Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!

Ponekad s'proljeca

#101 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!

Post by Ponekad s'proljeca »

Kako se lako optuzuje neko sa teskim rijecima kada je u pitanju Bosnjak!!!!

Izjave Kacavende jos nisu nikada ovako nazvane!!!

Sta tu ima cudno oko gradnje dzamije, ako je dozvoljeno urbanistickim planom???

Meni je jasno da se vjera gradi u srcima vjernika, a ne u hladnim gradjevinama, ali mi smeta kada se neko stidi svoje vjere!!!!

Jos samo da kazem, da je bilo pametnije da su se silne pare potrosene na gradnju dzamija iskoristile za placanje svjetskih poznatih advokata u tuzbi protiv Srbije!!!!

Danas bi imali BiH bez genocidne tvorevine
bosanska rijec

#102 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!

Post by bosanska rijec »

A sto se tice NAZIVA ove teme nije ni cudo od koga je ... dobro znam sta je Muadib znao pisati tako da me ne cudi, ali
me cudi da i dalje na ovom forumu stoji ovakav natpis , svasta :roll:
Maraschino

#103 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!

Post by Maraschino »

boca junior wrote:Ja imam mnogo prijatelja, stranaca iz raznih zemalja, koji bi volili posjetiti Sarajevo ali mene je od silnih dzamija stid da ih pozovem i ugostim. Sramota me od toga sto zivim u najprimitivnijem glavnom gradu Evrope.

Nemoj da se stidis,

objasni ljudima kako je doslo do svega ovoga pa ih lagano odvedi do Srebrenice, imat ce sta vidjeti (rezultati genocida) a usput im pricaj da Srebrenica nije jedina ali eto onima iz Sarajeva bilo tesko dokazati ono sto se stvarno i desilo.

:bih: :sax: :bih:
Lesli Eldridž

#104 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!

Post by Lesli Eldridž »

Ljudi nemojte tek tako skretati sa teme. Boca junior je napisao šta misli. I ja isto mislim, pa sam po mnogima tamo anamo njihov. Otkuda vam pravo da čovjeka vrijeđate i da skrećete sa teme. Možda se čovjek javlja i sa Dobrinje ili čaršije. Činjenica je da se na fašizam ne treba uzvraćati istom mjerom, a mnogi u Sarajevu to rade. Primitivno je na činjenicu da se javio fašizam u glavnom gradu reagovati iskazima da je na drugoj starni još gore. Ja hoću da nam bude bolje, a sa komentarima džamija je odgovor na krst je još gore. Je li vi mislite da će fašistoidno pisanje novinara uleme popraviti situaciju? Mislite li da se druge nacije boplje osjećaju poslije svega? Mislite li da su svi ljudi druge nacije fašisti? Ako neko tako misli onda je bolje da ide da se liječi. Činjenica jeste da je Sarajevo jedan od najprimitivnijih gradova u Evropi. Gdje ima metrošpole u Evropi, a da fekalije plivaju glavnom ulicom? Gdje ima voliko bespravne gradnje i brđanskog mentaliteta? GDJE SE VLAST PONAŠA NA OVAKAV NAČIN? GDJE SE NE POŠTUJU OSNOVNA CIVILIZACIJSKA NAČELA, KAO OVDJE? Gdje ima da kao odgovor na bespravnu grdnju džamije mimo urbanističkog plana, načelnik opštine predloži izfradnju u Parku preko puta? (Austrijska kuća) Ja se jednom zajebavah na forumu na tu temu, a Bećirević zaista to i uradi. Je li to primitivizam? E JESTE-I PRIMITIVIZAM I FAŠIZAM, A VAMA SU UVIJEK KRIVI ONI DRUGI. Bravo "građani Sarajeva. Na ovaj način samo dajete krila Dodiku.
boca junior

#105 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!

Post by boca junior »

Da se razumijemo, mene nije stid starih dzamija koje su gradjene za vrijeme turskog doba. Dapace,vrlo rado bi ih pokazao svojim prijateljima. Ja govorim o novim dzamijama i naprasnoj islamizaciji jednog grada koji navodno hoce u Evropu.
zimzelen

#106 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!

Post by zimzelen »

mIRCerka wrote:
bogoljub wrote:t
kako je moguce zapoceti temu o FASISTICKIM JEZICIMA PPREPORODA kada preporod odgovara onima koji su uistinu fasisticki napali na DZamije.
da li si procitao te tekstove o kojima se govori?
Moze li mIrcerka kazati da li je ikada procitala par primjeraka Preporoda? Ono da ti malo olova ostane na prstima. Ne pitam bezveze, jer vidim da si dobro zasiljila olovku kad se prihvatis slicne teme. Naime, niposto ne odobravam takav tekst ali mi je vazno cuti da li se druzis ikada s listom koji tako prezires? Hocu reci, ne moze se tako ostar zakljuca donijeti o jednoj novini s 38-godisnjom tradicijom.
bosanska rijec

#107 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!

Post by bosanska rijec »

Lesli Eldridž wrote:Ljudi nemojte tek tako skretati sa teme. Boca junior je napisao šta misli. I ja isto mislim, pa sam po mnogima tamo anamo njihov. Otkuda vam pravo da čovjeka vrijeđate i da skrećete sa teme. Možda se čovjek javlja i sa Dobrinje ili čaršije. Činjenica je da se na fašizam ne treba uzvraćati istom mjerom, a mnogi u Sarajevu to rade. Primitivno je na činjenicu da se javio fašizam u glavnom gradu reagovati iskazima da je na drugoj starni još gore. Ja hoću da nam bude bolje, a sa komentarima džamija je odgovor na krst je još gore. Je li vi mislite da će fašistoidno pisanje novinara uleme popraviti situaciju? Mislite li da se druge nacije boplje osjećaju poslije svega? Mislite li da su svi ljudi druge nacije fašisti? Ako neko tako misli onda je bolje da ide da se liječi. Činjenica jeste da je Sarajevo jedan od najprimitivnijih gradova u Evropi. Gdje ima metrošpole u Evropi, a da fekalije plivaju glavnom ulicom? Gdje ima voliko bespravne gradnje i brđanskog mentaliteta? GDJE SE VLAST PONAŠA NA OVAKAV NAČIN? GDJE SE NE POŠTUJU OSNOVNA CIVILIZACIJSKA NAČELA, KAO OVDJE? Gdje ima da kao odgovor na bespravnu grdnju džamije mimo urbanističkog plana, načelnik opštine predloži izfradnju u Parku preko puta? (Austrijska kuća) Ja se jednom zajebavah na forumu na tu temu, a Bećirević zaista to i uradi. Je li to primitivizam? E JESTE-I PRIMITIVIZAM I FAŠIZAM, A VAMA SU UVIJEK KRIVI ONI DRUGI. Bravo "građani Sarajeva. Na ovaj način samo dajete krila Dodiku.
kakav fasizam, sta je ovo ljudi, kakvi su ovo likovi ,
cuj mi odgovaramo fasizmom i fasizam u Sarajevu ... ma bjezi ne gubi mi se vrijeme na ovakve vise :roll:
turban

#108 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!

Post by turban »

Soul_Sista wrote:
slavkoimamodilera wrote:Da se bogdo IZ toliko upne pa da pomogne povratnike u istocnu Bosnu ili Banjaluku... jok... vaznije je puno popljuvati svakoga ko ima nesto protiv gradnje bilo cega sto finansira IZ u Sarajevu, a da stvarno nije nuzno potrebno ovom gradu... k'o sto neko rece: "zapisavanje teritorije"... a sutra ce srat o tome kako u (s)eresu nigdje Bosnjaka ni na mapi... licemjerje i nista drugo... a nesto cisto sumnjam da onaj u kojega se zaklinju voli licemjere... cisto sumnjam...
:thumbup:

..ti ljudu su davno otpisani, kakvi povratnici i njihova vjera..ovakvi poput Cerica bi materu prodali za par hiljada maraka..i hajd da je jedan takav ali prodanih dusha na svakom cosku..seljacine teske!! kao da ih je neko iz pecine izvuko!!!!! :x :x :x

Ovo je teska uvreda,teska da teza ne moze biti... :run:

Jeli bogati ko se sluzi ovakvim rjecnikom,ili je to u duhu demokratije??Ko je ovdje u ovoj prici blizi demokratiji... :?
turban

#109 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!

Post by turban »

boca junior wrote:Da se razumijemo, mene nije stid starih dzamija koje su gradjene za vrijeme turskog doba. Dapace,vrlo rado bi ih pokazao svojim prijateljima. Ja govorim o novim dzamijama i naprasnoj islamizaciji jednog grada koji navodno hoce u Evropu.
Pa sta je to cudno????Sa dzamijama nemoze u Evropu??Daj ba ljudi moji.U samomj Evropi nicu dzamije i to kakve.Koliko ima u Turskoj dzamija,ko gljiva,pa sta??Turska je sekularna drzava i uci ce u Eu.Koga toliko tangiraju dzamije i isalm neka ode u Mokru Goru.Tamo ima jedan nas,izvinjavam se neznam ciji... :( :roll:
Locked