnjacima, sada se možeš vaditi da si patriota koliko hoćeš, niko ti ne vjeruje.
O cemu ti prices lazovcino. Navedi mi gdje sam ja to napisao. To nije moj rjecnik. Nemas argumenata pa se sluzis izmisljotinama.
Haman2 wrote:Imao sam priliku vidjeti spomenik Tvrtu, i obnovljene zgrade. Jedan spomenik kao ni jedan. Ne mislis valjda je trebalo stare zgrade srusiti iako su mnoge srusene. Neke voljom vlasti neke zbog prirodnih nepogoda. Da li je od Tvrtka pa do 1946.godine u Tuzli postajao neki velikan zasluzan za grad po necemu Izuzev Izmeta i Mese.
Dakle, razguli četnik

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#264 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 12/10/2019 17:42

Fatmir Alispahic nije osudjen za svoje pisanje a nije sudjen ni kao ratni zlocinac.
Bilo bi puno primjernije da pisemo o ratnim zlocinicima ako ne svim ono bar onima koji su dobili dozivotnu kaznu kao sto su: Karadzic, Mladic, Beara ili oficirima koji su susdjeni preko 20 godina kao npr. Popovic, Krstic, Galic ili politicarima koji su susdjeni pred Medjunarodnim sudom u Hagu kao nap. Krajisnic, Plavsica, Sainovic, Milutinovic, Seselj itd.

Image
Djeneral Krstic

Ne, ne, nasi susjedi otvaraju teme da bi prikrilii svoje ratne zlocince i njihova krivicna djela. Moram priznati da im u tom svesrdno pomazu i neki iskompleksirani Bosnjaci.

User avatar
insomnia78
Posts: 62026
Joined: 03/04/2011 14:43

#265 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by insomnia78 » 12/10/2019 17:47

A nemoj tako. Ta svi su cinili zlocine. Vazniji je bujajuci bosnjacki nacionalizam

hAZNADAR
Posts: 11029
Joined: 09/01/2012 08:12

#266 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by hAZNADAR » 12/10/2019 20:00

Haman2 wrote:https://focanskidani.files.wordpress.co ... -_-099.jpg

Da, ja sam patriota. Svaki pametan covjek to vidi iz mog komentara, koji mrzitelje BiH pogadja dikrektno u sridu. Hodam uspravno uzdignute glave, nemam savijenu kicmu kako su neki zelili da imam, jer sam citao nesto i mimo onog sto smo bili obavezni da citamo. Mislim svojom glavom i nisu mi potrebni savjeti mrzitelja BiH i Bosnjaka u njoj.
Zalazem se za opstanak BiH i Bosnjaka iako bi mnogi zelili da nas nema a to potvrdjuje genocid u Srebrenici, agrarne reorme i otimacima zemlje, da bi konacno medjunarodna zajednica ostvarila svoj san a i san nasih komsija o svodjenju Bosnjaka na jedan mali prostor. Sta je daljnji plan ostaje da vidimo ali se sve moze naslutiti iz ponasanja politickih predstavnika Evrope i nasih susjeda.
Mozda zbog ovih stihova pjesnika nema na novcanicama BiH.
:D :D
Ti si jos u misiji reklamiranja Bosnjastva kroz najgore primjere ekstrema i radikala,... i na prilicno glup nacin. Nisi glup ali se svojski trudis da svoju pricu napravis glupom. Koji dar ovoforumskom fgr, da te nema - trebalo bi te izmisliti. A i taj stil pisanja sa tim podebljanim dijelovima recenice je tipicna fora klonova koji nastoje ispasti jos originalniji. Koji smrad,...

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#267 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 12/10/2019 20:29

Sta si ti komsija. Poznavalac supljih prica, spreman da optuzujes svakoga ko ne misli kao ti. Podebljavm da tebi i onima kao sto si ti naglasim neke stvari. Prihvatas tudje propagandne price i siris ih kao istinu. Mozes se udvarati do mile volje ali ti si Haznadar i nekad od njih neces biti prihvacen ako ne postanes osoba kao Galijasevic.
Jedno ratno banjalucko sjecanje.U kafic udje jedan Hazanadar meni nepoznat. Nakon 10-15 minuta dodje crveni kombi iz koga izadje nekoliko mladica. Jedan trici prema kaficu, udje u njega i ondah se vraca uz povike " evo jednog has balije".. Svi drugi potrcase prema kaficu, izvukose nekog mladjeg nizeg rasta debeljucu. Podgose mu kosulju preko glave i poce makljaza po ledjima a posebno bubrezima. Izostavljam dalji opis. Sutra vidim kako taj isti mladic dolazi ponovo kafic.
Zakljucak, nije izvukao nikakvu pouku iako je primio velike batine.
I ti Haznadar iz proslog rata nisi izvukao nikakve pouke kao i tvoj prezimenjak koji primi dobre batine a nista ne shvati.

hAZNADAR
Posts: 11029
Joined: 09/01/2012 08:12

#268 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by hAZNADAR » 12/10/2019 23:04

Spominjes stradanja u Banjaluci kao neki argument protiv mene? Da nisam izvukao pouku ili da sam zaboravio nesto, zato sto se ogradjujem od tvoje "herojske Handzar divizije" i Fatmira?

Jeli to Bosnjastvo po tvojoj mjeri ili ovih forumskih fgr hejtera koji upravo nastoje prikazati Bosnjstvo kao i ekstremno i intelektualno inferiorno?

Cim su te poceli upotrebljavati u svojoj argumentaciji - jasno je ko dan kome ovdje trebas. Svojski se trudis da to sto navodno predstavljas prikazes sto ekstremnije i sto gluplje. Nek me banuju - ali ti si najveci smrad ovog foruma.

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#269 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 13/10/2019 14:33

Ponovo pricas prazne price Fatmir Alispahic nije osudjen za svoje pisanje i ponasanje. Imamo puno precih o kojima trebamo pisati zbog njihovih nedjela i narusavanja medjunacionalnih odnos: Karadzic, Krajisnik, Koljevic, Plavsicka, Buha, Maksimovic, te visoki oficiri: Mladic, Krstic, Beara, Pomovic, Galic itd, zatim politicari iz susjedne drzave: Milosevic, Seselj, Draskovic i da ne nabrajam razne generale ili djenarale. Ne pisemo mi ni o Mati Bobanu, Gojku Susku, Kordicu, Prlicu i komandantima kojima je sudjeno pred Medjunarodnim sudom u Hag kao npr. Praljsku, Steli itd. ali eto pisemo o covjeku koji nije osdjen pa cak ni kaznjen na bilo koji nacin, izuzev sto su mu neki nacional-sovinisti uskratili pravo da brani doktorsku disertaciju.

Ovu su argumenti gospodine Haznadar, a ne prazne price. Valjda si sposoban da razlikujes znacenja pojmova: kaznjen, osudjen i nije kaznjavan i osudjivan. Ako to shvatis, ako to razumijes, onada ces svhatiti da postupas pogresno.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#270 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 14/10/2019 08:57

Pogledaj "zakačene" teme na ovom podforumu, stručnjak.

A ovu temu nisu otvorili ljudi što mrze Fatmira nego njegovi idolopoklonici poput tebe. Što se mene tiče, ja sam već rekao da tema treba da potone, poput govneta iz naslova.

Ali ne, tebi je važnije prikazivati Bošnjake kao zaboravne debile, kao što to radi i tvoje božanstvo, četničić Fatko.

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#271 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 14/10/2019 14:26

Ja ne znam ko je otvorio temu ali i za tebe vazi ono sto sam napisao Haznadaru. Covjek nije kazanjavan ni osudjivan. Ima puno onih o kojima bi trebali pisati. Vrati se na moj predhodni komentar.
I ti tranquil, ne uvazavas argumente. Valjda si sposoban da razlikujes znacenja pojmova: kaznjen, osudjen i nije kaznjavan i osudjivan. Ako to shvatis, ako to razumijes, onada ces svhatiti da postupas pogresno.

hAZNADAR
Posts: 11029
Joined: 09/01/2012 08:12

#272 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by hAZNADAR » 14/10/2019 14:45

tranquil wrote:Pogledaj "zakačene" teme na ovom podforumu, stručnjak.

A ovu temu nisu otvorili ljudi što mrze Fatmira nego njegovi idolopoklonici poput tebe. Što se mene tiče, ja sam već rekao da tema treba da potone, poput govneta iz naslova.

Ali ne, tebi je važnije prikazivati Bošnjake kao zaboravne debile, kao što to radi i tvoje božanstvo, četničić Fatko.
Nije on Fatmirov idolopoklonik vec smisljeno bira najvece ekstreme i glup nastup da bi lokalnim hejterima bio na ruku u prikazu fasistickog opasnog bosnjastva.
Vidi mu samo nove fore - Fatmir nije osudjivan? Sto mu znaci da su negatori genocida poput Dodika ispravni jer eto nisu osudjivani a imaju i CV sa pohvalama.
Kad god je neko na forumu rekao da Bosnjaci nisu opasni po BiH u tolikoj mjeri kao sto se ovdje vristi, kako taj nacionalizam nije ni blizu susjednih,... tu se javio haman sa kontraprimjerom. Kad nema toga - kopa po ekstremima, strosio je handzarce, Busaladzica, sad je iskopao Fatmira,... ko li je sljedeci?

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#273 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 14/10/2019 16:23

Ovako, ostaviću još jedan komentar, čisto da testiram reakciju. Ako poslije ovog Haman i dalje bude branio Fatka, to znači da je 100% trol i provokator, kao što i sumnjam.

Prezentiraću nepobitan dokaz da je jedna od stvari koje sam pričao istinita. Tiče se pozivanja na nasilje protiv migranata za koje sam pomenuo da Fatmir zagovara, a što Haman negira.

Prije nego počnem, čisto da se razumijemo, pošto su tema migranti, da kažem da nisam jedan od onih što pružaju bezuslovnu dobrodošlicu izbjeglicama i migrantima, i da ograničenja i zabrane, kao i zaštita domaćeg stanovništva moraju postojati. Ali istovremeno mislim da se zaštita granica i domaćeg stanovništva mogu napraviti i bez fašističkih pogroma kakve, kao što ćemo vidjeti, javno zagovara Fatmir.

Slijedi Fatmirov stav o migrantima.

Na sajtu "antimigrant.ba" je osvanuo sljedeći tekst potpisan sa "Fatmir Alispahić":
Komentar
Fatmir Alispahić: Bošnjaci moraju odmah početi napade na migrante!

Bošnjaci su pred ponorom najveće izdaje u svojoj historiji – jer ova izdaja vodi Bošnjake u nestanak, a hiljadugodišnju državu Bosnu pretvara u geografski pojam.
Šta se događa? Političko i vjersko liderstvo u Bošnjaka aktivno je uključeno u uvoz oko milion migranata u krajeve sa bošnjačkom većinom!
Islamska zajednica finansijski, hutbama, tekstovima i emisijama podstiče ovaj migrantski haos među Bošnjacima. Nekad će se saznati kako se dogodilo da se bošnjačko liderstvo nađe na istom zadatku sa velikosrpskim i velikohrvatskim razarateljima Bosne.
Uvoz agresivnih migrantskih hordi neminovno će rezultirati sukobom sa Bošnjacima, dakle, krvoprolićem, a što će poslužiti kao alibi za s&h secesionizam.
Zbog izdaje Bošnjaka, od strane otete i okupirane Islamske zajednice, od strane paralizirane SDA – Bošnjaci su momentalno poput kurbana: u totalnoj paralizi dočekuju vijest da milion migranata iz “prijateljske” Turske kreće prema Bosni.
Ima li spasa? Ima! Bošnjaci moraju razumjeti da su izdani i prodani – od svojih.
I moraju se braniti. Kako? Tako sto će odbiti poslušnost domacim izdajnicima, tako što će se samoorganizirati i – krenuti u napade na migrante. Te horde migranata treba mlatiti svim sredstvima, treba ih tjerati poput bijesnih kerova, treba im staviti do znanja da među nama neće živjeti – jer ćemo ih mlatiti, tjerati, progoniti – sve dok ne nestanu sa naše zemlje. Važno je početi napade na migrante iz najmanje dva razloga:
1. kako bi se otvorio proces njihovog povratka;
2. Kako bi onaj milion bijesnih Isilovaca u Turskoj saznao da ih u Bosni kod Bošnjaka čeka batina i progon, a ne dobrodošlica.
Koliko god ovo bilo okrutno, drugog rješenja nema. Bošnjaci moraju odmah početi napade na migrante! Oko toga nema kompromisa i nema polovičnih rješenja. Dok posljednji migrant ne bude protjeran sa naše zemlje – nema stajanja!
Istakao sam naročito problematične dijelove za kakve Haman negira da bi Fatmir ikada rekao.

Puni tekst je na linku:
https://antimigrant.ba/fatmir-alispahic ... -migrante/

Dobro, svako može potpisati bilo kakvo ime, šta ako je tekst samo podmetnut Fatmiru? Vrlo lako je provjeriti. Isti hejterski sajt redovno objavljuje Fatmirov sadržaj, ponekad i video iz njegove emisije "Defter hefte", pa evo linka sa videom sa Fatmirom kako uživo baljezga protiv migranata:

https://antimigrant.ba/propast-bosnjack ... okupacije/

Direktan link na video:I šlag na tortu: ako se provjeri registracija antimigrant.ba domena, ispostavlja se da je kompletan sajt u vlasništvu nikog drugog do - lično Fatmira Alispahića.

Ako odete na site za provjeru registracija i provjerite "antimigrant.ba" sa WHOIS funkcijom dobijate sljedeće rezultate:

Naziv domena: antimigrant.BA

Administrativni kontakt:
Fatmir Alispahić
Tuzla 75000
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina


Za one koji nisu vični korištenju WHOIS provjere vlasništva domena, evo adrese WHOIS servisa pa sami provjerite, idite na
http://nic.ba/lat/menu/view/13
i ukucajte "antimigrant" i izaberete ".ba"

Ko zna nešto na temu WHOIS servisa, zna da se ovi rezultati ne mogu lažirati.

Prema tome, Fatmir ne samo da je autor gornjeg teksta, nego je i vlasnik stranice koja objavljuje taj i drugi ekstremni antimigrantski sadržaj.

O ovome pričam cijelo vrijeme. Zbog ovakvih stvari govorim da je Fatmir obični šupender i da je sva njegova priča o Bošnjaštvu i Islamu samo gluma. Zbog ovakvih stvari vjerujem da je Fatmir autor antiizbjegličke pjesmice "Tuzlök" anonimno objavljene u ratu u listu u kojem je on bio redovni saradnik. Zbog ovakvih stvari govorim da je lik obični fašista i govno od čovjeka.

Da čujem Haman, hoćeš li sada promijeniti mišljenje o Fatmiru, ili ćeš ga i dalje braniti, i time nam dokazati da si trol s ciljem da prikaže Bošnjake kao pobješnjele fatmiriste?

hAZNADAR
Posts: 11029
Joined: 09/01/2012 08:12

#274 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by hAZNADAR » 14/10/2019 16:47

Dzaba trosis vrijeme tranquil. Antimigrantski, antiarapski, rasista,... moze biti bilo ko u BiH.

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#275 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 14/10/2019 20:06

Drago mi je da je Haznadar shvatio poruku F. Alispahica ali ovaj drugi Trangull nije. Zasto nije? To je slozeno pitanje jer zadire u domen njegove licnost.

1. Da li je BiH bar malo kriva za migrantsku krizu, ili prevedeno na srpski koji mnogi bolje razumiju, da li je BiH bila kolonizator: Afganistana, Pakistan, Bangladesa, Sirije i cijele Afrike ili su to bili oni koji ne dozvoljavaju dolazak migranta na njihove prostore, nego nama salju pare da migranti ostanu kod nas.
2. Da li se slanjem para i ostankom migranata u BiH rjesava migrantska kriza. Naravno da ne rjesava , pa zasto se onda salje novac za njihovo zadrzavanje u BiH i to iskljucivo na prostorima gdje zive Bosnjaci. Koji je krajnji cilj takvog evpropskog ponasanja.
3. Zasto nema kampova za migrante na prostorima Republike Srpske ili zamisljenje Herceg Bosne, nego sve salju u male bosnjacke sredine. Ako je to korisno i dobro, napravimo migrantske kampove po cijeloj BiH: u Banja Luci, Sirokom Brijegu, Posusju, Livnu, Bijeljini, Zvorniku, Gacko itd.
4. Zasto se Srbija rjesava migranata ali tako da ih salje u BiH a ne u Vojvodinu ili preko granice u Rumuniju, Madjarsku
5. Zasto Hrvatska vraca sve migrante u BiH i to iskljucivo u bosnjacku sredinu. Moze Evropa i njima poslati novac da ih zadrze u svojoj sredini.

Image

To nam govori da postoji neki plan medjunarodne zajednicei. Koji je to plan jos niko nije dokucio.

Da li u ovom VIDEU ima bilo kakav elemenat prekrisaja ili krivicnog djela.. Naravno da nema, jer covjek u svom komentaru postavlja mnoga pitanja na koja niko ne daje odgovor.
Da li su stanovnici Bihacai zadovoljni ovakvom politikom Evrope i bosansko-hercegovacke vlasti. Naravno da nisu i o tome je govorio i nacelnik Bihaca.
Galamu na ovom Forumu dizu oni koji ne zele migrante u svojoj sredini a Fatmir bas to trazi. Prevedeno na srpski "Usutkajmo Fatmira da vise ne prica jer ce nam doci migranti". To su mahom nasi istocni susjedi iz Rep. Srpske ( mogli bi ih naseliti na pusta mjesta u Podrinju) i nasi zapadni susjedi koji migrante ne zele na prostor zamisljenje Herceg Bosne iako i tamo ima puno pustih mjesta gdje bi mogli podici kampove i naseliti te krajeve. Svakako tu ima i iskompleksiranih Bosnjaka o cemu sam ranije govorio.

Post Reply