Fatmir Alispahic, dr. Stulanovic i mr. Kuduzovic na tribini

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

Post Reply
novajlija
Posts: 41
Joined: 21/11/2006 20:09
Location: BiH

#1 Fatmir Alispahic, dr. Stulanovic i mr. Kuduzovic na tribini

Post by novajlija »

Pozivamo Vas da zajednički učestvujemo na javnoj tribini na temu:

MEDIJSKA KAMPANJA PROTIV ISTINE

Tribina će se održati u subotu, 07.04.2007.god., u 20h u Domu Armije u Bihacu.

Gosti tribine: dr. Muharem Štulanović, mr. Safet Kuduzović, publicista Fatmir Alispahić

Mi Vas očekujemo!

Organizatori: Omladinski kulturni centar "Bos. Krupa" i Omladinski kulturni centar "S. Most"
Maksim
Posts: 931
Joined: 18/11/2006 03:25
Location: Bec, Austrija
Contact:

#2

Post by Maksim »

bit ce mlogo, mlogo pljuvanja jelde?
User avatar
Ergot
Posts: 1019
Joined: 27/03/2004 23:00
Location: dislocation

#3 Re: Fatmir Alispahic, dr. Stulanovic i mr. Kuduzovic na trib

Post by Ergot »

novajlija wrote:Gosti tribine: dr. Muharem ©tulanoviæ
Doktor?!? Cega, isceravanja dzina i sejtana tupim predmetima? :lol: :lol: :lol: :lol:
kub lajkan
Posts: 3514
Joined: 03/12/2004 19:20

#4

Post by kub lajkan »

Ma jok... bice mnogo istine... :D
Orbini
Posts: 1100
Joined: 26/07/2003 00:00

#5

Post by Orbini »

Nadam se da ce neko postaviti pitanje Fatmiru Alispahicu vezano za jedan davni clanak u Walteru.

Postojala je rubrika Wanted gdje je prozivao imena iz javnog zivota - uglavnom na vulgaran nacin.

Jednom prilikom u jednom broju je osvanuo Wanted - reis ef. Ceric, citao sam na internetu i bilo je poprilicno neumjesno.

Desilo se to da je Walter sam povukao taj broj iz prodaje, a tekst izbrisao na internetu. Sto je presedan u historiji BiH novinarstva. U prijevodu, Fatmir se zaletio i kad je dobio opomenu od "nekih krugova" podvio je rep i usutao. Pa sad izigrava neustrasivog i hrabrog bez dlake na jeziku. :-) :lol:

Nadam se da ce neko na skupu upitati Fatmira da ponovi sta je tad napisao. Ako stoji iza svega sto govori i ako mu je do istine. Dali je neko u mogucnosti da ode na tu tribinu?
User avatar
Fair Life
Posts: 14219
Joined: 02/03/2004 00:00

#6

Post by Fair Life »

kub lajkan wrote:Ma jok... bice mnogo istine... :D
[img]http://www.ex-yupress.com/dani/dani.gif[/img][color=white]. . .[/color][size=117]Broj 322 - 15.08.2003[/size] wrote:Ličnost u Fokusu

Fatmir Alispahić

Neko ko se voli hvaliti kako ga Muhamed Filipović cijeni i ko pri tome ne zna da je isti taj Filipović principijelan jedino u svojoj neprincipijelnosti, došao je do još jednog (u nizu od nekoliko stotina) epohalnog otkrića. Dečko koji je nekada obećavao pišući feljtone o ljekovitom bilju i uredno izvještavao o aktivnostima općinskih službenika, da bi evoluirao u novinara-istraživača-analitičara koji svebošnjačku javnost obavještava o tome kako je Ivan Lovrenović četnik ustaške provenijencije, da su svi Srbi po abecednom redu genocidni, a Hrvati zapravo još gori samo perfidniji, sada je shvatio da su Dani davno pripremili i naslovnu stranu sa fotografijom pogođene kuće Hilme Selimovića i tekst koji je tim povodom izašao i da su samo čekali da atentator pogodi mjesto i vrijeme akcije (ali i da pogodi onako kako na fotografiji izgleda, a ne da, recimo, podbaci), pa da sve objave i daju svoj doprinos akciji Zlatka Lagumdžije nazvanoj "Vanredni izbori".

"Ne postoji ni daktilografska mogućnost da se tako dug novinski prilog s jako puno kartica teksta napiše maltene za dva-tri sata noćnog rada. Da se ne priča o tome da je u redakciji sedmičnog tipa baš tu večer trebalo imati dežurne novinare, vozače, fotoreportere, otići i biti na licu mjesta nekoliko sati, vratiti se u redakciju i otkucati tekst, pripremiti fotografije, tehnički srediti i dizajnirati u DTP-u, te sve to odnijeti u štampariju u sasvim drugom dijelu Sarajeva… I najbolje organiziranoj dnevnoj novini za to treba mnogo više vremena", piše Fatmir Alispahić, sve na osnovu višestoljetnog iskustva dopisnikovanja iz Tuzle i paralelne saradnje sa Gutenbergom lično, izvještavanja o Sarajevskom atentatu, otkrivanja afere Watergate i borbe za Bosnu i Hercegovinu i Jugoslaviju i tužbu u Haagu i Pogorelicu i Hasanaginicu…

Onaj koga zanima kako je svake srijede u Danima, ne samo onih srijeda kada se puca, može se informirati na neki od redakcijskih telefona. Sad, crtati Fatmiru Alispahiću kako se pravi sedmična novina, isto je što i od njegovog sugrađanina, dr. Emira Kabila tražiti da ovosezonskim pojačanjima FK Famos iz Hrasnice objasni proces operiranja na otvorenom srcu.

Alispahićeva metoda mišljenja najbliža je Miloševićevoj. Prvi u pisanju obožava konstrukciju "lako je dokazati", koju povremeno mijenja sa "što dokazuje", nakon koje ide niz rečenica u kojima se isto ponavlja, a ništa ne dokazuje. Drugi je, naravno, lukaviji i opasniji i često zna reći nešto kao "svima je poznato i dobro je znano da su nemačke tajne službe regrutovale kriminalce širom Evrope i slale ih na Kosovo", da bi odmah promijenio temu istupa, svjestan da nikome takvo što nije "poznato i znano", ali i dovoljno pametan da ne ostavi prostor za kontrapitanje tipa - kada.

Problem s Alispahićem je, pored ostalog, taj što on iskreno vjeruje u vlastite tvrdnje, a istovremeno boluje od one vrste narcizma koju karakterizira strah od anonimnosti. On se obračunao sa samim sobom, on piše na hiljade redova, on sam od sebe pravi predmet ismijavanja, samo da mu se ne ponovi prošlost, vrijeme u kojem je bio poznat nekolicini urednika dopisničke mreže Večernjih novina i svim zaposlenim u Općini Tuzla. Opet bi sve to bilo nevrijedno spomena - jer hiperproduktivnost i opće poznavanje daktilografije, vožnje, štamparskih rokova i srbo-četničko-komunističko-ustaško-izetbegovićevsko-lagumdžijske strategije nisu garant slave - da ga nije prozreo đavo u matičnim knjigama zaveden kao Fahrudin Radončić, a u novinarskim od osnivanja Avaza znan i kao N.V. On danas Alispahićevim analizama na efektan način očito čini nejasnim i svojoj surovoj borbi za očuvanje imperije daje "akademski" obol jednog, doduše, još uvijek gimnazijalca i to kroz formu za koju mu pripadaju autorska prava - "otvorenog pisma javnosti našeg poznatog publiciste".
Maksim
Posts: 931
Joined: 18/11/2006 03:25
Location: Bec, Austrija
Contact:

#7

Post by Maksim »

Ovo mi je srce slomilo, Fair Life. Jadni, Fatmir, vidio se u ogledalu i mislio da je to njegov portet na zidu
callmethebreeeze
Posts: 7343
Joined: 22/04/2005 22:37
Location: Svedska

#8

Post by callmethebreeeze »

radije tri sata pod vodom, nego slusati fatmira deset minuta.
User avatar
Abu FEED el-Castro
Posts: 1655
Joined: 19/04/2006 11:41
Location: BH Teheran

#9

Post by Abu FEED el-Castro »

I hajd ti sad ne budi vehabofobičan :-) :-)
(Za neupoznate dvojica spomenutih mimo Fatmira su WHB-pozitivni, i čak aktivni prenosioci..)

Jedva čekam da nas neko od forumaša izvjesti o ovom kulturnom dogadjaju. A Fatmire jesi brate naso ekipu za ujedinstvovanje bošnjaka :roll:
User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 9950
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

#10 Re: Fatmir Alispahic, dr. Stulanovic i mr. Kuduzovic na trib

Post by Bosanac sa dna kace »

Ergot wrote:
novajlija wrote:Gosti tribine: dr. Muharem Štulanović
Doktor?!? Cega, isceravanja dzina i sejtana tupim predmetima? :lol: :lol: :lol: :lol:
doktor islamskog prava medo :x
User avatar
Abu FEED el-Castro
Posts: 1655
Joined: 19/04/2006 11:41
Location: BH Teheran

#11

Post by Abu FEED el-Castro »

Sta je ba ovo, pa nije valjda da niko od nase urbane omladine nije bio na ovom kulturnom dogadjaju :? :sad: :-)

Haberi, dojmovi.. ???
User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 9950
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

#12

Post by Bosanac sa dna kace »

Abu FEED el-Castro wrote:Sta je ba ovo, pa nije valjda da niko od nase urbane omladine nije bio na ovom kulturnom dogadjaju :? :sad: :-)

Haberi, dojmovi.. ???
omladina je naime imala zbor u lokalnim kaficima naime razmatralo se veoma vazno pitanje da li treba da pocnu farbat kosu kao Selma Bajrami ili
kao Goca Trzan :-?
Post Reply