Help
Farba i blanš
Moderator: anex
-
cherrydubz
#1 Farba i blanš
Pomoć
Skidala sam crnu boju pomoću blanša i uspjelo je doći do svijetlo smeđe boje. Idući put sam se ofarbala u crveno, jer sam prije imala tu boju kose i uz zelene oči mi je najbolje pristajala. Danas sam oprala kosu drugi put od farbanja u crveno i sva boja mi je spala :/ osim naravno na tjemenu. Pretpostavljam da je zbog blanša, ali šta sada da radim
Želim crvenu boju, kako da je dobijem , a da se ne ispere sva nakon jednog pranja
Help
Help
-
MrsJ
#2 Re: Farba i blanš
Jesi li to sama kuci radila? Ako jesi to ti je greska. Skidanje boje trebas uvijek raditi u salonu. Ja sam prije nekoliko dana radila i cak i kod frizerke nije ispalo bas najbolje jer je moras ofarbati jos par puta da bi mogla dobiti onu boju koju zelis. Mislim da ti je najbolje da sacekas 15 dana i onda ponovo da farbas jer ako je sada ofarbas bojim se da je jos vise ne unistis jer ti je mali razmak u farbanjima.
-
cherrydubz
#3 Re: Farba i blanš
Blanš sam u frizerskom radila, a farbala sam se kod kuće, jer sam htjela baš ovu boju koju sam i prije stavljala.MrsJ wrote:Jesi li to sama kuci radila? Ako jesi to ti je greska. Skidanje boje trebas uvijek raditi u salonu. Ja sam prije nekoliko dana radila i cak i kod frizerke nije ispalo bas najbolje jer je moras ofarbati jos par puta da bi mogla dobiti onu boju koju zelis. Mislim da ti je najbolje da sacekas 15 dana i onda ponovo da farbas jer ako je sada ofarbas bojim se da je jos vise ne unistis jer ti je mali razmak u farbanjima.
-
cherrydubz
#4 Re: Farba i blanš
Radila sam blanš u frizerskom, a za farbanje u crveno mi se ne ide, jer mi nikada ne stave pravu nijansu.veze s vezom wrote:A da odes frizeru?!
-
cherrydubz
#5 Re: Farba i blanš
Garnier 6.60veze s vezom wrote:A kakvu boju tacno ti zelis ?
A u frizerskom ne žele da rade s drugim bojama osim onih koje imaju u asortimanu, što je i logično. A imam jako dugu kosu i preskupo me farbanje svakako košta.
-
MrsJ
#6 Re: Farba i blanš
Garnier su po meni jako lose farbe. Stavljala sam je 2 puta i ni jednom mi nije primila. Sto ne probas sa nekom jacom npr Palette ili Keune?
-
cherrydubz
#7 Re: Farba i blanš
Odgovarala mi je dok sam je prije koristila, zato mi nije jasno nikako. Bojim se da će efekat biti isti :/ . Ali morat ću probat, jer sam prešarena.MrsJ wrote:Garnier su po meni jako lose farbe. Stavljala sam je 2 puta i ni jednom mi nije primila. Sto ne probas sa nekom jacom npr Palette ili Keune?
-
MrsJ
#8 Re: Farba i blanš
Vjerovatno ti zbog blansa ne prima jer je ta farba slabija. Samo ti uzmi malo jacu farbu dok ne ustalis boju pa onda predji na Garnier.
-
cherrydubz
#9 Re: Farba i blanš
HvalaMrsJ wrote:Vjerovatno ti zbog blansa ne prima jer je ta farba slabija. Samo ti uzmi malo jacu farbu dok ne ustalis boju pa onda predji na Garnier.