Fasisti medju Bosnjacima

Post Reply
sumirprimus

#101 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by sumirprimus »

zato jel kaze volim svoje sta ima tu lose..
kontam.. o shit...evo ga jos jedan...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#102 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Truba »

da su bošnjaci "priznati" kao narod 1918. (šta ih neko ima priznavati to mi je najveća glupost)
danas mislim da ne bi bilo onoga što lekler naziva religijskim
nego bi postojao zdravi nacionalni :D kao što je srpski i hrvatski
breuer

#103 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by breuer »

Black swan wrote:da su bošnjaci "priznati" kao narod 1918. (šta ih neko ima priznavati to mi je najveća glupost)
Kako bi postali kad sami nisu zahtijevali to postanje ili i ako se muslimanko življe BiH htjelo okupljati to je bilo nejasno, nesigurno i 99% vezano za vjersko, ne nacionalno opredjeljenje.
GeeTnT

#104 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by GeeTnT »

Black swan wrote:da su bošnjaci "priznati" kao narod 1918. (šta ih neko ima priznavati to mi je najveća glupost)
Kazes zdravi....srpski i hrvatski...

..pa bolan crni, kako ti nije jasno da se tamo jos ne zna whoose mother black woolmark prede...jedni se podijelil na cetnike i partizane, a drugi na ustase i partizane....kako stoje stvari pobice se izmedju sebe.
Truba

#105 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Truba »

ne znam što si htio reći molim preformuliraj

htio sam reći da je bolje biti nacionalistički fašist nego vjerski :D nekako ne priliči biti vjerski :thumbup:
Alfons Kauders

#106 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:ne znam što si htio reći molim preformuliraj

htio sam reći da je bolje biti nacionalistički fašist nego vjerski :D nekako ne priliči biti vjerski :thumbup:
to je i moja dilema

da mi je da budem fasista, ali nisam vjernik... pa ne znam gdje se uklapam :D
cyprus

#107 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by cyprus »

Pokakim se u taj ''zdravi''...
drunken tiger

#108 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by drunken tiger »

Fatmir Alispahić je predvodnik nove generacije bošnjačkih fašista. I dobro mu ide nažalost.
zarko.filip

#109 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by zarko.filip »

Svako ko skandira "Noz,zica,Srebrenica","ubij,zakolji da Jevrej,Siptar,Hrvat,Srbin ne postoji je fasista".
Last edited by zarko.filip on 08/02/2016 16:04, edited 1 time in total.
GeeTnT

#110 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by GeeTnT »

drunken tiger wrote:Fatmir Alispahić je predvodnik nove generacije bošnjačkih fašista. I dobro mu ide nažalost.
..kakav ba predvodnik..pa on je bitan koliko i vodja navijaca FK Sloboda...

daj ba ljudi ...u pamet.
fosna2014

#111 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by fosna2014 »

Meni nikad nije bilo jasno za sta se Alispahic zalaze. Njegove teze meni lice na povuci potegni izmedju bicemo Palestina necemo biti Palestina.
JThomas

#112 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by JThomas »

cyprus wrote:
Pokakim se u taj ''zdravi''...
jesu tu i tamo doveli do ponekog masovnog ubijanja i genocida, jesu u pravljenju ideološke postavke za to podobro učestvovale i vjerske zajednice, naročito SPC...ali bitno je da se zdravo. zdravlje se ne može kupiti.
madner

#113 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by madner »

Prava rijec je prirodan nacionalizam, samo je jos upitno da li ce biti Bosnjacki ili Bosanski.

I tu dolazimo do podjele, ko ide na dzumu a ko ne. :D
zarko.filip

#114 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by zarko.filip »

GeeTnT wrote:
drunken tiger wrote:Fatmir Alispahić je predvodnik nove generacije bošnjačkih fašista. I dobro mu ide nažalost.

daj ba ljudi ...u pamet.
Imas nesto protiv Sulje? :D
GeeTnT

#115 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by GeeTnT »

zarko.filip wrote:
GeeTnT wrote:

daj ba ljudi ...u pamet.
Imas nesto protiv Sulje? :D
Sulje diverzanta? Sta ti je ba...to je kralj!
Truba

#116 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Truba »

žao mi je ali ne mogu ozbiljno shvatiti ljude koji skandiranje na tribinama uzimaju kao relevantno mjerilo za fašizam
to je beze

opasnost leži u ćatama, pisarima, cvikerašima, intelektualcima koji koketiraju sa fašizmom (koji je opet izlizan danas jer se podmeće za sve i SVA)
nabildani mišići koji svašta laprdaju pa se potom vraćaju svojim bijednim :D egzistencijama nisu nikakva pokretačka snaga

knjige i novine te portali danas su prava slika stvari i naravno njihovi konzumenti tojest komentari
inače tema za jedno šire istraživanje
što nas vraća na početak topika
zarko.filip

#117 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by zarko.filip »

Black swan wrote:žao mi je ali ne mogu ozbiljno shvatiti ljude koji skandiranje na tribinama uzimaju kao relevantno mjerilo za fašizam
to je beze

opasnost leži u ćatama, pisarima, cvikerašima, intelektualcima koji koketiraju sa fašizmom (koji je opet izlizan danas jer se podmeće za sve i SVA)
nabildani mišići koji svašta laprdaju pa se potom vraćaju svojim bijednim :D egzistencijama nisu nikakva pokretačka snaga

knjige i novine te portali danas su prava slika stvari i naravno njihovi konzumenti tojest komentari
inače tema za jedno šire istraživanje
što nas vraća na početak topika
Kazu da je stadion ogledalo drustva i tu nimalo ne grese.Raspad SFRJ se mogao videti malo ranije od njenog stvarnog raspada na tadasnjim stadionima sirom iste.Nije bitno gde se skandira nego je bitno sta se skandira.Normalan covek tako nesto sebi nece dozvoliti ni u kuci,ni na ulici,ni na poslu ni na stadionu.
zarko.filip

#118 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by zarko.filip »

@GeeTnT
Od kada je Suljo diverzant?Ja ga znam samo kao Sulju.
Truba

#119 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by Truba »

ako je stadion ogledalo društva želim da me lansirate u orbitu :D

odbijam tu činjenicu
GeeTnT

#120 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by GeeTnT »

zarko.filip wrote:@GeeTnT
Od kada je Suljo diverzant?Ja ga znam samo kao Sulju.
eee vidis ja ga znam malo duze...
shbc

#121 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by shbc »

Tema je savrsen pokazatelj balkanske samosvijesti:

Image

Optuzba: "Dosta Hrvata fura svastiku."
Odgovor: "Vukovar!"

Optuzba: "Dosta Srba podrzava Drazu."
Odgovor: "Jasenovac!"

Optuzba: "Dosta Bosnjaka mrzi Jevreje."
Odgovor: "Srebrenica!"
sumirprimus

#122 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by sumirprimus »

Black swan wrote:ako je stadion ogledalo društva želim da me lansirate u orbitu :D

odbijam tu činjenicu
Mozel jaro i bez ogledala?
HM 2011

#123 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by HM 2011 »

Obzirom da je fašisam generalno pojava sekularizma i vezana je za neke vidove areligioznih grupa koje izvore problema traže u religijskim skupinama, a isti vodi porijeklo od same antičke kulture - moglo bi se reći da je u pitanju strogo Europski fenomen - međutim NIJE.....

Fenomen nije stran skoro niti jednom društvu, i manifestuje se nan način - mi smo bolji od njih, vidi hin smrde, vidi hin kako su pogani, vidi hin ovo, ono i dsz.......

Oni su neprijatelji a mi smo prijatelji i braća..... Neprijatelji su svuda oko nas držimo se zajedno u borbi protiv neprijatelja...... a to je narod, grupa ljudi i slično....

Etc.....

---------------------------------------------------------------------

Zašto sam ovo napisao - zato što je neko spomenu klerofašizam....

U tom kako neko nazva klerofašizmu, a ja ga zovem fundamentalizmu, odnosno tvrdolinijaštvu - neprijatelj nije i ne bi trebao biti grupa ljudi - nego zlo djelo (može i zlodjelo - zločin) bilo kojeg pojedinca.....

Neprijatelj zaista jeste svuda oko nas - ali on se manifestuje na način kada baciš opušak u rijeku tada si neprijatelj zdrave životne sredine, kada praviš kuću bez septičke isto, kada za klupu u parku kažeš da je ničija a ona NAŠA - fino izgleda zar ne....

Eh onda dođemo na temu Palestine i Palestinskog pitanja - Prije 4000 godina na nekoj zemlji iz Egipta došli Izraelićani, na neki komad zemlje.... tu su bili i Filistejci i ovi i oni elem piše sve u svetim knjigama..... i nekako je došlo do faze da su protjerani sa tog komada planete zemlje i 1945 se vraća grupa koja se poziva na sve to na taj komad zemlje na planeti Zemlji i tu ih dočeka neki Palestinac. Palestinac od čukun djeda ima šator, kozu, kravu, Izraelac dođe bagerom i otjera i njega i šator i kravu a kozu mu seksualno obljubi..... Palestinac baci kamen na Izraelca, Izraelac baci fosfornu bombu od 250 Kg na naselje u kojem živi Palestinac i pobije 20 porodica sve sa kućnim ljubimcima kao odmazda za bačeni kamen..... Bude ranjen neki drugi Palestinac - on se opasa eksplozivom i kaže sad ću vam j.... mater, i ode i raznese se - i rani 5, ubije dvije majke i tri bebe - hebi ga bomba ne diskriminira - onda Izraelac pokrene intifadu, neće niko naše bebe ubijati, pa onda se uključi UN i objasni kako je došlo do konflikta i vrši pritisak da Izrael stane i povuče se, a Izraelska vojska nakon 200-300 mrtvih na strani Palestinaca i 2 ranenja na strani Izraelaca kaže svom narodu mi nismo krivi ali u interesu mira polažemo oružije i prekidamo borbu - samo želimo da nas niko ne napada i tako ukrug ide ekspanzija naselja svakih 3 do 6 mjeseci.....

I onda shvatiš da je želja Izraelaca za spolnim općenjem sa kozama kriva za sve........

I zato ta mržnja protiv Izraelaca - što ne znači da su ljudi Fašisti, niti Neonacisti.....
Last edited by HM 2011 on 08/02/2016 18:32, edited 1 time in total.
mousstapha

#124 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by mousstapha »

Problem je kada ljudi predju granicu mrznje cionista i onda mrze Jakoba Fincija i Marka Zuckerberga. Odnosno sve jevrejsko, zidovsko.
HM 2011

#125 Re: Fasisti medju Bosnjacima

Post by HM 2011 »

mousstapha wrote:Problem je kada ljudi predju granicu mrznje cionista i onda mrze Jakoba Fincija i Marka Zuckerberga. Odnosno sve jevrejsko, zidovsko.
E to je već fašistička generalizacija.... To je primjer neonacista.

Islamski neonacisti - Islamske nacije.

Editovao sam gornji post iz razloga političke i historijske korektnosti.....
Post Reply