Fakultet i veza

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
nellington

#301 Re: Fakultet i veza

Post by nellington »

Zar kloc nije smotana osoba, izraz iz jidiša?
Bloo
Globalna šefica

#302 Re: Fakultet i veza

Post by Bloo »

nellington wrote:Zar kloc nije smotana osoba, izraz iz jidiša?

ja nađoh da je germanizam

zavisi mozda gdje se koristi :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#303 Re: Fakultet i veza

Post by plain vanilla »

Bloo wrote:
plain vanilla wrote:Hvala vam svima, skontala sam ja da to i nije bas nesto lijepo, ali nikako da proniknem u bukvalno znacenje. :D
Hvala :thumbup:

pitaj nas još nesto, pitaj nas još nesto :D :D :D
dok nema lady :skoljka:

jel i u Sarajevu rijec "handrenje" sinonim za .. :dance: spolne odnose :D

Primijetila sam da u Hercegovini ta rijec nema to znacenje,kod njih to samo znaci zezati, igrati po zivcima i sl?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#304 Re: Fakultet i veza

Post by ladyblue18 »

Kloc je u pravom prijevodu shtanga i nesto slicno, sto se koristi uglavnom kada se treba nesto potklocati.

A kako smo ga mi usvojili i pretvorili u neko deseto znacenje ni Bog ne zna vejrovatno. :-)

Vanilla handriti znaci zahebavati nekoga, hebavati u mozak, ili igrati sa zivcim ko sto kazes. :D
Bloo
Globalna šefica

#305 Re: Fakultet i veza

Post by Bloo »

plain vanilla wrote:
Bloo wrote:
plain vanilla wrote:Hvala vam svima, skontala sam ja da to i nije bas nesto lijepo, ali nikako da proniknem u bukvalno znacenje. :D
Hvala :thumbup:

pitaj nas još nesto, pitaj nas još nesto :D :D :D
dok nema lady :skoljka:

jel i u Sarajevu rijec "handrenje" sinonim za .. :dance: spolne odnose :D

Primijetila sam da u Hercegovini ta rijec nema to znacenje,kod njih to samo znaci zezati, igrati po zivcima i sl?
:roll: :roll:

prije je bilo handriti :dance:

meni znaci kad ti neko pije krv na slamku :D

na mene se mama naljutila kad sam joj rekla joj sto me na poslu handre..zena se izderala na mene da ne psujem
nellington

#306 Re: Fakultet i veza

Post by nellington »

Bloo wrote:
nellington wrote:Zar kloc nije smotana osoba, izraz iz jidiša?

ja nađoh da je germanizam

zavisi mozda gdje se koristi :roll:
Mah, jidiš je svakako njemački sa čudnim izgovorom - vjerovatno su i oni uzeli izraz iz njemačkog i dali mu preneseno značenje :D
Klutz

* Kluts
* Klotz
* Klots
* Klootz
* Kloots
* Ungraceful
* awkward
* clumsy person
* clumsy
* person
* bungler

Ungraceful, awkward, clumsy person; bungler (rhymes with "guts").
Commentary:
A person who trips over things, bumps into walls and has "two left feet." A klutz is a person who frequently trips on his own shoelaces, falls over furniture and manages to drip mustard on his/her lap with such regularity that it confounds the laws of probability. Klutz's, however, are not unloved because they are usually the victims of their own misdeeds.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#307 Re: Fakultet i veza

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote:Kloc je u pravom prijevodu shtanga i nesto slicno, sto se koristi uglavnom kada se treba nesto potklocati.

A kako smo ga mi usvojili i pretvorili u neko deseto znacenje ni Bog ne zna vejrovatno. :-)

Vanilla handriti znaci zahebavati nekoga, hebavati u mozak, ili igrati sa zivcim ko sto kazes. :D
e, pa to, osnovni korijen, pa mi nadodali svasta..
ja ne mogu nekome starijem reci-sta me handris (ja sam fina, ne 'sujem) :D

a kod hercegovaca sam primijetila da oni to hladno koriste, kod njih to haman nikad nije znacilo :dance: :D
Bloo
Globalna šefica

#308 Re: Fakultet i veza

Post by Bloo »

plain vanilla wrote:
ladyblue18 wrote:Kloc je u pravom prijevodu shtanga i nesto slicno, sto se koristi uglavnom kada se treba nesto potklocati.

e, pa to, osnovni korijen, pa mi nadodali svasta..
ja ne mogu nekome starijem reci-sta me handris (ja sam fina, ne 'sujem) :D

a kod hercegovaca sam primijetila da oni to hladno koriste, kod njih to haman nikad nije znacilo :dance: :D

nisam ni ja znala sta je prije znacilo :d mama mi objasnila :D a ja mrtva hladna pred njom handri ovo handri ono :D
Bloo
Globalna šefica

#309 Re: Fakultet i veza

Post by Bloo »

@nellington

I stand corrected ...sjetih se da moja raja nekad upotrebljavaju taj izraz za mene kad sam turbo smotana :D
zelenashica

#310 Re: Fakultet i veza

Post by zelenashica »

btw taman pomislih da je neko do te mjere razočaran u štele na fakultetima pa i na ovoj tebi sexa meće o fakultetu i "vezama" :lol:
Lunizz

#311 Re: Fakultet i veza

Post by Lunizz »

Da vam objasnim sta je kloc jer se sa istim susrecem svaki dan na poslu a i zivim u svabiji :D

Najjednostavnije objasnjenje za kloc je ono drvo sto stavite iza gume od auta da ne ode nizbrdo :D

Image
Sunrise00

#312 Re: Fakultet i veza

Post by Sunrise00 »

atko wrote:Pa ne gleda se na to tako ... ono izadjes sa djevojkom na prvu kafu i kazes ponesi cips, diplome i uvjerenje o nekaznjavanju pa cemo razmotriti ... ili obratno :D

Imal dje te ljubaFi ljoodi :-D
eeee zamisli pojavi se on na toj prvoj kafi bez certifikata o poznavanju engleskog, nivo minimalno C1.1 :x :x :x :x , pa bolje mu je da se uopce ne pojavljuje :D
madame

#313 Re: Fakultet i veza

Post by madame »

Nije fakultet odraz intelekta, hvala Bogu pogotovo kod nas, kad imaš mesara s četvrtim stepenom koji se sporazumijeva urlicima pavijana, al' završi faks bez ikakve frke.

Meni nije bitno, ima nešto što se zove Visoka Životna, i najvažnije mi je da je nju prošao. Sad da ja ganjam samo tipove koji imaju faks, daleko bilo.
Bellydancesuperstar

#314 Re: Fakultet i veza

Post by Bellydancesuperstar »

Tko kaže da nije bitno laže. Mislim da je to jedan od važnijih faktora da se dvije osobe spoje.

Zašto? Zato jer će ti kad tad postati dosadno s osobom s kojom nemaš o čemu pričati jer ste previše različiti.

Zato jer će onaj koji je manje obrazovan uvijek potcjenjivati onoga koji je više (fax - to ništa ne znači itd. važno je kako se snađeš- a kako si ti godine ulupao u to, neće ti biti svejedno), a onaj koji je više isto tako onoga koji je niže.

pa možemo govoriti sto puta o prihvaćanju različitosti i ljubavi koja sve prevladava itd, ali to je činjenično stanje.
Post Reply