Fakultet Stomatologije,Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
zzzzzzeeeeee

#1 Fakultet Stomatologije,Sarajevo

Post by zzzzzzeeeeee »

Vozdra svima.Htjela bih vas pitati da li je moguce preci iz samofinansirajuceg u redovnog studenta u Sarajevu.Naime,radi se o stomatoloskom fakultetu u Sarajevu,i kao samofinansirajuci student moram davati 3000KM,pa da li je moguce npr. ako dam prvu godinu uz prilicno dobar prosjek da podnesem zahtjev za redovnog studenta.U Tuzli je to moguce,pa da vas pitam za Sarajevo.Hvala.
Elokventni

#2 Re: Fakultet Stomatologije,Sarajevo

Post by Elokventni »

Teoretski je moguce na svim fakultetima ali u praksi to ide dosta teze. Postoji određeni prosjek koji bi se trebao zadovoljiti 8,5 ili 9 nisam siguran.

Eh sad naravno najveci problem jeste imati taj prosjek.

Moje misljenje je da studenti primljeni kao samofinansirajuci trebaju kalkulisati da ce troskove snositi tokom cijelog studija. Oslonit' se na prebacivanje daleko je od sigurnog.

Sretno u svakom slucaju
ilaj

#3 Re: Fakultet Stomatologije,Sarajevo

Post by ilaj »

Upisao sam stomatološki fakultet kao samofinansirajući student. Nakon prve godine su me prebacili u redovne jer sam imao prosjek iznad 8,0. Drugi studenti su se uspjeli prebaciti i bez prosjeka, ali uz status ugroženih i sl. ili pomoću veze.

Međutim, to je bilo prije 4 godine i čuo sam da su tu opciju ukinuli. Ispisao sam se pa ne mogu tačno znati.

Najbolje bi ti bilo da odeš u studentsku ili ih nazoveš i pitaš.
Post Reply