Fasisti medju Bosnjacima

Post Reply
oridjidji

#651 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by oridjidji »

Yug wrote:
Gojeni H wrote:
Kaligula I wrote:
...ali to je ipak 10% više od ništa kako tvrdi jedan ovdašnjo-forumski demagog...niko to ne izjednačava nego se pokušava pokazati da nema apsolutno čistih i bezgrešnih, dakle upravo kao što nema ni apsolutno loših i zlih...narod je skup pojedinaca, a pojedinci su nosioci usvojenih ili urođenih formi i oblika ponašanja, ideologija itd itd...da je drugačije onda bi Njemci, kao narod, bili osuđeni za posljedice WWII, a ne kao pojedinci ili Udruženja...
Zasto je bitno dokazati da nema cistih i bezgrijesnih u slucaju agresije na Bosnu i Hercegovinu i genocidom nad bosnjackim narodom?
Zasto je bitno uvijek iznositi pojedinacne zlocine Armije RBiH samo da se zna "da nije sve crno i bijelo", "svi bi da su mogli", i slicna nipodastavanja herojske i pravedne borbe za odbranu zemlje?
Iskljucivo zato sto se vise od jednog vijeka, na ovaj ili onaj nacin, Bosnjacima pokusava (prilicno uspjesno) nametnuti osjecaj krivice za prihvatanje islama, postojanje Osmanskog carstva na ovim prostorima, te nametnuti osjecaj nepripadnosti (stranog elementa).

Zasto nije bitan faktor odsustva bezgrjesnih kod saradnje partizana i cetnika 1941. god., ili u kolektivnom kaznjavanju i protjerivanju porodica Nijemaca u Vojvodini?
Iskljucivo zato sto pobjednici pisu historiju i odredjuju sta je drustvu prihvatljivo a sta ne.

Nijemci jesu osudjeni kako za Prvi tako i za Drugi svjetski rat. Otkud to da nisu?
Kaznjeni su svi kao nacija odnosno zemlja i uvedene su ima jake restrikcije nakon Prvog svjetskog rata.
S obzirom da je Drugi svjetski rat bio samo nastavak Prvog, pobjednici su poslije Drugog odlucili da Njemacku u potpunosti okupiraju i podijele na interesne zone. Nijemci su svi ucestvovali u placanju ratne odstete.

Nirnberski proces i tzv. nepostojanje kolektivne krivice je bilo bitno Amerikancima zbog sovjetske opasnosti.
Care,dokazi su izneseni i nema nigdje presude da je Srbija izvrsila agresiju na bilo koga niti da je na bilo koji nacin ucestvovala u genocidu u opstini Srebrenica.Cak se u presudama jasno kaze DA PROGLASENJE AUTONOMIJE BOSANSKIH SRBA NIJE BIO KRIMINALNI AKT.
Zato se tereti za nesprijecavanje genocida u Srebrenici. To drugo se nazvalo UZP, udruzenim zlocinackim pothvatom.
Gojeni H

#652 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

.
Last edited by Gojeni H on 25/04/2016 11:49, edited 1 time in total.
Gojeni H

#653 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

Yug wrote: Care,dokazi su izneseni i nema nigdje presude da je Srbija izvrsila agresiju na bilo koga niti da je na bilo koji nacin ucestvovala u genocidu u opstini Srebrenica.Cak se u presudama jasno kaze DA PROGLASENJE AUTONOMIJE BOSANSKIH SRBA NIJE BIO KRIMINALNI AKT.
Care? Care, ja sam rat prozivio a ne gledao na filmu. Ogroman broj vojnika iz Srbije je poginuo ili zarobljen na bosanskoj zemlji ... care.
Bosanski Srbi se ne bi smjeli ni sakama pobit' bez JNA.

To sto je trenutna politicka situacija takva da se zeli odrzati situacija u kojoj se konflikt moze izavati bilo kojeg trenutka je drugi par cipela.
Lopov-eliminator

#654 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Lopov-eliminator »

Kad bi neko ovima sto pisu na temi dao da vode drzavu, zaratili bi s okolnim drzavama u roku od mjesec dana.
SkyLimit

#655 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by SkyLimit »

Lopov-eliminator wrote:Kad bi neko ovima sto pisu na temi dao da vode drzavu, zaratili bi s okolnim drzavama u roku od mjesec dana.
Stvar je u mogucnostima. Da imamo 100 tenkova, 200 transportera i 400 komada razlicitog artiljerijskog naoruzanja, te dovoljno municije i nafte, druga bi se pjesma pjevala :lol:

Ovako, suti i trpi da ti velikosrpske pojave kao Stasa Kosarac u sred Sarajeva kroje sudbinu, pravi puno djece, ulozi u njihovo obrazovanje i uci ih o Srebrenici, Prijedoru, embargu...

Jer Srbija ce prije ili kasnije opet stati na noge, biti stabilna i jaka, geopoliticke kockice ce se posloziti, a onda ce opet krenuti u prekodrinsku avanturu.
madner

#656 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by madner »

Pa imamo i malo vise od toga.

Tsk, svi bi ratovali :D
Lopov-eliminator

#657 Re: Fasisti medju Bosnjacima

madner wrote:Pa imamo i malo vise od toga.

Vidis kako @SkyLimit (doduse nenamjerno) potvrdi ono sto sam napisao. :D

Na Balkanu se vodi politika na nivou bandi iz geta, gdje se kompletna politika svodi na to ko ce kome jebat mater. Gdje to sve vodi? Dovoljno je pogledati geta.
madner

#658 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by madner »

Eh da je pameti do NATO bombardovanja ko od... :D
Kaligula I

#659 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Kaligula I »

hAZNADAR wrote:
Kaligula I wrote:
...ako govorimo o fašizmu iz perspektive naroda onda se ni jedan narod ne može kolektivno optužit za fašiza...samo možemo optužit vladajuće elite koje zastupaju tu ideologiju, ali ne i narod...prema tome, može se reći, da ni Njemci nisu djelili nacističku ideologiju sa Hitlerom, Italijani fašizam s Musolinijem, Hrvati s Pavelićem, Srbi s Karadžićem itd...no, prihvatam činjenicu da je bošnjački fašizam najmanji i najbezopasniji na ovim prostorima, naravno do sada, ali da ga nikako nema to ne prihvatam...
Narod se moze kolektivno optuziti za fasizam ako najveci dio pojedinaca podrzava fasisticku politiku i fasisticke metode.
Mozda u drzavama sa cenzurom mozemo reci da se radi o ispiranju mozga, propagandi i kontroli kolektive svijesti.

Ali u vrijeme dostupnih informacija svake strane, intereneta, historiografija, svih medija,... kolektivi svojom voljom izaberu fasisticki stav - onda je dakako problem u standardu.

Prosjecan Nijemac svojevremeno nije imao nikakve druge informacije osim gebelsovih. Prosjecan Srbin ima i znaci stvar je izbora.

...haški Tribunal se ne slaže s tom opasnom logikom, jer generalizuješ stvari, a svaka je generalizacija, kao što je poznato, opasna...ti se izgleda zalažeš za onu biblijsku 'oko za oko, zub za zub'...pazi, novorođeno dijete je apsolutno čisto na ideološkom, moralnom, nemoralnom, spoznajnom itd planu...zar ono bira kad, gdje i koju će ideologiju i moral usvojit?...naravno da ne...dalje ga, bilo ideološki bilo moralno bilo spoznajno, usmjeravaju društvene elite...porodica i društvo su ti koji, bilo pozitivno bilo negativno, oblikuju prihvaćeni sistem vrijednosti, a ne samo dijete...prema tome nema govora o izboru...zar je naša omladina izabrala da na stadionima skandira 'Nož, žica, Srebrenica' ili 'Ubij zakolji da Jevrej ne postoji?'...ne bih rekao, nego ih je prethodno neko propisno pripremio, naoštrio i indoktrinirao bilo medijski, bilo obrazovno, bilo odgojno...oni nisu birali nego su im izbor nametnuli...
Gojeni H

#660 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

Lopov-eliminator wrote:

Na Balkanu se vodi politika na nivou bandi iz geta, gdje se kompletna politika svodi na to ko ce kome jebat mater. Gdje to sve vodi? Dovoljno je pogledati geta.
Kakvom Balkanu, kakvom getou?
Amerika i Rusija silje chune na Ukrajini, Iran i Saudija se bore u Jemenu i Siriji, ...
Da bi bio u miru moras biti dobar sa susjedima. Jedino sto je sprijecilo Francusku i Njemacku da se ponovo ne kolju je rezija SAD-a.

Da bi Bosna bila dobra sa susjedima mora im pokazati da bi ih eventualne ekskurzije na bosanski teren skupo kostale.
Lopov-eliminator

#661 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Gojeni H wrote:
Lopov-eliminator wrote:

Amerika i Rusija silje chune na Ukrajini, Iran i Saudija se bore u Jemenu i Siriji, ...
Da bi bio u miru moras biti dobar sa susjedima. Jedino sto je sprijecilo Francusku i Njemacku da se ponovo ne kolju je rezija SAD-a.

Da bi Bosna bila dobra sa susjedima mora im pokazati da bi ih eventualne ekskurzije na bosanski teren skupo kostale.
U onom getu ciji si ti dio a jos uvijek ti to niko nije saopstio. Sam si rekao, da bi bio u miru trebas biti dobar sa susjedima. A mi smo sve osim dobri sa susjedima.
Pogledaj kako se ponasaju Bloodsi i Cripsi u Los Angelesu u ratovima geta, na isti nacin razmisljate i ti i tebi slicni.
Gojeni H

#662 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

Lopov-eliminator wrote:
U onom getu ciji si ti dio a jos uvijek ti to niko nije saopstio. Sam si rekao, da bi bio u miru trebas biti dobar sa susjedima. A mi smo sve osim dobri sa susjedima.
Pogledaj kako se ponasaju Bloodsi i Cripsi u Los Angelesu u ratovima geta, na isti nacin razmisljate i ti i tebi slicni.
Izvini, ali nisam peder. Gace ne skidam da mi se zavuce.
Vec sam objasnio kako se moze biti u miru sa nasim komsijama ... ne granicimo s Lihtenstajnom i Svicarskom.
Kaligula I

#663 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Kaligula I »

Gojeni H wrote:
Kaligula I wrote:
..., ali je pitanje ko oblikuje tradiciju; vladajuća elita ili obični narod?...kakav narod, narod je apsolutno izvan igre...nacionalizam i religija su idealna sredstva kojima moćnici oblikuju, uspješno ili neuspješno, svoje ideje, tradicije i slično...nije valjda da i ti osuđuješ cijeli srpski narod?...zar u isti koš Đokovića, Ćolića, Pavića sa Karadžićem i Mladićem?...

Netacno. Toliko je primjera u historiji gdje su potcinjeni forsirali nacionalizam. Zar nisu trgovci i zanatlije zbacili kraljeve i vojvode a sve u cilju nacionalnog jedinstva?

Kakva vjera? Muhammed je od relativno uspjesnog trgovca, promicanjem nove vjere dosao do toga da mora da napusti rodni grad jedva spasivsi zivu glavu.

Nacionalizam, religija, komunizam, fasizam, demokratija ... sve se moze oblikovati i oblikuje se za odredjene ciljeve.

Uspon desnice u Evropi se ne moze objasniti elitom, vec strahom obicnog covjeka zbog gubitka priviliegija.
Eno onaj forumas @animals se usrao da ce izgubiti posao u Austriji prilivom izbjeglica.

Uspon Hitlera se nije desio nekakvim dekretom elite, vec frustriranoscu njemackog naroda porazom u Drugom svjetskom ratu. Hitler sam nije pripadao nikakvoj eliti.

Ljudi mogu biti izmanipulisani, ali treba prilicno plodna zemlja da sjemenke izrastu u kvalitetne plodove.
Treba postojati jaka kulturoloska podloga da bi "izmanipulisao" nekoga da ubije komsiju ili siluje kcerku od radnog kolege.

Hitler je kao i mnogi Nijemci volio Nicea. Poslije debakla u Prvom svjetskom ratu, Nijemci su imali strasnu potrebu da nekoga proglase izdajnikom.
Kulturoloska podloga je omogucila biranje Jevreja kao takvih te zlocine kakvi su pocinjeni u Ausvicu od strane ljudi koji su prije samo 10 godina kupovali u jevrejskoj pekari.

Crkva i srpsko drustvo omogucavaju plodno tlo za manipulacije ove vrste. Da se ne lazemo, nisu Srbi skinuli Milosevica zato sto njihova savjest nije mogla podnijeti sramotu Vukovara, Prijedora, Srebrenice i Visegrada, vec zato sto je izgubio ratove.

...trgovci i zanatlije nisu jednako što i narod, nego neka nova, finacijska elita koja je navodno u ime naroda zbacila pomenute kraljeve i vojvode, a u stvari to je bilo u njeno lično ime...narod i njegov interes je sporedan u toj 'igri'...dokazano u bezbroj revolucija...

...ja sam mislio na vjeru općenito, a to što si ti izdvojo islam, pa još u fazi njegovog nastajanja, ne negira činjenicu da su vjere sredstvo manipulacije i to sa-vr-še-NO...

...nebitno ko je na vlasti, može biti i desnica i ljevica, ali je uvijek elita, a narod je tu da aminuje politiku date elite, kažem bilo ove bilo one...

...Miloševića nije narod ni doveo niti skinuo s vlasti, nego opet neka srpska elita, navodno u ime interesa srpskog naroda, a u biti u ime svojih interesa...ja želim ovdje dokazati da narod nikad nije kriv već određene političke elite koje 'navode' svoje narode u borbi za neke svoje ciljeve, naravno nakon što ga stručno 'obrade', to jeste medijski i obrazovno indoktriniraju...
Gojeni H

#664 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

Kaligula I wrote:
...trgovci i zanatlije nisu jednako što i narod, nego neka nova, finacijska elita koja je navodno u ime naroda zbacila pomenute kraljeve i vojvode, a u stvari to je bilo u njeno lično ime...narod i njegov interes je sporedan u toj 'igri'...dokazano u bezbroj revolucija...

...ja sam mislio na vjeru općenito, a to što si ti izdvojo islam, pa još u fazi njegovog nastajanja, ne negira činjenicu da su vjere sredstvo manipulacije i to sa-vr-še-NO...

...nebitno ko je na vlasti, može biti i desnica i ljevica, ali je uvijek elita, a narod je tu da aminuje politiku date elite, kažem bilo ove bilo one...

...Miloševića nije narod ni doveo niti skinuo s vlasti, nego opet neka srpska elita, navodno u ime interesa srpskog naroda, a u biti u ime svojih interesa...ja želim ovdje dokazati da narod nikad nije kriv već određene političke elite koje 'navode' svoje narode u borbi za neke svoje ciljeve, naravno nakon što ga stručno 'obrade', to jeste medijski i obrazovno indoktriniraju...
- Uvijek postoji neko ko povede narod. Ali kada se ne stvori kriticna masa onda nema ni akcije. Bez burzoaskih revolucija, u Evropi bi se jos naklanjali kada prolaze primjerci plave krvi. Narod profitira ili ne, zavisno od uspjesnosti provodjenja ideja revolucije.

- Sve moze biti sredstvo manipulacije, vec sam rekao.

- Kriticna masa srpskih inteltualaca, politicara i vojske, uz pomoc SPC i uz podrsku vecine naroda su doveli Milosevica na vlast.

- Narod je uvijek kriv, da li zbog cina ili pasivnog posmatranja okoline, ili u pozitivnom smislu - zbog sprjecavanja nemoralnih poteza vlasti.
Kaligula I

#665 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Kaligula I »

Gojeni H wrote:
Kaligula I wrote:

- Uvijek postoji neko ko povede narod. Ali kada se ne stvori kriticna masa onda nema ni akcije. Bez burzoaskih revolucija, u Evropi bi se jos naklanjali kada prolaze primjerci plave krvi. Narod profitira ili ne, zavisno od uspjesnosti provodjenja ideja revolucije.

- Sve moze biti sredstvo manipulacije, vec sam rekao.

- Kriticna masa srpskih inteltualaca, politicara i vojske, uz pomoc SPC i uz podrsku vecine naroda su doveli Milosevica na vlast.

- Narod je uvijek kriv, da li zbog cina ili pasivnog posmatranja okoline, ili u pozitivnom smislu - zbog sprjecavanja nemoralnih poteza vlasti.

...daj potkrijepi konkretnim dokazom svoju tvrdnju da je srpska elita dovela Miloševića na vlast uz podršku VEĆINE NARODA...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#666 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Chmoljo »

calculator wrote:
SkyLimit wrote:Nema gore bagre od onih koji zagadjaju zrak na slobodnim bosansko - hercegovackim teritorijama a istovremeno javno ili pritajno podrzavaju Rusiju, najveceg globalnog politickog neprijatelja BiH.

Drzati ih pod nadzorom i tretirati kao potencijalnu unutrasnju opasnost u slucaju novih sukoba.
Veća su ljudska govna koja savijaju leđa i podižu rep da im uđe "njihov" kurac, makar i pustinjski bio, premda je "bosforski" najslađi
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» calculator

mjesec

Banned user for reason “kloniranje”
» Atticus

trajno
Yug

#667 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Yug »

Gojeni H wrote:
Lopov-eliminator wrote:

Pa BiH je u bratskim odnosima sa susjedima,ili Ti smatras BiH samo jedan dio Federacije BiH. :? :?
Gojeni H

#668 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

Kaligula I wrote: ...daj potkrijepi konkretnim dokazom svoju tvrdnju da je srpska elita dovela Miloševića na vlast uz podršku VEĆINE NARODA...

Dakle, dosli smo na jedno pitanje .... dobro.

Stambolic je bio Milosevicev mentor.
JNA je intervenisala na ulicama Beograda 1991. god. kada nije bilo nikakvog rata, da bi Milosevica odrzala na vlasti. To je bio ilegalan cin, jer vojska nije mogla i smjela intervenisati na ulicama protiv civila, pogotovo ne tenkovima.

Milosevic je izabran vecinskom podrskom srpskog naroda.
Meni licno najupecatljivija slika srpskog ludila za Miliosevicem je pokusaj govora Raifa Dizadarevica ispred skupstine kad ga Srbadija izvizdi, a onda dodje Milosevic a narod pada u trans. Druga je stavljanje postera sa likom Slobodana Milosevica na srpske kamione krajem 80-ih i pocetkom 90-ih.

Ponovo, Milosevic nije skinut zato sto je zlocinac, vec zato sto nije osvojio ono sto je Srbima rekao da ce osvojiti.

Image

Image
madner

#669 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by madner »

Vojska je tada intervenisala, no ne jer je Milosevic bio uzdrman. Puno veca skupina njegovih se okupila za protestuje za njega. Ljudi to sada me mogu zamisliti, jer nakon NATO batina Srbija prica drugu pricu, no sto je tada sila udarila u glavu...
Gojeni H

#670 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

madner wrote:Vojska je tada intervenisala, no ne jer je Milosevic bio uzdrman. Puno veca skupina njegovih se okupila za protestuje za njega. Ljudi to sada me mogu zamisliti, jer nakon NATO batina Srbija prica drugu pricu, no sto je tada sila udarila u glavu...
Slazem se, hvala na ispravci, ali je bilo veoma bitno pokazati sta vozd moze uraditi i ko stoji iza njega.
Last edited by Gojeni H on 26/04/2016 08:49, edited 2 times in total.
Gojeni H

#671 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Gojeni H »

Yug wrote: Pa BiH je u bratskim odnosima sa susjedima,ili Ti smatras BiH samo jedan dio Federacije BiH. :? :?
:lol:

Dobar, dobar. Ja govorim o drzavi, ne o kmetovskim torovima i njihovim snovima.
155_mm

#672 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by 155_mm »

Navršava se 72 godine od donošenja muslimanskih rezolucija 1941. godine, u avgustu, septembru i oktobru 1941. godine, kada su muslimanski prvaci, verska lica, trgovci, zemljoposednici, sudije, državni službenici, te brojna humanitarna i kulturna muslimanska udruženja, u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Bijeljijni, Zenici, Trebinju i Prijedoru, digli glas protiv ustaškog terora nad Srbima i Jevrejima,................................................
je su li drugi narodi (slovenci, hrvati, srbi, crnogorci, albanci i makedonci) na ovim prostorima imali slicne deklaracije tih godina?

a jesu im se komsije srbi oduzili 1992. u ovim podebljanim mjestima , 'alal im vera!
Yug

#673 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Yug »

Gojeni H wrote:
Yug wrote: Pa BiH je u bratskim odnosima sa susjedima,ili Ti smatras BiH samo jedan dio Federacije BiH. :? :?

Pa o drzavi i govorimo.BiH ima prijateljske i bratske odnose i sa Hrvatskom i Srbijom,mozda u tvom svemiru nema.To sto na nivou drzave imamo neke politicare iz par kantona u Federaciji koji se mozda ne slazu sa tim nekada,nije bitno,drzava ce uvjek biti jaca od njihA :)
Jolpaz

#674 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Jolpaz »

155_mm wrote:
Navršava se 72 godine od donošenja muslimanskih rezolucija 1941. godine, u avgustu, septembru i oktobru 1941. godine, kada su muslimanski prvaci, verska lica, trgovci, zemljoposednici, sudije, državni službenici, te brojna humanitarna i kulturna muslimanska udruženja, u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Bijeljijni, Zenici, Trebinju i Prijedoru, digli glas protiv ustaškog terora nad Srbima i Jevrejima,................................................
je su li drugi narodi (slovenci, hrvati, srbi, crnogorci, albanci i makedonci) na ovim prostorima imali slicne deklaracije tih godina?

a jesu im se komsije srbi oduzili 1992. u ovim podebljanim mjestima , 'alal im vera!
Ma oni to protiv Turaka :-) , pa dan danas odgajaju djecu da su Bosnjaci Turci, dosli na njihova vekovna ognjista...
Tuzno i bolesno ali istinito :izet:
ABH017

#675 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by ABH017 »

Yug wrote:
Gojeni H wrote:

Pa o drzavi i govorimo.BiH ima prijateljske i bratske odnose i sa Hrvatskom i Srbijom,mozda u tvom svemiru nema.To sto na nivou drzave imamo neke politicare iz par kantona u Federaciji koji se mozda ne slazu sa tim nekada,nije bitno,drzava ce uvjek biti jaca od njihA :)
Jah...
Samo što ti tvoji, koji gaje bratske odnose sa susjednim i komšijskim državama, ne priznaju državu BiH i nazivaju je takozvanom. Priznaju samo veliku srbiju i veliku hrvatsku. Samim tim oni ne gaje bratske odnose dvaju država, već dvaju, religijski međusobno povezanih, torEva. A država je vazda bila jača od torEva. :wink:
Jelde? Haaa?
Post Reply