Farmaceutska kuca ZADA

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Damirr

#1 Farmaceutska kuca ZADA

Post by Damirr »

Vasa radna iskustva??
starii

#2 Re: Farmaceutska kuca ZADA

Post by starii »

prepakuju turske lijekove, mislim da SDA stoji iza nje...
Damirr

#3 Re: Farmaceutska kuca ZADA

Post by Damirr »

Ne bih rekao, Niksic je otvorio.
SSemir

#4 Re: Farmaceutska kuca ZADA

Post by SSemir »

ukratko: bjezi od njih! ako mislis raditi kod njih, nemoj! ako mislis raditi sa njima nesto, nemoj!
iz zadnje klupe

#5 Re: Farmaceutska kuca ZADA

Post by iz zadnje klupe »

Ja opet cuo indijske, jer je indija najveci svjetski proizvodjac generickih lijekova ..

Bilo kako bilo, proizvodnja generiričnih lijekova i nije tolika znanost kako neki zele prikazati, kupis kontejner paracetamola u prahu iz kine, razblazis sa neaktivnom supstancom npr, magneziju stearatom, i pakujes u tablete, znaci ne moras prepakovati tudje, mozes praviti i "svoje"

Ono sto mene odbija od ZADE je, ako je tacno, je da je tip izgradio fabriku od neisplacenih placa radnicima svog lanca apoteka Bosnafarm, sad opet to kazem ako je tacno, mada me ne bi cudilo, onaj objekat u staklu na putu prema Lukavcu i fabrika je moralo iz necega nastati, a znajuci bosansku verziju kapitaliste...
starii

#6 Re: Farmaceutska kuca ZADA

Post by starii »

iz zadnje klupe wrote:
Ja opet cuo indijske, jer je indija najveci svjetski proizvodjac generickih lijekova ..

Bilo kako bilo, proizvodnja generiričnih lijekova i nije tolika znanost kako neki zele prikazati, kupis kontejner paracetamola u prahu iz kine, razblazis sa neaktivnom supstancom npr, magneziju stearatom, i pakujes u tablete, znaci ne moras prepakovati tudje, mozes praviti i "svoje"

Ono sto mene odbija od ZADE je, ako je tacno, je da je tip izgradio fabriku od neisplacenih placa radnicima svog lanca apoteka Bosnafarm, sad opet to kazem ako je tacno, mada me ne bi cudilo, onaj objekat u staklu na putu prema Lukavcu i fabrika je moralo iz necega nastati, a znajuci bosansku verziju kapitaliste...

tacno je to da je fabriku prema lukavcu izgradio od neisplacenih plata radnika, mislim da je njihov i lanac apoteka po sarajevu Oaza koje su se otvarale tik uz druge apoteke (bilo je i na vijestima vezano za onu apoteku u vrazovoj),koliko sam cuo da ne posluju bas najbolje te apoteke...helem ko bude pio Zada tablete nek mu je sretno :-)
vazi

#7 Re: Farmaceutska kuca ZADA

Post by vazi »

nisam znala da je to u sklopu

http://www.tuzlafarm.com/company.php?tf=1

meni se cini da su ovi posteni.
vjesticanametli

#8 Re: Farmaceutska kuca ZADA

Post by vjesticanametli »

duzni su i svojim dobavljacima kao i radnicima
tuzeni od strane moje firme :D
saa

#9 Re: Farmaceutska kuca ZADA

Post by saa »

starii wrote:helem ko bude pio Zada tablete nek mu je sretno :-)
ovaj komentar ti nije bas na mjestu, posto svaka fabrika mora da ispunjava iste uslove i standarde da bi mogli plasirati lijek na trziste, tako da pretpostavljam da njihovi lijekovi nisu nista losiji od ostalih.
vazi

#10 Re: Farmaceutska kuca ZADA

Post by vazi »

saa wrote:
ovaj komentar ti nije bas na mjestu, posto svaka fabrika mora da ispunjava iste uslove i standarde da bi mogli plasirati lijek na trziste, tako da pretpostavljam da njihovi lijekovi nisu nista losiji od ostalih.
nadajmo se da je tako

jer kad ko koga i kako kontrolise u zemlji mita i korupcije :sad:

a na stranu sto je to jako ogavno da se radnicima ne isplacuju posteno zaradjene plate a da si istovremeno dizu matanovi dvori :sad: zar i tu nema ili ne moze biti kakve inspekcije i kontrole?

jer, ako to nije tako, onda je ovo velika ljaga na tu firmu i i njima bi prvima bilo u interesu da imaju te kontrole koje bi bile od povjerenja, ni po babi ni po stricevima...
JohnnyS

#11 Re: Farmaceutska kuca ZADA

Post by JohnnyS »

saa wrote:

U teoriji da, u praksi nažalost nije tako. Nevezano uz Zada lijekove
vazi

#12 Re: Farmaceutska kuca ZADA

Post by vazi »

JohnnyS wrote:
saa wrote:

U teoriji da, u praksi nažalost nije tako. Nevezano uz Zada lijekove
upravo tako
Post Reply