Familija

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
neprilagodjena

#1 Familija

Post by neprilagodjena »

Mene interesuje kakva vam je veza/kontakt sa familijom u BiH??
Da li imate osjecaj da ste se otudjili od njih ili oni od vas??

Veza sa familijom moje mame je dobra,cujemo se redovno i idemo dole zbog njih.

Nazalost odkako mi je tata umro od njegove familije necujemo nista :roll: :roll: :roll:
Uvjek smo imali dobar kontakt ali eto odkako je tata umro nista,isto kao da smo i mi umrli sa njim :? :?

Zvuci grubo ali imam osjecaj da nas zovnu samo kad im nesto treba :roll: :roll:
ozbiljna

#2 Re: Familija

Post by ozbiljna »

Pa u principu, svi u BiH ocekuju da ti njih zoves, a to ima i neke logike jer ces ti poziv platiti bar duplo manje. Tako da se ja cujem sa svima dok god ja zovem :D inace, da, nazalost, vrlo brzo bih izgubila kontakte :sad:
zato telefon u ruke i zovi tatinu rodbinu, a mani se dodvoravanja poklonima i ispunjavanja zelja i narudzbi jer jednom kad se zakotrlja vrlo tesko se odviknuti i od primanja a i davanja poklona...
neprilagodjena

#3 Re: Familija

Post by neprilagodjena »

Ma nije meni zbog mene nego mi je zbog mame.

Nju to pojede iznutra :roll:

Dok je tata bio ziv zvao ih je redovno (i mi naravno) i oni nas ;-)
A sad odjednom nista :sad:
Amela

#4 Re: Familija

Post by Amela »

Pa mozda i oni isto tako misle, da ste vi njih zvali prije, a sada ne zovete, i dok tako vi kontate ko koga ne zove i zasto... prolaze dani, mjeseci, godine...

Sto se tice zvanja iz USA, bar iz pojedinih dijelova gdje postoji TW - zivio Time Warner! :thumbup: Citavih 3000 minuta s BH (ili drugim zemljama u Evropi) svega $19.99 mjesecno. Do duse, vazi samo za fiksni telefon, ali meni je i to odlicno. Zovnem mamu tri put dnevno pa mi na kraju zena kaze "dobro je vise dijete, nemam sta pricati, eto sad sam se napila mineralne ako te to zanima". :lol: :lol:

#5 Re: Familija

Post by location »

Ne zivkam ih nesto cesto, u stvari nikako. Niti one u BiH niti ove druge po ostalim krajevima svijeta. Tata ih zivka i onda meni javi ako ima nesto vazno. Kada se vidimo bude kao da smo se vidjeli jucer, tako to nekako nije jos izlapilo. Vidimo se mozda svakih 5 godina.
d2

#6 Re: Familija

Post by d2 »

ja nisam nikad ni bio blizak sa familijom, mozda dok sam bio dijete pa ono baka deda i to, od kako sam prestao nosati potkosulju sto se poklapa sa danom kad sam se izborio za svoje ja - postao sam familijarno asocijalan tip.
Šeha

#7 Re: Familija

Post by Šeha »

Dok pare saljemo kontakti su izvanredni !!!

:D :D :D
Santos

#8 Re: Familija

Post by Santos »

Najbitniji je odnos sa roditeljom,dakle ni slucajno zapostavit roditelje.Njima nisu bitni ni novci ni pokloni vazno je da se javis cesto da cuju jeli sve u redu,ostalo ti je kako skim.Neko iz koristi,neko te bas pozeli a najveci faktor igra kratak godisnji odmor da bi mogo bas sve obic.Dakle roditelja cuvaj a ostalo kad se stigne,nece pobjec.
Bosanac sa dna kace

#9 Re: Familija

Post by Bosanac sa dna kace »

ama cujemo se svaki 2 dan, znam sve sta se dogadja, al kad dodjem kuci, ama ne mogu se nesto naviknut na svoje, ssve mi neka tjeskoba u grudima :-? ko tijesno mi u kuci..... :run:
Niraja

#10 Re: Familija

Post by Niraja »

Kontakt je bas dobar. Mi njiha zovemo, oni nas zovu (cak i ako nesaljemo para jer nemamo dinar hehe)i tako. A s nekim se i dopisujem na netu :-D
ladyada

#11 Re: Familija

Post by ladyada »

sve stane u jednu recenicu svak se o sebi zabavio ............
ljubav_aha

#12 Re: Familija

Post by ljubav_aha »

Amela wrote:Pa mozda i oni isto tako misle, da ste vi njih zvali prije, a sada ne zovete, i dok tako vi kontate ko koga ne zove i zasto... prolaze dani, mjeseci, godine...

Sto se tice zvanja iz USA, bar iz pojedinih dijelova gdje postoji TW - zivio Time Warner! :thumbup: Citavih 3000 minuta s BH (ili drugim zemljama u Evropi) svega $19.99 mjesecno. Do duse, vazi samo za fiksni telefon, ali meni je i to odlicno. Zovnem mamu tri put dnevno pa mi na kraju zena kaze "dobro je vise dijete, nemam sta pricati, eto sad sam se napila mineralne ako te to zanima". :lol: :lol:
:lol:

nije se nista promejnilo,relacije su iste sa rodbinom i rajom iz BiH,kao i sa mojom rodbinom i rajom iz insotranstva ;-)
mamica papucarka

#13 Re: Familija

Post by mamica papucarka »

i mi smo sa svima u kontaktu. Jest da uglavnom mi zovemo, ali meni je to sasvim ok jer je nama lakse placat nego njima ;-)
iduce sedmice nam dolazi moja familija iz Bosne :) Posjecivala me je nabolja prijateljica, brat, mama, muzeva mama... Da nije viza ja bih sviju sebi prebacila :-D

i sa starim prijateljima sam na istom relacijama kao i prije. Jest da nam je sve teze dogovorit se i vidjeti ( u medjuvremenu svi imaju porodicu), ali kada se nadjemo kao da smo svaki dan skupa. :-D Sto bi moja prijateljica rekla "Kao da nisi nikad ni otisla" :)
callmethebreeeze

#14 Re: Familija

Post by callmethebreeeze »

ja se cujem redovno sa babom mi u mene.
i sta pojedinim rodjacima, sa pojedinim ne. naravno da je meni lakse nazvati, ali ne bi nikome ruka otpala da jednom godisnje zovne.
mamica papucarka

#15 Re: Familija

Post by mamica papucarka »

jel se pikaju porukice :D
neprilagodjena

#16 Re: Familija

Post by neprilagodjena »

Ma da je meni da bar posalju sms poruku i kazu da ih nazovem ja bi nazvala ali ni to :?

A kao sto neko rece nece im ruka otpast ako oni nazovu:roll:
hrle1976

#17 Re: Familija

Post by hrle1976 »

Apsolutno nikakv kontakt.

Stari sa svojima raskino te ih se odreko ima decenija i kusur. A kontakti sa mamine strene izlapili sami od sebe.

Koliko para toliko muzike, sto bi neki rekli. Ali da smo lopatom donosili nebi bilo dovoljno - pogotovo ne onima sa strane starog.

Moji roditelji, te bart i dvi sestre, te moja porodica, te prodice od sestara i brata, te rodbina od njigovih suparnika i rodbina od moje zene - sasvim dovoljno za harmonican sire porodicni zivot. :)
Post Reply