Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
-
IlijaLadin
#1 Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
Povodom otvaranja novih centara u Gradačcu i Tuzli, Bh. telekom je odlučio ponuditi mnoge pogodnosti klijentima koji se odluče priključiti na bh. line, bh.mobile ili adsl mrežu, ili pak kupiti mobitel.
Mobitel je moguće nabaviti sa 30% nižim cijenama a akcija je planirano trebala trajati do 30. decembra. A da li je tako i zaista?
U četvrtak sam otišao do Baroka, u telekomov novootvoreni centar u Tuzli i pitam momka za informaciju. Lijepo mi odgovori s naznakom da im još nisu unesene nove cijene u sistem pa mi ne može ponuditi potpisivanje ugovora na godinu dana s kupovinom N97 Nokie. Hajd, kontam, friško.
Odem danas oko 13:25 na isto mjesto, da i ja konačno vidim dobra od telekoma. Javim se gospodinu na pultu: "Dobar dan, tu sam da bih uzeo Nokiu N97 u okviru promotivne akcije." Kaže mi gospodin, opet ljubazno: "Nemamo mogućnost da vam udovoljimo. Nemamo više Nokie. Bit će 4. januara, tad se mijenjaju cijene a ovo su nam povukli baš radi te korekcije cijene."
Nije mi ništa drugo preostalo nego reći: "Dobro, hvala, doviđenja."
Nema potrebe da ulazim u raspravu sa gospodinom, ali je evidentno da Bh.telekom zaista, ali zaista, djeluje kao neko tek osnovano dioničko društvo, bez ikakve koordinacije, smislenog sistema u komunikaciji sa klijentima. Sjetite se samo nagradne igre u kojoj je nagrada bio neki LG a koja je uslijedila nakon one u kojoj je dijeljena Nokia N97. Za prvi krug su objavljeni rezultati na sajtu, za ostale ni traga ni glasa. O cijenama telefona nema smisla govoriti. Uzmeš telefon na rate, na godinu dana. N97 košta nešto iznad 900 KM, uz tarifu Midi 50. Obavežeš se da ćeš potrošiti za tu godinu dana minimalno 700 KM samo na pretplatu, da bi ti oni prodali telefon po višoj cijeni od tržišne. To je isto kao kreditiranje od banke, s kamatom. Pogodnost? Nema takve.
Ovo vrijeđanje inteligencije korisnika je neoprostivo!
Mobitel je moguće nabaviti sa 30% nižim cijenama a akcija je planirano trebala trajati do 30. decembra. A da li je tako i zaista?
U četvrtak sam otišao do Baroka, u telekomov novootvoreni centar u Tuzli i pitam momka za informaciju. Lijepo mi odgovori s naznakom da im još nisu unesene nove cijene u sistem pa mi ne može ponuditi potpisivanje ugovora na godinu dana s kupovinom N97 Nokie. Hajd, kontam, friško.
Odem danas oko 13:25 na isto mjesto, da i ja konačno vidim dobra od telekoma. Javim se gospodinu na pultu: "Dobar dan, tu sam da bih uzeo Nokiu N97 u okviru promotivne akcije." Kaže mi gospodin, opet ljubazno: "Nemamo mogućnost da vam udovoljimo. Nemamo više Nokie. Bit će 4. januara, tad se mijenjaju cijene a ovo su nam povukli baš radi te korekcije cijene."
Nema potrebe da ulazim u raspravu sa gospodinom, ali je evidentno da Bh.telekom zaista, ali zaista, djeluje kao neko tek osnovano dioničko društvo, bez ikakve koordinacije, smislenog sistema u komunikaciji sa klijentima. Sjetite se samo nagradne igre u kojoj je nagrada bio neki LG a koja je uslijedila nakon one u kojoj je dijeljena Nokia N97. Za prvi krug su objavljeni rezultati na sajtu, za ostale ni traga ni glasa. O cijenama telefona nema smisla govoriti. Uzmeš telefon na rate, na godinu dana. N97 košta nešto iznad 900 KM, uz tarifu Midi 50. Obavežeš se da ćeš potrošiti za tu godinu dana minimalno 700 KM samo na pretplatu, da bi ti oni prodali telefon po višoj cijeni od tržišne. To je isto kao kreditiranje od banke, s kamatom. Pogodnost? Nema takve.
-
sansun
#2 Re: Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
u vezi tih pretplata, imao sam slično iskustvo, na te fore padaju samo još oni koji se slabo razumiju u tu mobilnu tehnologiju ( kao i ja naprimjer), više nikada na pretplate i rate, čisto kamatarenje.
Jedan kolega iz CG mi kaže da je kod njih u noćnim satima cijena poruke 1 cent ( vjerujem mu 100%). Pa pola administracije tog preduzeća je suvišno, sav nestručan otpad kod njih utočište nađe, zanima me samo da li i kod njih oni revizori navraćaju?
Jedan kolega iz CG mi kaže da je kod njih u noćnim satima cijena poruke 1 cent ( vjerujem mu 100%). Pa pola administracije tog preduzeća je suvišno, sav nestručan otpad kod njih utočište nađe, zanima me samo da li i kod njih oni revizori navraćaju?
-
Abacija
#3 Re: Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
U prevodu: telefone smo po naredbi morali skloniti ispod tezge. A 4. januara cemo prodavati iste ali po vecoj cijeni.IlijaLadin wrote:Povodom otvaranja novih centara u Gradačcu i Tuzli, Bh. telekom je odlučio ponuditi mnoge pogodnosti klijentima koji se odluče priključiti na bh. line, bh.mobile ili adsl mrežu, ili pak kupiti mobitel.
U pravu si da nema komunikacije sa musterijama ali ne slazem se s tobom da u BH telekomu nema koordinacije i da im je trgovina besmislena. Upravo ovaj gore primjer dokazuje kako su koordinirano povukli robu za koju su sigurni da ce vise profitirati u skorije vrijeme. Njihov cilj je da sto vise zarade, a to sto se u tom cilju koriste lazima i smicalicama nije nista novo u trgovini. Tako je uvijek bilo i uvijek ce biti.IlijaLadin wrote:Nema potrebe da ulazim u raspravu sa gospodinom, ali je evidentno da Bh.telekom zaista, ali zaista, djeluje kao neko tek osnovano dioničko društvo, bez ikakve koordinacije, smislenog sistema u komunikaciji sa klijentima. Sjetite se samo nagradne igre u kojoj je nagrada bio neki LG a koja je uslijedila nakon one u kojoj je dijeljena Nokia N97. Za prvi krug su objavljeni rezultati na sajtu, za ostale ni traga ni glasa. O cijenama telefona nema smisla govoriti. Uzmeš telefon na rate, na godinu dana. N97 košta nešto iznad 900 KM, uz tarifu Midi 50. Obavežeš se da ćeš potrošiti za tu godinu dana minimalno 700 KM samo na pretplatu, da bi ti oni prodali telefon po višoj cijeni od tržišne. To je isto kao kreditiranje od banke, s kamatom. Pogodnost? Nema takve.
- ultima_palabra
#4 Re: Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
A možda su i guzonje/njihova djeca pokupili sve mobitele 
-
mirzasila
#5 Re: Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
a naravno uvijek su pokriveni sa pravne strane. Zato uvijek imate onu klauzulu: akcija traje do dd.mm.yyyy ILI DO ISTEKA ZALIHA
tako da nam ga uvijek mogu suknut
-
shin
#6 Re: Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
Jel to onaj isti BHtelecom koji netbook naziva mini laptop?
- 11sumirp
#7 Re: Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
Jedno pitanje.
Sto mi placamo jos uvijek pretplatu(plus tv)16,45 KM za fiksni tel?
Nije meni problem platit sve sto potrosim,a potrosim vrlo malo
uglavnom se uglavim u tu pretplatu,al brate mili ovo mi puno dodje u odnosu na to koliko koristim fiksni tel...
Stvarno da nije malo puno,a nizasto....
Nije meni problem platit sve sto potrosim,a potrosim vrlo malo
- milenko
#8 Re: Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
vec ima tema o bhtelekomu i marifetlucima u vezi njega...elem, prica se svodi da su oni nit' "socijalisticka" nit' "kapitalisticka" firma...oni su sublimat najgoreg i od jednog i od drugog sistema...dusu dali za muljanje...i tako ce biti sve dok im ne dodje "gazda"...
-
samo malo
#9 Re: Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
Od nove godine ces placati i vise.11sumirp wrote:Jedno pitanje.
Nije meni problem platit sve sto potrosim,a potrosim vrlo malouglavnom se uglavim u tu pretplatu,al brate mili ovo mi puno dodje u odnosu na to koliko koristim fiksni tel...
- 11sumirp
#10 Re: Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
Sta i oni poskupljuju,?e u pm...samo malo wrote:Od nove godine ces placati i vise.11sumirp wrote:Jedno pitanje.
Nije meni problem platit sve sto potrosim,a potrosim vrlo malouglavnom se uglavim u tu pretplatu,al brate mili ovo mi puno dodje u odnosu na to koliko koristim fiksni tel...
-
samo malo
#11 Re: Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
Naredio im RAK da regulisu cijene sa ostalim operatorima, i oni naravno na gore, pu pu nece valjda na dole11sumirp wrote:Sta i oni poskupljuju,?e u pm...samo malo wrote:Od nove godine ces placati i vise.11sumirp wrote:Jedno pitanje.
- burekodsira
#12 Re: Fantomska promotivna akcija Bh. telekoma - još jedna laž
shin wrote:Jel to onaj isti BHtelecom koji netbook naziva mini laptop?