Farbom oskrnavljena mezarja u Cazinu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Orbini

#1 Farbom oskrnavljena mezarja u Cazinu

Post by Orbini »

Ovog puta nije uobicajeno skrnavljenje muslimanskih mezarja u RS.
Ovog puta se to desilo u Cazinu i to su najvjerovatnije uradili muslimani(ili se barem tako predstavljaju).
Na mezarju Šošin kamen u gradskom džematu Cazin oskrnavljena su tri nišana tako što su crnim sprejem obojene slike umrlih. Bojom su prekrivene slike rahmetli Adile Kličić, te Mujage i Fatime Kapić. Motivi, kao ni počinioci ovog djela, za sada su nepoznati, a istragu vode istražitelji Policijske stanice Cazin.
Image
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... ili-nisane

Ne podrzavam stavljanje slika na mezar, taj obicaj je ne samo protivan islamskim propisima, vec je pomalo i malogradjanski.
Ali ko to ima pravo da uredjuje i popravlja u BiH gdje je zakonski jasno predvidjena kazna za bilo kakvo skrnavljenje grobova? Prodje li ovo nekaznjeno i neprimjetno - sutra je na redu nesto drugo. Najvise me zabrinjava podrska jednog djela Bosnjaka ovakvim radnjama.
Cinjenica je da imamo na djelu jednu potencijalnu serijatsku policiju koja udara tamo gdje moze. Buduci da dobije batine kada dirne u zive ljude, udara tamo gdje je mekse,.. pokoja cura u minjaku sama, par u parku,.. i mrtvi koji ne mogu vratiti. Mislim da znamo jako dobro svi ko stoji iza ovoga.
Nekako s proljeća

#2 Re: Farbom oskrnavljena mezarja u Cazinu

Post by Nekako s proljeća »

:)

Malo razređivača i jedna pamučna krpa.I naravno , malo više volje da se nesto popravi nabolje.Kao sto i sam kazes , upitno je da li ce to biti dovoljno da se i sustinski stvari poprave.Slike i ostalo...

Slazem se da nije u redu da bilo ko bez dopustenja članova porodice na bilo koji nacin ''dovodi u red'' ono sto smatra da je potrebno.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#3 Re: Farbom oskrnavljena mezarja u Cazinu

Post by pape »

Ja mislim da ce slijedeca kolumna u SAFF-u biti posvecena ovom nemilom dogadjaju, .... :oops: :zzzz:
Post Reply