Fasisti medju Bosnjacima

Post Reply
Kaligula I

#676 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Kaligula I »

Gojeni H wrote:
Kaligula I wrote: ...daj potkrijepi konkretnim dokazom svoju tvrdnju da je srpska elita dovela Miloševića na vlast uz podršku VEĆINE NARODA...

Dakle, dosli smo na jedno pitanje .... dobro.

Stambolic je bio Milosevicev mentor.
JNA je intervenisala na ulicama Beograda 1991. god. kada nije bilo nikakvog rata, da bi Milosevica odrzala na vlasti. To je bio ilegalan cin, jer vojska nije mogla i smjela intervenisati na ulicama protiv civila, pogotovo ne tenkovima.

Milosevic je izabran vecinskom podrskom srpskog naroda.
Meni licno najupecatljivija slika srpskog ludila za Miliosevicem je pokusaj govora Raifa Dizadarevica ispred skupstine kad ga Srbadija izvizdi, a onda dodje Milosevic a narod pada u trans. Druga je stavljanje postera sa likom Slobodana Milosevica na srpske kamione krajem 80-ih i pocetkom 90-ih.

Ponovo, Milosevic nije skinut zato sto je zlocinac, vec zato sto nije osvojio ono sto je Srbima rekao da ce osvojiti.

Image

Image
...nemaš razlog za likovanje, barem gledano iz moje perspektive, jer nisi konkretno odgovorio na pitanje...Milošević je lansiran u svijet politike još 1986. godine, pa i ranije, kada je postao predsjednik SKS, a narod ga počinje obožavati tek nakon posjete Kosovu 1987. i one njegove čuvene "Niko ne sme da vas bije"...dakle, ovo govori da je neka znana i neznana srpska elita angažirala i dovela Miloševića na vlast, a ne narod...skup s Raifom Dizdarevićem, kojega sponješ, nije bio podrška Miloševiću, nego srpskom nacionalizmu a koji je samo oličen u S. Miloševiću...bilo koji srpski nacionalist, na Slobinom mjestu, bi pobrao istovjetnu podršku, jer je srpski narod već prethodno bio dobrano medijski indoktriniran i pripremljen za ovaj projekt...narod je uvijek tu da potvrdi politiku nekih svojih elita, da bude vođen, manipuliran, devastiran, vučen za nos itd itd, a ne da odlučuje, usmjerava i ko biva da bude odlučujući faktor...najbolji primjer je njemački narod koji je zagrizao udicu fašizma koju mu je podmetnula njemačka industrijsko-financijska elita kako bi se obračunala s engleskom elitom...kolektivnu odgovornost, baš iz tih razloga, nisu primjenili ni Nirnbeški proces niti Haški tribunal...

...evo jednog lijepog citata na zadatu temu:
"Stoljećima su brahmani, u savezu sa sljedećom kastom, s ratnicima, sve samo veliki grabljivci, gospodarili nad ostatkom pučanstva. To je najstariji politički savez svih vremena: vrlo rano u ljudskoj povijesti, autokrat s velikom toljagom i vrač sa svojim napitcima i kletvama postadoše prirodni saveznici. Ta dvojica, kralj i svećenik u suvremenom govoru, upravljali su plemenom pomoću straha od nasilja i straha od "boga". U tom plemenskom savezu svaki je od njih prigrabio znatno veći dio od svega."
Philippe Gigantes

...ni danas nije mnogo dugačije osim što je sve uglađenije i profinjenije...što bi narod rekao isti 'paket' samo drugo pakovanje...
Gojeni H

#677 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

Yug wrote:
Gojeni H wrote:
Yug wrote: Pa BiH je u bratskim odnosima sa susjedima,ili Ti smatras BiH samo jedan dio Federacije BiH. :? :?
:lol:

Dobar, dobar. Ja govorim o drzavi, ne o kmetovskim torovima i njihovim snovima.
Pa o drzavi i govorimo.BiH ima prijateljske i bratske odnose i sa Hrvatskom i Srbijom,mozda u tvom svemiru nema.To sto na nivou drzave imamo neke politicare iz par kantona u Federaciji koji se mozda ne slazu sa tim nekada,nije bitno,drzava ce uvjek biti jaca od njihA :)
:lol:

Mislim da ipak ti zivis u drugom svemiru. Kmetovi idu vlastelinima uz skute i slusaju naredbe zvijeri koji bi Bosnu pojeli prvom prilikom da mogu.
Oni koji zele da zive kao slobodni ljudi znaju sta im komsiluk misli i zeli.
Gojeni H

#678 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

Kaligula I wrote:
Gojeni H wrote:
Kaligula I wrote: ...daj potkrijepi konkretnim dokazom svoju tvrdnju da je srpska elita dovela Miloševića na vlast uz podršku VEĆINE NARODA...

Dakle, dosli smo na jedno pitanje .... dobro.

Stambolic je bio Milosevicev mentor.
JNA je intervenisala na ulicama Beograda 1991. god. kada nije bilo nikakvog rata, da bi Milosevica odrzala na vlasti. To je bio ilegalan cin, jer vojska nije mogla i smjela intervenisati na ulicama protiv civila, pogotovo ne tenkovima.

Milosevic je izabran vecinskom podrskom srpskog naroda.
Meni licno najupecatljivija slika srpskog ludila za Miliosevicem je pokusaj govora Raifa Dizadarevica ispred skupstine kad ga Srbadija izvizdi, a onda dodje Milosevic a narod pada u trans. Druga je stavljanje postera sa likom Slobodana Milosevica na srpske kamione krajem 80-ih i pocetkom 90-ih.

Ponovo, Milosevic nije skinut zato sto je zlocinac, vec zato sto nije osvojio ono sto je Srbima rekao da ce osvojiti.

Image

Image
...nemaš razlog za likovanje, barem gledano iz moje perspektive, jer nisi konkretno odgovorio na pitanje...Milošević je lansiran u svijet politike još 1986. godine, pa i ranije, kada je postao predsjednik SKS, a narod ga počinje obožavati tek nakon posjete Kosovu 1987. i one njegove čuvene "Niko ne sme da vas bije"...dakle, ovo govori da je neka znana i neznana srpska elita angažirala i dovela Miloševića na vlast, a ne narod...skup s Raifom Dizdarevićem, kojega sponješ, nije bio podrška Miloševiću, nego srpskom nacionalizmu a koji je samo oličen u S. Miloševiću...bilo koji srpski nacionalist, na Slobinom mjestu, bi pobrao istovjetnu podršku, jer je srpski narod već prethodno bio dobrano medijski indoktriniran i pripremljen za ovaj projekt...narod je uvijek tu da potvrdi politiku nekih svojih elita, da bude vođen, manipuliran, devastiran, vučen za nos itd itd, a ne da odlučuje, usmjerava i ko biva da bude odlučujući faktor...najbolji primjer je njemački narod koji je zagrizao udicu fašizma koju mu je podmetnula njemačka industrijsko-financijska elita kako bi se obračunala s engleskom elitom...kolektivnu odgovornost, baš iz tih razloga, nisu primjenili ni Nirnbeški proces niti Haški tribunal...

...evo jednog lijepog citata na zadatu temu:
"Stoljećima su brahmani, u savezu sa sljedećom kastom, s ratnicima, sve samo veliki grabljivci, gospodarili nad ostatkom pučanstva. To je najstariji politički savez svih vremena: vrlo rano u ljudskoj povijesti, autokrat s velikom toljagom i vrač sa svojim napitcima i kletvama postadoše prirodni saveznici. Ta dvojica, kralj i svećenik u suvremenom govoru, upravljali su plemenom pomoću straha od nasilja i straha od "boga". U tom plemenskom savezu svaki je od njih prigrabio znatno veći dio od svega."
Philippe Gigantes

...ni danas nije mnogo dugačije osim što je sve uglađenije i profinjenije...što bi narod rekao isti 'paket' samo drugo pakovanje...
Tipicna slavenska fatalisticka prica. Izvini sto se ne uklapam u stereotip ljudi kojima pripada samo jedan dio mojih gena.
Za sve u zivotu je kriv neko drugi. Posebno izrazeno kod Srba, a na moju zalost ni Bosnjaci nisu operisani od toga.
Krivi su masoni, Vatikan, CIA, ili "elite". Sve i svako samo da s eoperemo od vlastite odgovornosti.

Ljudi jesu isti, ali razlicito koncipiraju moral, etiku, i zajednicu. Ljudi koji su uzeli sudbinu u svoje ruke preuzimaju i odgovornost za istu.
Srbi masu zastavicama i podrzavaju vodje dok ide kako treba, kada se pocnu gubiti bitke, kriv je neko drugi.

Ukratko, sami pali sami se ubili.
Ludzak

#679 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Ludzak »

Jolpaz wrote:
155_mm wrote:
Navršava se 72 godine od donošenja muslimanskih rezolucija 1941. godine, u avgustu, septembru i oktobru 1941. godine, kada su muslimanski prvaci, verska lica, trgovci, zemljoposednici, sudije, državni službenici, te brojna humanitarna i kulturna muslimanska udruženja, u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Bijeljijni, Zenici, Trebinju i Prijedoru, digli glas protiv ustaškog terora nad Srbima i Jevrejima,................................................
je su li drugi narodi (slovenci, hrvati, srbi, crnogorci, albanci i makedonci) na ovim prostorima imali slicne deklaracije tih godina?

a jesu im se komsije srbi oduzili 1992. u ovim podebljanim mjestima , 'alal im vera!
Ma oni to protiv Turaka :-) , pa dan danas odgajaju djecu da su Bosnjaci Turci, dosli na njihova vekovna ognjista...
Tuzno i bolesno ali istinito :izet:
AA valaj koliko mašemo turskom zastavom, koliko se uvlačimo 'Sultanu' i koliko su Turci osvojili bh gradove , i ja ponekad pomislim da smo Turci.
Gojeni H

#680 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

Ludzak wrote:
Jolpaz wrote:
155_mm wrote: je su li drugi narodi (slovenci, hrvati, srbi, crnogorci, albanci i makedonci) na ovim prostorima imali slicne deklaracije tih godina?

a jesu im se komsije srbi oduzili 1992. u ovim podebljanim mjestima , 'alal im vera!
Ma oni to protiv Turaka :-) , pa dan danas odgajaju djecu da su Bosnjaci Turci, dosli na njihova vekovna ognjista...
AA valaj koliko mašemo turskom zastavom, koliko se uvlačimo 'Sultanu' i koliko su Turci osvojili bh gradove , i ja ponekad pomislim da smo Turci.
Sta drugo osim briljantne misli ocekivati od ovakvog forumasa?
asurbanipal

#681 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by asurbanipal »

Gojeni H wrote:
Ludzak wrote:

Image
Gojeni H

#682 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

asurbanipal wrote:
Gojeni H wrote:
Ludzak wrote:

Image
Ne znam kako je u Hercegovini, ali ja se ne sjecam kad sam zadnji put vidio da neko mase turskom zastavom.
Ima ih koji masu ljiljanima, zastavom drzave BiH, par posebnih pacijenata i zastavom Saudije, ali turskom zastavom ...?
Mora da su oko mene sve neki turkofobi :?
asurbanipal

#683 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by asurbanipal »

Gojeni H wrote:
Ne znam kako je u Hercegovini, ali ja se ne sjecam kad sam zadnji put vidio da neko mase turskom zastavom.
Ima ih koji masu ljiljanima, zastavom drzave BiH, par posebnih pacijenata i zastavom Saudije, ali turskom zastavom ...?

Image

Dan djeteta proslavljen u Zenici

Gradska arena Zenica ispunjena hiljadama mališana iz cijele BiH danas svečano ukrašena, bogatim kulturno-zabavnim sadržajima bila je mjesto obilježavanja Dana djeteta, praznika koji je prije više od stotinu godina utemeljen u Republici Turskoj.

http://www.trt.net.tr/hrvatski/region-2 ... ici-474842
hAZNADAR

#684 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by hAZNADAR »

Dobro,.. posto je ekipa utvrdila da su Bosnjaci fasisti(ili blaze receno ne bas svi), utvrdjeno je da su Turci ili turkofili,..

Sta je sljedece? Ima li jos koja zastava da se sporadicno provlaci u moru bosanskih simbola i jos koji autsajder sa blesavom pricom da pozira kao glasnogovornik Bosnjaka.

Miloseviceva odbrana u Hagu je u samom pocetku pala, bila upozorena da se na slike i medije koji odgovaraju njegovoj prici uvijek moze naci 100 puta slika i medija koji govore nesto drugo.

Mitomanima koji ratuju sa izdvojenim srpskim prefiksima - se uvijek predoci da postoji par vijekova i 100 drugih cinjenica koji ruse mitomansku predstavu.

Saloncima koji postiraju slike ostecenih bogomolja na bosnjackoj strani se uvijek moze prikazati 100 drugih koje nisu.

Logici tu nema mjesta. Cinjenicama takodjer, kao ni prostoj analitici, matematici,...
Nekima izuzeci potvrdjuju pravilo - jer tako zele da jeste. Bilo da je interes u pitanju ili zabluda.

Sta odgovoriti na turske zastave koje se stvarno sporadicno javljaju? Podsjecati kako izgleda tribina na tekmi gdje licno nisam nikad vidio tursku zastavu? Ili rat slika pa kojih je vise?
Sta odgovoriti onima koji na silu mnoze fasizam u Bosnjaka sa 100? Podsjetiti da ima i drugih intelektualaca koji pricaju drugacije, cinjenice o historiji, rehabilitaciji, tradiciji,... ?

Toliko stranica teme uzalud, toliko potrosenog vremena nizasta. Nekima su Bosnjaci i fasisti i turkofili, skart, lizaci okupatorskih skuta,... kako od prve stranice - tako i sada. Kako jucer - tako i sutra ma sta saznali, ma sta im se predocilo.

Sve se svodi na psihologiju, mentalni sklop, interes.Jedno specificno vrednovanje Bosnjaka sa specificnim arsinima. Svako drustvo mozes prikazati na razne nacine jer svako drustvo ima svega.

Ovdje konkretno je slika realnosti suvisna, stvrna slika bosnjackog drustva a cinjenice takodjer suvisne.

Sve se svodi na jos jedan interes salonaca da bi bolje opravdali smece u svojoj avliju, i jugoslovenske atavizme kod nekih nasih ljevicara. Zalosno je sto nastupaju u istom stroju.

Ako uistinu postoji opasnost od jacanja desnice i fasizma u Bosnjaka - to ce biti greska same ljevice. Ako uistinu istina o nama, patriotizam, respekt svoje kulture, tradicije,... ostane samo na desnici, ako uistinu nasi ljevicari postanu nedovrseni srpski nacionalisti(kao sto zvuce), korpus nema izbora nego se prikloniti jedinim "sticenicima".
Yug

#685 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Yug »

asurbanipal wrote:
Gojeni H wrote:

Image

Gradska arena Zenica ispunjena hiljadama mališana iz cijele BiH danas svečano ukrašena, bogatim kulturno-zabavnim sadržajima bila je mjesto obilježavanja Dana djeteta, praznika koji je prije više od stotinu godina utemeljen u Republici Turskoj.

Da li je ovo moguce,sta je ovo ljudi ? Turske i arapske zastave djeca masu,forumasi i mnogi gradjani jos zive u 1993 god,prebacis na FTV samo ratne price,covjek da pomisli da je potrebna kolektivna psihoterapija,makar onaj Torabi :)
155_mm

#686 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by 155_mm »

Jolpaz wrote:
155_mm wrote:
Navršava se 72 godine od donošenja muslimanskih rezolucija 1941. godine, u avgustu, septembru i oktobru 1941. godine, kada su muslimanski prvaci, verska lica, trgovci, zemljoposednici, sudije, državni službenici, te brojna humanitarna i kulturna muslimanska udruženja, u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Bijeljijni, Zenici, Trebinju i Prijedoru, digli glas protiv ustaškog terora nad Srbima i Jevrejima,................................................
je su li drugi narodi (slovenci, hrvati, srbi, crnogorci, albanci i makedonci) na ovim prostorima imali slicne deklaracije tih godina?

ma ta psihoza srba sa turcima je poseban slucaj. tu bi i sigmund frijd zakazao. mada bi on i kod bosnji imao problema kako objasniti sljedece stvari.

-ne obiljezavanje dana gore navedene peticije u svim gradovima u kojima je postojala. znaci i prijedor i bamjaluku i bijeljinu i trebinje.

-ne odlazak u francusku na dan sjecanja pobune handzar divizije a iz HR redovno idu visoki politicki zvanicnici.

-potpuno zapustavanje srednovjekovne bosne i neobiljezavanju i neonavljanje bas nicega iz tog doba. sto bosanski hrvati koriste i polako preuzimaju i bosansku srednjovjekovnu proslost. ako vec neko zeli da mjenja ime sarajevskog aerodroma sto ne ban kulin ili kralj tvrtko?

-pravdanje na ovoj temi forumskim galijasevicima za fasizam NDH sa minornim bosnjackim uticajom. neki kazu pa imali su ministre u NDH. pa ima ju ih i u manjem entitetu. za 50 godina ce bosnjaci opet biti krivi za ovaj fasizam u UZP-u?

- i na kraju najopasnije "ma pusti bdale" kao galijasevic i slicni njemu.
bosna prije 150 godina: "ovi nasi pravoslavci kazu da su srbi! ma pusti budale." rezultat znamo svi.

a je li bilo srba ministara u NDH?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#687 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Chmoljo »

Yug wrote:Da li je ovo moguce,sta je ovo ljudi ? Turske i arapske zastave djeca masu,forumasi i mnogi gradjani jos zive u 1993 god,prebacis na FTV samo ratne price,covjek da pomisli da je potrebna kolektivna psihoterapija,makar onaj Torabi :)
dok su drugi stigli zakopat, prekopat, pa opet zakopat svoju prošlost... sekundarno, tercijarno... i sad samo gledaju naprijed. nekad malo zasmrdi, ali ništa strašno.
155_mm

#688 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by 155_mm »

Yug wrote:
asurbanipal wrote:
Gojeni H wrote:

Image

Da li je ovo moguce,sta je ovo ljudi ? Turske i arapske zastave djeca masu,forumasi i mnogi gradjani jos zive u 1993 god,prebacis na FTV samo ratne price,covjek da pomisli da je potrebna kolektivna psihoterapija,makar onaj Torabi :)
pa je si li bar procitao o je organizator manifestacije? mozda ti to da odgovor.
Banksy

#689 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
Yug wrote:Da li je ovo moguce,sta je ovo ljudi ? Turske i arapske zastave djeca masu,forumasi i mnogi gradjani jos zive u 1993 god,prebacis na FTV samo ratne price,covjek da pomisli da je potrebna kolektivna psihoterapija,makar onaj Torabi :)
dok su drugi stigli zakopat, prekopat, pa opet zakopat svoju prošlost... sekundarno, tercijarno... i sad samo gledaju naprijed. nekad malo zasmrdi, ali ništa strašno.
:thumbup:
Rampage

#690 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Rampage »

Chmoljo wrote:

Svaka čast na postu, kapa do poda.
ozdrlje_donje

#691 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by ozdrlje_donje »

Chmoljo wrote:
I ono pored ovih cinjenica stisne da dodje ovdje ipalamudi o ovakvim ili onakvim Bosnjacima. Tuzno.
hAZNADAR

#692 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by hAZNADAR »

155_mm wrote:
ma ta psihoza srba sa turcima je poseban slucaj. tu bi i sigmund frijd zakazao. mada bi on i kod bosnji imao problema kako objasniti sljedece stvari.

-ne obiljezavanje dana gore navedene peticije u svim gradovima u kojima je postojala. znaci i prijedor i bamjaluku i bijeljinu i trebinje.

-ne odlazak u francusku na dan sjecanja pobune handzar divizije a iz HR redovno idu visoki politicki zvanicnici.

-potpuno zapustavanje srednovjekovne bosne i neobiljezavanju i neonavljanje bas nicega iz tog doba. sto bosanski hrvati koriste i polako preuzimaju i bosansku srednjovjekovnu proslost. ako vec neko zeli da mjenja ime sarajevskog aerodroma sto ne ban kulin ili kralj tvrtko?

-pravdanje na ovoj temi forumskim galijasevicima za fasizam NDH sa minornim bosnjackim uticajom. neki kazu pa imali su ministre u NDH. pa ima ju ih i u manjem entitetu. za 50 godina ce bosnjaci opet biti krivi za ovaj fasizam u UZP-u?

- i na kraju najopasnije "ma pusti bdale" kao galijasevic i slicni njemu.
bosna prije 150 godina: "ovi nasi pravoslavci kazu da su srbi! ma pusti budale." rezultat znamo svi.

a je li bilo srba ministara u NDH?
Psihoza Srba sa Turcima je dio tradicije. Umetanje Bosnjaka u tu pricu je politicki interes jer opravdava stosta.

Bosnjaci nemaju sta obiljezavati pobunu Hadznar divizije jer to ne pripada Bosnjacima - to neka rade oni kojima je Handzar pripadao pa nek se SSovci i ustase sami dogovore.

Nema potrebe za danom, praznikom u znak sjecanja na Rezoluciju, ali bi bilo potrebno to kroz medije ili tribine obiljeziti - tek da se zna. Uostalom - Rezolucije su kao i sve ostalo bile nesto u privatnoj reziji - skup individualaca a ne proglas opce bosnjacke politike koja tada nije ni postojala.

Sto se tice srednjovjekovlja,.. tu se nebih slozio. LJiljan kao simbol od samog pocetka je nesto jace od imena postrojbi HVO. Danas jedini slavimo drzavnopravnu tradiciju Bosne dok su ostali manje-vise naslonjeni na Frankopane, Nemanjice,... Imena ulica, trgova u mnogo gradova nose imena bosanskog srednjovjekovlja poput Tvrtka, Kulina,.. imamo i spomenik u Tuzli,.. pa prema tome ne vidim razlog da se prica o zapustanju.
Cinjenica je da smo prije 20 god bili sami sebi nedefinisani oko identiteta i da je vjerski bio primaran,.. ali i svjedoci da se to vremenom mijenja. Danas na internetu i u medijima najveci dio slave i postovanja bosanskog srednjovjekovlja, Kotromanica,.. je od strane Bosnjaka.

A forumski galijasevici kako vec nazivas su vise stvar psihologije negoli politike. Toga ce biti dokle je god jugoslovenske ideje.
Ludzak

#693 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Ludzak »

Gojeni H wrote:
Demantuj ove moje 'brilijantne' misli!

Nismo genetički Turci, ali ima dosta onih koji bi htjeli biti ono što nisu. Kakvo je ono nedavno mahanje turskom zastavom u Sandžaku kod proslave?
hAZNADAR

#694 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by hAZNADAR »

Ludzak wrote:
Gojeni H wrote:

Nismo genetički Turci, ali ima dosta onih koji bi htjeli biti ono što nisu. Kakvo je ono nedavno mahanje turskom zastavom u Sandžaku kod proslave?
Zar je potrebno demantovati tvoje briljantne misli da turska zastava dominira bosnjackim prostorom.
Ili blaze receno da je toliko ucestala.

Neki se bune i zbog franjevackog spomena Ahdnami u Miodrazu, neki se pak bune sto imamo kjafira Tvrtka u Tuzli i ine ulice po gradovima, ima ovdje i tema o partizanskim ulicama,.. a imamo i onaj kip pape u Sarajevu ispred Katedrale na sto se mnogi groze, pa Bruce Lee u Mostaru,.. svasta bi se od nas moglo izvesti - kako kome pase.

U Madjarskoj imas i park tursko-madjarskog prijateljstva i spomenik Sulejmanu zbog bitke na Sigetu. Nije tema ali eto tek da spomenem kao inspiraciju za internacionalno turkofilstvo.

Kako god - ja stari Fanaticos znam koje zastave dominiraju na tribinama i koje se isticu kada se mi predstavljamo, na proslavama itd. Tako da nemam dvojbe sta da pomislim za razliku od tebe sto rece:
i ja ponekad pomislim da smo Turci.
gdje je primjetna doza drame :D

Kao sto rekoh vec ovdje. Cinjenice, historija, argumenti i logika su se ovdje potrosili. Kada se to potrosi a ne upali ostaje ono zadnje a to je psihologija.

Ocito je da imamo susjedne mitomane kojima izjednacavanje i bosnjacki fasizam odgovaraju prvo zbog opravdavanja svojih zlocina i buduceg nastavka aparthejda. A i jugonostalgicare koji sanjaju da ce izjednacavanjem doci do pomirenja i nastavka mini Jugoslavije. Svako na svoj nacin.

Ti si tu u svemu ovome jedna vrlo poseba i osebujna licnost koju ne mogu svrstati nigdje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#695 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by _BataZiv_0809 »

Nemojte pregonit sad sa Turcima.

Plagijator je nedavno imao koncert u Istanbulu, a Zenica je sjediste turskog bataljona IFOR/SFOR-a koji je dao dosta donacija (izmedju ostalog Bolnici), uredio par gradskih parkova, ostavio gradu u amanet jednu jako lijepu cesmu:

Image

Furanje na Turke ipak nije toliko ni izrazeno ni problematicno kao neke druge stvari.
LBVIEW

#696 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by LBVIEW »

Chmoljo wrote:
Ono se naslo nekom nesto prigovarati,a sunarodnjaci mu prave vikendice tik uz masovne grobnice. :oops:
Connaisseur Karlin

#697 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Connaisseur Karlin »

hAZNADAR wrote:
Ludzak wrote:
Gojeni H wrote:

Zar je potrebno demantovati tvoje briljantne misli da turska zastava dominira bosnjackim prostorom.
Ili blaze receno da je toliko ucestala.

Neki se bune i zbog franjevackog spomena Ahdnami u Miodrazu, neki se pak bune sto imamo kjafira Tvrtka u Tuzli i ine ulice po gradovima, ima ovdje i tema o partizanskim ulicama,.. a imamo i onaj kip pape u Sarajevu ispred Katedrale na sto se mnogi groze, pa Bruce Lee u Mostaru,.. svasta bi se od nas moglo izvesti - kako kome pase.

U Madjarskoj imas i park tursko-madjarskog prijateljstva i spomenik Sulejmanu zbog bitke na Sigetu. Nije tema ali eto tek da spomenem kao inspiraciju za internacionalno turkofilstvo.

Kako god - ja stari Fanaticos znam koje zastave dominiraju na tribinama i koje se isticu kada se mi predstavljamo, na proslavama itd. Tako da nemam dvojbe sta da pomislim za razliku od tebe sto rece:
i ja ponekad pomislim da smo Turci.
gdje je primjetna doza drame :D

Kao sto rekoh vec ovdje. Cinjenice, historija, argumenti i logika su se ovdje potrosili. Kada se to potrosi a ne upali ostaje ono zadnje a to je psihologija.

Ocito je da imamo susjedne mitomane kojima izjednacavanje i bosnjacki fasizam odgovaraju prvo zbog opravdavanja svojih zlocina i buduceg nastavka aparthejda. A i jugonostalgicare koji sanjaju da ce izjednacavanjem doci do pomirenja i nastavka mini Jugoslavije. Svako na svoj nacin.

Ti si tu u svemu ovome jedna vrlo poseba i osebujna licnost koju ne mogu svrstati nigdje.
Takve reakcije naroda su dovoljan dokaz da je narod postao nepismen i povrsan!
fakat

#698 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by fakat »

Chmoljo wrote:
fakat

#699 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by fakat »

daddy-kool wrote:Opovrgnuo bih glasine da Bošnjaci imaju namjeru osloboditi Sandžak i pripojiti matičnoj Bosni.

Nasa vojska tamo samo ukopava plinovod.
Šunj

#700 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Šunj »

Image
Post Reply