Falsifikati (20KM) !
Moderator: anex
-
Bolonjac
#1 Falsifikati (20KM) !
Otisao maloprije do granapa kad prodavacica gleda 20KM skojih sam joj dao ... sumnjivi ... stavila ga pod hepek za provjeru kad falsifikat.
Da li se vama to dogadjalo u zandnje vrijeme posto se sjetih sada da mi je prijateljica rekla da su njenog momka priveli radi toga valjda mu neko uvalio falsifikat i ovi u prodavnici policiju zvali kad ej htjeo platiti
Da li se vama to dogadjalo u zandnje vrijeme posto se sjetih sada da mi je prijateljica rekla da su njenog momka priveli radi toga valjda mu neko uvalio falsifikat i ovi u prodavnici policiju zvali kad ej htjeo platiti
- VR6
#2 Re: Falsifikati (20KM) !
Nije mi se desavalo 
- Neelix
#3 Re: Falsifikati (20KM) !
neki dan na vijestima kazu u mostaru se pojavila novcanica od 25km

- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#4 Re: Falsifikati (20KM) !
DA i trebamo svi biti oprezni ....
a kad ti se desi , sve zavisi od tvoje/naše savjesti:
- prijaviti falsifikat (policija ili ko je već zadužen)
- zavaliti negdje drugo (nekome ko neobraća pažnju)
- poderati je i baciti (spaliti i sl)
- ili je uokviriti sa natpisom BUDALO i sl
a kad ti se desi , sve zavisi od tvoje/naše savjesti:
- prijaviti falsifikat (policija ili ko je već zadužen)
- zavaliti negdje drugo (nekome ko neobraća pažnju)
- poderati je i baciti (spaliti i sl)
- ili je uokviriti sa natpisom BUDALO i sl
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#5 Re: Falsifikati (20KM) !
BiH
Trojka iz Breze proizvodila novčanice od 20 i 5 KM
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova podnijeli su izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zenica protiv: A.M. (20), Dž.B. (17), K.B. (24) iz Breze, koji se, s još dvije osobe sumnjiče za proizvodnju i stavljanje u promet falsifikovanih novčanica u apoenima od 20 i 5 KM.
Akcija policije uslijedila je nakon što je 16. augusta u PS Breza prijavljen slučaj stavljanja u promet falsifikovane novčanice od 20 KM, od nepoznate osobe u ulici Alije Izetbegovića u Brezi.
Postupajući po navedenoj prijavi službenici policije došli su do određenih operativnih saznanja, na osnovu kojih su 17. augusta zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca u službene prostorije PS Breza priveli tu trojku.
Oni su priznali da su u porodičnoj kući Dž.B. i K.B. vršili proizvodnju falsifikovanih novčanica u različitim apoenima, koje su stavljali u promet. Falsificirane novčanice su, prema priznanju, već duži period stavljali u promet na području općina Breza i Visoko.
Nakon kriminalističke obrade od A.M., Dž.B. i K.B. su oduzeta sredstva za proizvodnju falsifikovanih novčanica: laserski kolor printer i skener te falsifikovane novčanice u apoenima od po 20 i 5 KM.
(FENA)
Trojka iz Breze proizvodila novčanice od 20 i 5 KM
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova podnijeli su izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zenica protiv: A.M. (20), Dž.B. (17), K.B. (24) iz Breze, koji se, s još dvije osobe sumnjiče za proizvodnju i stavljanje u promet falsifikovanih novčanica u apoenima od 20 i 5 KM.
Akcija policije uslijedila je nakon što je 16. augusta u PS Breza prijavljen slučaj stavljanja u promet falsifikovane novčanice od 20 KM, od nepoznate osobe u ulici Alije Izetbegovića u Brezi.
Postupajući po navedenoj prijavi službenici policije došli su do određenih operativnih saznanja, na osnovu kojih su 17. augusta zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca u službene prostorije PS Breza priveli tu trojku.
Oni su priznali da su u porodičnoj kući Dž.B. i K.B. vršili proizvodnju falsifikovanih novčanica u različitim apoenima, koje su stavljali u promet. Falsificirane novčanice su, prema priznanju, već duži period stavljali u promet na području općina Breza i Visoko.
Nakon kriminalističke obrade od A.M., Dž.B. i K.B. su oduzeta sredstva za proizvodnju falsifikovanih novčanica: laserski kolor printer i skener te falsifikovane novčanice u apoenima od po 20 i 5 KM.
(FENA)
-
BRCAK27
#6 Re: Falsifikati (20KM) !
Jeste da .... meni tip na benzinskoj vratio kusur od 5 KM gvozdenih , tup ja to u ruku, kad vidim nesto polahko ,nema onu tezinu , ja se vrnem "JARANE REKO LAZNJAK MAJKE MI " ......
E kad i gvozdene sad laziraju sta reci....
( Micerka
dusi pa gdje si ti meni???)
Aje Vozdra
( Micerka
Aje Vozdra
- Maxwell2008
#7 Re: Falsifikati (20KM) !
Ja dobio hrpu novcanica od 10 KM odem da platim kredit kad ono jedna od novanica laznjak i to na kopir aparatu ali odlicno uradjena. Takodje sam bio na kasi kad je djecak htio da plati sa laznih 5KM.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#8 Re: Falsifikati (20KM) !
evo me planiram kako potrositi PRAVE parice sto imamBRCAK27 wrote:Jeste da .... meni tip na benzinskoj vratio kusur od 5 KM gvozdenih , tup ja to u ruku, kad vidim nesto polahko ,nema onu tezinu , ja se vrnem "JARANE REKO LAZNJAK MAJKE MI " ......
( Micerkadusi pa gdje si ti meni???)
Aje Vozdra
ja svaku yagledam kad mi je bankomat izbaci...i sve se molim da izleti laznjak, da ih podavim odmah ko zeceve tamo >D
- jaza_HZSA
#9 Re: Falsifikati (20KM) !
Meni Rizzo dao novcanicu od 19 KM, ja platio sve u granapu normala

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Falsifikati (20KM) !
ja sam jednom dobio 10 laznih u robotu
i isti dan sam se vratio i kupio snikers
i isti dan sam se vratio i kupio snikers
- Edin H.
#11 Re: Falsifikati (20KM) !
Kakva nam je kvaliteta novcanica ne bi me cudilo da su sve falsifikati
Najbolji je fol kada ti u banci uvale poderanu novcanicu, a onda uzmu proviziju da ti daju ispravnu
Najbolji je fol kada ti u banci uvale poderanu novcanicu, a onda uzmu proviziju da ti daju ispravnu
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12 Re: Falsifikati (20KM) !
Zar zamjena djelomično oštećenih novčanica i uzimanje sitniša za firme (Recimo, trgovine) nije besplatna?Edin H. wrote:Kakva nam je kvaliteta novcanica ne bi me cudilo da su sve falsifikati![]()
- ranger
#13 Re: Falsifikati (20KM) !
druze moj, u banci nema nista besplatno! sve se na ovaj ili onaj nacin naplati, budi siguran!PipiDugaDevetka wrote:Zar zamjena djelomično oštećenih novčanica i uzimanje sitniša za firme (Recimo, trgovine) nije besplatna?Edin H. wrote:Kakva nam je kvaliteta novcanica ne bi me cudilo da su sve falsifikati![]()
-
Sociolog
#14 Re: Falsifikati (20KM) !
ja sam se jednom izofirao, kad sam od kovanicom od 2 km, konto uzeti neki sok, kad falsifikovana.. sta se nece sve podvaliti ..

- Bullet Tooth Tony
#15 Re: Falsifikati (20KM) !
Evo sta se desilo plavusi
Plavuša dolazi u mjenjačnicu promijeniti 50 eura:
- "Ali gospođice, ovaj novac je krivotvoren!"
- "Krivotvoren?! Brzo zovite policiju! Silovana sam!"
Plavuša dolazi u mjenjačnicu promijeniti 50 eura:
- "Ali gospođice, ovaj novac je krivotvoren!"
- "Krivotvoren?! Brzo zovite policiju! Silovana sam!"
-
d2
#16 Re: Falsifikati (20KM) !
navodno se naplacuje 10% ali su meni uvijek zamijenili bez provizijePipiDugaDevetka wrote:Zar zamjena djelomično oštećenih novčanica i uzimanje sitniša za firme (Recimo, trgovine) nije besplatna?Edin H. wrote:Kakva nam je kvaliteta novcanica ne bi me cudilo da su sve falsifikati![]()
- Amazonka27
#17 Re: Falsifikati (20KM) !
nedavno sam slucajno prepolovila novcanicu...gori pod nogama, zadnja kinta a ja gladna...i uletim u onu banku kod vjecne (veze nemam koja je) i pitam jel mogu zamjeniti...bez problema su uzeli i nisu mi nista naplatili. Mozda zavisi do vrijdnosti novcanice...kod mene je bilo 20 KM.
- alphonse kauders
#18 Re: Falsifikati (20KM) !
jaza_HZSA wrote:Meni Rizzo dao novcanicu od 19 KM, ja platio sve u granapu normala![]()
![]()
Meni uvalili lažnjak u DP marketu od 5 KM, isti onaj lagani gvozdenjak (niđe veze), ja ga proslijedio dalje plativši parking na Marin Dvoru pa nek se grad pozabavi s tim:))
- perfect_guy
#19 Re: Falsifikati (20KM) !
i ja sam neki dan imao kovanicu od dvije marke, koja se uredno na dva dijela uredno razdvojila... sreća moj pekar prima sveSociolog wrote:ja sam se jednom izofirao, kad sam od kovanicom od 2 km, konto uzeti neki sok, kad falsifikovana.. sta se nece sve podvaliti ..![]()
![]()
![]()
- Edin H.
#20 Re: Falsifikati (20KM) !
Dobro si proslaAmazonka27 wrote:nedavno sam slucajno prepolovila novcanicu...gori pod nogama, zadnja kinta a ja gladna...i uletim u onu banku kod vjecne (veze nemam koja je) i pitam jel mogu zamjeniti...bez problema su uzeli i nisu mi nista naplatili. Mozda zavisi do vrijdnosti novcanice...kod mene je bilo 20 KM.
To i jeste normalna praksa na Zapadu da mijenjaju istrosene novcanice, ali meni uzese proviziju, jos me zavrnula za marku
A sada poredite kvalitetu papira konvertibilne marke i eura ili funte npr.
Drugi odlican fol banaka u Sarajevu je da kada mijenjas devize nece da uzmu novcanice, ako su malo zakinute, premda je sigurnosna linija u redu, broj novcanice itd. - znaci normalno se koristi na Zapadu kao sredstvo placanja. U ovome osobito prednjaci Posta.
Zatim totalno su neinformisani o novcanicama. Kada je Velika Britanija uvela nove novcanice od 20 funti niko u Sarajevu nece da ih zamijeni - kontaju valjda falsifikat
Bas me intresuje koji moron donosi ove propise?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#21 Re: Falsifikati (20KM) !
Neelix wrote:neki dan na vijestima kazu u mostaru se pojavila novcanica od 25km![]()
![]()
![]()
Moraju i oni nesto zaraditi, ....
Zato ja pravim samo ove, ....

-
ePegasus
#22 Re: Falsifikati (20KM) !
..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:18, edited 1 time in total.
- hakazvaka
#23 Re: Falsifikati (20KM) !
gdje se ima kupit laznjaka
po sto jeftinijoj cijeni 
- video
#24 Re: Falsifikati (20KM) !
Mene cim vide, odmah pare turaju pod oni aparatBolonjac wrote:Otisao maloprije do granapa kad prodavacica gleda 20KM skojih sam joj dao ... sumnjivi ... stavila ga pod hepek za provjeru kad falsifikat.
- strong69
#25 Re: Falsifikati (20KM) !
Ljetos s curom bio u kupovini i prodavacica primjeti falsifikovanu novcanicu od 10 KM cini mi se. Sve se dogadalo na M. Dvoru kod MUP-a iza crkve u malom granapu. Zbog blizine tog istog MUP-a ode ona da prijavi to. I policajac joj kaze uvali i ti nekom tu novcanicu i zdravo.