Fakultet zdravstvenih nauka

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Vernes_AMG

#1 Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

Forumasi i forumasice , djecaci i djevojcice , uvazena ekselencijo , dame i gospodo :D

Eh da ne serem puno u prvom postu da predjem na stvar :mrgreen:

Iz naslova vidite koji me fax zanima , znaci , odsjek Radioloske tehnike , jel neko studirao na ovom faxu ili ima neke informacije koje bi buducem studentu mogle pomoci :sax:
Vernes_AMG

#2 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

niko nista ne zna ?? :sad:
hana_montana

#3 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by hana_montana »

znam ja :D

sta te zanima :)
Vernes_AMG

#4 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

pa ono , prvo kakav je prijemni ( fizika mi nije bas jaca strana :run: ) kakav je faks , jel mnogo tezak , zahtjeva li mnogo odricanja , kakvi su uslovi zaposljavanja... :thumbup: :bih:
primus-sa

#5 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by primus-sa »

Vernes_AMG wrote:pa ono , prvo kakav je prijemni ( fizika mi nije bas jaca strana :run: ) kakav je faks , jel mnogo tezak , zahtjeva li mnogo odricanja , kakvi su uslovi zaposljavanja... :thumbup: :bih:
Imas dvije fizike(opcu i radiolosku,koje ti trebaju poslije,jer ti glavu cuvaju u poslu),ovo kakav je fax ne kontam a o tezini i odricanju,imas ove poluprivatne,poludivlje,gdje nema odricanja i sikiracije,samo ponesi zito i eto....trenutno za zaposljavanje nije problem,ali bas nije...pa vidi....
Vernes_AMG

#6 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

primus , jesi li ti studirao , ili ...

prijemni me najvise zanima i broj studenata koji primaju ???
pjegica

#7 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by pjegica »

Odmah da kazem da nisam na tom faksu...al mislim da je dobar izbor. Sjecam se da je to jedno vrijeme bilo baš deficitarno zanimanje i da su čak studentima davali stipendije samo da se upišu tamo... Ne znam da li je još uvijek tako, al mislim da je za zaposlenje super izbor... Ljudi ga izbjegavaju jer se boje zračenja, a pola tih radioaktivnih stvari su zamijenile modernije mašine u kojima su radnici veoma zaštićeni. Mislim da se prije prijemnog uvijek organizuju neke vrste instruktivnih nastava, ono ko pripreme za prijemni, pa prati i na vrijeme se prijavi !
Vernes_AMG

#8 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

znam da je velika potraznja za ovim kadrom , zato sam ga i odabrao , samo me taj prijemni zeza, da je upasti nekako gore , po predmetima , vidim da su vecina strucni , znaci pocinje se od nule :)
primus-sa

#9 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by primus-sa »

Jesam....
Mislim da primaju 20 kandidata po smjeru a ako si zavrsio neku od srednjih medicinskih skola strucni predmeti ne predstavljaju problem a ako nisi imas dovoljno vremena do jeseni da se malo organizujes...
Vernes_AMG

#10 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

srednja zubotehnicka je u pitanju :)

a kakve su opasnosti od zracenja , posto sam cuo da moze ostaviti lose posljedice na potomke a to svakako ne zelim
primus-sa

#11 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by primus-sa »

Izgleda da i ako ga upises,nikad ga neces zavrsiti jer sa toliko negativnog naboja kreces prema ovom studiju i zanimanju,da je bolje da mjesas cementu za plombe,jer ne moras uciti za prijemni,nema sikiracije a i bice potomstva...sigurno.... ;-)
Vernes_AMG

#12 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

hvala i jedna napoemna , to radi stomatolog ;)
hana_montana

#13 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by hana_montana »

Vernes_AMG wrote:srednja zubotehnicka je u pitanju :)

a kakve su opasnosti od zracenja , posto sam cuo da moze ostaviti lose posljedice na potomke a to svakako ne zelim
svi koje znam imaju normalnu djecu :)

postoje licni dozimetri koji se nose i vrsi se njihovo ocitanje svaki mjesec a takodjer se nose i dozimetri koji momentalno ocitavaju postojanje neke vece doze zracenja i onda je bjezanija :lol: (salim se to se jos nije desilo) i vjeruj mi pokazu puno vecu dozu ako ih priblizis recimo mobitelu :)

za posao nemas sekiracije uglavnom ljudi pocnu raditi odmah nakon zavrsetka studija

fax kao i svaki fax ako si uporan zavrsices ga :)
exAprilica

#14 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by exAprilica »

.
Last edited by exAprilica on 04/07/2010 12:00, edited 1 time in total.
hana_montana

#15 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by hana_montana »

blago nama pa nam je u zemlji sve cakum pakum samo zdravstvo nikad ne valja :)
primus-sa

#16 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by primus-sa »

exAprilica wrote:Blago nama kad ljudi upisuju (i zavrsavaju) medicinske struke zbog para i ugleda i slicno :roll: Sutra neko da me ozraci, jer je bubao zbog zaposlenja :run:
Ljudi upisuju (i zavrsavaju) SVE struke zbog para i ugleda i slicno.....kad narasteces samo ce ti se kazati.... :wink:
exAprilica

#17 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by exAprilica »

primus-sa wrote:
exAprilica wrote:Blago nama kad ljudi upisuju (i zavrsavaju) medicinske struke zbog para i ugleda i slicno :roll: Sutra neko da me ozraci, jer je bubao zbog zaposlenja :run:
Ljudi upisuju (i zavrsavaju) SVE struke zbog para i ugleda i slicno.....kad narasteces samo ce ti se kazati.... :wink:
da, al zavrsavati struke koje su od zivotne vaznosti za druge, to je bas "super". Ne leti pred rudu i ne omalovazavaj me. :roll:
Vernes_AMG

#18 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

a izvinjavam se sto sam pitao za mogucnost zaposlenja poslije studija :roll:
minjonja

#19 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by minjonja »

Vernes_AMG wrote:

a izvinjavam se sto sam pitao za mogucnost zaposlenja poslije studija :roll:
ma hej ne sekiraj se zbog ovakvih komentara. ima uvijek onih sto traze dlake u jajetu. mozda exaprilica nije bila nesto raspolozena :wink: nadam se da ces upisati ono sto zelis, a ne gubiti godinu prebacivanjem. zato se ti sad fino raspituj i odvagaj sta je za tebe najbolje :wink:
exAprilica

#20 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by exAprilica »

.
Last edited by exAprilica on 04/07/2010 12:01, edited 1 time in total.
primus-sa

#21 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by primus-sa »

A koja to struka nije bitna??
Zux

#22 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Zux »

Mislim da je ta struka jedna od najdeficitarnijih, stalna je potreba i manjak ljudtsva. Ako imas mogucnost upisi taj fax. Nisam studirao to, ali sticajem okolnosti radim posao koji je povezan sa ovom strukom i tim ljudima. Posao kao posao, nijedan nije lagan. Zracenja se nemas sta bojati, naravno odredjeni rizici uvijek postoje, ali u svakodnevnom zivotu smo okruzeni raznim zracenjima kojih nismo ni svjesni. Potrazi malo po internetu literaturu da razbijes eventualne predrasude o zracenju. Radices vjerovatno 6 sati dnevno, za nase uslove biti solidno placen, imati vise nego dovoljno godisnjeg odmora... Opet sve zavisi koja te disciplina i radno mjesto zapadnu, ali sve je to tu negdje.
starii

#23 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by starii »

sto se tice zarade bice ti dobra jer taj se profil trazi od privatne prakse do drzavni ustanova..a sto se tice zracenja..vidi postoje olovne kecelje koje se nose,naocale etc....ljude koje ja poznajem nose sve to...nosis dva dozimetra i visina zracenja ti se mjeri svaki mjesec..ako prestupis automatski te salju na domar, mada ja još nisam sreo nekog da je prestupio dozu zracenja..benificirani je rad staz, radno vrijeme je krace i imas dodatak na platu zbog zone zracenja..
Vernes_AMG

#24 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

e to sam zelio cuti , hvala vam , mislim da je pala odluka gdje ce se papiri predati :)
Vernes_AMG

#25 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

oj vidi gdje mi je tema nestala :-D

eto , ja upisao Radioloske tehnike , hajmo malo , raja s faksa nek se aktivira , gdje ste , sta se , dokle ste , zgode , nezgode na faksu ... opletite braco i sestre :mrgreen:
Post Reply