howdy wrote:salik79 wrote:howdy wrote:apsolutno nema veze koliki je......
a sto se tice velicine ovih somova na slikama moracu kazat da dobar objektiv i ugao slikanja cuda cine kao i tehnika guranja ribe u objektiv

Kako nema veze?! Kapitalci u jezeru Modrac, kod brane, se vrlo malo krecu. Sa ustima kao Vjeternica

Vazda su tu i nikada ne love kao manji somovi, stuke, smudjevi, buce...
drug ja odrasto na modrackom...

49 kg

58 kg

94 kg
zadnja dva na varalicu, na slepanje
svi uhvaceni iza zicare prema uscu turije...

jel treba jos?
Opet nisi procitao moj prvi upis na ovoj temi. I ja odrastao na modrackom. 200 metara od brane. Faruk Pasic mi prvi komsija bio.

Rahmetli djed stari ribar bio - svi su ga zvali doktore, ili dotore (rahmetli Adem mu dao nadimak), posto je bio nacelnik jedne od klinika na Gradini. Uz njega i tu raju prve korake u ribarstvu napravio.
Kada je Fajki u blizini brane sletio motor od glisera (cini mi se da je to bio najbolji i najjaci gliser na Modracu), angazovani su ronioci koji su pretrazili dno u potrazi za motorom. Sta su vidjeli nije za price

To sto ti upecas su juniori, koji ganjaju ribe

Ovi doslovno ne mrdaju, ukopani u mulj, sa ustima kao ulaz od Vjeternice

Par godina prije rata su takodjer ronioci, sa podvodnom puskom/harpunom, ulovili stuku za koju, da je nisam svojim ocima uz camac prislonjenu vidio, nikada ne bih rekao da postoji. Malo je reci barakuda. Doslovno duga koliko i plasticni elanov camac, a visina je bila pa, haman, tu negdje. Ne bi vjerovao sta sve ima, tj. cega je sve bilo do rata, u nasem jezeru
Svaka cast na ulovu