Farma

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
KIMBO

#5776 Re: Farma

Post by KIMBO »

ognjn: Koga najviše mrziš na farmi, Vesna?
irvas: Nikaoga jer to ubija, ali ima ljudi kojim bi volelea videti leđa, ovaj kvarnjak memo, volela bi da mu kažem kada dođem i kaže "Stavi đezvu jarane"
MEMO:SAMNOM JE NEĆEŠ POPIT,BAOGAMI.

irvas: (A sinoć) ona je mene prva napala, videliste?

MEMO:možda kamera nije ni snimila, ima mnogo paučine. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Čija leđa ko sada gleda.... :lol: :lol: :lol:
lazni liberal

#5777 Re: Farma

Post by lazni liberal »

kisni indijanac wrote:evo memo opet gata ekremu sa rižom :lol:
Kaze vidim neke cijevi :lol:
Seljanka

#5778 Re: Farma

Post by Seljanka »

Hahahaha Memo i riza, ali je i proracunat.
Asamoah Gyan

#5779 Re: Farma

Post by Asamoah Gyan »

Image
lazni liberal

#5780 Re: Farma

Post by lazni liberal »

Sve ovo sto pricaju na forumu Farme su manje vise isto pricale i Vesna i kupacica
MLI

#5781 Re: Farma

Post by MLI »

Sto bi se reklo, nije svacije ili nicije maslo za Ramazana, ali ga oni bas pretjerase.

Npr, @lila, "stara" gospodja, ex. Sarajka...nju je opomenula komsinica muslimanka i tako je spasila...truje one koji su rat vidjeli samo preko tv i prica koje im se plasiraju....

Mislim da njih Memo najvise nervira sto je svoj...halali i sl rijeci koje koristi...u stilu, dosao je da nas zahebava, otkud mu pravo?
MLI

#5782 Re: Farma

Post by MLI »

lazni liberal wrote:Sve ovo sto pricaju na forumu Farme su manje vise isto pricale i Vesna i kupacica

Ma da...primjetio si da svi imaju njenu sliku na avataru ili samo po neki, a imali su je gotovo svi...sa fan liste!
MLI

#5783 Re: Farma

Post by MLI »

Nucleo1985 wrote:Al su se na forumu farme naostrili, strah ih uhvatio kao mogao bi Memo li Eki sad uzeti prvu nagradu, pa ne biraju rijeci niti sredstva da ih sto vise oblate i naprave sto većim srbomrzcima. Stvarno su pokvarena djubrad.

Ovaj kopirani tekst o Sarajevu je djelo nekog srbina iz Sa. Kako ga samo nije stid ovakve bljuvitne napisati, a bijednik živi u istom gradu sa tim ljudima. Ne pamtim kad je bio neki incident na nacionalnoj osnovi u gradu, a čitajući tekst stice se utisak kad da se nemuslimsni vjesaju na vrbe svaki dan. Stvarno sam mislio da su došla vremena gdje nacionalizmu i nacionalistima je kucnuo zadnji čas, al bogami jos dugo će vremena proći dok se to ne istrijebi, nažalost!!!!

Spominju čak i neke naše forumu, kao eto svi puni mržnje i da svi podržavaju Memu i Ekija samo zato sto su muslimani. Stvarno bolesno, dovoljno im samo da dodju ovdje pa a prelistaju par stranica, gdje se jasno može vidjeti da su njih dvojica bili osudjivani za neke njihove postupke, isto kao i ostali farmeri, bez razdvajanja po nacionalnoj osnovi. Sad sto možda oni vlade neke rijeci iz konteksta, to je nešto drugo, ili ti ga drugi par cipela. Sve u svemu, opet su me komisije razočarale!!!!

Njima to ne odgovara. Citaju samo ono sto vodi na njihovu vodenicu.
ZA njih su "prave" Sarajlije van Sarajeva...hebes budale.
Ali nije na odmet i tamo im reci koju pametnu i u inad glasati za onog koga ne podnose!
Asamoah Gyan

#5784 Re: Farma

Post by Asamoah Gyan »

Pa da to su isti ljudi koji su bili s njom u koloni podrške seselju. Ali ljudi, hajde da se ne bakcemo velikosrpskim fasistima, dajte da nastavimo komentarisati desavanja na farmi.
lazni liberal

#5785 Re: Farma

Post by lazni liberal »

Pa odgovaraju im samo oni koji prikazuju muslimane kao ulizice, glupe , pokvarene i cim neko iskoci iz toga odmah ih nervira posto im odmah price kojima potpiruju mrznju prema muslimanima padaju u vodu a jos ako su oni jedini zanimljivi na Farmi to je za njih gore od ubistva .
Neradnik

#5786 Re: Farma

Post by Neradnik »

ma ne treba se obazirat na cetnike sta pisu mogu do sutra....
ko ih jebe :D

memo kralj opet ekiju rizu baca :lol:
gnjev

#5787 Re: Farma

Post by gnjev »

MLI wrote:Hello :-)
Da vam se i ja pridruzim...
Ne pratim nesto extra Farmu, pogotovu u zadnje vrijeme...ocigledno je na ovoj Farmi sve namjesteno, pa i nema smisla gledati a jos manje nervirati se.
Vidim izbacili dvije ucesnice, potukle se...neka...VIPovci.
Odgledah malo i primjetih i Memino radovanje. Na prvu mi se nije svidjelo, ali...on je pokazao da je iskren koliko god to izgledalo bezveze ili kako vec...radovao se bez skrivanja jer izlazi, diskvalificiraju osobu zbog koje je i sam bio u bolnici.
Ako cemo realno, ima razloga da se raduje, pa reakcija bila pretjerana ili ne, on ju je pokazao!

Ono na sta sam naletila a vec je neko ranije citirao je mrznja koja se siri na dr forumima prema Memi i Ermu jer su kao nacionalisti. I sto je "najgore" dolazi od jednog tzv. "sarajelije".
E kad sve to procitam, dodje mi u inat da glasam za tog Memu...

Oliver:
Muslimani se identifikuju sa Ekremom i Memom, koji u njihovim očima na Farmi predstavljaju njih, njihov narod i njihovu državu. Svaki napad na Ekrema i Memu doživljavaju kao napad na sebe i na državu BiH. I Macu su doživljavali svojim ali ipak manje pošto je Maca Srbin, pa su prema njemu imali kakav takav otklon koji im je pomagao da budu objektivni. Ekrema i Memu bezrezervno podržavaju.
Korijen svega je njihov kompleks koji imaju od Srba i pobjeda Ekrema ili Meme na Farmi za njih bi bila određena vrsta satisfakcije za sve nevolje koje su preživjeli od strane Srba. Zadovoljstvo bi bilo veće kad bi oni pobijedili usred Srbije. Još kad bi neki od njih prevrnuo neku Srpkinju na Farmi trijumf bi bio potpun. To je tako u svemu pa čak i na Farmi. Oni to doživljavaju kao nadmetanje Srba i muslimana. Svaki turcizam koji Memo izgovori na Farmi izaziva kolektivnu onaniju u Sarajevu. Maca ipak nije imao tih rijeci. Halali, hairli, selami, čok... Sve su to riječi koje su ustvari lozinke, kod za prepoznavanje. Te riječi su specifične samo za muslimane, nijedan Srbin iz Bosne to ne koristi. On preko njih ustvari šalje poruke svom glasačkom tijelu u Bosni: "Vozdra raja, evo me u mrskoj Srbiji i prodajem papcima turcizme, ko mi šta smije, baš sam mangup". On za sebe kaže da je mahalac a to je riječ koja se do pred rat upotrebljavala za nekog ko je zaostao i primitivan. Kasnije se ta riječ koristila za nekog ko je otprilike sitni prevarant, čaršijški namazan i šeret. Danas već su to muslimani uzdigli do nivoa mangupa, zavodnika, Robin Huda i slično. Kod Srba i Hrvata iz Sarajeva ta riječ ima negativnu konotaciju. Mahale su jednonacionalna muslimanska naselja povezane uskim uličicama, gdje su kuće bukvalno naslonjene jedna na drugu i gdje svako o svakome sve zna iako se čak i ne posjećuju niti njeguju komšijske odnose. Tu su uvijek živjeli najzadrtiji muslimani i nije čudo da je iz jedne takve mahale koja se zove Bistrik ponikao jedan od najvećih monstruma zvani Mušan Topalović Caco koji je sa svojim "mahalcima" na zvjerski način ubio više desetina Srba u prošlom ratu. Ima kod Ive Andrića i Mome Kapora baš opis tih mahala i njihovih stanovnika, slabo šta pozitivno se tu može naći iako, naravno, i tu ima svakakvih ljudi, i dobrih i loših.
Za gradsku raju mahalci su uvijek većinom bili papci (papak je ekvivalent šabanu u srbiji,ili kulovu, geaku...) ali su oni bili udarna pesnica SDA u Sarajevu i brzo su preuzeli grad i medijski okrenuli sve u svoju korist predstavljajući se rajom (raja ekvivalent nekom ko je cool u modernom žargonu). Čak je prije rata bio i slogan "Raja je za nezavisnu BiH a papci su protiv", što je bila više nego jasna poruka da su muslimani raja a Srbi su papci jer su Srbi bili mahom za ostanak u Jugoslaviji. A većina elite u Sarajevu u to doba bila je iz reda srpskog naroda, počev od umjetnika, pisaca, glumaca, profesora, novinara... Neko je dobro rekao da je rat počeo onda kad su papci počeli da se zovu rajom.
Da li je Memo papak ili raja imate priliku da se sami uvjerite ovih dana.
Andjelija je napisao:

Olivere, puno da ti se zahvalim na odgovoru i drago mi je sto si na forumu.
Fino si nam bas razjasnio neke stvari i meni bar pomogao da shvatim ponesto u vezi Meme i Ekrema.
Odmah da kazem da se ogradim na pocetku da ja licno nikad nisam gledala na njih dvojicu kao na osobe koje nisu iz Srbije , ali iz nekoliko njihovih postupaka vidim da su se separatisali i odvoliji i da su nasli zaledjinu jedan u drugom. Ekremu se sve nesto prasta, te retardiran je, te nije pismen, te zaostao je, ali znao je da prebaci Nazifu Gljivi zasto ga nije postavio za gazdu i razlog zasto bi to trebalo da bude. Onda je nesto prokomentarisao za Djurdjevdan, i stalno tako odvali neku nebulozu, ali 'ajde kao nepismen je, nije u vinklu i nije mu zameriti.
Onda je dosao Memo, ja nista o njemu nisam znala, sta sam ocekivala ni sama ne znam. Uglavnom ocekivala sam slikara, boema, lafa, neko ko ima stila i smeka, dolazi iz Sarajeva i ocekujem neku originalnost, ma ocekivala sam da bar ima malo duse i da je svoj.
Mozda sam ja ocekivala previse od Meme, ali ovakvo njegovo ponasanje nisam.
Ocekujuci sve najbolje, on je najgore plasirao o sebi. Sam sebi je postavio barijere, sam je sebi nametnuo ove parametre. Uglavnom kad god neko spomene Sarajevo, on to vidi kao nacionalizam, cak i kad to ne postoji.
Poistovetio se sa Sarajevom, ali ja zelim i dalje da mislim da to Sarajevo nije onakvim kakvim ga on prikazuje.
Ako smo mi prevazisli neke stvari i desavanja, i on to treba pod hitno da uradi. Treba da se oslobodi svoje ucmalosti i mahaluka.

Hvala Anđelija.
Memo je prototip današnjeg Sarajlije licemjernog, prikrivenog nacionaliste, paranoičnog i ophrvanog mržnjom. Nije ni čudo s obzirom da im mediji i političari već 20 godina ispiraju mozak pričom o agresiji, zlim četnicima uvjeravajući ih da su žrtve i da im Srbi spremaju 1526. genocid po redu. Priklonio se Ša jer je procijenio da je on tamo najjači lik pa se, kako to muslimani obično rade, ulizao njemu ne bi li za sebe izvukao korist. Međutim, ko pažljivo prati može da primijeti da jedino Ekrema on tamo vidi kao stvarnog prijatelja i da je jedino sa Ekremom ostvario prirodan odnos. Drugarstvo sa Ša i Ljubom je šuplja priča kako se kaže u Sarajevu, baš kao i sa Stanijom o kojoj javno priča sve najbolje a iza leđa da je tabure, kepec i slično.
U Sarajevu sada dominiraju ovakvi poput Meme, likovi koji su Nadrealistima bili inspiracija za skečeve i kojima su se kulturni ljudi podsmjehivali i izbjegavali ih u širokom luku. Takvi kao Memo su su Nadrealiste uzeli kao obrazac ponašanja. I Maca je takav samo što je on ipak malo išlifovaniji. Ekrem je takođe nacionalista ali to niko ne uzima za ozbiljno.
To što je neko slikar ne govori puno o njemu kao osobi, možda ima tu crtu, možda su ga gurali preko veze jer danas fakultet ne završi samo onaj ko neće ali daleko je od on od face i boema. On je jedan običan kalkulant i sitnošićardžijski piljar, čak i izgledom odaje takav utisak.

@ oliver

Ti si iz SA?

Oliver: Mare,da.

greenfire:
Zato memljivom smeta srpska narodna nošnja Vesne Rivas ,smetaju mu Đurđev Dan,Uskrs i sve što miriše na hrišćanstvo.
Jerbo čokadžija navik'o na njegov današnji gownograd u kome hrišćana (Srba i Hrvata) više praktično i nema.
Al' jel' zna neko kad će da pobedi takav smrad od lika na Farmi?
Meseca liburga kad se majmunčići šišaju.
Pa makar svi ti iskompleksirani glasali za njega do uneređivanja i totalnog bankrota.
Najsmešnije je što te parice od glasova za čokadžiju idu direkt gos'n Mitroviću u Beograd.A on se krsti ,ne klanja se kol'ko ja znam.
Doduše najviše se oblizuje.Na evriće.
Al' ajde de.

Oliver:
Normalno da mu smeta, kojem nacionalisti muslimanu ne smeta? Imagine the balija. Sa tankom masnom kosom, iskvarenog govora, podmukao i kvaran. I nemojte misliti da on nema šanse da pobijedi. Ima, i to velike. Dok se Srbi između sebe glože on ih izbacuje jednog po jednog koristeći glupog Ša i takođe podmuklog Danijela, još jednog muslimana koji je uhljebljene potražio po Srbiji a bio je veliki zagovornik nezavisnosti Crne Gore. Memo ima veliko glasačko tijelo u Bosni a posebno u Sarajevu gdje ima armiju glasača koje predvode vlasnici ćevabdžinica i kafića koji organizovano glasaju za njega. Kažem vam, njima je ovo više od igre. Na Farmu je došao muslimanski nacionalista čija bi pobjeda bila shvaćena kao pobjeda Bosne nad Srbijom.

Ako smijem, ne zamjerite mi...to je na ovom forumu
http://www.forum-srbija.com/viewtopic.p ... &start=180
Zaista nije ok da se sire ovkve dezinformacije, a moderatori ne reaguju...jer im odgovara!
Najzalosnija stvar u citavoj ovoj prici je sto ce taj isti Oliver sutra mozda bas nekome od nas reci : Dobar dan komsija , sa osmjehom . A ovdje se vidi sta on ustvari misli o svojim sugradjanima . Jadno :(
MLI

#5788 Re: Farma

Post by MLI »

Asamoah Gyan wrote:Pa da to su isti ljudi koji su bili s njom u koloni podrške seselju. Ali ljudi, hajde da se ne bakcemo velikosrpskim fasistima, dajte da nastavimo komentarisati desavanja na farmi.

Naravno!
lazni liberal wrote:Pa odgovaraju im samo oni koji prikazuju muslimane kao ulizice, glupe , pokvarene i cim neko iskoci iz toga odmah ih nervira posto im odmah price kojima potpiruju mrznju prema muslimanima padaju u vodu a jos ako su oni jedini zanimljivi na Farmi to je za njih gore od ubistva .

Eh, da Bogdo citaju ovo...i procitaju svoje misljenje koje iznose...koja razlika!
Svaka nam cast sto smo sirokogrudi, realni, dobri, naivni...i zato uvijek jedini i nahebemo. :(

Nastavljamo sa temom...Farma i desavanja na istoj!
Abid Sakalaš

#5789 Re: Farma

Post by Abid Sakalaš »

Nostalgičari za vremenom granatiranja i opsade Sarajeva su među nama ljudi, šta je s vama, probudite se. Pa eto ih na nekoliko km zračne linije ba. Velika srbija je iza kozije ćuprije to zapamtite, ali mogu kurcu svome svirati.
Neradnik

#5790 Re: Farma

Post by Neradnik »

nek ti cetnici dođu vamo pa nek vide kako se svi slazemo bez obzira ko je ko :wink:
MLI

#5791 Re: Farma

Post by MLI »

[quote="gnjev"

Najzalosnija stvar u citavoj ovoj prici je sto ce taj isti Oliver sutra mozda bas nekome od nas reci : Dobar dan komsija , sa osmjehom . A ovdje se vidi sta on ustvari misli o svojim sugradjanima . Jadno :([/quote]

@Lila sa foruma, "beogradjanka" iz Sa...
Memo je prototip coveka iz sadasnjeg Sarajeva.
Zao mi gde nestase one nekadasnje Sarajlije od pre rata pregazice ih ovakvi mahalasi poput Meme.
Hocu da verujem da medju njima ima jos dobrih ljudi, malo ih je ali ih ima.
Hvala Oliveru sto je do tancina lepo sve opisao .
Ja ipak moram da se zahvalim jenoj Sarajki mojoj komsinici koja mi je `92 godine dala hisaret te na vreme uprcah sa decom da nje ne bi , ne bih danas pisala na Forumu nego mi se ne bi znao ni trag ni koska .

@Gnjev,
Evo sta kaze:

U svakom slučaju smo manje zadojeni nego tvoj ljubimac. Sad proriče budućnost Ekremu i usput za Tarota kaže da je govno, okreće Ekrema protiv Tarota. Podlo i hinjski, mahalaški. Hvala Bogu pa sam pobjegao od takvog grada gdje smutljivci i spletkaroši najbolje prolaze. Stid me i da kažem da odakle sam kad vidim ko mi je sve bio sugrađanin.
MLI

#5792 Re: Farma

Post by MLI »

Ja se izvinjavam sto citiram neke budale sa dr foruma...ali, ne moze covjek da ne reaguje na takve bljuvotine, lazi, pokvarenstinu, zlobu...

Trebamo biti kavi i jesmo, dobri, merhametli, iskreni, otvoreni....i dalje gledati ko je covjek a ne koje je vjere, nancije...Ali....NEMOJMO BITI NAIVNI!
Neradnik

#5793 Re: Farma

Post by Neradnik »

i jest tarot govno to sto ona nema oci je prica za sebe....
nek ih kad bolje razmislim sto dalje od nas...ovde je zdrava atmosfera a pogan nek tamo smrdi :D
gnjev

#5794 Re: Farma

Post by gnjev »

MLI wrote:[quote="gnjev"

Najzalosnija stvar u citavoj ovoj prici je sto ce taj isti Oliver sutra mozda bas nekome od nas reci : Dobar dan komsija , sa osmjehom . A ovdje se vidi sta on ustvari misli o svojim sugradjanima . Jadno :(
@Lila sa foruma, "beogradjanka" iz Sa...
Memo je prototip coveka iz sadasnjeg Sarajeva.
Zao mi gde nestase one nekadasnje Sarajlije od pre rata pregazice ih ovakvi mahalasi poput Meme.
Hocu da verujem da medju njima ima jos dobrih ljudi, malo ih je ali ih ima.
Hvala Oliveru sto je do tancina lepo sve opisao .
Ja ipak moram da se zahvalim jenoj Sarajki mojoj komsinici koja mi je `92 godine dala hisaret te na vreme uprcah sa decom da nje ne bi , ne bih danas pisala na Forumu nego mi se ne bi znao ni trag ni koska .

Ma ravnogorski forum garant , nema sta drugo biti . Pa nije mi jasno da nema glasa razuma na ovim postovima sto ljudi kopiraju . Nevjerovatno je koliko ljudi podrzava tu propagandu :(

@Gnjev,
Evo sta kaze:

U svakom slučaju smo manje zadojeni nego tvoj ljubimac. Sad proriče budućnost Ekremu i usput za Tarota kaže da je govno, okreće Ekrema protiv Tarota. Podlo i hinjski, mahalaški. Hvala Bogu pa sam pobjegao od takvog grada gdje smutljivci i spletkaroši najbolje prolaze. Stid me i da kažem da odakle sam kad vidim ko mi je sve bio sugrađanin.[/quote]
lazni liberal

#5795 Re: Farma

Post by lazni liberal »

Na 2 Farmi navijali za Bojanica , na trecoj im bilo zao sto je izbacen Paroski "samo zato sto je Srbin" (izbacen je zbog vrijedjanja na nacionalnoj osnovi) pa onda poceli da navijaju za Marijana Risticevica a na cetvrtoj navijali za Vesnu. Enough said.
Artest

#5796 Re: Farma

Post by Artest »

gnjev wrote: Najzalosnija stvar u citavoj ovoj prici je sto ce taj isti Oliver sutra mozda bas nekome od nas reci : Dobar dan komsija , sa osmjehom . A ovdje se vidi sta on ustvari misli o svojim sugradjanima . Jadno :(
Pa Dodik je u Centru imao preko 150 glasova, u Novom Sarajevu 230, Novom Gradu 190. Opstinsko vijece.
Ima dosta ketmana medju nama, koji cekaju oslobodioce i s osmjehom te pozdravljaju.

Ne znam da li je neko probao ogovorit na ove bljuvotine ili brisu. Ja nemam zivaca.

U svakom slucaju, pogresno je glasat za Memu sad iz nekog inata, jer svakako nema ni promil snase da pojedi. Samo punite dzepove Mitrovicu.

Rekoh ja, turicizmi su sifrirana DAWA. :D Cuj slavila bi se pobjeda...Pobjedio je i onaj Babaja pa niko nije cehre promjeno.

Memo ima svojih mana, ali jasno je zasto ga mrze.

Sto neko rece, placaju hrvaticama da ga prime, pa to slave kao poraz u kosovskoj bitci. :D
dječak sa šibicama

#5797 Re: Farma

Post by dječak sa šibicama »

To su garant "sarajlije" sa Vocnjaka, danas u Torontu.

Ali da ti moze reci dobar dan, moze, dodje, obidje stan ili kucu ili rodbinu itd.

Medjutim, nazalost nesto od onoga sto pisu, nije bas da nije istina... ali to je vec politika i prilicno mi je blesavo misliti o tome. Farmu i gledam da nebi gledao dnevnike i slicna politicka sranja, ali ocito ne mozes pobjeci.

Svako ima svoju stranu, svoju viziju istine, sto je nekome oslobodjenje nekome je okupacija, sto je nekome sloboda nekome je ropstvo, sto je nekome mangup nekome je uhljup, uvijek bilo i bice.

Sa jednim se slazem, Memino ponasanje je daleko od ponasanja jednog slikara, akademika jelte, ali nije me iznenadilo jer rekoh Memu znam "povrsno" jos od srednje skole, mladji je od mene par godina ali sjecam ga se iz umjetnicke, u toj raji je bio, uvijek najglasniji pred skolom, tip koji se voli isticati. Tada mi je bio blesav, pa i danas je :D ali kako vec rekoh, normalno da navijam za njegu, necu valjda za Jocu iz Arandjelovca. Mada iskreno vise cijenim neke Joce na farmi nego Memu, ako cemo o karakteru. Ali u inat ovim oliverima, Memo do pobjede :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5798 Re: Farma

Post by KatarinaKosaca »

Mislim da bez obzira na šovinističke komentare komšiluka koje kad čitaš imaš osjećaj da se Memo tukao.. ne treba naše sugrađane srpske nacionalnosti sad upetljavati. Kao Dodik kad je rekao neki dan da su bili njegovi policajci u civilu, reče mi jedan prijatelj "Što nam retard navlači bijedu na vrat, sad će misliti za svakog ko je Binsr da smo njegovi policajci" u ovu priču. Svatko na forumu može napisati šta hoće..
KIMBO

#5799 Re: Farma

Post by KIMBO »

gnjev wrote:
MLI wrote:Hello :-)
Da vam se i ja pridruzim...
Ne pratim nesto extra Farmu, pogotovu u zadnje vrijeme...ocigledno je na ovoj Farmi sve namjesteno, pa i nema smisla gledati a jos manje nervirati se.
Vidim izbacili dvije ucesnice, potukle se...neka...VIPovci.
Odgledah malo i primjetih i Memino radovanje. Na prvu mi se nije svidjelo, ali...on je pokazao da je iskren koliko god to izgledalo bezveze ili kako vec...radovao se bez skrivanja jer izlazi, diskvalificiraju osobu zbog koje je i sam bio u bolnici.
Ako cemo realno, ima razloga da se raduje, pa reakcija bila pretjerana ili ne, on ju je pokazao!

Ono na sta sam naletila a vec je neko ranije citirao je mrznja koja se siri na dr forumima prema Memi i Ermu jer su kao nacionalisti. I sto je "najgore" dolazi od jednog tzv. "sarajelije".
E kad sve to procitam, dodje mi u inat da glasam za tog Memu...

Oliver:
Muslimani se identifikuju sa Ekremom i Memom, koji u njihovim očima na Farmi predstavljaju njih, njihov narod i njihovu državu. Svaki napad na Ekrema i Memu doživljavaju kao napad na sebe i na državu BiH. I Macu su doživljavali svojim ali ipak manje pošto je Maca Srbin, pa su prema njemu imali kakav takav otklon koji im je pomagao da budu objektivni. Ekrema i Memu bezrezervno podržavaju.
Korijen svega je njihov kompleks koji imaju od Srba i pobjeda Ekrema ili Meme na Farmi za njih bi bila određena vrsta satisfakcije za sve nevolje koje su preživjeli od strane Srba. Zadovoljstvo bi bilo veće kad bi oni pobijedili usred Srbije. Još kad bi neki od njih prevrnuo neku Srpkinju na Farmi trijumf bi bio potpun. To je tako u svemu pa čak i na Farmi. Oni to doživljavaju kao nadmetanje Srba i muslimana. Svaki turcizam koji Memo izgovori na Farmi izaziva kolektivnu onaniju u Sarajevu. Maca ipak nije imao tih rijeci. Halali, hairli, selami, čok... Sve su to riječi koje su ustvari lozinke, kod za prepoznavanje. Te riječi su specifične samo za muslimane, nijedan Srbin iz Bosne to ne koristi. On preko njih ustvari šalje poruke svom glasačkom tijelu u Bosni: "Vozdra raja, evo me u mrskoj Srbiji i prodajem papcima turcizme, ko mi šta smije, baš sam mangup". On za sebe kaže da je mahalac a to je riječ koja se do pred rat upotrebljavala za nekog ko je zaostao i primitivan. Kasnije se ta riječ koristila za nekog ko je otprilike sitni prevarant, čaršijški namazan i šeret. Danas već su to muslimani uzdigli do nivoa mangupa, zavodnika, Robin Huda i slično. Kod Srba i Hrvata iz Sarajeva ta riječ ima negativnu konotaciju. Mahale su jednonacionalna muslimanska naselja povezane uskim uličicama, gdje su kuće bukvalno naslonjene jedna na drugu i gdje svako o svakome sve zna iako se čak i ne posjećuju niti njeguju komšijske odnose. Tu su uvijek živjeli najzadrtiji muslimani i nije čudo da je iz jedne takve mahale koja se zove Bistrik ponikao jedan od najvećih monstruma zvani Mušan Topalović Caco koji je sa svojim "mahalcima" na zvjerski način ubio više desetina Srba u prošlom ratu. Ima kod Ive Andrića i Mome Kapora baš opis tih mahala i njihovih stanovnika, slabo šta pozitivno se tu može naći iako, naravno, i tu ima svakakvih ljudi, i dobrih i loših.
Za gradsku raju mahalci su uvijek većinom bili papci (papak je ekvivalent šabanu u srbiji,ili kulovu, geaku...) ali su oni bili udarna pesnica SDA u Sarajevu i brzo su preuzeli grad i medijski okrenuli sve u svoju korist predstavljajući se rajom (raja ekvivalent nekom ko je cool u modernom žargonu). Čak je prije rata bio i slogan "Raja je za nezavisnu BiH a papci su protiv", što je bila više nego jasna poruka da su muslimani raja a Srbi su papci jer su Srbi bili mahom za ostanak u Jugoslaviji. A većina elite u Sarajevu u to doba bila je iz reda srpskog naroda, počev od umjetnika, pisaca, glumaca, profesora, novinara... Neko je dobro rekao da je rat počeo onda kad su papci počeli da se zovu rajom.
Da li je Memo papak ili raja imate priliku da se sami uvjerite ovih dana.
Andjelija je napisao:

Olivere, puno da ti se zahvalim na odgovoru i drago mi je sto si na forumu.
Fino si nam bas razjasnio neke stvari i meni bar pomogao da shvatim ponesto u vezi Meme i Ekrema.
Odmah da kazem da se ogradim na pocetku da ja licno nikad nisam gledala na njih dvojicu kao na osobe koje nisu iz Srbije , ali iz nekoliko njihovih postupaka vidim da su se separatisali i odvoliji i da su nasli zaledjinu jedan u drugom. Ekremu se sve nesto prasta, te retardiran je, te nije pismen, te zaostao je, ali znao je da prebaci Nazifu Gljivi zasto ga nije postavio za gazdu i razlog zasto bi to trebalo da bude. Onda je nesto prokomentarisao za Djurdjevdan, i stalno tako odvali neku nebulozu, ali 'ajde kao nepismen je, nije u vinklu i nije mu zameriti.
Onda je dosao Memo, ja nista o njemu nisam znala, sta sam ocekivala ni sama ne znam. Uglavnom ocekivala sam slikara, boema, lafa, neko ko ima stila i smeka, dolazi iz Sarajeva i ocekujem neku originalnost, ma ocekivala sam da bar ima malo duse i da je svoj.
Mozda sam ja ocekivala previse od Meme, ali ovakvo njegovo ponasanje nisam.
Ocekujuci sve najbolje, on je najgore plasirao o sebi. Sam sebi je postavio barijere, sam je sebi nametnuo ove parametre. Uglavnom kad god neko spomene Sarajevo, on to vidi kao nacionalizam, cak i kad to ne postoji.
Poistovetio se sa Sarajevom, ali ja zelim i dalje da mislim da to Sarajevo nije onakvim kakvim ga on prikazuje.
Ako smo mi prevazisli neke stvari i desavanja, i on to treba pod hitno da uradi. Treba da se oslobodi svoje ucmalosti i mahaluka.

Hvala Anđelija.
Memo je prototip današnjeg Sarajlije licemjernog, prikrivenog nacionaliste, paranoičnog i ophrvanog mržnjom. Nije ni čudo s obzirom da im mediji i političari već 20 godina ispiraju mozak pričom o agresiji, zlim četnicima uvjeravajući ih da su žrtve i da im Srbi spremaju 1526. genocid po redu. Priklonio se Ša jer je procijenio da je on tamo najjači lik pa se, kako to muslimani obično rade, ulizao njemu ne bi li za sebe izvukao korist. Međutim, ko pažljivo prati može da primijeti da jedino Ekrema on tamo vidi kao stvarnog prijatelja i da je jedino sa Ekremom ostvario prirodan odnos. Drugarstvo sa Ša i Ljubom je šuplja priča kako se kaže u Sarajevu, baš kao i sa Stanijom o kojoj javno priča sve najbolje a iza leđa da je tabure, kepec i slično.
U Sarajevu sada dominiraju ovakvi poput Meme, likovi koji su Nadrealistima bili inspiracija za skečeve i kojima su se kulturni ljudi podsmjehivali i izbjegavali ih u širokom luku. Takvi kao Memo su su Nadrealiste uzeli kao obrazac ponašanja. I Maca je takav samo što je on ipak malo išlifovaniji. Ekrem je takođe nacionalista ali to niko ne uzima za ozbiljno.
To što je neko slikar ne govori puno o njemu kao osobi, možda ima tu crtu, možda su ga gurali preko veze jer danas fakultet ne završi samo onaj ko neće ali daleko je od on od face i boema. On je jedan običan kalkulant i sitnošićardžijski piljar, čak i izgledom odaje takav utisak.

@ oliver

Ti si iz SA?

Oliver: Mare,da.

greenfire:
Zato memljivom smeta srpska narodna nošnja Vesne Rivas ,smetaju mu Đurđev Dan,Uskrs i sve što miriše na hrišćanstvo.
Jerbo čokadžija navik'o na njegov današnji gownograd u kome hrišćana (Srba i Hrvata) više praktično i nema.
Al' jel' zna neko kad će da pobedi takav smrad od lika na Farmi?
Meseca liburga kad se majmunčići šišaju.
Pa makar svi ti iskompleksirani glasali za njega do uneređivanja i totalnog bankrota.
Najsmešnije je što te parice od glasova za čokadžiju idu direkt gos'n Mitroviću u Beograd.A on se krsti ,ne klanja se kol'ko ja znam.
Doduše najviše se oblizuje.Na evriće.
Al' ajde de.

Oliver:
Normalno da mu smeta, kojem nacionalisti muslimanu ne smeta? Imagine the balija. Sa tankom masnom kosom, iskvarenog govora, podmukao i kvaran. I nemojte misliti da on nema šanse da pobijedi. Ima, i to velike. Dok se Srbi između sebe glože on ih izbacuje jednog po jednog koristeći glupog Ša i takođe podmuklog Danijela, još jednog muslimana koji je uhljebljene potražio po Srbiji a bio je veliki zagovornik nezavisnosti Crne Gore. Memo ima veliko glasačko tijelo u Bosni a posebno u Sarajevu gdje ima armiju glasača koje predvode vlasnici ćevabdžinica i kafića koji organizovano glasaju za njega. Kažem vam, njima je ovo više od igre. Na Farmu je došao muslimanski nacionalista čija bi pobjeda bila shvaćena kao pobjeda Bosne nad Srbijom.

Ako smijem, ne zamjerite mi...to je na ovom forumu
http://www.forum-srbija.com/viewtopic.p ... &start=180
Zaista nije ok da se sire ovkve dezinformacije, a moderatori ne reaguju...jer im odgovara!

neče brate imoš ovdje njegov život pa vidi a i neživi više u sarajevu nego višegradu i inače dobro poznat forumaš sa stavovima.

http://slavicnet.com/sokolac/sokolac_dejton_forum.html
dječak sa šibicama

#5800 Re: Farma

Post by dječak sa šibicama »

Artest wrote:Rekoh ja, turicizmi su sifrirana DAWA. :D

Sto neko rece, placaju hrvaticama da ga prime, pa to slave kao poraz u kosovskoj bitci. :D
Zato valjda i Gocu mrze, njoj svaka druga alal bilo i slicni turcizmi... jebiga, ne moze svako nakeljiti na sebe srpsku narodnu nosnju i postiti petak (a jesi meso tajno misleci da je kamere ne snimaju).

Srpkinja na baterije, imamo mi i takvih Hrvata i Bosnjaka, na bacanje, ali Memo to sigurno nije.

Sto se tice ovog drugog, apsolutna istina, popusili 2 gola u nogometu, ali "Uros im zabio na domacem terenu", cak je i ona cetnikusa Nikolicka sa osmjehom to spominjala u VB.

Optereceni su tim kako oni trpaju hrvatice, kako su oni nadmocni na Balkanu, kako su svi inferiorni, na kolena pred Srbe, to su kompleksi, a kompleksi se obicno imaju do onog superiornijeg od tebe, ili bar ti podsvjesno mislis da je superiorniji. A kompleksasa najlakse prepoznas po tome sto stalno spominje tudje komplekse, jednako kao i kurvu, jer o ko cemu kurva o postenju.... to su velikosrpski kompleksi, ali ne bih o tome. Jebo olivere, sta danas ima na farmi, koga je danas Memo nalozio na alkohol... Era ce ga razotkriti, Era je zadnja nada postenih Srba, sinoc je Era zazivao Gospoda i daj Boze da se Srbi sloze, a kome se ratuje neka ide na Kosovo, pa se prekrsti...
Locked