kockica_kockica wrote:pustopoljina wrote:ili sve slaviti...pa da imamo najvise neradnih dana na svijetu-ili svima isto-mozes imati jedan dan opravdano i to je sve...
nije stvar u tome sto se ide na faks u vrijeme praznika, vec je stvar u tome sto se u vrijeme odredjenih praznika ne ide dok se u vrijeme odredjenih ide .. neki su bitni neki nisu... nema ravnopravnosti... ako ja postujem sve praznike logicno je za ocekivati da i drugi postuju moj.. ali ne na moju stetu...
uprava fakulteta je svakako dala novo obavjestenje... radni dan je.. oni koji slave ne moraju doci... a profesori ce danas biti obavjesteni da daju naknadno rok onima koji ne budu na ispitu ( ovo je suplja do jaja jer ni jedan profa nece to dati a ja cu na kraju morati duplo vise da ucim od onih kojima nije bio praznik i nemaju minus, a radili su pismeni i polozili)
SHVATAM ja tebe,i ponavljam-ili ce SVI vjerski praznici biti podjednako vrijedni-tj.NEMA nastave ili svakome dati na njegov praznik 1opravdan (a ima nastave) pa ti-izvoli-ho's na bajram,na hanuku,na jedan od 2 bozica.
s tim,sto se ne moze nikako sastaviti skolska godina iz kombinacije islamskih praznika i katolickih i pravoslavnih i jevrejskih...
ne bi imao,ukupno tri dana nastave.
pogledaj samo po katolickim zemljama: svi sveti,pa sveti nikola,pa bozic-10-15 dana,pa semetar ferije (mjesec) ,pa tri kralja,pa uznesenje (ili tako nekako),pa uskrs (14 dana),pa pfingsten dan ili dva(duhovi),pa ono kad je isus nahranio narod s tri kruha i pet riba (znam! tjelovo!)...i u to je kraj ljetnog semestra (izostavila sam garant koji dan bez nastave).
dodaj sad isto za pravoslavne i nekih 10 dana od dva bajrama...
zato bih ja svima po pet dana ukupno...petnaest dana bez nastave i mirna bosna

p.s. dok sam bila u sa-znalo se desiti da zbog toga sto mi je ispit odmah iza bajrama,te ne mogu otici kuci za bajram,ili nam daju pismeni/prakticni ili glupi trijaz u sred tih "neradnih" dana-a ispit onda nakon "praznika".