Falsifikati (20KM) !

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Bolonjac

#1 Falsifikati (20KM) !

Post by Bolonjac »

Otisao maloprije do granapa kad prodavacica gleda 20KM skojih sam joj dao ... sumnjivi ... stavila ga pod hepek za provjeru kad falsifikat.

Da li se vama to dogadjalo u zandnje vrijeme posto se sjetih sada da mi je prijateljica rekla da su njenog momka priveli radi toga valjda mu neko uvalio falsifikat i ovi u prodavnici policiju zvali kad ej htjeo platiti
VR6

#2 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by VR6 »

Nije mi se desavalo :)
Neelix

#3 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by Neelix »

neki dan na vijestima kazu u mostaru se pojavila novcanica od 25km :lol: :lol: :lol: :lol:
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#4 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by trimi68 »

DA i trebamo svi biti oprezni ....
a kad ti se desi , sve zavisi od tvoje/naše savjesti:
- prijaviti falsifikat (policija ili ko je već zadužen)
- zavaliti negdje drugo (nekome ko neobraća pažnju)
- poderati je i baciti (spaliti i sl)
- ili je uokviriti sa natpisom BUDALO i sl
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by mIRCerka »

BiH
Trojka iz Breze proizvodila novčanice od 20 i 5 KM
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova podnijeli su izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zenica protiv: A.M. (20), Dž.B. (17), K.B. (24) iz Breze, koji se, s još dvije osobe sumnjiče za proizvodnju i stavljanje u promet falsifikovanih novčanica u apoenima od 20 i 5 KM.
Akcija policije uslijedila je nakon što je 16. augusta u PS Breza prijavljen slučaj stavljanja u promet falsifikovane novčanice od 20 KM, od nepoznate osobe u ulici Alije Izetbegovića u Brezi.

Postupajući po navedenoj prijavi službenici policije došli su do određenih operativnih saznanja, na osnovu kojih su 17. augusta zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca u službene prostorije PS Breza priveli tu trojku.

Oni su priznali da su u porodičnoj kući Dž.B. i K.B. vršili proizvodnju falsifikovanih novčanica u različitim apoenima, koje su stavljali u promet. Falsificirane novčanice su, prema priznanju, već duži period stavljali u promet na području općina Breza i Visoko.

Nakon kriminalističke obrade od A.M., Dž.B. i K.B. su oduzeta sredstva za proizvodnju falsifikovanih novčanica: laserski kolor printer i skener te falsifikovane novčanice u apoenima od po 20 i 5 KM.
(FENA)
BRCAK27

#6 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by BRCAK27 »

Jeste da .... meni tip na benzinskoj vratio kusur od 5 KM gvozdenih , tup ja to u ruku, kad vidim nesto polahko ,nema onu tezinu , ja se vrnem "JARANE REKO LAZNJAK MAJKE MI " ......
E kad i gvozdene sad laziraju sta reci....

( Micerka :P dusi pa gdje si ti meni???)

Aje Vozdra
Maxwell2008

#7 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by Maxwell2008 »

Ja dobio hrpu novcanica od 10 KM odem da platim kredit kad ono jedna od novanica laznjak i to na kopir aparatu ali odlicno uradjena. Takodje sam bio na kasi kad je djecak htio da plati sa laznih 5KM.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#8 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by mIRCerka »

BRCAK27 wrote:Jeste da .... meni tip na benzinskoj vratio kusur od 5 KM gvozdenih , tup ja to u ruku, kad vidim nesto polahko ,nema onu tezinu , ja se vrnem "JARANE REKO LAZNJAK MAJKE MI " ......
E kad i gvozdene sad laziraju sta reci....

( Micerka :P dusi pa gdje si ti meni???)

Aje Vozdra
evo me planiram kako potrositi PRAVE parice sto imam :D

ja svaku yagledam kad mi je bankomat izbaci...i sve se molim da izleti laznjak, da ih podavim odmah ko zeceve tamo >D
jaza_HZSA

#9 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by jaza_HZSA »

Meni Rizzo dao novcanicu od 19 KM, ja platio sve u granapu normala 8-) 8-) 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by Truba »

ja sam jednom dobio 10 laznih u robotu

i isti dan sam se vratio i kupio snikers :D
Edin H.

#11 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by Edin H. »

Kakva nam je kvaliteta novcanica ne bi me cudilo da su sve falsifikati :skoljka:

Najbolji je fol kada ti u banci uvale poderanu novcanicu, a onda uzmu proviziju da ti daju ispravnu :cry:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by PipiDugaDevetka »

Edin H. wrote:Kakva nam je kvaliteta novcanica ne bi me cudilo da su sve falsifikati :skoljka:

Najbolji je fol kada ti u banci uvale poderanu novcanicu, a onda uzmu proviziju da ti daju ispravnu :cry:
Zar zamjena djelomično oštećenih novčanica i uzimanje sitniša za firme (Recimo, trgovine) nije besplatna?
ranger

#13 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by ranger »

PipiDugaDevetka wrote:
Edin H. wrote:Kakva nam je kvaliteta novcanica ne bi me cudilo da su sve falsifikati :skoljka:

Zar zamjena djelomično oštećenih novčanica i uzimanje sitniša za firme (Recimo, trgovine) nije besplatna?
druze moj, u banci nema nista besplatno! sve se na ovaj ili onaj nacin naplati, budi siguran!
Sociolog

#14 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by Sociolog »

ja sam se jednom izofirao, kad sam od kovanicom od 2 km, konto uzeti neki sok, kad falsifikovana.. sta se nece sve podvaliti ..:-) :-) :-) :-)
Bullet Tooth Tony

#15 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by Bullet Tooth Tony »

Evo sta se desilo plavusi

Plavuša dolazi u mjenjačnicu promijeniti 50 eura:
- "Ali gospođice, ovaj novac je krivotvoren!"
- "Krivotvoren?! Brzo zovite policiju! Silovana sam!"
d2

#16 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by d2 »

PipiDugaDevetka wrote:

navodno se naplacuje 10% ali su meni uvijek zamijenili bez provizije
Amazonka27

#17 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by Amazonka27 »

nedavno sam slucajno prepolovila novcanicu...gori pod nogama, zadnja kinta a ja gladna...i uletim u onu banku kod vjecne (veze nemam koja je) i pitam jel mogu zamjeniti...bez problema su uzeli i nisu mi nista naplatili. Mozda zavisi do vrijdnosti novcanice...kod mene je bilo 20 KM.
alphonse kauders

#18 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by alphonse kauders »

jaza_HZSA wrote:Meni Rizzo dao novcanicu od 19 KM, ja platio sve u granapu normala 8-) 8-) 8-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :sax:

Meni uvalili lažnjak u DP marketu od 5 KM, isti onaj lagani gvozdenjak (niđe veze), ja ga proslijedio dalje plativši parking na Marin Dvoru pa nek se grad pozabavi s tim:))
perfect_guy

#19 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by perfect_guy »

Sociolog wrote:ja sam se jednom izofirao, kad sam od kovanicom od 2 km, konto uzeti neki sok, kad falsifikovana.. sta se nece sve podvaliti ..:-) :-) :-) :-)
i ja sam neki dan imao kovanicu od dvije marke, koja se uredno na dva dijela uredno razdvojila... sreća moj pekar prima sve :D :D
Edin H.

#20 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by Edin H. »

Amazonka27 wrote:nedavno sam slucajno prepolovila novcanicu...gori pod nogama, zadnja kinta a ja gladna...i uletim u onu banku kod vjecne (veze nemam koja je) i pitam jel mogu zamjeniti...bez problema su uzeli i nisu mi nista naplatili. Mozda zavisi do vrijdnosti novcanice...kod mene je bilo 20 KM.
Dobro si prosla :-)

To i jeste normalna praksa na Zapadu da mijenjaju istrosene novcanice, ali meni uzese proviziju, jos me zavrnula za marku :D

A sada poredite kvalitetu papira konvertibilne marke i eura ili funte npr.

Drugi odlican fol banaka u Sarajevu je da kada mijenjas devize nece da uzmu novcanice, ako su malo zakinute, premda je sigurnosna linija u redu, broj novcanice itd. - znaci normalno se koristi na Zapadu kao sredstvo placanja. U ovome osobito prednjaci Posta.

Zatim totalno su neinformisani o novcanicama. Kada je Velika Britanija uvela nove novcanice od 20 funti niko u Sarajevu nece da ih zamijeni - kontaju valjda falsifikat :shock:

Bas me intresuje koji moron donosi ove propise?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#21 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by pape »

Neelix wrote:neki dan na vijestima kazu u mostaru se pojavila novcanica od 25km :lol: :lol: :lol: :lol:
:-) Pa sta je, ... znas li ti koliki su troskovi dok se napravi ta novcanica, ..... minimalno 20 km. :D
Moraju i oni nesto zaraditi, .... :lol:
Zato ja pravim samo ove, .... :oops:

Image
ePegasus

#22 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:18, edited 1 time in total.
hakazvaka

#23 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by hakazvaka »

gdje se ima kupit laznjaka :D po sto jeftinijoj cijeni :lol:
video

#24 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by video »

Bolonjac wrote:Otisao maloprije do granapa kad prodavacica gleda 20KM skojih sam joj dao ... sumnjivi ... stavila ga pod hepek za provjeru kad falsifikat.

Da li se vama to dogadjalo u zandnje vrijeme posto se sjetih sada da mi je prijateljica rekla da su njenog momka priveli radi toga valjda mu neko uvalio falsifikat i ovi u prodavnici policiju zvali kad ej htjeo platiti
Mene cim vide, odmah pare turaju pod oni aparat :D :D
strong69

#25 Re: Falsifikati (20KM) !

Post by strong69 »

Ljetos s curom bio u kupovini i prodavacica primjeti falsifikovanu novcanicu od 10 KM cini mi se. Sve se dogadalo na M. Dvoru kod MUP-a iza crkve u malom granapu. Zbog blizine tog istog MUP-a ode ona da prijavi to. I policajac joj kaze uvali i ti nekom tu novcanicu i zdravo. :run: :bih:
Post Reply