farbanje kose
Moderator: anex
-
arsenal1
#1 farbanje kose
e vako ljudi jel ikako moguce da crna osoba ofarba kosu u bjelo ..., ako je moguce mozeli mi objasniti kako al da se kosa ne osteti puno
- alica.k
#2 Re: farbanje kose
ne bi valjda sam/a to radio? to moras otic kod frizera...previse je riskantno sam da to radis.
-
surajaa
#3 Re: farbanje kose
Mozes pokusati, rezultat ce biti poguban i za kosu i za tvoje oci, nakon sto umutis i naneses blans na kosu, koji je usput jedino hemijsko sredstvo koje izbjeljuje kosu, na glavi ce ti se, ovisno o tome kako vrijeme bude odmicalo smjenjivati sve dugine bojearsenal1 wrote:e vako ljudi jel ikako moguce da crna osoba ofarba kosu u bjelo ..., ako je moguce mozeli mi objasniti kako al da se kosa ne osteti puno
P.S. strucan frizer ce biti u stanju to napravitina tvojoj glavi u jednom danu, s tim da ti vise puta izvlaci boju blansem da bi se dobila potrebna "bjelina" koju ti zelis, ali jesi li zaista spreman svjesno sprziti, doslovno, sprziti kosu, zarad ne znam ni ja cega, mozda su neke cifre u pitanju, ali meni licno, novac ne moze biti motivacioni mehanizam za odapeti strijelu u takvim situacijama...sretno ti bilo kako god da odlucis...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4 Re: farbanje kose
ne mozearsenal1 wrote:e vako ljudi jel ikako moguce da crna osoba ofarba kosu u bjelo ..., ako je moguce mozeli mi objasniti kako al da se kosa ne osteti puno
blajhanje kosu unistava, narocito ako hoces iz crnog u bijelo
boja se moze dobiti, ali kosa nece biti ni za sta
-
exAprilica
#5 Re: farbanje kose
Jedini nacin da obijelis bez farbanja koji steti zna Tale 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6 Re: farbanje kose
exAprilica wrote:Jedini nacin da obijelis bez farbanja koji steti zna Tale
sumnjam da ce znati ko je Tale i kako je pobijelio Tale
- bez_ideje
#7 Re: farbanje kose
Da se ne osteti kosa puno-nije
da se kosa osteti umjereno-jedino kod frizera
da se kosa osteti umjereno-jedino kod frizera
-
MAN-lion's coach
#8 Re: farbanje kose
Samo nemoj kućne radinosti...
- pustopoljina
#9 Re: farbanje kose
idi frizeru da ne hodas kao ovca
mozda ne uspije odjednom, ako si bas crn (sto ljudi uvijek hoce potpuni kontrast
). mozda bude potrebno ponavljati postupak, da nestane zuti stih.
nemoj sam pokusavati, izgorices kosu i nece biti bijela.
mislim da poslije blansa ide jos neki pepeljasti preljev...zbog onog zutila.
mozda ne uspije odjednom, ako si bas crn (sto ljudi uvijek hoce potpuni kontrast
nemoj sam pokusavati, izgorices kosu i nece biti bijela.
mislim da poslije blansa ide jos neki pepeljasti preljev...zbog onog zutila.
-
LaCici
#10 Re: farbanje kose
Ja sam nedavno iz crne presla u svijetlo smedju, ali mi je frizer radio. Dva puta mi je trebalo skidati boju u razmaku od mjesec dana. Frizer mi nije stavljao obicni blans nego neku kremu za skidanje boje koja ne unistava previse kosu. Mogu reci da sam zadovoljna, kosa mi nije otisla koliko sam ocekivala.
Moj savjet ti je iskljucivo kod frizera, ali i to provjerenog, jer je moja prijateljica od Bibe izasla zelena kada je skidala crnu.
Moj savjet ti je iskljucivo kod frizera, ali i to provjerenog, jer je moja prijateljica od Bibe izasla zelena kada je skidala crnu.
-
arsenal1
#11 Re: farbanje kose
pa oso bi ja kod frizera ono al hocu prvo da budem siguran je lto moguce da se ne osteti puno kosa
-
LaCici
#12 Re: farbanje kose
Kazem ti zavisi ko ti radi, kakav je frizer i koje preparate koristi. Kosa se blajhanjem mora ostetiti ali zavisi u kojoj mjeri. Da ti ostane ista to ne moze, samo je bitno da je postepeno posvjetljujes da ne bi ispao zelen a ostetit se mora bar malo. I iz jedno 2-3 farbanja dobit ces boju kakvu zelis.
-
arsenal1
#13 Re: farbanje kose
LaCici wrote:Kazem ti zavisi ko ti radi, kakav je frizer i koje preparate koristi. Kosa se blajhanjem mora ostetiti ali zavisi u kojoj mjeri. Da ti ostane ista to ne moze, samo je bitno da je postepeno posvjetljujes da ne bi ispao zelen a ostetit se mora bar malo. I iz jedno 2-3 farbanja dobit ces boju kakvu zelis.
hvala puno
-
meksikana
#14 Re: farbanje kose
mozes to dobiti...ali....mislim da je najbolje postepeno farbanje a nikkao odjednom toliko posvijetliti...i svakako dobar frizer da ti to uradi nikako samostalnioo....