falsifikovanje potpisa

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
prerijski_kekec

#1 falsifikovanje potpisa

Post by prerijski_kekec »

Ne znam da li sam na pravoj adresi. Moja jedina iskustsva sa pravom i zakonima su placanja saobracajnih kazni, pa ce mi bilo kakav savjet dobro doci.
Saznao sam i uvjerio se da je u dokumentaciji o tehnickom prijemu objekta koristena, bez mog znanja, kopija mog Uvjerenja o polozenom strucnom ispitu i na izvjestaju krivotvoren moj potpis. Dokument je potpisan u moje ime, i prilozene su kopije mojih dokumenata. Napominjem da pojma nisam imao o tome, ni da sam imenovan u komisiju a . Sasvim slucajno sam saznao za to sto je uradjeno.
Zanima me kome se mogu obratiti i sta mogu uciniti jer zelim da se ti dokumenti (zapisnici) povuku i poniste.
Hvala
zgiba

#2 Re: falsifikovanje potpisa

Post by zgiba »

prerijski_kekec wrote:Ne znam da li sam na pravoj adresi. Moja jedina iskustsva sa pravom i zakonima su placanja saobracajnih kazni, pa ce mi bilo kakav savjet dobro doci.
Saznao sam i uvjerio se da je u dokumentaciji o tehnickom prijemu objekta koristena, bez mog znanja, kopija mog Uvjerenja o polozenom strucnom ispitu i na izvjestaju krivotvoren moj potpis. Dokument je potpisan u moje ime, i prilozene su kopije mojih dokumenata. Napominjem da pojma nisam imao o tome, ni da sam imenovan u komisiju a . Sasvim slucajno sam saznao za to sto je uradjeno.
Zanima me kome se mogu obratiti i sta mogu uciniti jer zelim da se ti dokumenti (zapisnici) povuku i poniste.
Hvala
Podnesi krivicnu prijavu protiv N.N. osobe i podnesi zahtjev za ponavljanje postupka u kojem su koristeni krivotvoreni dokumenti
zenicablues

#3 Re: falsifikovanje potpisa

Post by zenicablues »

Mislim da je ovo veoma ozbiljna stvar,naročito što je objekat primljen za dio iz tvoje struke i za koji ćeš ukoliko nekada isplivaju problemi ti odgovarati,zato prijavi nezakonitisti.Bolje spriječiti nego liječiti...
staradis

#4 Re: falsifikovanje potpisa

Post by staradis »

Podnesi tuzbu sto prije jer se moras ograditi
Post Reply