Fatf-ova lista ?? ??

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
diplkrim

#1 Fatf-ova lista ?? ??

Post by diplkrim »

MOLIM VAS ..
Zna li neko gdje mogu pronaci FATF-ovu listu ne cooperativnih zemalja
( Financial action task Force ) ,, ili neko mozda ima tu listu vec ???
karanana

#2 Re: Fatf-ova lista ?? ??

Post by karanana »

1. Bahamas
2. The Cayman Islands
3. Cook Island
4. Dominica
5. Israel
6. Lebanon
7. Liechtenstein
8. Marshall Islands
9. Nauru
10. Niue
11. Panama
12. Philippines
13. Russia
14. Saint Kitts and Nevis
15. Saint Vincent and the Grenadines

moja lova je na cayman islansima i na bahamama. nemoj da bi sta barko ove dvije zemlje!!!
wtf je niue? zar je i to zemlja? jebote na ovom svijetu svak moze osnovati zemlju.
zeko071

#3 Re: Fatf-ova lista ?? ??

Post by zeko071 »

Ne znam za sta ti treba. Ako ti treba da operes kakvu lovu, to je to..

Međutim ako ti ti treba za pisanje diplomskog rada ili nekog dokumenta sa osvrtom na bih, trebas da znas da u BiH postoji lista zemalja koje ne ispunjavaju međunarodno priznate standarde za sprečavanje i otkrivanje pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti. (Član 7 i 12 Zakona o sprecavanju pranja novca BiH.)
diplkrim

#4 Re: Fatf-ova lista ?? ??

Post by diplkrim »

e hvala burazeru , ma kak lova treba mi za poso nesto a ne mogu nigdje da nadjem ,, nadam se da je to to ,, hvala mnogo ;)
sodom

#5 Re: Fatf-ova lista ?? ??

Post by sodom »

niue je ostrvo, Population
- Jul 2006/2007 estimate 1,679

ludi su... :lol: :D

odes na odmor i okupiras im zemlju hahahaha :D
omar little

#6 Re: Fatf-ova lista ?? ??

Post by omar little »

karanana wrote: wtf je niue? zar je i to zemlja? jebote na ovom svijetu svak moze osnovati zemlju.
:lol: :lol: :lol:
diplkrim

#7 Re: Fatf-ova lista ?? ??

Post by diplkrim »

ma to sve ovi kreatori drze ,, fol zemlje ostrva , a to njihov , pa znate da je i Shumi nedavno dobio neko ostrvo od nekog arapskog sheika , dao mu jarane ostrvo cccc
karanana

#8 Re: Fatf-ova lista ?? ??

Post by karanana »

a ima i ona drzava odmah pored engleske. ustvari to je napustena naftna platvorma velicine fudbalskog igralista ali je drzava. bila je i na prodaju, bilo je ovdje na forumu o njoj.

a ima i ona vaunatu drzava gdje hercegovci putem poste registruju njihova skupa auta i dobiju njihove tablice da bi izbjegli placanje carine ovdje.
diplkrim

#9 Re: Fatf-ova lista ?? ??

Post by diplkrim »

..hm ,jes vidio hercegovaca jarane ..ma ja ba,pa bistro što da ne , sto bi ovdje placali duple i troduple pare na registraciju kad moze vani za iste pare registrovat auto na tri godine ,, eto ko na tom ostrvu ,___
-----a kontam nesto , trebalo bi i nas na kakvo ostrvo ,tj. kad bi moglo nekako isjeć ovo Bosne pa nas djegod kakvim bagerima i avionima na pooo Tihog Oceana posadit ,i neka nas tamo ,necemo li sebi doc ..daj nam kokosovih oraha a ponijecemo sjemena i od ovih naših pa posijat , a ne treba nam ni auto-put ni nista , jao scenario za "izgubljene" bosance heheheh,,ha ja ..
fantabox

#10 Re: Fatf-ova lista ?? ??

Post by fantabox »

karanana wrote:a ima i ona vaunatu drzava gdje hercegovci putem poste registruju njihova skupa auta i dobiju njihove tablice da bi izbjegli placanje carine ovdje.
Na Vanuatu zaboravi : http://www.offshoresimple.com/vanuatu_car.htm , ukinuse proslu jesen, ali ako si musterija trenutno je San Marino aktuelan :-)
Post Reply