Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav svima,
ovako da odmah konkretno krenem. Trenutno završavam drugi ciklus studija na ETF-u u Sarajevu (ostao još završni rad kojeg bih nekada u maju ili junu trebao braniti). Radim već neko vrijeme i zanima me da li bih nakon završetka svih obaveza na ovom fakultetu mogao upisati još neki fakultet (nebitno koji, još uvijek mi je sve u domenu hipotetičkih razmatranja).
Pujdoculus wrote:Pozdrav svima,
ovako da odmah konkretno krenem. Trenutno završavam drugi ciklus studija na ETF-u u Sarajevu (ostao još završni rad kojeg bih nekada u maju ili junu trebao braniti). Radim već neko vrijeme i zanima me da li bih nakon završetka svih obaveza na ovom fakultetu mogao upisati još neki fakultet (nebitno koji, još uvijek mi je sve u domenu hipotetičkih razmatranja).
Pujdoculus wrote:Pozdrav svima,
sema911s wrote:ako imas vremena zivaca i novca sto nebi,.,sta znas gdje ces vani dobit poosao a to se cijeni da sto vise znas,.,
ja sm zavrsio ekonomiju i evo polako masinstvo guram ,., nigdje ne zurim priznali su mi par ispita pa sam nekako druga godina ,.,
Za vrijeme mi je lahko , mlad sam još. a što se tiće novca to bi mogao biti problem. Pokušao sam naći na netu ima li kakvih informacija o plaćanju, ali slabo nešto. Uglavnom, ukoliko bih ozbiljno krenuo s tim snašao bih se nekako. A i ja se vodim tom logikom da čovjek vrijedi koliko zna .
Upisuj, briga te. Ako pare nisu problem, godina vanredno je max 1200 KM. I ja planiram ove godine upisati jos jedan fakultet, ne zbog posla ili prestiža, već što me nesto oduvijek zanimalo a nisam nasao vremena za to, pa budem upisao sad .
Joj sjecam se kad mi je tata znao reci...'Sine, studiranje je krv i znoj' A meni nikad veca gotiva u zivotu nije bila, iako nisam imala previse. Sad bih ja rado opet
Jedno pitanje za pokretaca teme.
Zasto ne, posao pa istovremeno fakultet. Jer kazes da bi novac mogao biti problem. Ako nema za tebe posao koji si zavrsio AIE, za koga bi trebalo da bude ?
Ja kad bolje razmislim, bolja je varijanta posao pa istovremeno fakultet. Time bi stekao korisno iskustvo u svojoj struci, i dok bi drugi fakultet zavrsio, na polju automatike bi vec bio dobar strucnjak, mozda grijesim, zanima me vase misljenje.
Joj sjecam se kad mi je tata znao reci...'Sine, studiranje je krv i znoj' A meni nikad veca gotiva u zivotu nije bila, iako nisam imala previse. Sad bih ja rado opet
Kad smo već kod fakulteta nakon fakulteta, koji fakulteti imaju dobnu granicu? Meni se čini da jedino ASU ima granicu do 28 godina da mora biti upisnik?
co211 wrote:Kad smo već kod fakulteta nakon fakulteta, koji fakulteti imaju dobnu granicu? Meni se čini da jedino ASU ima granicu do 28 godina da mora biti upisnik?
Mislim da je to zakonom regulirano bez dobnih granica.
To kontaš da od bosanskog nema hljeba je li
Nikad ne bih radila u školi, nemam strpljenja za to. A pošto babin sin nisam, ne nadam se da bih nešto osim toga aman i našla.
newlevel wrote:Jedno pitanje za pokretaca teme.
Zasto ne, posao pa istovremeno fakultet. Jer kazes da bi novac mogao biti problem. Ako nema za tebe posao koji si zavrsio AIE, za koga bi trebalo da bude ?
Ja kad bolje razmislim, bolja je varijanta posao pa istovremeno fakultet. Time bi stekao korisno iskustvo u svojoj struci, i dok bi drugi fakultet zavrsio, na polju automatike bi vec bio dobar strucnjak, mozda grijesim, zanima me vase misljenje.
Sent from my Nokia 3310
Sorry, nisam se prijavljivao par dana pa ne vidjeh odgovore. Kod mene je upravo takva trenutno situacija. Radim već neko vrijeme i polahko se upoznajem sa stvarnim problemima u struci (što bi rekli kalim se ). Temu sam pokrenuo čisto da vidim konkretno koja je procedura i koliko se zapravo ljudi odlučuju na takve poteze.