Fakultet nakon fakulteta

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Pujdoculus

#1 Fakultet nakon fakulteta

Post by Pujdoculus »

Pozdrav svima,
ovako da odmah konkretno krenem. :) Trenutno završavam drugi ciklus studija na ETF-u u Sarajevu (ostao još završni rad kojeg bih nekada u maju ili junu trebao braniti). Radim već neko vrijeme i zanima me da li bih nakon završetka svih obaveza na ovom fakultetu mogao upisati još neki fakultet (nebitno koji, još uvijek mi je sve u domenu hipotetičkih razmatranja).

Hvala :D
sema911s

#2 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by sema911s »

ako imas vremena zivaca i novca sto nebi,.,sta znas gdje ces vani dobit poosao a to se cijeni da sto vise znas,.,

ja sm zavrsio ekonomiju i evo polako masinstvo guram ,., nigdje ne zurim priznali su mi par ispita pa sam nekako druga godina ,., :D
sarajlija80

#3 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by sarajlija80 »

Pujdoculus wrote:Pozdrav svima,
ovako da odmah konkretno krenem. :) Trenutno završavam drugi ciklus studija na ETF-u u Sarajevu (ostao još završni rad kojeg bih nekada u maju ili junu trebao braniti). Radim već neko vrijeme i zanima me da li bih nakon završetka svih obaveza na ovom fakultetu mogao upisati još neki fakultet (nebitno koji, još uvijek mi je sve u domenu hipotetičkih razmatranja).

Koji odsjek
Pujdoculus

#4 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by Pujdoculus »

sarajlija80 wrote:
Pujdoculus wrote:Pozdrav svima,

Koji odsjek
Automatika i elektronika
Pujdoculus

#5 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by Pujdoculus »

sema911s wrote:ako imas vremena zivaca i novca sto nebi,.,sta znas gdje ces vani dobit poosao a to se cijeni da sto vise znas,.,

ja sm zavrsio ekonomiju i evo polako masinstvo guram ,., nigdje ne zurim priznali su mi par ispita pa sam nekako druga godina ,., :D
Za vrijeme mi je lahko :D , mlad sam još. a što se tiće novca to bi mogao biti problem. Pokušao sam naći na netu ima li kakvih informacija o plaćanju, ali slabo nešto. Uglavnom, ukoliko bih ozbiljno krenuo s tim snašao bih se nekako. A i ja se vodim tom logikom da čovjek vrijedi koliko zna :).
purgatorio

#6 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by purgatorio »

Upisuj, briga te. Ako pare nisu problem, godina vanredno je max 1200 KM. I ja planiram ove godine upisati jos jedan fakultet, ne zbog posla ili prestiža, već što me nesto oduvijek zanimalo a nisam nasao vremena za to, pa budem upisao sad :).
Tesla10

#7 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by Tesla10 »

Samo naprijed care, nikad nije kasno ;) .
PurpleSky

#8 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by PurpleSky »

Eh bas sam i sama u toj fazi. Zavrsila sam fax od kojeg mogu zivjeti, sad bih nesto za svoju dusu haha. Fkt ozbiljno o tome razmisljam :D
pashasolidni

#9 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by pashasolidni »

samo naprijed!
nego,sta ste zavrsili,a sta bi upisali za svoju dusu?
PurpleSky

#10 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by PurpleSky »

ETF, Bosanski jezik :D

Joj sjecam se kad mi je tata znao reci...'Sine, studiranje je krv i znoj' A meni nikad veca gotiva u zivotu nije bila, iako nisam imala previse. Sad bih ja rado opet :lol:
pashasolidni

#11 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by pashasolidni »

:D zato ti ruzis ove gramaticki nemarne
purgatorio

#12 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by purgatorio »

pashasolidni wrote:samo naprijed!
Inženjerstvo zaštite okoliša, Latinski jezik i historiju.
pashasolidni

#13 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by pashasolidni »

purgatorio wrote:
pashasolidni wrote:samo naprijed!
Inženjerstvo zaštite okoliša, Latinski jezik i historiju.
:thumbup: Ave Purgatorio! :D

@purplesky sto bosanski?
newlevel

#14 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by newlevel »

Jedno pitanje za pokretaca teme.
Zasto ne, posao pa istovremeno fakultet. Jer kazes da bi novac mogao biti problem. Ako nema za tebe posao koji si zavrsio AIE, za koga bi trebalo da bude ?
Ja kad bolje razmislim, bolja je varijanta posao pa istovremeno fakultet. Time bi stekao korisno iskustvo u svojoj struci, i dok bi drugi fakultet zavrsio, na polju automatike bi vec bio dobar strucnjak, mozda grijesim, zanima me vase misljenje.

Sent from my Nokia 3310
Afanasi_94

#15 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by Afanasi_94 »

PurpleSky wrote:ETF, Bosanski jezik :D

Joj sjecam se kad mi je tata znao reci...'Sine, studiranje je krv i znoj' A meni nikad veca gotiva u zivotu nije bila, iako nisam imala previse. Sad bih ja rado opet :lol:
To kontaš da od bosanskog nema hljeba je li :lol:
co211

#16 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by co211 »

Kad smo već kod fakulteta nakon fakulteta, koji fakulteti imaju dobnu granicu? Meni se čini da jedino ASU ima granicu do 28 godina da mora biti upisnik?
purgatorio

#17 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by purgatorio »

co211 wrote:Kad smo već kod fakulteta nakon fakulteta, koji fakulteti imaju dobnu granicu? Meni se čini da jedino ASU ima granicu do 28 godina da mora biti upisnik?
Mislim da je to zakonom regulirano bez dobnih granica.
PurpleSky

#18 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by PurpleSky »

Afanasi_94 wrote:
PurpleSky wrote:ETF, Bosanski jezik :D

To kontaš da od bosanskog nema hljeba je li :lol:

Nikad ne bih radila u školi, nemam strpljenja za to. A pošto babin sin nisam, ne nadam se da bih nešto osim toga aman i našla.
Pujdoculus

#19 Re: Fakultet nakon fakulteta

Post by Pujdoculus »

newlevel wrote:Jedno pitanje za pokretaca teme.
Zasto ne, posao pa istovremeno fakultet. Jer kazes da bi novac mogao biti problem. Ako nema za tebe posao koji si zavrsio AIE, za koga bi trebalo da bude ?
Ja kad bolje razmislim, bolja je varijanta posao pa istovremeno fakultet. Time bi stekao korisno iskustvo u svojoj struci, i dok bi drugi fakultet zavrsio, na polju automatike bi vec bio dobar strucnjak, mozda grijesim, zanima me vase misljenje.

Sent from my Nokia 3310
Sorry, nisam se prijavljivao par dana pa ne vidjeh odgovore. Kod mene je upravo takva trenutno situacija. Radim već neko vrijeme i polahko se upoznajem sa stvarnim problemima u struci (što bi rekli kalim se :D). Temu sam pokrenuo čisto da vidim konkretno koja je procedura i koliko se zapravo ljudi odlučuju na takve poteze.

Pozdrav.
Post Reply