Fakultet i veza

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Chemist

#76 Re: Fakultet i veza

Post by Chemist »

Sve u svemu, jos jedna od bitnijih stvari jeste da danasnji covjek nece da radi sam na sebi. Ne zeli da sam sebi namece neke stvari autosugestijom, pocevsi od banalnih stvari, necu pusiti jer mi izaziva rak, necu vise jesti iza 20 sati jer se debljam, necu se kockati jer me to unistava i slicno...uvijek je lakse reci, to je emocija, to je srce, protiv toga se ne moze boriti. Pa covjeciji razum i jeste stvoren da bude protuteza srcu i nagonima. Da nema toga bili bismo obicne zivotinje. Nazalost, u pojedinim segmentima covjecijeg bivstvovanja smo se priblizili zivotinjama. Svako od nas mora biti u jednom trenutku zivota spreman da sam sebi kaze ne, iz bilo kojeg razloga, apsolutno nebitno kojeg!
juli84

#77 Re: Fakultet i veza

Post by juli84 »

ladyblue18 wrote:Ja bih samo voljela vidjeti sta da se desi da se neko kome je toliko bitan fakultet ili bilo sta drugo u zivotu, vjera, boja kose, ociju, prezime...zaljubi u nekoga ko je sve suprotno od onoga sto trazi, sta onda?

Ja ako ista znam, znam da u ljubavi nema pravila, nazalost ili na srecu, zavisi kako ko uzme. Ne pali u ljubavi iskljucivost, ja hocu to i to, aha hoces kako da ne... :-) :zzzz:

Da mi je vidjeti kako bi onda dokazali srcu i sebi da on ne valja jer eto nema diplomu, ili nije musliman, katolik, nije plav, ovo...ono? Znate kako? Nikako. :)
Upravu si za to kad se zaljubiš ništa drugo ne gledaš; situacija: zaljubili se do ušiju, on sss ona vss, u početku im bilo sve ok, prolazili kroz sve i svašta i uspijevali to riješiti, ali s vremenom su počele da se javljaju te razlike, ona priča jedno on ne konta, on priča drugo njoj to nevažno, malo, mizerno, jednostavno ne kontaju se, milion puta se morala vratiti da poslije još jedne rasprave, nakon što je rekla big deal, pa skonta da on to neće shvatiti i da mora to objasniti. Eh sad trebal njima da pored današnjeg ubrzanog tempa i svih životnih problema još troše energiju na dodatna objašnjenja, na more i more strpljenja kad je on upita zar moraš i tu knjigu pročitati isl sranja? Al oni se vole, kad se zagrle nestanu u svom svijetu, tak da valjda srce caruje. A meni je jednom jedan čovjek rekao doktor razumije doktora, profesor profesora, a stolar stolara, i ja mislim da je i bio u pravu.
citroen

#78 Re: Fakultet i veza

Post by citroen »

juli84 wrote:
ladyblue18 wrote:Ja bih samo voljela vidjeti sta da se desi da se neko kome je toliko bitan fakultet ili bilo sta drugo u zivotu, vjera, boja kose, ociju, prezime...zaljubi u nekoga ko je sve suprotno od onoga sto trazi, sta onda?

Ja ako ista znam, znam da u ljubavi nema pravila, nazalost ili na srecu, zavisi kako ko uzme. Ne pali u ljubavi iskljucivost, ja hocu to i to, aha hoces kako da ne... :-) :zzzz:

Da mi je vidjeti kako bi onda dokazali srcu i sebi da on ne valja jer eto nema diplomu, ili nije musliman, katolik, nije plav, ovo...ono? Znate kako? Nikako. :)
Upravu si za to kad se zaljubiš ništa drugo ne gledaš; situacija: zaljubili se do ušiju, on sss ona vss, u početku im bilo sve ok, prolazili kroz sve i svašta i uspijevali to riješiti, ali s vremenom su počele da se javljaju te razlike, ona priča jedno on ne konta, on priča drugo njoj to nevažno, malo, mizerno, jednostavno ne kontaju se, milion puta se morala vratiti da poslije još jedne rasprave, nakon što je rekla big deal, pa skonta da on to neće shvatiti i da mora to objasniti. Eh sad trebal njima da pored današnjeg ubrzanog tempa i svih životnih problema još troše energiju na dodatna objašnjenja, na more i more strpljenja kad je on upita zar moraš i tu knjigu pročitati isl sranja? Al oni se vole, kad se zagrle nestanu u svom svijetu, tak da valjda srce caruje. A meni je jednom jedan čovjek rekao doktor razumije doktora, profesor profesora, a stolar stolara, i ja mislim da je i bio u pravu.
Po ovome se da zakljuciti da si ti VSS i da ces traziti muzjaka VSS :D
juli84

#79 Re: Fakultet i veza

Post by juli84 »

Po ovome se da zakljuciti da si ti VSS i da ces traziti muzjaka VSS :D[/quote]
Ne donosi prebrzo zaključke :-D
JThomas

#80 Re: Fakultet i veza

Post by JThomas »

sve je moguće. al' po meni se sličnosti privlače i svaka bitna (znači ne mislim na trivijalnosti tipa on više voli nirvanu a ona pink floyd ili ona voli čokoladne a on voćne kolače) razlika (pa tako i u nivou obrazovanja) smanjuje šanse za uspjeh veze. ono, može uspjeti, i uspije u životu, uspiju i mnogo neobičnije stvari, ali po meni smanjuje šanse.
juli84

#81 Re: Fakultet i veza

Post by juli84 »

JThomas wrote:sve je moguće. al' po meni se sličnosti privlače i svaka bitna (znači ne mislim na trivijalnosti tipa on više voli nirvanu a ona pink floyd ili ona voli čokoladne a on voćne kolače) razlika (pa tako i u nivou obrazovanja) smanjuje šanse za uspjeh veze. ono, može uspjeti, i uspije u životu, uspiju i mnogo neobičnije stvari, ali po meni smanjuje šanse.
Da, slažem se da je sve moguće, i kao što reče lady kad te ljubav spuca ništa nije važno, al ipak treba u startu izbjegavati te velike razlike koje će kasnije sigurno donijeti probleme, mada opet sve je individualno
Filter

#82 Re: Fakultet i veza

Post by Filter »

:zzzz: :zzzz:
Bloo
Globalna šefica

#83 Re: Fakultet i veza

Post by Bloo »

iz vaše priče čovjek dođe do zaključka da su osobe sa VSS uber inteligentne, načitane, obrazovane u više polja, elokventne, a jadni SSS ne mogu ni dvije sastaviti :D

npr. uzmite dvije osobe sa VSS, recimo anglistika i medicina

ja njemu pricam o knjizevnoj kritici i nivoima analize u djelima engleskim romanticara, a on mene blijedo gledam (osim ako nije razvaljivao knjizevnost u srednjoj)

on meni prica i razlaganju peptida u stomaku i ja njega blijedo gledam (mada postoje neki trzaji sjecanja iz srednje i ucenju porobave)

i sada, meni nece moj fakultet pomoci da budem inteligentnija i brze shvatim mutaciju celija niti ce njemu njegov zahebani faks pomoci da shvati stilske figure

tvrditi ili cak inisuirati sa je necija strucna sprema odraz njegove/njene inteligencije je uvreda (pogledajte svoje roditelje), moji imaju SSS (stari se prekvalificirao sa zanata, a stara bolji, i uvijek će biti, arhitektonski tehničar od sadašnjih diplomaca arhitekture) i uspjeli su u poljima svoje profesije

ja sam VSS moj momak je SSS, ja ga volim zbog njegove inteligencije, brzine kopčanja i uvijek me može poklopiti sa svojim znanjem iz određenih oblasti (načitano dijete) :D
madner

#84 Re: Fakultet i veza

Post by madner »

'ta ce SSS :D
JThomas

#85 Re: Fakultet i veza

Post by JThomas »

a što ćete uopšte pričati o tim glupostima? :D
sinus

#86 Re: Fakultet i veza

Post by sinus »

Jadni oni koji traže djevojku, buduću ženu ako su sve ovakve što su im svi oni koji nisu VSS niža sorta živih organizama :-) :D
illuminated

#87 Re: Fakultet i veza

Post by illuminated »

JThomas wrote:sve je moguće. al' po meni se sličnosti privlače i svaka bitna (znači ne mislim na trivijalnosti tipa on više voli nirvanu a ona pink floyd ili ona voli čokoladne a on voćne kolače) razlika (pa tako i u nivou obrazovanja) smanjuje šanse za uspjeh veze. ono, može uspjeti, i uspije u životu, uspiju i mnogo neobičnije stvari, ali po meni smanjuje šanse.
:thumbup:

na kraju je to sve suma svih osobina i onda se povuce crta i sve sabere...

od religije, sistema vrijednosti, obrazovanja, porijekla...

a vidjao sam parova on kamiondzija a ona VSS...znam zasto je s njim...
tako da kad se sve sabere, i oduzme (fax)...ima covjek pozitivan rezultat.
ne vjerujem da diskutuju mnogo o knjizevnosti.
Bloo
Globalna šefica

#88 Re: Fakultet i veza

Post by Bloo »

eto sada sve VSS samo citaju, kipe od neurona

mda

samo se sjetite pojedinaca koji su zavrsili vas fakultet :D oni mentalnih seljaka (koji su citali jer su MORALI) koji su iste profesije kao i vi :D ljudi od kojih vas je sramota jer su zavrsili faks koji ste i vi zavrsili :D
nellington

#89 Re: Fakultet i veza

Post by nellington »

Bloo wrote:eto sada sve VSS samo citaju, kipe od neurona

mda

samo se sjetite pojedinaca koji su zavrsili vas fakultet :D oni mentalnih seljaka (koji su citali jer su MORALI) koji su iste profesije kao i vi :D ljudi od kojih vas je sramota jer su zavrsili faks koji ste i vi zavrsili :D
Što me podsjećaš :lol: :lol: :lol: Idem tražiti Lesli Eldridžovu katanu da počinim seppuku :(
Bloo
Globalna šefica

#90 Re: Fakultet i veza

Post by Bloo »

illuminated wrote:

ah stereotipi stereotipi :D

a u slucaju obrnute situacije :D npr. profesor sa nekim ko ima zavrsenu tekstilnu srednju skolu :D?

mora da se gospoda u pitanju dobro guzi, da prostis...
*mima*

#91 Re: Fakultet i veza

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JThomas

#92 Re: Fakultet i veza

Post by JThomas »

Bloo wrote:
illuminated wrote:

ah stereotipi stereotipi :D

a u slucaju obrnute situacije :D npr. profesor sa nekim ko ima zavrsenu tekstilnu srednju skolu :D?

mora da se gospoda u pitanju dobro guzi, da prostis...
ili ga dobro glaba :D
Zelena Carapa

#93 Re: Fakultet i veza

Post by Zelena Carapa »

Bloo wrote:iz vaše priče čovjek dođe do zaključka da su osobe sa VSS uber inteligentne, načitane, obrazovane u više polja, elokventne, a jadni SSS ne mogu ni dvije sastaviti :D

ja njemu pricam o knjizevnoj kritici i nivoima analize u djelima engleskim romanticara, a on mene blijedo gledam (osim ako nije razvaljivao knjizevnost u srednjoj)

on meni prica i razlaganju peptida u stomaku i ja njega blijedo gledam (mada postoje neki trzaji sjecanja iz srednje i ucenju porobave)

i sada, meni nece moj fakultet pomoci da budem inteligentnija i brze shvatim mutaciju celija niti ce njemu njegov zahebani faks pomoci da shvati stilske figure

tvrditi ili cak inisuirati sa je necija strucna sprema odraz njegove/njene inteligencije je uvreda (pogledajte svoje roditelje), moji imaju SSS (stari se prekvalificirao sa zanata, a stara bolji, i uvijek će biti, arhitektonski tehničar od sadašnjih diplomaca arhitekture) i uspjeli su u poljima svoje profesije

ja sam VSS moj momak je SSS, ja ga volim zbog njegove inteligencije, brzine kopčanja i uvijek me može poklopiti sa svojim znanjem iz određenih oblasti (načitano dijete) :D
:thumbup:
wewa

#94 Re: Fakultet i veza

Post by wewa »

meni je bitno da su nam interesi slicni, da imamo o cemu pricati i, ako bas imam srece, da mogu od njega nesto i nauciti. ovo posljednje mi se desava prvi put u zivotu, a nismo jednakog nivoa obrazovanja...
Irish

#95 Re: Fakultet i veza

Post by Irish »

kod nas funcionise, i to 8 godina veze plus 4 braka :) a ja sam ta koja je svog supruga (tada decka) maltene ispisala sa faxa :-D jer je puno radio (imao dobar posao) i nije stizao i tamo i ovamo..samo dzaba se mucio i iznutra jeo oko fakulteta, i kako sve uskladiti a i radio je posao koji voli i koji radi dan danas..a radit ce ga do kraja zivota( kako sada stvari stoje)..tako da sam ga ja maltene natjerala da ohani i da se posveti onome sto mu dobro ide :) za sada...nisam pogrijesila :-D

@bloo i wewa :thumbup: :thumbup:
Zelena Carapa

#96 Re: Fakultet i veza

Post by Zelena Carapa »

inteligencija i fakultetsko obrazovanje dva para cipela.

Bitno mi je da je inteligentan, po mogucnosti da me zadivi brzinom razmisljanja i duhovitoscu :D ali diploma mu u tome nimalo ne pomaze. Vise govori o nekim ranije stecenim radnim navikama - sto isto nije lose, ali nikako nije presudno.
black

#97 Re: Fakultet i veza

Post by black »

unaprijed mi je zao momaka koji ce morati da se uklope u balkon nekih razmisljanja koja se mogu procitati na samo ovih 5 strana :mrgreen: toliko zivotne povrsnosti koju ne moze popraviti ni deset fakulteta :mrgreen:
yellow cat

#98 Re: Fakultet i veza

Post by yellow cat »

Bloo wrote:iz vaše priče čovjek dođe do zaključka da su osobe sa VSS uber inteligentne, načitane, obrazovane u više polja, elokventne, a jadni SSS ne mogu ni dvije sastaviti :D

volim te do neba zbog ovog posta. :kiss:
Irish

#99 Re: Fakultet i veza

Post by Irish »

VSS nema nista sa inteligencijom!
yellow cat

#100 Re: Fakultet i veza

Post by yellow cat »

Irish wrote:kod nas funcionise, i to 8 godina veze plus 4 braka :) a ja sam ta koja je svog supruga (tada decka) maltene ispisala sa faxa :-D jer je puno radio (imao dobar posao) i nije stizao i tamo i ovamo..samo dzaba se mucio i iznutra jeo oko fakulteta, i kako sve uskladiti a i radio je posao koji voli i koji radi dan danas..a radit ce ga do kraja zivota( kako sada stvari stoje)..tako da sam ga ja maltene natjerala da ohani i da se posveti onome sto mu dobro ide :) za sada...nisam pogrijesila :-D

@bloo i wewa :thumbup: :thumbup:
i sama sam ti takva.:) Samo malo manje braka. :thumbup:
Post Reply