farbanje kose

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
arsenal1

#1 farbanje kose

Post by arsenal1 »

e vako ljudi jel ikako moguce da crna osoba ofarba kosu u bjelo ..., ako je moguce mozeli mi objasniti kako al da se kosa ne osteti puno
alica.k

#2 Re: farbanje kose

Post by alica.k »

ne bi valjda sam/a to radio? to moras otic kod frizera...previse je riskantno sam da to radis.
surajaa

#3 Re: farbanje kose

Post by surajaa »

arsenal1 wrote:e vako ljudi jel ikako moguce da crna osoba ofarba kosu u bjelo ..., ako je moguce mozeli mi objasniti kako al da se kosa ne osteti puno
Mozes pokusati, rezultat ce biti poguban i za kosu i za tvoje oci, nakon sto umutis i naneses blans na kosu, koji je usput jedino hemijsko sredstvo koje izbjeljuje kosu, na glavi ce ti se, ovisno o tome kako vrijeme bude odmicalo smjenjivati sve dugine boje :D od boje hrdje, do nekih primjesa zlatno zute, narandzasto smedje, kaki boje...vjeruj mi, nemoj pokusati ni zamisliti kako ce to izgledati...

P.S. strucan frizer ce biti u stanju to napravitina tvojoj glavi u jednom danu, s tim da ti vise puta izvlaci boju blansem da bi se dobila potrebna "bjelina" koju ti zelis, ali jesi li zaista spreman svjesno sprziti, doslovno, sprziti kosu, zarad ne znam ni ja cega, mozda su neke cifre u pitanju, ali meni licno, novac ne moze biti motivacioni mehanizam za odapeti strijelu u takvim situacijama...sretno ti bilo kako god da odlucis...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4 Re: farbanje kose

Post by plain vanilla »

arsenal1 wrote:e vako ljudi jel ikako moguce da crna osoba ofarba kosu u bjelo ..., ako je moguce mozeli mi objasniti kako al da se kosa ne osteti puno
ne moze
blajhanje kosu unistava, narocito ako hoces iz crnog u bijelo
boja se moze dobiti, ali kosa nece biti ni za sta
exAprilica

#5 Re: farbanje kose

Post by exAprilica »

Jedini nacin da obijelis bez farbanja koji steti zna Tale :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6 Re: farbanje kose

Post by plain vanilla »

exAprilica wrote:Jedini nacin da obijelis bez farbanja koji steti zna Tale :D
:lol:
sumnjam da ce znati ko je Tale i kako je pobijelio Tale :D
bez_ideje

#7 Re: farbanje kose

Post by bez_ideje »

Da se ne osteti kosa puno-nije
da se kosa osteti umjereno-jedino kod frizera
MAN-lion's coach

#8 Re: farbanje kose

Post by MAN-lion's coach »

Samo nemoj kućne radinosti...
pustopoljina

#9 Re: farbanje kose

Post by pustopoljina »

idi frizeru da ne hodas kao ovca :lol:
mozda ne uspije odjednom, ako si bas crn (sto ljudi uvijek hoce potpuni kontrast :? ). mozda bude potrebno ponavljati postupak, da nestane zuti stih.
nemoj sam pokusavati, izgorices kosu i nece biti bijela.
mislim da poslije blansa ide jos neki pepeljasti preljev...zbog onog zutila.
LaCici

#10 Re: farbanje kose

Post by LaCici »

Ja sam nedavno iz crne presla u svijetlo smedju, ali mi je frizer radio. Dva puta mi je trebalo skidati boju u razmaku od mjesec dana. Frizer mi nije stavljao obicni blans nego neku kremu za skidanje boje koja ne unistava previse kosu. Mogu reci da sam zadovoljna, kosa mi nije otisla koliko sam ocekivala.
Moj savjet ti je iskljucivo kod frizera, ali i to provjerenog, jer je moja prijateljica od Bibe izasla zelena kada je skidala crnu.
arsenal1

#11 Re: farbanje kose

Post by arsenal1 »

pa oso bi ja kod frizera ono al hocu prvo da budem siguran je lto moguce da se ne osteti puno kosa
LaCici

#12 Re: farbanje kose

Post by LaCici »

Kazem ti zavisi ko ti radi, kakav je frizer i koje preparate koristi. Kosa se blajhanjem mora ostetiti ali zavisi u kojoj mjeri. Da ti ostane ista to ne moze, samo je bitno da je postepeno posvjetljujes da ne bi ispao zelen a ostetit se mora bar malo. I iz jedno 2-3 farbanja dobit ces boju kakvu zelis.
arsenal1

#13 Re: farbanje kose

Post by arsenal1 »

LaCici wrote:Kazem ti zavisi ko ti radi, kakav je frizer i koje preparate koristi. Kosa se blajhanjem mora ostetiti ali zavisi u kojoj mjeri. Da ti ostane ista to ne moze, samo je bitno da je postepeno posvjetljujes da ne bi ispao zelen a ostetit se mora bar malo. I iz jedno 2-3 farbanja dobit ces boju kakvu zelis.

hvala puno :))
meksikana

#14 Re: farbanje kose

Post by meksikana »

mozes to dobiti...ali....mislim da je najbolje postepeno farbanje a nikkao odjednom toliko posvijetliti...i svakako dobar frizer da ti to uradi nikako samostalnioo....
Post Reply