Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Poštovani,
zanima me da li iko na forumu ide na ovaj smjer?
UNIVERZITET U SARAJEVU
FAKULTET SPORTA I TJELESNOG ODGOJA
SMJER ZA ŠKOLOVANJE TRENERA I KADROVA ZA SPORT
PRVI CIKLUS STUDIJA 180 ECTS
SMJER MENADŽMENT U SPORTU
Da li mi mozete dati informacije o upisu, prijemnom, profesorima, da li je moguce redovno studirati uz rad (znam da ima redovan samofinansirajuci, pitanje je da li je moguce upasti u redovne ako si u radnom odnosu, buduci da u svakom slucaju moras dolaziti na sva predavanja) ... nije isto info dobiti u studentskoj i od studenata koji vec pohadjaju ...
Htjela bih znati i vasa misljenja o upisu na ovaj smjer ...
Hvala unaprijed za sve info
EDIT: ... Ja se izvinjavam, pretrazila sam citav forum i tek kad sam postala temu, nasla sam ovu ...
Last edited by Onyxia on 25/07/2014 14:26, edited 1 time in total.
Zavšila 3 druga i ništa biro već odavno, jedan radi kao trener u jednoj fudbalskoj školi. Po meni gubljenje vremena, bolje zanat neki uči.
I da upišeš kome ćeš ti sutra da budeš menadžer kad nam je sport banana kao i cijela država?
Ah, kad bi tako gledali, najbolje i ne truditi se, sjesti i cekati da krepas od gladi, dok babini sinovi zavrsavaju fakultete na pauzama za rucak i sjede na radnim mjestima, igraju igrica ...
Svi smo svjesni toga, ali nema predaje, gurati do kraja, pa sta bude
Onyxia wrote:Ah, kad bi tako gledali, najbolje i ne truditi se, sjesti i cekati da krepas od gladi, dok babini sinovi zavrsavaju fakultete na pauzama za rucak i sjede na radnim mjestima, igraju igrica ...
Jeste ali sa pravim fakultetom upiši bilo šta drugo poslušaj me. Dif ko fakultet je kurs a taj smjer nije vrijedan rasprave jer najviše studenata su ozbiljniji ljudi 35+ godina tj. neki bivši sportisti koji bi sada da budu ko fol neki menadžeri.
Onyxia wrote:Ah, kad bi tako gledali, najbolje i ne truditi se, sjesti i cekati da krepas od gladi, dok babini sinovi zavrsavaju fakultete na pauzama za rucak i sjede na radnim mjestima, igraju igrica ...
Jeste ali sa pravim fakultetom upiši bilo šta drugo poslušaj me. Dif ko fakultet je kurs a taj smjer nije vrijedan rasprave jer najviše studenata su ozbiljniji ljudi 35+ godina tj. neki bivši sportisti koji bi sada da budu ko fol neki menadžeri.
pa nije to nista lose. kao profseionalni sportista si stekao veliko iskustvo i onda dodatno sa fakultetom prosiris znanje. takvi ljudi i trebaju da budu na ovakvim fakultetima i u upravi klubova.
naravno mislim na ozbiljne sportiste kao barbarez, rahimic i slicni...
Gledaj da upišeš nešto perspektivnije, nemaš ništa od toga. Kao što ti je već neko prethodno napisao - kome misliš da budeš menadžer? Još malo razmisli jer ćeš se baš zeznuti ako ovo upišeš....
Andreja Kežman wrote:Bolje ti je studiraj neki pravi fakultet, poput ETF-a ili medicine. Ovo su sve kurčevi fakulteti koji nizašta ne služe.
pa normalno da bi mi svi voljeli studirati ETF, Mašinstvo, Medicinu, razvaljivati matematiku, fiziku, hemiju, itd ..AL HAJ TI MALO SKONTAJ DA NISMO SVI NADARENI ZA TO ! Nekome je i DIF težak. Šala, al fakat sve čitam, bolje ti je vako nako, ETF ono, ovo.. Ko da ja ne bih sad volio studirati ETF, biti inžinjer, kasnije se lagano zaposlit' beskurac me za sve. Ne ide to tako lahko prijatelju.
Andreja Kežman wrote:Bolje ti je studiraj neki pravi fakultet, poput ETF-a ili medicine. Ovo su sve kurčevi fakulteti koji nizašta ne služe.
pa normalno da bi mi svi voljeli studirati ETF, Mašinstvo, Medicinu, razvaljivati matematiku, fiziku, hemiju, itd ..AL HAJ TI MALO SKONTAJ DA NISMO SVI NADARENI ZA TO ! Nekome je i DIF težak. Šala, al fakat sve čitam, bolje ti je vako nako, ETF ono, ovo.. Ko da ja ne bih sad volio studirati ETF, biti inžinjer, kasnije se lagano zaposlit' beskurac me za sve. Ne ide to tako lahko prijatelju.
Pa dobro, nisi možda nadaren za matematiku, ali onda studiraj npr. farmaciju ili nešto drugo od čega ima hajra. Ja ti govorim iz svog iskustva, jer sam se zajebo i sad ne bih nikad studirao ono što sam studirao. Nema brate para, moram kafanu držati da bih živio.
Ja sam student FASTO-a. II godina, Menadzment u sportu. Svakako preporucujem ovaj studij jer ako znas sta hoces, ima hljeba a ako ne znas, onda nemoj. Imamo dosta takvih. I to sto pricaju, da fakultet ne valja i slicno, ne slusaj jer ne znaju. Da ides samo redovno, to ne moze jer ne postoji taj nacin, samo DL pa ujedno mozes i nesto da radis. Ne dolaze samo sportasi, Edin Dzeko ga nece lahko kod Mašale (Profesor) zavrsiti. I on dobija zadatke i seminarske kao i ostalo, prezentira i na osnovu rada dobije ocjenu. Nema stele, kao sto je nekad bilo, valjda...
Prema tome, ako zelis upravljati (a ne biti menadzer kao sto su neki ovdje vec rekli), ako si organizovana, komunikativna, upisi i neka ti je sa srecom. Ne moras raditi u sportu, mozes bilo gdje raditi kao menadzer tima. Ali prvenstveno ti je sport. I ako se pokazes kao osoba sa onim karakteristikama, mozes uspjeti u toj oblasti..
Almir_93 wrote:Ja sam student FASTO-a. II godina, Menadzment u sportu. Svakako preporucujem ovaj studij jer ako znas sta hoces, ima hljeba a ako ne znas, onda nemoj. Imamo dosta takvih. I to sto pricaju, da fakultet ne valja i slicno, ne slusaj jer ne znaju. Da ides samo redovno, to ne moze jer ne postoji taj nacin,samo DL pa ujedno mozes i nesto da radis. Ne dolaze samo sportasi, Edin Dzeko ga nece lahko kod Mašale (Profesor) zavrsiti. I on dobija zadatke i seminarske kao i ostalo, prezentira i na osnovu rada dobije ocjenu. Nema stele, kao sto je nekad bilo, valjda...
Prema tome, ako zelis upravljati (a ne biti menadzer kao sto su neki ovdje vec rekli), ako si organizovana, komunikativna, upisi i neka ti je sa srecom. Ne moras raditi u sportu, mozes bilo gdje raditi kao menadzer tima. Ali prvenstveno ti je sport. I ako se pokazes kao osoba sa onim karakteristikama, mozes uspjeti u toj oblasti..
Lijep pozdrav
Kakav je to fakultet na kojem nema redovne nastave, pa nije večernja škola.
Šta planiraš raditi kada završiš fakultet?
Almir_93 wrote:Ja sam student FASTO-a. II godina, Menadzment u sportu. Svakako preporucujem ovaj studij jer ako znas sta hoces, ima hljeba a ako ne znas, onda nemoj. Imamo dosta takvih. I to sto pricaju, da fakultet ne valja i slicno, ne slusaj jer ne znaju. Da ides samo redovno, to ne moze jer ne postoji taj nacin,samo DL pa ujedno mozes i nesto da radis. Ne dolaze samo sportasi, Edin Dzeko ga nece lahko kod Mašale (Profesor) zavrsiti. I on dobija zadatke i seminarske kao i ostalo, prezentira i na osnovu rada dobije ocjenu. Nema stele, kao sto je nekad bilo, valjda...
Lijep pozdrav
biti menader neymaru haahahah cuj fakulteta fasto-smjer menadzment u sportu,jel me ko zeza ovdje
DL studij je redovan studij, više si redovan nego vanredan samo što imaš manje časova sa profesorima a više prakse. U tome je fazon ali svi misle glup fakultet. Bolje završiti Menadžment u sportu, nego Politične nauke na koje ide pola Bosne
Pa neću sad vama otkrivati šta ja želim započeti. Uglavnom dobiješ 10000000 novih stvari, drugačije razmišljaš. Jednostavno, želiš da napreduješ. Otvaraju ti se preduzetničke ideje.. Samo zavisi od toga, koliko ti želiš to da radiš a prije svega da upišeš taj fakultet..
Lijep pozdrav
biti menader neymaru haahahah cuj fakulteta fasto-smjer menadzment u sportu,jel me ko zeza ovdje
PONOVO NAGLAŠAVAM: MENADŽMENT U SPORTU NE ZNAČI BITI MENADŽER NEKOM IGRAČU, ZA TO TREBA LICENCA A NE FAKULTET SPORTA I TJELESNOG ODGOJA. RADIŠ U UPRAVLJANJU, VOĐENJU I SL...
Almir_93 wrote:DL studij je redovan studij, više si redovan nego vanredan samo što imaš manje časova sa profesorima a više prakse. U tome je fazon ali svi misle glup fakultet. Bolje završiti Menadžment u sportu, nego Politične nauke na koje ide pola Bosne
Pa neću sad vama otkrivati šta ja želim započeti. Uglavnom dobiješ 10000000 novih stvari, drugačije razmišljaš. Jednostavno, želiš da napreduješ. Otvaraju ti se preduzetničke ideje.. Samo zavisi od toga, koliko ti želiš to da radiš a prije svega da upišeš taj fakultet..
DL je valjda skraćenica za distance learning(učenje na daljinu) a to nikako nije redovan studij koliko sam i ako sam upućen u materiju
Bravo, eto ja ne znam kakav je moj studij. Jel ti sad jasno ?
Nigdje ne piše, VANREDNI DL već REDOVNI DL.
Ja nisam rekao da je skroz redovan. Imamo kontakt nastavu, nastavu preko interneta, praksu sa raznim sportskim organizacijama i slicno. Prvo preispitaj kakva je ustanova, a tek onda sudi o njoj..
Almir_93 wrote:Bravo, eto ja ne znam kakav je moj studij. Jel ti sad jasno ?
Nigdje ne piše, VANREDNI DL već REDOVNI DL.
Ja nisam rekao da je skroz redovan. Imamo kontakt nastavu, nastavu preko interneta, praksu sa raznim sportskim organizacijama i slicno. Prvo preispitaj kakva je ustanova, a tek onda sudi o njoj..
Čuj vanredni DL ... ti ne znaš ni šta studiraš, pročitaj makar na wikipediji šta znači DL .
Kod nas u Sarajevu postoje 3 tipa studija: Redovan, samofinansirajući, distance learning (DL) studij pa tako da ti ga taj tvoj dl dođe kao vanredan studij... Distance Learning (DL) – vanredni studij
Već sam naveo da su mi 3 druga završila taj fax i znam sigurno još 20ak najmanje osoba koje studiraju to što ti studiraš, pošto sam u sportu sigurno 15ak i više godina.
Hajd uzmimo da sam ja potencijalni student tvog fakulteta, eh' hajd mi objasni kojim se poslom ja mogu baviti kada završim taj fakultet? Kome i kojim organizacijama i gdje ja mogu biti menadžer? Navedi mi zdrave sportske kolektive u BiH?
Ja sam Redovno-Samofinansirajući-DL..
Sad ti skontaj sta je to, pronadji formulu ili sta vec. Nadji sebe ili mene, kako god hoces. VANREDAN NISAM
Kako nam stoji stanje u drzavi, ljudi se moraju snalazit na razne nacine, smisljati nove poslove, pokretati vlastite ideje, planove pa tako i ja, i ti, i svi ostalo. Ali to sto govoris da sam ja VANREDAN student, to mi jos nikad niko nije rekao, cak ni profesori na fakultetu.. haha
@Gidra, danas da bi skontao šta ko studira, moraš još jedan fakultet završiti, zapetljali su do zla boga ... nema smisla raspravljati se, jer ovo što momak govori je sve tačno i moguće ... i ja sam redovan samofinansirajući na masteru
@Almir_93, hvala ti, našla sam još jednog momka s pozitivnim iskustvima, a išla sam pitati i na fakultet ... tamo su mi rekli da se plaća kao redovni studij, ali me to malo kopka ... vanredan (redovan samofinansirajući) dl studij da bude 100KM, je li moguće?
Onyxia wrote:@Gidra, danas da bi skontao šta ko studira, moraš još jedan fakultet završiti, zapetljali su do zla boga ... nema smisla raspravljati se, jer ovo što momak govori je sve tačno i moguće ... i ja sam redovan samofinansirajući na masteru
@Almir_93, hvala ti, našla sam još jednog momka s pozitivnim iskustvima, a išla sam pitati i na fakultet ... tamo su mi rekli da se plaća kao redovni studij, ali me to malo kopka ... vanredan (redovan samofinansirajući) dl studij da bude 100KM, je li moguće?
Ne, plaća se 1000 KM + dodatni troškovi (oko 45 km, biblioteka, osiguranje i sl..).
Imaš seminarski rad + prezentacija koja je obavezna. Razne vrste radova, prakse. Nešto zaista predobro..